Press / Nacionalni građanski: Zoran Milinković: Treneri kao lutke na koncu

Zoran Milinković: Treneri kao lutke na koncu23.02.2011. 16:45

Nacionalni građanski(0)
F

udbalsko prvenstvo u Jelen superligi Srbije neće biti nastavljeno 27. februara. Tako je odlučila Zajednica superligaša. Razlog je, kao i ranijih godina, sneg koji pada a tereni nisu spremljeni za odigravanje utakmica u takvim (ne)prilikama. Takođe, odlučeno je da se prvo kolo prolećnog dela igra 5. marta, a drugo četiri dana kasnije. Klubovi su različito reagovali na te odluke. Jedni su za, poput beogradskih blizanaca, drugima to ne odgovara. Među ove druge, sudeći prema rečima trenera Zorana Milinkovića, spada i Vojvodina, koja je odradila sedmonedeljne pripreme.

– Prilagodićemo se nekako novonastaloj situaciji jer nam drugo ne preostaje – konstatovao je Zoran Milinković. – Naravno, bilo bi dobro da makar jedanput pogode kada bi trebalo da počne prolećni deo sezone. Mogu da se konsultuju s meteorolozima. Sem toga, mislim da bi ljudi iz vrha našeg fudbala ponekad trebalo da se konsultuju i sa strukom oko svega. Možda ću biti malo i preoštar u svemu, ali ovakva odgađanja nisu dobra i mnogo je složenije raditi nego što oni misle.


Radnički iz Sombora “dubler” Jagodine

Dodao je naš sagovornik da svaki trener sprema plan i program priprema rukovodeći se datumom početka ili nastavka takmičenja, te istakao:

– Verujte, mi treneri osećamo se kao lutke na koncu. Pa poenta je samo u tome da se termin pogodi i ništa više od toga.

Zamolili smo prvog čoveka struke novosadskog superligaša da kaže i to da li su klubovi i igrači postali pomalo nežni, jer se u mnogim zemljama igra i kada je teren pod snegom i kada je veliki minus.

– Ne znam. Međutim, činjenica je da je naša infrastruktura loša. Mnogi tereni ne bi mogli da se pripreme za odigravanje utakmice. Što se našeg kluba tiče, moramo da zadržimo kontinuitet. Zbog svega ćemo u subotu odigrati utakmicu sa somborskim Radničkim, i to će nam doći kao da smo igrali prvo kolo nastavka. Ne smemo nikako da padnemo u formi.


Godinama nije pogođen datum početka polusezone

Na konstataciju da bi treneri zbog ovakvih situacija možda u rezervi trebalo da imaju i dodatni sistem rada, Milinković je rekao:

– Moramo da se prilagodimo svemu, a onda to nije ono pravo. Mi
projektujemo rad prema proklamovanim terminima početka prvenstva, a onda se dogodi nešto drugo. Tako je to u Srbiji godinama. Verujte, jedva čekam da neko odredi početak i pogodi u centar. Uostalom, videćemo šta će vreme kazati, a mi u Vojvodini moramo da se prilagodimo.

U svoj ovoj nevolji možda se crveno-belima nešto lepo i dogodi. Podsetimo da su povređeni Slobodan Medojević i Dejan Karan, koji već dugo odsustvuje. Možda se on oporavi jer je za njega rečeno da je neophodan ekipi.

– Medojević je spreman i on bi igrao u Jagodini. Što se Karana tiče, možda i bude dobro, jer kad se povredio pretpostavka je bila da će odsustvovati više od mesec dana s terena. Uostalom, naše ambicije su poznate i svaki igrač nam je više nego potreban – zaključio je Milinković.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...