Press / Nacionalni građanski: Fudbaleri Vojvodine pobedom u Jagodini otvorili prolećni deo prvenstva

Fudbaleri Vojvodine pobedom u Jagodini otvorili prolećni deo prvenstva08.03.2011. 08:44

Nacionalni građanski(0)
U

Vojvodini su bili oprezni optimisti pred prvo prolećno kolo u fudbalskoj Jelen superligi Srbije koje su odigrali u Jagodini. Ne bez razloga, jer Jagodinci su im često zadavali muke i nekako im ne leže kao ekipa. Ipak, crveno-beli su najavljivali i da žele da nastave nisku uspeha iz jesenjeg dela. Uspeli su u tome pošto su u Jagodini slavili sa 2 : 1 i osvojili tri boda, koja ih drže na trećoj poziciji, odmah iza Partizana i Crvene zvezde. Golove su postigli Giorgi Merebašvili iz penala u 31. minutu i Brana Ilić, koji je majstorski pogodio mrežu petnaest minuta pre kraja.

Odmor u Golubincima

– Upravo sam iz Jagodine stigao u Novi Sad i krećem u naš lepi Srem, u svoje Golubince – rekao je Ilić kad smo ga nazvali. – Utakmica je bila prilično teška, ali i mi smo malo uticali na to. Kažem ovo zbog toga što smo mogli sve da rešimo u prvih pola sata duela. Imali smo mnogo lepih akcija, šansi i dali smo gol iz jedanaesterca. Onda smo, nekim čudom, da tako kažem, ušli u ritam rivala.

Posle kraće pauze, naš sagovornik je nastavio:

– Drago mi je što sam postigao gol već u prvoj utakmici prolećnog dela prvenstva. Naravno, sve to posledica je dobre igre celog tima. Dobio sam loptu u prostor, povukao je nekoliko koraka, šutirao levom nogom i mreža se zatresla. Što se moje igre tiče, bez lažne skromnosti mogu reći da sam zadovoljan. Ali, uvek može još bolje i trudiću se maksimalno da tako i bude.

Potom se Mali tenk, kako Branu od milošte zovu, osvrnuo na igru ekipe uopšte.

– Ovo je ipak početak i bilo je malo oscilacija u našoj igri – istakao je. – Međutim, dokazali smo i da smo dobro fizički pripremljeni jer smo u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje. Bili smo rešeni da utakmicu dobijemo pošto su prvi susreti uvek veoma važni i najteži. Mislim da je ovo dobar pokazatelj za ono što nas čeka u nastavku. U narednih deset dana očekuju nas još četiri okršaja. Bitno je da uđemo u te duele maksimalno koncentrisani i igramo onako kako se od nas očekuje i kako umemo. Najvažnije je da nastavimo nisku uspeha.

Naravno, zamolili smo sagovornika da nam kaže da li ekipa te zamisli može i ostvariti.

– Kako da ne možemo?! Svi su dobro odradili svoj deo posla na terenu. Igrali smo čvrsto, dobro sarađivali na terenu, reagovali u svakom trenutku dosta dobro. Naravno, sve će to analizirati naš trener Zoran Milinković. Ukazaće nam na sve dobro, ali i na ono lošije, a mi ćemo se truditi da to ispravimo jer su naše ambicije odavno poznate – igranje u nekom od evropskih takmičenja.

Brana, koji je u timu i radilica i strelac, raduje se golu koji je postigao.

– Ubeđen sam da će biti još golova. Dobro je krenulo, a kad je lepo već na početku, onda će tako biti i u nastavku – zaključio je Brana Ilić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...