Press / Nacionalni građanski: Trener Vojvodine: Sve teče kako je i planirano

Trener Vojvodine: Sve teče kako je i planirano04.07.2011. 19:09

Nacionalni građanski(0)
P

re nepune tri sedmice fudbaleri Vojvodine počeli su pripreme za narednu sezonu u kojoj ih očekuje mnogo iskušenja budući da će igrati na tri fronta. Za to vreme odigrali su tri probne utakmice. Savladali su Bačku Topolu sa 6:1, Omladinac iz Stepanovićeva sa 5:0, a u subotu su gostovali u Kečkemetu i pobedili osvajača mađarskog kupa sa 2:1. Dakle, postigli su trinaest, a primili dva gola. Šef struke Ljubomir Ristovski uvek ističe da nema prijateljskih utakmica, nego se u svaku ulazi sa željom za pobedom, bez obzira kako se rival zvao i ko on bio.

Zbog viza u Kečkemet nisu putovali Antvi Jao, Giorgi Merebašvili i Naemeke Ađuru, ali jesu momci iz omladinskog pogona Poletanović, Silađi i Radoja.

– Kao što sam rekao pred odlazak u Kečkemet da će to biti prava proba za moj tim, tako je i bilo – istakao je Ristovski. – U prvom poluvremenu igrali smo sasvim dobro za ovaj deo priprema. Kečkemet je dobra ekipa i imalo je šta da se vidi. U tom delu postigli smo i dva gola, a strelci su bili Čović i Ilić. U drugom delu utakmice na terenu su bili i mlađi igrači i nije bilo loše.

Šta ste mogli da primetite u igri Vojvodine?

– Mogu da kažem da nismo još sasvim fizički spremni, što je i normalno za ovu fazu priprema. Međutim, moralno-voljne osobine i disciplina bili su na zaista visokom nivou i tako mora i da ostane.

Supić je branio, Čović je postigao gol. Šta možete da kažete o novajlijama?

– Novi igrači se polako ali sigurno uklapaju u kolektiv i igru. Ono što smo pretpostavljali za Čovića i Supića, to se i ostvaruje. Uključuju se u konkurenciju za sastav ekipe i zasad to dobro rade.

Da li ste zadovoljni dosadašnim tokom priprema?

– Sve ide po planu, što je najvažnije. Takođe, mnogo je važno i to što su svi igrači zdravi, povređenih nema. Radujem se zbog toga što svi maksimalno izvršavaju postavljene zadatke i trude se da sve doteraju do perfekcije.

S kim ćete igrati još jednu probnu utakmicu?
– Ne znam. Ali nam ona treba kao gladnom hleba – naglasio je Ljubomir Ristovski.

Da li ćete dovoditi još pojačanja?

– Za nas prelazni rok nije završen. Trebaju nam još jedan golman, špic i bočni vezni igrač. Nećemo da žurimo pošto ti fudbaleri moraju da imaju potreban kvalitet da bi igrali u Vojvodini. Već smo, da tako kažem, bacili oko na neke igrače i s njima se pregovara.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...