Press / Dnevnik: Navijači: Voši otet trofej

Navijači: Voši otet trofej12.05.2011. 20:52

Dnevnik(2)
I

ako bez pehara Kupa Srbije, fudbaleri Vojvodine došli su na novosadski Trg slobode kao moralni pobednici. Dočekalo ih je nešto više od 1.000 najvatrenijih pristalica, koji su ih pratili i na finalnom meču. Sve je proteklo u prazničnoj atmosferi, uz pokliče: "Kup je naš!".

Zaboravljene su nemile scene od nekoliko sati ranije sa stadiona Crvene zvezde. Nisu više bili u prvom planu poništeni golovi, nedosuđeni jedanaesterci, ružne scene... Srca svih prisutnih Novosađana kucala su kao jedno za svoje ljubimce.Bila je to lepa crveno-bele noći.

Nepisano pravilo kaže da je prvi utisak uvek onaj pravi, a predsednik Vojvodine Ratko Butorović nije krio nezadovoljstvo, iako je novi dan već uveliko počeo.

- Znali su svi da je skoro 60 autobusa krenulo za Beograd. Prvi put smo se osećali kao domaćini na gostujućem terenu i prvi put je Vojvodina imala navijanje u gostima kakvo zaslužuje. Ljudi su došli da navijaju za našu Vojvodinu, za naš Novi Sad - rekao je Butorović u dahu i nastavio:- Ponosan sam na navijače i na igrače, osvojili smo Kup, a ko to neće da prizna, ne mora, znamo svi da je to istina. Pehar kakav je Partizan osvojio nama ne treba.

Apostrofiran kao glavni čovek koji je naredio igračima da ne izlaze na teren dok svi navijači ne budu na tribinama, zbog čega je utakmica kasnila pola sata, predsednik je objasnio:

- Nisam to rekao! Krenuli smo iz Novog Sada u 16.30 časova kako bismo stigli na vreme. Kad je trebalo da krenemo, u pola tri izjutra? Ako smo bili nominalni domaćin, zašto su navijači Partizana prvi ušli na tribine? Neke stvari u našem fudbalu moraju da se promene - naglasio je Butorović i nastavio:

- Nismo ni shvatili šta se dešava kada je sudija odsvirao kraj meča, jer sam razgovarao sa kapitenom Brkićem. Gospodin Radojičić i ostali centri moći odlučili su da se svira kraj, a žao mi je što nisu videli naše klince kako plaču. Katai, Pavlović, Medojević i ostali su plakali, nisu znali šta se desilo. Ovo nije srpski fudbal. Pošteno igramo, a to izgleda nije dobro. U staroj Jugoslaviji smo osvojili dve titule, a sada nam to ne dozvoljavaju. Izgleda da se kola lome na Vojvodini i na meni - zaključio je Ratko Butorović.

Već oko ponoći počelo je da se skuplja crveno-bela garda, u iščekivanju svojih ljubimaca, incidenata nije bilo. Tek negde oko dva sata po ponoći do Gradske kuće došli su igrači sa stručnim štabom.

Prvi je na binu izašao šef struke i kormilar s klupe Zoran Milinković.

- Želeli smo da vam donesemo pehar, ali nismo uspeli. Vojvodina je ponosna na svoje navijače i na Novi Sad - kratko je rekao Milinković.
Pratili su trenera svi iz stručnog štaba, a kapiten Brkić je poveo špalir igrača ka najvišoj tački na Trgu. Redom su prozivani i ispraćeni aplauzima i ovacijama Vulićević, Pavlović, Mojsov, Trajković i tako sve do najmlađih Kosovića i Lazovića.

Na kraju je predsednik Butorović izašao sa zapaljenom crvenom navijačkom bakljom u ruci i zahvalio se svima koji su još jednom pokazali da su pravi Novosađani i da vole Vojvodinu.


Jovanović: Lopovluk

Na utakmici u Beogradu Vojvodinu je bodrio i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović. Zahvalio se Novosađanima na podršci.

- Svi su videli šta se desilo u Beogradu, krađa, otimačina, lopovluk, i da ne nabrajam. Više od 5.000 Novosađana došlo je da bodri svoj klub i svoj grad, na to smo najponosniji i hvala svima.


Kravić: Crne tačke

Gradski sekretar za sport Aleksandar Kravić nije imao ništa lepo da kaže o beogradskoj utakmici.

- Viđene su crne tačke srpskog fudbala na finalu Kupa. Zaradili smo zvanje osvajača Kupa, ali pehar nismo doneli. Iz ove utakmice treba svi da izvuku pouke, da se u sve ovo uključi Fudbalski savez Srbije i da se već jednom stane na kraj lopovlucima i šibicarenju u našem fudbalu.


Avramov: Nastavak nepravdi

Dugogodišnji sportki i košarkaški radnik Miloš Avramov prisustvovao je neslavno završenoj utakmici finala Kupa Srbije na stadionu Crvene zvezde, a svoju podršku fudbalerima Vojvodine izrazio je prisustvom i na Trgu slobode:

- Jučerašnja utakmica bila je samo još jedna u nizu pljački koje se godinama unazad dešavaju u našem sportu. Sve ovo je jedna velika nepravda prema Vojvodini, njenim navijačima i svom Novosađanima. Tenzija se prema nečijoj režiji digla mnogo pre početka utakmice. Bio sam u društvu gospodina Butorovića kada nam je javljeno da je 35 autobusa zaustavljeno u blizini Beograda, pola sata uoči početka utakmice, da su neki od navijača priveden i da ih je policija tukla. Što se tiče same utakmice, a to su svi mogli da vide, Vojvodine je u potpunosti nadigrala Partizan i bila superiorna, pogotovo u drugom poluvremenu. Onda je na scenu stupila katastrofalno loša sudijska trojka i verujem opet po ko zna čijem nalogu skrojila rezultat koji je doveo da ovakvog neslavnog završetka susreta. Sve ovo je jedna velika bruka i stramota za fudbal u Srbiji, velika nepravda naneta je Vojvodini - kazao je osvedočeni "firmaš" Miloš Avramov.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...