Press / Nacionalni građanski: “Karađorđe” će sinuti sredinom juna

“Karađorđe” će sinuti sredinom juna23.05.2011. 08:03

Nacionalni građanski(0)
I

ako je juče “upekla zvezda”, radnici su radili punom parom na postavljanju sijalica za reflektore koji će uskoro sinutu na stadionu “Karađorđe”. Reflektori na stadionu, inače, nisu zasijali za finale Evropskog prvenstva za kadete, kako je ranije bilo najavljeno. Kako je rekao sportski direktor Fudbalskog kluba Vojvodina Miodrag Pantelić, iako su u klubu procenjivali da će radovi biti gotovi do sredine maja, novi rok za postavljanje reflektora je 15. jun.

– Radovi nisu mogli da idu onim tempom koji smo mi planirali, ali će ipak sve biti gotovo najkasnije do 15. juna – kaže Pantelić.

Prema njegovim rečima, i pored dobre namere da “Karađorđe” zasija na vreme, evropsko prvenstvo za mlade odložilo je završetak radova. Pantelić navodi da nije došlo ni do kakvog finansijskog problema, već da je gradnja morala biti usporena zbog publike.

– Problem je, pre svega, u bio kadetskom prvenstvu, jer zbog publike nismo mogli da održimo planiranu dinamiku radova. Nije, prosto, bilo moguće da ljudi rade dok se na terenu igraju utakmice – navodi sportski direktor FK Vojvodina za naš list.

Podsetimo, na četiri stuba, visine po 45 metara, nalaziće se po 72 reflektora, jačine su 1.400 luksa. Cena postavljanja reflektora iznosi oko 300.000 evra, bez pripremnih građevinskih radova koji bi se realizovali uz pomoć novosadskih javnih preduzeća.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković istakao je da se kod stadiona buše bunari kako bi se snizio nivo podzemnih voda da bi se nakon toga mogli izgraditi betonski stubovi za reflektore.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...