Press / Mondo: Vojvodina ne staje!

Vojvodina ne staje!20.04.2011. 21:18

Mondo(0)
N

ovi Sad slavi mladog Miroslava Stevanovića. Ovaj mladić "upao" je u startnu postavu zbog suspenzije Nikole Lazetića i postigao oba pogotka za pobedu Vojvodine, nakon što je Hajduk iz Kule neočekivano poveo na "Karađorđu" - 2:1.

Fudbaleri Vojvodine zabeležili su desetu uzastopnu pobedu ovog proleća u prvenstvu i Kupu, upisali i 14 utakmicu bez poraza u Jelen Superligi, nastavili da prate Partizan i Crvenu zvezdu u šampionskoj trci.

Ali, ostvarili su to teže nego što su možda očekivali.

Pred oko 5.000 navijača na "Karađorđu", gosti su poveli, ali su domaći preokrenuli i osvojili sva tri boda u 23. kolu: Vojvodina - Hajduk Kula 2:1 (1:1).

Junak nove pobede ekipe Zorana Milinkovića svakako je mladi, 20-godišnji Miroslav Stevanović, koji je u prvu postavu "upao" umesto suspendovanog Nikole Lazetiće i postigao oba pogotka za "lale", posle vođstva gostiju u 18. minutu.

Iako je igrao na mestu desnog veznog igrača, Milinković sve dva puta sjajno snašao u šesnaestercu Vojvodine i u stilu centarfora varao golmana Kuljana Bojana Braća. Prvo u 25, pa u 60. minutu.

Trener Novosađana Milinković priznao je pre utakmice sa Hajdukom da se plaši kako će igrati podneti teret, koji neminovno nosi serija pobeda, koliko i serija poraza. Ispostavilo se da je donekle bio u pravu, jer njegova ekipa nije uspela u roku od četiri dana da pronađe dovoljno energije, posle podviga i pobede u Humskoj (0:1), da prikaže lepršavu igru i ove srede po sunačnom vremenu.

To, na sreću svih navijača Vojvodine, ovog puta nije značio i gubitak bodova, zahvaljujući najviše Stevanoviću, koji je postigao drugi i treći gol u sezoni.

Hajduk je došao u vođstvo u 18. minutu, dok je utakmica imala spor tempo, a Vojvodina bila bez ijedne šanse. Sevnula je kontra ekipe Dragoljuba Bekvalca, lopta je došla do Nemanje Boškovića, koji je dugo vukao loptu i onda se odlučio na šut.

Uradio je to na neodbranjiv način - 0:1, dovoljno za knedlu u grlu kod igrača, trenera i uprave Vojvodine.

No, samo šest minuta kasnije bilo je 1:1, za novi početak.

Vladan Pavlović presekao je na levoj strani akciju Hajduka i onda očas posla "doneo" loptu do ivice šesnaesterca gostiju, odakle je kao na tacni poslužio sedam godina mlađeg Stevanovića, a ovaj kao "devetka" reagovao za izjednačenje i veliku radost navijača.

Voša je nastavila da napada gol Braća od tog trenutka, ali do odlaska na poluvreme nije stvorila ozbiljnu šansu, pa samim tim ni postigla gol. Ali, jeste posle prave "uspavanke" u uvodnih 15 minuta nastavka...

Tada je Stevanović ponovo fantastično reagovao na centaršut sa desne strane i doneo vođstvo od 2:1, koje je već u narednom napadu moglo da bude i 3:1, ali je Brać bio na mestu.

Hajduk do kraja utakmice nije bio ni blizu izjednačenja iz prostog razloga što je bio sabijen na svoju polovinu, a šanse za Vojvodinu redom su traćili Stevanović, kojeg je Brać nadmudrio u situaciji "1 na 1", potom Abubakar Oumaru, koji je pogodio prečku i na kraju Janko Tumbasević i opet Ilić.

Vojvodina igra za čistu "desetku" ovog proleća i sada, spremajući se za gostovanje ekipi OFK Beograda, može da priželjkuje i pobedu Crvene zvezde u "večitom derbiju", takođe u subotu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...