Press / Večernje novosti: DK FSS: Cela Vojvodina pod istragom!

DK FSS: Cela Vojvodina pod istragom!18.05.2011. 22:12

Večernje novosti(0)
P

RVO zasedanje Disciplinske komisije FSS povodom prekida finala Kupa Srbije i svih incidenata koji su se dogodili na nezavršenoj utakmici Vojvodina - Partizan (0:3, službeno), nije okončano izricanjem kazni.

Zbog nepotpune dokumentacije, odnosno roka za dostavu izjava lica koja su pod istragom, a reč je o svih 18 fudbalera Vojvodine koji su bili u protokolu, kompletnom stručnom štabu i rukovodstvu Novosađana, zatim delegatu Jankoviću, sudiji Veselinoviću, kao i pojedincima iz Partizana, sve je odloženo za sedam dana.

Najkasnije do narednog petka trebalo bi da bude poznato i koliki će ko ceh platiti zbog svega što se dogodilo pre, za vreme i posle meča.

Disciplinci su juče doneli i jednu konkretnu odluku, a to je proširenje već obimne istrage, otvaranjem postupka protiv klubova zbog pirotehnike i uvredljivih pesama njihovih navijača, zatim protiv igrača Partizana Prinsa Tejga zbog nepristojnih gestikulacija, kao i njegovog saigrača Marka Jovanovića zbog pevanja pesama na nacionalnoj osnovi tokom slavlja.

- Istraga je proširena protiv Vojvodine i Partizana zbog ponašanja njihovih navijača, a od Novosađana je zatražena i izjava zbog teksta objavljenog na klupskom sajtu, kako bismo mogli da odredimo naše ingerencije po tom pitanju. Proces se vodi i protiv Tejga, a Jovanović neće biti jedini pod istragom zbog ekstremističkih pesama, jer znamo da su pevali i drugi igrači, samo čekamo video-zapis Partizanovog slavlja kako bismo i protiv njih pokrenuli postupak - istakao je Slobodan Pajović, disciplinski sudija FSS koji je predsedavao sednici Komisije.

Prolongiranje donošenja odluka uslovilo je i zasedanje Takmičarske komisije FSS koja je u utorak registrovala utakmicu rezultatom 3:0 za Partizan.

- Nismo doneli nijednu odluku jer Sekretarijat nije mogao na vreme da nam dostavi sve dopunske izjave jer je ceo predmet do danas bio kod Takmičarske komisije. Takođe, ni njihova odluka zbog žalbenog perioda još nije pravosnažna, a mi pre svega moramo da ispoštujemo proceduru. Čim se steknu uslovi, a to bi trebalo da bude do narednog četvrtka, zasedaćemo i doneti odluke - istakao je Pajović.

Disciplinski sudija je i ovom prilikom ponovio da su on i njegovi saradnici iz Komisije apsolutno svesni odgovornosti i da neće pristati na bilo kakve kompromise i ustupke. Vinovnici nezapamćenog skandala moraju biti najstrože kažnjeni, bez obzira na funkciju, boju dresa ili uticaj jer je srpski fudbal dotakao muljevito dno u kojem će ga ustupak ili popust bilo koje vrste zauvek utopiti.


RADIMO BEZ PRITISAKA

S OBZIROM na to da je od sramnog finala proteklo već nedelju dana i da nas bar još toliko vremena deli od izricanja kazni, pitali smo Slobodana Pajovića da li Disciplinska komisija trpi pritisak sa bilo koje strane.

- Apsolutno ne. Radimo bez bilo kakvog pritiska, potpuno smo nezavisni i sudićemo isključivo prema propisima. Biće kažnjeni svi čija se krivica utvrdi i tu nema prostora za kompromise - uverava Pajović.


VESELINOVIĆU PRETI SKIDANJE SA LISTE

U petak će se ponovo sastati Sudijska komisija FSS koja je prošlog petka suspendovala sudiju Slobodana Veselinovića zbog prekoračenje ovlašćenja i nejednakih kriterijuma u finalu Kupa.
Međutim, arbitru iz Valjeva tada nije izrečena kazna jer su se čekali dodatni snimci spornih situacija, kao i dopunske izjave.
Veselinovića čeka najmanje četiri kola zabrane suđenja, a lako se može desiti da zbog težine grešaka i prekršaja bude skinut sa superligaške liste.


NOVOSAĐANI NE REAGUJU

Lagano i sigurno, analitički sa svim detaljima. Po svemu sudeći to je i model kojim se služi rukovodstvo fudbalera Vojvodine čija će reakcija na odluke Takmičarske, odnosno zasedanja Disciplinske komisije, tek da usledi, kako se očekuje, za par dana.

Jer, Novosađani još uvek nisu dobili, kako potvđuju, ni jedan papir, odnosno ni jedan zvanični dokument na osnovu kojeg bi mogli da se oglase i odgovore na pretpostavke u kom smeru će teći dalji tok.

U rukovodstvu kluba ističu da još uvek čekaju zvaničan dopis nadležnih i prve odluke sadržaja, kao i pojedine nagoveštaje u kom pravcu bi čitava priča sa „Marakane“ mogla da dobije nastavak, odnosno rasplet i kraj. Jer, još od utakmice finala kupa s Partizanom na adresu našeg najstarijeg superligaša ništa nije stiglo, ni zvanično, ni nezvanično ni elektronskom ni „običnom“ poštom.

Novosađani, dakle, kažu da ne mogu, niti da žele da razgovaraju na tu temu dok im se ne nadležni organi zvanično ne obrate, ali zato ne kriju da imaju mnogo toga da saopšte, ali kada dođe vreme.

S druge strane, Uprava Novosađana je zasedala u utorak uveče upravo povodom dešavanja koja su usledila u srpskim fudbalskim forumima posle finala na „Marakani“.

Sastanak je upriličen posle odluke Takmičarske komisije da ne usvoji žalbu Novosađana koja se zasniva na činjenici da je finale okončano sudijskim zviždukom a ne prekidom, a kao osnova za to potražena je i u detalju da je po završetku utakmice dodeljen pehar i da je kompletna ceremonija tekla kao da se ništa nije dogodilo. Takav stav najavljuje rasplet u kojem su Novosađani amnestirani.

Međutim, šta se dešavalo iza zatvorenih vrata i kakve su stavove zauzeli čelni ljudi Vojvodine, nije zvanično saopšteno i pored najave da će to biti učinjeno.

Preostalo je, dakle, da usledi serva, zvanično preko mreže, a hoće li Vojvodina uzvratiti forhendom ili bekhendom, istog momenta, ili posle tajm auta, ostaje da se vidi.

Sigurno je jedino da će Novosađani reagovati, kako su najavili i potvrdili u više navrata, akcijom do kraja, dok se ne ogole sve stvari za dobrobit srpskog fudbala.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...