Press / Nacionalni građanski: Od krugova vrti se u glavi

Od krugova vrti se u glavi25.01.2011. 17:05

Nacionalni građanski(0)
J

anku Tumbaseviću se u protekloj polusezoni događalo sve po sistemu toplo-hladno. Stalno se borio za mesto pod suncem. Izborio se da u nekim utakmicama bude starter, ili da u igru ulazi s klupe. Bilo kako bilo, on se uvek trudio i maksimum pružao. Šuškalo se i šuška se da bi i on karijeru trebalo da nastavi u nekom od inostranih klubova, ali…

– Bilo je nekih priča o tome – istakao je Tumbasević. – Klubovi su se interesovali za moje usluge, ali sve je ostajalo na tome. Ništa ne mogu da kažem dok nešto ne bude konkretno. Znate kako, svi imaju neke kombinacije, ili šeme. O tome ne treba ni razmišljati dok ne dođe do realizacije.

Takve priče i ponude ne izbacuju ovog iskusnog igrača s puta kojim on hodi.

– Možda sam malo o svemu razmišljao na početku prelaznog roka, jer valja mi da obezbedim egzistenciju i unovčim ovo što sam fudbalu dao – nastavio je. – Valjda će se nešto dogoditi. Sada sam apsolutno okrenut svome klubu i produžio sam ugovor s Vojvodinom na još godinu dana. Naravno, tu je i klauzula da mogu otići ako se ukaže neka šansa. Taj produžetak ugovora ne može da mi šteti. Naprotiv, može samo da mi koristi. Moram da istaknem da su se svi u klubu korektno poneli prema meni i to mora da se ceni i vrati na najbolji način.

Janko je, kao i svi ostali momci, na pripreme došao spreman. Od početka pripremnog perioda prošlo je dve sedmice, a ostalo je još pet.

– Odlično radimo – dodao je. – Akcenat je stavljena na sticanje fizičke snage i punjenja pluća vazduhom. Verujte, vrti nam se u glavi od krugova koje istrčavamo, ali navikli smo mi na to. Uostalom, svi smo profesionalci i odrađujemo maksimalno sve zadatke.

Proteklom sezonom i jesenjim delom takmičenja ovaj vredni igrač je, ipak, zadovoljan.

– Događalo se da ulazim s klupe, pa da budem starter, a onda opet na klupu. Pa na teren. Ipak, zadovoljan sam jer sve sam korektno odrađivao. Verujem da će sada biti bolje. Samo treba mnogo rada, da se spremim i dignem formu na visok nivo. Uspeću u tome – samouvereno je za kraj rekao Tumbasević.


Ništa od “seobe” u Krivaju

Bilo je reči da će zbog loših vremenskih uslova fudbaleri Vojvodine svoju bazu, Fudbalski centar “Vujadin Boškov” u Veterniku, privremeno napustiti i nastavak priprema odraditi u Krivaji. Međutim, po rečima sportskog direktora novosadskog superligaša Miodraga Pantelića, od te namere se odustalo i nastavak priprema će biti obavljen prema prvobitnom planu. Radiće se u Veterniku, u petak je na programu put u Mađarsku na prijateljsku utakmicu, a 31. janura se kreće za Budvu gde će do 16. februra biti odrađen glavni deo priprema.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...