Press / Press: Zoran Milinković: Sezona nije izgubljena!

Zoran Milinković: Sezona nije izgubljena!27.04.2011. 12:57

Press(11)
Z

oran Milinković, šef struke Vojvodine, smatra da se posle kiksa protiv OFK Beograda na njegove pulene bespotrebno lepi etiketa gubitnika i potencira presija u vezi sa konkurisanjem za šampionsku titulu, te da izgubljena tri boda na Karaburmi ne mogu predstavljati fijasko, jer je Vojvodina svoje predsezonske ciljeve ostvarila šest kola pred kraj.

- Momci su ove godine uradili velike stvari, rušili klupske tradicije, probili se na naslovne strane ne pored,već preko beogradskih timova,a samo zahvaljujući našim partijama, na poslednjem meču nas je pratilo blizu 6000 navijača u meču sa ne toliko atraktivnim protivnikom, izborili smo izlazak u Evropu i igramo finale Kupa. Nemoguće je da smo tokom dvocifrene serije uzastopnih pobeda bili junaci, da je Vulićević tokom čitave sezone bio jedan od najboljih igrača prvenstva, a da smo posle ovoga poraza mi nedostojni vrha tabele, a on nedorastao vrhunskih dometima.

Posle meča sa romantičarima, imali ste i zamerki na suđenje?

- Moj lični utisak je da je kriterijum bio, blago rečeno, neuravnotežen – recimo, Dejan Karan je zbog jednog starta sankcionisan crvenim kartonom, dok je štoper OFK Beograda zbog gotovo iste intervencije na Oumaruu prošao bez puta u svlačionicu. Kartone su nam, mahom, dobijali igrači koji će zbog toga biti suspendovani u narednom kolu. Ne znam, možda preterujem i grešim, ali znate kako kažu, „to što sam paranoičan, ne znači da me ne prate“...

Šampionske ambicije, koje su u jednom momentu bile izuzetno realne, čini se, arhivirane su posle subotnjeg duela za narednu sezonu?

- Šta da vam kažem, ljudski je nadati, sportski je boriti se, a vojvođanski gristi do poslednje sekunde šampionata. Međutim, realno, da je u pitanju neko drugo prvenstvo, pa hajde, ovako, jako teško... Ne krivim za to samo snagu Partizana, Zvezde i nas, već i mnoge druge stvari – mi u Novom Sadu trudimo se da na račun našeg fudbala nemamo kritizerski, već kritički stav i da budemo maksimalno konstruktivni. Možda ne bi bilo loše, naprimer, razmisliti o smanjivanju lige na 12 klubova, o opciji da 4 kluba ispadaju, pa i o tome da Beograd nema eksluzivno pravo na utakmicu finala Kupa.... Radi se puno u savezu, ali ima još puno stvari koje može srediti. Kada na tribinama bude makar 100 ljudi više, a prvenstvo ne bude rešeno posle 15. kola, tada ćemo uraditi pravu stvar!

Eventualnom pobedom protiv Rada, u narednom kolu, praktično biste obezbedili poziciju broj tri?

- U tom meču, osim Rada, na drugoj strani imaćemo veliki broj odustnih igrača, pritisak javnosti i negativnu tradiciju. U toku ove sezone, navikli smo na sve te segmente, a što je još bitnije, naučili smo ih i da ih pobeđujemo. Stoji da time obezbeđujemo poziciju broj tri, ali opet, kažem, do kraja prvenstva igraćemo za vrh, oko toga nema spora. Mrvice ne priliče slavnoj stogodišnoj trpezi Vojvodine!

Dok su se „slaninari“ prethodnih godina bavili time ko od igrača dolazi i odlazi, ovoga puta ćete baš vi biti u epicentru novosadske fudbalske pijace...?

- Imponuje mi ta podrška, neću da lažem. Jako mi je lepo u Novom Sadu, imam odlične odnose sa upravom, igračima i naravno, navijačima, sve teče po planu, a na kraju sezone, sešću sa gospodinom Butorovićem i sve dogovoriti. Inače, povodom priča da se uprava meša u sastavljanje tima, ja moram konstatovati da mi iz upravne zgrade, za godinu dana, nije stigla nijedna sugestija ili pitanje vezano za prvih 11, imam potpunu autonomiju u radu!


11. maj kruna sezone

- Ne bežimo od toga da je finale kupa kruna sezone, kao ni od toga da su svi u klubu podređeni pobedi. Neće biti lako četvrti put uzastopno pobediti tim koji ima tri vezane titule, učesnika Lige šampiona, i to na njhovom terenu, ali da ne verujemo, ne bi ni putovali u prestonicu!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...