Press / Nacionalni građanski: Sportski direktor FK Vojvodina Miodrag Pantelić

Sportski direktor FK Vojvodina Miodrag Pantelić02.06.2011. 15:30

Nacionalni građanski(2)
N

a kraju ovogodišnje sezone fudbaleri Vojvodine zauzeli su treću poziciju na tabeli i plasirali se na evropsku scenu. Očekuju ih kvalifikacije za takmičenje u Ligi Evrope, a ova generacija momaka u crveno-belim dresovima zaslužuje sve pohvale. Međutim, klub je u ponedeljak ostao bez trenera, jer se izuzetni stručnjak Zoran Milinković povukao, uz obrazloženje da želi da se odmori i bude s porodicom posle naporne sezone.

Pred ljudima iz novosadskog superligaša ponovo je veliki posao – traženje stručnjaka adekvatnog imenu i tradiciji kluba. Još je mnogo poslova, naročito pred sportskim direktorom Miodragom Pantelićem, jer 20. juna počinje i prelazni rok.

Pantelića smo zamolili za razgovor i odmah ga pitali kako on vidi sezonu koja je završena u nedelju?

– Pošteno rečeno, moramo biti zadovoljni. Nažalost, nismo uspeli da je krunišemo trofejom. Pre svega, ovde mislim na pehar nacionalnog kupa. Njega nismo uspeli da donesemo u naše vitrine zbog već poznate krađe u duelu s Partizanom. Da nam je to pošlo za rukom, ova generacija igrača ušla bi u klupsku istoriju. Moram da istaknem da je upravo ova generacija fudbalera jedna od najboljih u poslednjih dvadeset godina. Ne treba zaboraviti da su mnogo momci iz naše fudbalske škole činili kostur tima u prvenstvu i kupu, ili ulazili u igru. To su Brkić, Medojević, Mitošević, Katai, Smiljanić, Karan, Stevanović, Novaković, Pajović. Nastupe su zabeležili i Kosović, Poletanović i Silađi. To je veoma lepo i dosta govori o tome kako se radi u našim omladinskim, kadetskim i pionirskim pogonima.

Sledi vam izlazak na evropsku scenu. Šta očekujete?

– Mislim da će gro ekipe ostati, ali to se nikad ne zna, jer je Brkić već otišao. Što se ostalih tiče, moramo da sačekamo, jer su za mnoge naše igrače zainteresovani inostrani klubovi. Pre svih radi se o Mojsovu, Iliću, Vulićeviću, Merebašviliju, Medojeviću u Abubakaru. No, o tome ćemo kasnije, jer bez prave ponude nikoga nećemo pustiti da ode. Pripreme ćemo početi 15. juna, jer 14. jula startujemo u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Mislimo da je mesec dana rada sasvim dovoljno.

Da li to znači da već imate kandidata za trenera?

– Svakog dana o tome pričamo i imamo nekoliko kandidata, ali o imenima ne bih. Zna se da čim dolaze u Vojvodinu, moraju da budu pravi u svakom pogledu, jer ovo je veliki klub. Zoran Milinković je uradio veliku stvar za godinu dana i hvala mu zbog toga. Očekivali smo da ćemo nastaviti saradnju, ali je on odlučio da ode, mada smo pokušali na svaki način da ga zadržimo. To nas je malo, da tako kažem, uhvatilo u raskoraku. Mi smo ozbiljan klub i moramo za nekoliko dana da znamo ko će doći.

U medijima se spekuliše da bi to mogao da bude Marko Nikolić,
dosadašnji trener Rada, zatim Ljubomir Ristovski, ali i Dragoljub Bekvalac…

– Reći ću samo toliko da će to biti mlađi trener, koji je imao rezultata. Odnosno, stručnjak koji, poput Milinkovića, želi da ima odličnu saradnju sa svima i da napravi pravi tim.

Kakve su vam ambicije u Evropi i da li ih imate?

– Naravno da imamo ambicija, jer igranje u Evropi veliki je izazov za sve. Mi smo osetili šta to znači i trebaće nam dobar igrački kadar.


Molimo boga da Mojsov ostane

Kazali ste da imate ambicija u Evropi. Da li to znači da ćete dovesti neke fudbalere?

– Imamo plan za dovođenje fudbalera. Golmana moramo da dovedemo jer je Brkić otišao. Takođe, razmišljamo o štoperu i molimo boga da Mojsov ostane. Naravno, trebaće nam i ofanzivni vezni, koji bi zamenio Ilića… No, sve moramo da radimo i u dogovoru s novim trenerom i da čekamo prelazni rok – naglasio je na kraju razgovora Miodrag Pantelić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...