Press / Nacionalni građanski: Vošin bek Miroslav Vulićević odmara se i sprema da stane na ludi kamen

Vošin bek Miroslav Vulićević odmara se i sprema da stane na ludi kamen03.06.2011. 18:35

Nacionalni građanski(1)
N

apornu sezonu i ovoga puta desni bek Vojvodine Miroslav Vulićević krunisao je dobrom igrom. On deluje zaista neumorno i uvek igra maksimalno požrtvovano. Njegovim rivalima teško je da ga prevare ili obiđu u nekom napadu, pošto mu oštrine u igri ne manjka. Posle duela sa Crvenom zvezdom, u poslednjem kolu Jelen superlige Srbije, otišao je u svoj Leposavić da se odmori od napora. Ali tamo ga čekaju obaveze druge vrste.

– U nedelju se ženim svojom izabranicom Milkom iz Ivanjice – istakao je Vulićević. – Došlo je vreme i za tu životnu obavezu i stvaranje porodice. Zbog toga sam odmah i otišao kući jer valja sve pripremiti za svadbu, koja u mojim krajevima traje i po dva-tri dana.

Vaši klupski drugovi istakli su da će vam kao svadbeni dar pokloniti pobedu nad Crvenom zvezdom, ali se to nije dogodilo.

– Šta je tu je, ali i meni bi lepše i lakše bilo da smo u tom duelu slavili. Bio bi mi to zaista veliki svadbeni poklon. No, mislim da će u sledećoj sezoni biti drugačije.

Da li to znači da ne razmišljate o inostranstvu, iako se priča da imate ponuda?

– Ja sam igrač Vojvodine, ali ne znam još da li ću ostati. Ima nekih nagoveštaja i ponuda stranih klubova, ali ništa nije konkretno.

Kažu da su u pitanju neki turski klubovi.

– Ma kakvi turski. Zainteresovani su neki nemački i francuski klubovi.

Koliko ste zadovoljni proteklom sezonom?

– U prolećnom delu bili smo najubedljiviji kolektiv. Sve je bilo u našem fazonu, mada smo i jesenas dobro igrali. Nikada nismo kalkulisali i u svakoj utakmici igrali smo svoju igru i nametali je rivalima… A možda bi bilo bolje da smo kalkulisali u poslednjem kolu s Crvenom zvezdom. Ko zna, možda bi se to i isplatilo.

Da li ste zadovoljni svojim učinkom?

– Mislim da sam mogao još bolje da igram. Uvek igram za ekipu, takav nam je stil.

Bez obzira na sve, stekli ste brzo naklonost navijača, ali i ostalih ljubitelja fudbala. Kako to komentarišete?

– Mogu da kažem da mi je čast što igram u klubu kakav je Vojvodina. Uvek pružam svoj maksimum. Jednostavno, ako odem iz crveno-belog tabora, želim da budem čist pred sobom, da mogu uvek da dođem na tribine stadiona. Dakle, držim se toga da se poštenje uvek isplati i želim da niko nikada ne može da mi kaže bilo šta ružno. Novi Sad je pravi grad za život, osećam se kao da sam već pet-šest godina njegov stanovnik – istakao je Miroslav Vulićević.


Milinkoviću želim mnogo uspeha

Šta mislite o treneru Zoranu Milinkoviću?

– Svaki rastanak je tužan. Uvek smo imali pravi odnos s njima. On je kvalitetan čovek i želim mu sve najbolje u budućoj karijeri – rekao je desni bek Vojvodine Miroslav Vulićević.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...