Press / Dnevnik: Milinković veruje odabranima

Milinković veruje odabranima30.04.2011. 01:30

Dnevnik(0)
O

d kakvog su materijala sazdani fudbaleri Vojvodine imaće priliku da pokažu u prvenstvenoj poslastici 25. kola, u kojoj će im rival biti ekipa Rada. Da li je poraz od OFK Beograda u prethodnoj rundi ostavio traga na samopouzdanje igrača, ili su oni iz tog neuspeha izvukli pouke i u njima pronašli dodatni motiv, navijači novosadskih crveno-belih moći će da procene kroz ni malo lak duel s građevinarima. Jer, ne treba to nikako ispustiti iz vida, Rad je za Vojvodinu baš neprijatan suparnik, rival kojeg nisu pobedili u prvenstvu od 2005. godine.

Bavili smo se tokom proteklih nekoliko dana kadrovskim problemima s kojima se pred današnju utakmicu suočio trener Zoran Milinković. Uoči utakmice trener je odagnao sve sumnje u pogledu toga ko će nastupiti na mestu štopera, njegovo poverenje dobiće oporavljeni Branislav Trajković, u paru s Milkom Novakovićem. Iako su novinari nagađali da bi uz Trajkovića mogao da bude Miroslav Vulićević, pokazalo se da nisu bili u pravu, pa će Vulićević zaigrati na svom mestu, uz desnu bočnu liniju terena.

- Nije nam prvi put da se susrećemo s problemima ove vrste - objasnio je Milinković. - Novaković i Trajković će biti centralni tandem u našoj odbrani i imam puno poverenje u njih. Međutim, zdravstvene nedaće ima Giorgi Merebašvili i on danas sigurno neće početi utakmicu.

Šta, verujemo, brojni navijači Vojvodine mogu da očekuju od svojih miljenika u meču s jako dobrom ekipom s beogradske Banjice? Šef struke crveno-belih ponudio je odgovor na našu dilemu:

- Očekujem pravu reakciju igrača na poraz od OFK Beograda, odnosno da pruže maksimum i ostvare pobedu. Pažljivo smo analizirali utakmicu na Karaburmi, dosta smo razgovarali i pokušali da lociramo probleme koji su uslovili to da odigramo nikad gore poluvreme. Rekao sam igračima da zbog kluba i navijača imaju obavezu danas da budu na visini zadatka i ja verujem da će se to i dogoditi. Respektujem ekipu Rada koja ima nekolicinu odličnih fudbalera i na pragu je definitivnog overavanja plasmana u Evropu. Tradicija, uz to, pokazuje da naš današnji rival voli da igra u Novom Sadu i siguran sam da će u meč ući bez respekta. Zbog toga će nam od samog početka meča biti neophodna maksimalna koncentracija koja, uz veliku želju, treba da nam stvori podlogu da srušimo jednu po nas krajnje neprijatnu tradiciju. Voleo bih da navijači ponovo budu uz nas kao u meču s Hajdukom, da budu deo tima, jer se uz njih na terenu osećamo silnijim.

Vuk Mitošević, mladi reprezentativac Srbije iz redova Vojvodine, biće najverovatnije među akterima duela s Radom. Pred utakmicu ovaj mladić krajnje precizno i kratko je rekao:

- Pred nama će se naći veoma dobar rival. Uprkos problemima koje imamo i odsustvu nekolicine standardnih igrača, naš cilj je pobeda. Uz pomoć navijača, mislim da možemo da savladamo Rad. Naša obaveza je, uz to, da pokažemo da smo u susretu s OFK Beogradom imali slab dan i da nastavimo tamo gde smo stali pre te utakmice.

Utakmica na stadionu „Karađorđe” počinje u 17 časova.


Pred finale Kupa

Finale nacionalnog Kupa Srbije je, naravno, kruna sezone za Vojvodinu. Iako se završni meč između Vojvodine i Partizana igra tek 11. maja na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, već su počele marketinške aktivnosti, čiji je cilj da se što veći broj Novosađana nađe na tribinama našeg najvećeg stadiona.

- Želimo da naši igrači u finalu imaju što veću podršku - objasnili su Petar Nikolić i Dragan Čapelja. - Zbog toga je klub obezbedio besplatne ulaznice i prevoz za sve zainteresovane i naši navijači biće smešteni na istočnoj tribini. Karte za ovaj sektor neće moći da se nabave u Beogradu, već će se distribuirati isključivo u Novom Sadu, posredstvom FK Vojvodina. Prijave će se primati u prostorijama navijačke grupe „Firma 1989”, na severnoj tribini stadiona „Karađorđe”, počevši od 2. maja i to svakog dana od 12 do 20 časova. Sve preciznije informacije mogu da se dobiju na telefone 065/555-19-89 ili 021 820-490.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...