Press / Press: Raspad sistema u Novom Sadu - „Lale“ duguju igračima?

Raspad sistema u Novom Sadu - „Lale“ duguju igračima?10.06.2011. 11:27

Press(24)
S

unovrat – Nakon jedne od najboljih sezona u klupskoj istoriji, fudbaleri Vojvodine su u svega par dana ostali bez kapitena, trenera i predsednika, koji je suspendovan na narednih šest meseci, a povrh svega, nekoliko igrača tvrdi da im klub duguje nekoliko zarada i premije!

Četiri nedelje pred prvi evropski ispit, Novosađani još uvek nemaju trenera, nepoznat je plan priprema i u klub nije stiglo niti jedno pojačanje, dok je transferom u Udineze, kapiten Željko Brkić verovatno najavio seriju odlazaka. Povrh svih ovih problema, „lale“, po svemu sudeći, očekuju tužbe bivšeg igrača Dragana Mrđe zbog zaostalih dugovanja i uprave banjalučkog Borca, koji traži novac za transfer Nemanje Bilbije.

Istovremeno, jedan od internacionalaca Vojvodine koji će gotovo sigurno promeniti sredinu ovog leta, tvrdi da klub većini igrača nije isplatio praktično ni dinar zarada, pa se u finišu sezone razmišljalo čak i o štrajku, ali se od toga odustalo zbog navijača i javnosti!

- Naša primanja su ionako deset puta manja od primanja beogradskih klubova, pripreme i uslovi su nam bili daleko ispod nivoa jednog tima koji će igrati u Ligi Evrope, ali smo ipak uspeli da budemo konkurentni i na krilima odlične atmosfere i motivacije Milinkovića, budemo u samom vrhu domaćeg fudbala. Na sva kašnjenja, dolazila su obećanja, a na obećanja izgovori: „Čekaju se pare od transfera Aleksića u Đenovu“. Pa, zar klub nema drugih prihoda, zar niko drugi nije otišao? - kaže za Press naš sagovornik.

Potkrepljenje ovoj tezi daju i najave tužbi zbog potraživanja prema klubu od strane Dragana Mrđe, bivšeg kapitena Vojvodine, koji se nedavno obratio javnosti baš zbog neisplaćena dugova Novosađana.

-Ćutao sam koliko sam mogao, iz poštovanja prema klubu, njegovoj tradiciji i navijačima, pa i predsedniku Butoroviću, no sramota je da mi se niko ne javlja na pozive i molbe. - kaže za Press Dragan Mrđa, fudbaler Siona i povremeni reprezentativac.

Ratko Butorović, predsednik FK Vojvodine, međutim smatra da se „od muve pravi slon“.

-Koliko kasne plate u drugim klubovima, koliko kasne plate u državnim firmama? Mi smo dali preko milion evra na porez, a drugi? Što niko ne piše o tome? Što se niko nije pisao kada su igrači dobijali plate unapred? Uostalom, i nama duguju pojedini klubovi! Sve što duguje, biće plaćeno, a što se tiče priča o štrajku, to su gluposti, to su divni momci koji shvataju trenutno stanje, mi imamo praktično drugarski odnos i nema govora o revoltu i nezadovoljstvu!

Sportski direktor Vojvodine, Miodrag Pantelić, najavio je pre nekoliko dana da „dva do tri dobra transfera zatvaraju rupe u budžetu, daju dovoljno sredstava za pojačanja i planove za narednu sezonu“. Upućeni u dešavanja u novosadskom superligašu, ovog leta, baš zato, najavljuju veliku rasprodaju, nakon čega će se klub orijentisati mahom na darovite fudbalere iz svoje omladinske škole. Sredinu bi, pored kapitena Brkića, koji je praktično već novi igrač Udinezea, mogli da promene i Danijel Mojsov, Abubakar Oumaru, Brana Ilić i Giorgi Merebašvili.


Zbog kazni ispašta samo Milinković!

-Kada realno sagledamo kazne fudbalskog saveza zbog prekida finala kupa, ispaštaće jedino Zoran Milinković. Ratko Butorović i direktor stadiona, Milan Čabrić, naći će načina da „preko posrednika“ i dalje obavljaju svoje funkcije tokom šest meseci zabrane, Nikola Lazetić, koji je takođe kažnjen, već je na zalasku karijere, jedino naš bivši šef narednih šest meseci neće moći da hrani troje dece, a pritom je najmanje odgovoran za dešavanja u finalu kupa! - kaže jedan od igrača Vojvodine za Press.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...