Press / Dnevnik: U peto finale po notama Kataija

U peto finale po notama Kataija06.04.2011. 22:51

Dnevnik(0)
V

ojvodina - Sloboda Point Sevojno 1:0 (1:0)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe”, gledalaca 3000. Sudija: Mihajlović (Vranje). Strelac: Katai u 7. minutu. Žuti kartoni: Vasilić, Kovačević i Klimpl (Slobodan Point Sevojno).

VOJVODINA: Brkić 7, Vulićević 7, Pavlović 7, Mitošević 7, Medojević 7 (Stevanović -), Karan 7, Lazetić 6 (Bilbija -), Tumbasević 7, Novaković 7 (Ađuru -), Katai 8, Ilić 7.

SLOBODA POINT SEVOJNO: Božović 7, Vasilić 6, Bosman 7 (Tanušev -), Radosavljević 6, Šunjevarić 7, Pavićević 6, Mihajlović 6 (Goločevac -), Lazić 7, Kovačević 6 (Polaček -), Maksimović 6, Klimpl 6.

Fudbaleri Vojvodine igraće po peti put u finalu našeg najmasovnijeg takmičenja, pošto su i u revanšu polufinala Kupa Srbije bili bolji od Slobode Poitn Sevojno - 1:0. U prvom duelu, pre 14 dana u Lučanima, Novosađani su nadvisili Užičane 2:1. Strelac jedinog pogotka u susretu odigranom na „Karađorđu” bio je najzapaženiji pojedinac susreta Aleksandar Katai u 7. minutu. Gol odluke pao je posle prekršaja Kovačevića nad Tumbasevićem, skraćeni korner izveo je Mitošević, lopta je u poluvisokom letu prošla nekoliko igrača, a u visini druge stative najbolje se snašao Katai i butinom je s peterca sproveo u mrežu.

Nije samo pogodak opredelio da Katai bude junak susreta. Nekoliko njegovih vanserijskih poteza izmamili su aplauze, a posebno izdvajamo pokušaj u 12. minutu kada je suvim listom pokušao da pogodi dalji ugao Božovića i za malo bio neprecizan. Uzdahe kod publike izmamio je i njegov silovit šut iz trka, posle kojeg je lopta prohujala tik pored stative u 63. minutu, a gromki aplauz prolomio se „Krađorđem” u 82. mintu. Junak utakmice je prvo požrtvovanim klizećim startom na dvadesetak metara od svog gola oduzeo loptu suparničkom igraču, a potom dugom dijagonalom spojio Branu Ilića sa golom, ali je njegov udarac Božović odbranio.

Da ne bude sve u znaku Kataija, potrudili su se i ostali saigrači, a posebne čestitke zaslužuje prinudni par štopera Medojević - Karan. Medojević je bio sjajan do 64. minuta kada se povredio pa je bio zamenjen (ušao Stevanović što je izazvalo nove rokade u odbrani), a Karan je, uprkos bolu u zadnjoj loži dvadesetak minuta pre kraja, stisnuo zube i odigrao ceo meč takoreći bez greške. Milinković je, shodno situaciji, pojačao vezni red sa Slobodanom Novakovićem, koji je svoj posao valjano odradio.

Vojvodina je uprkos silnim kadrovskim problemima (nedostajali Mojsov, Trajković, Abubakar i Merebašvili) odigrala još jednu dobru utakmicu, imala kontrolu, stvarala šanse (najbolje propustili S. Novaković u 47. - glavom i Ilić u prvom minutu nadoknade kada je bio sam pred Božovićem), postigla - a nije primila gol, pa je na kraju ovacijama ispraćena od oko 3000 navijača.

Sloboda je igrala koliko joj je domaći tim dozvolio. Imali su i gosti svoje prilike, a najbliži izjednačenju bili su u 81. minutu. Lazić je tada lepo prošao i centrirao, a rezervista Tanušev je skočio i s peterca neometan tukao glavom, no, reprezentativac Brkić je bio na mestu.


Loža puna menadžera

Brojni menadžeri posmatrali su utakmicu u Novom Sadu. Bilo je tu predstavnika iz Engleske, Nemačke, Italije, Španije, Turske i Švajcarske, među kojima i nekadašnji prvotimac Samdporije Italijan Atilio Lombardo sadašnji skaut Mančester Sitija.


Ne nasilju

Pre obe utakmice i one u Novom Sadu i one u Beogradu, fudbaleri Vojvodine, Slobode Point Sevojna, Crvene zvezde i Partizana izašli su sa transparentom na kom je pisalo: „Reci ne nasilju - navijaj sportski”.


Voša zaslužila plasman u finale

Posle novosadske utakmice, treneri Vojvodine i Slobode Point Sevojno su izjavili da je domaćin zasluženo stigao u finale.

Ljubiša Stamenković: Čestitam Vojvodini, koja se našla u situaciji kao mi u prvom meču kada nismo mogli da računamo na nekoliko igrača. Rano smo primili kiks-gol, sa druge strane dobro smo igrali, stvorili nekoliko šansi, ali nismo uspeli da zatresemo mrežu što nam je bio osnovni cilj.

Zoran Milinković: Posle plasmana u finale osećamo veliko olakšanje. uz svo poštovanje prema Slobodi, nama je finale bilo imperativ. Došli smo do njega zajedničkim snagama, uprkos mnogobrojnim kadrovskim problemima. Na sve nedaće nadovezala se i povreda Slobodana Medojevića koji je zadobio distorziju skočnog zgloba i ima veliki otok. Slobodi čestitam, pokazala je da nije slučajno došla do polufinala, a čestitam i zahvaljujem se i našim navijačima na sjajnoj podršci.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...