Press / Nacionalni građanski: Kapiten mora biti primer

Kapiten mora biti primer28.01.2011. 22:08

Nacionalni građanski(0)
R

eprezentativni golman Željko Brkić produžio je ugovor s Vojvodinom, klubom u kome je ponikao i kome je sve vreme veran. Dakle, još dve godine biće veran novosadskom superligašu. Dogovor je brzo postignut, jer on je mnogo dao crveno-belima, kao i taj kolektiv njemu. Dakle, ni jedna strana se ne kaje, niti je ko pomišljao da će se neko kajati.

– Postoji više razloga što sam produžio vernost Vojvodini na još dve godine – rekao je Brkić. – Bitno je da i klub i ja imamo veliku sigurnost. Uz to, kapiten sam tima, pa ne bi bilo nimalo lepo da je drugačije ispalo. Naravno, presudili su još neki razlozi, ali o tome ni bih ovom prilikom…Međutim, mislim da kao tim možemo još više napredovati, jer za to imamo sve uslove. Pa vreme je da i Novi Sad uživa u našim uspesima.

U ovom prelaznom roku, koji traje do 10. februara, imao je odlični čuvar mreže nekoliko ponuda, ali ništa nije bilo konkretno. Uostalom, on je i govorio da baš ne bi voleo da prelazi u neki drugi klub u zimu.

– Sad je sigurno da ostajem do kraja sezone – nastavio je naš sagovornik. – Ali ako se na leto pojavi nešto interesantno iz inostranstva, mogu otići. Naravno, ako svi budu zadovoljni i nađe se zajednički jezik.

Potom je malo zastao, presabrao se i dodao:

– Ovo mi je već treći ugovor s Vojvodinom. Mislim da mi klub neće praviti probleme pri prelasku u neki inostrani kolektiv.

Vredno trenira kapiten, a odsustvovao je sa dva treninga, jer je imao stomačnih problema.

– Vreme nam ne ide naruku, jer je sneg visok, pa nismo odigrali nijednu trening utakmicu, iako su planirane tri – istakao je Brka.

– Nije nas to izbacilo iz koloseka, ali utakmice nam trebaju. U subotu smo gosti Videotona, jesenjeg prvaka Mađarske. Videćemo koliko možemo u ovom trenutku, mada su pripreme u jeku i malo smo teški. Treninzi su dosta naporni, ali dan po dan cure i polako prolazi i treća sedmica otkad smo počeli pripreme. Odgovara nam jak ritam rada, zadovoljni smo, samo ne znam je li i šef Zoran Milinković zadovoljan, mada nije imao nekih većih primedaba. Bez neke lažne skromnosti, mogu reći da radim kapitenski.

S igračima crveno-belih vežba i golman Mijatović iz Danilovgrada. Brkić ne želi da kaže ništa osim “Videćemo šta dečko može”. A o tome šta želi sebi i klubu u nastavku sezone – kratko je rekao:

– Naravno, da postignemo najveće domete i u prvenstvu i u nacionalnom kupu. Vrlo dobro znate kakve su naše ambicije.

Selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrović rekao je u jednom intervjuu da će na gol najbolje selekcije Jorgačević stati pre Stojkovića. Nije pomenuo Brkića.

– Očekujem poziv i uvek sam spreman da stanem na gol srpske reprezentacije. S Izraelom kao gosti u kvalifikacijama igramo 9. februara. Mislim da imamo šansu da pobedimo. Ne samo Izraelce nego i sve ostale rivale – naglasio je Željko Brkić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...