Press / Mondo: VOJVODINA: Nema kalkulacija, uvek na pobedu

VOJVODINA: Nema kalkulacija, uvek na pobedu05.03.2011. 15:10

Mondo(0)
V

ojvodina se pred početak svake fudbalske sezone ubraja među favorite za najviši plasman. Po timu koji sada ima tu joj mesto, svakako, i pripada.

Međutim, uvek, nekako, zaostaje za beogradskim tandemom - Partizanom i Crvenom zvezdom, koji godinama unazad sami vode bitku za šampionski pehar.

Vojvodina je protekle jeseni pokazala da može da pobedi Partizan (bilo je 2:0 u Novom Sadu) i da nadoknadi dva gola minusa u meču sa Zvezdom u Beogradu. Ali, tim Zorana Milinkovića umeo je i da podbaci u onim, takozvanim "malim" utakmicama. Zbog toga je bodovni saldo "lala" na kraju jeseni bio 32, odnosno osam manje od Partizana i tri manje od Crvene zvezde.

Jedan od takvih kikseva bio je na startu sezone, baš u Novom Sadu, kada je Vojvodina odigrala samo 0:0 sa čvrstom ekipom Jagodine.

Sada će "ćurani" ugostiti Novosađane u prvoj utakmici nastavka prvenstva, a želja "lala" je da se sa prvog gostovanja vrate sa celim plenom.

Jedno od pitanja na konferenciji za novinare upućeno Milinkoviću bilo je i da li bi bio zadovoljan bodom iz Jagodine.

"Ne mogu da kažem da li bih bio zadovoljan ili ne. Ne kalkulišem nikada, isključivo sam skoncetrisan na posao koji treba da uradi moja ekipa, da svoj potencijal ostvari do kraja, da ga pokaže na terenu. Uvek, naravno, treba biti oprezan, jer su prve utakmice uvek neizvesne, ali sedam meseci smo zajedno i verujem u mogućnosti mog tima i onoga što treba da napravimo na proleće", rekao je trener Vojvodine.

Vojvodina je još u kakvoj-takvoj igri za šampionski pehar, ali, čini se, da bi "lale" bile prezadovoljne i trofejom u Kupu Srbije (u polufinalu će igrati protiv Slobode Sevojno).

"Naša očekivanja su velika, kako u prvenstvu, tako i u kupu. Mi smo već pola godine na okupu i niko nam iz tima nije otišao (osim Marija Đurovskog), dobro smo se upoznali i u tome tražimo snagu i očekujemo najviše", rekao je kapiten Vojvodine, golman Željko Brkić.

Pred gostovanje u Jagodini, Brkić je procenio da će presuditi timski kvalitet koji Vojvodina ima.

"Jagodina je neugodna, uvek igra veoma dobro protiv nas... Nadam se da će nas dočekati teren u dobrom stanju, da će uslovi za igru biti optimalni i da će obe ekipe moći da igraju fudbal", dodao je golman Vojvodine.

Licencirani igrači Vojvodine za proleće:

golmani: Željko Brkić i Aleksandar Kesić;

igrači: Bojan Nastić, Slobodan Medojević, Nebojša Kosović, Daniel Mojsov, Branislav Trajković, Dejan Meleg, Janko Tumbasević, Brana Ilić, Slobodan Novaković, Nikola Lazetić, Vuk Mitošević, Abubakar Oumaru, Milko Novaković, Miroslav Stevanović, Giorgi Merebašvili, Antvi Jao, Nemanja Bilbija, Miroslav Vulićević, Dušan Nestorović, Dejan Karan, Aleksandar Katai, Naemeka Ađuru, Vladan Pavlović i Filip Pajović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...