Press / Sportski žurnal: Brkić junački podnosi pripreme

Brkić junački podnosi pripreme24.01.2011. 17:03

Sportski žurnal(0)
D

an odmora, prvi posle sedmice ispunjene napornim radom, kapiten Vojvodine Željko Brkić iskoristio je da predahne i prikupi snagu za ono što u nastavku priprema njega i klupske drugove od danas očekuje u FC „Vujadin Boškov”:

– Kilometri, deonice, borba s vremenom… Nije baš za uživanje, ipak, ne žalim se. Treba prikupiti snagu za proleće.

Vara se onaj ko pomisli da je u pripremnom periodu golmanima lakše nego ostalim igračima:

– Mi imamo poseban program, nešto drugačiji, zahtevan, možda čak i teži. Radimo ubrzanije od ostatka ekipe, jer po planu ova faza za nas je nešto kraća, ali je zato napornija.

Prva radna nedelja protekla je bez većih problema, niko se nije požalio na povredu:

– Samo neka tako potraje. Borim se sa virusom, ali za sada sve izdržavam na nogama. Nisam do sada propustio nijedan trening i nadam se da će tako ostati.

Zbog obilnog snega, otkazana je prva provera u susretu s Radničkim iz Sombora. Budući da se beli pokrivač povećao u ovih dana, uslovi za rad će biti još teži:

– U januaru je sneg normalna pojava. Nadam se da će se vremenska sitruacija stabilizovati i da ćemo u sredu moći da se odmerimo sa Donjim Sremom. Do nastavka prvenstva ima dosta vremena da se nadoknadi ono što u ovom periodu eventualno ne ispunimo.

U petak pre podne prvi put je trenirao Said Saladin, napadač iz Etiopije, potencijalno pojačanje:

– Nisam imao priliku da ga vidim u igri. Na prvi pogled, ima lepu figuru, deluje snažno. Još da ga proverimo s loptom…

Naredne subote, na redu je gostovanje u Mađarskoj i susret sa Videotonom u Sekešfehervaru, a onda u ponedeljak sledi odlazak na Crnogorsko primorje:

– Sledi uigravanje kroz seriju prijateljskih utakmica, što je svakako zanimljivije od trčanja po dubokom snegu – kaže Željko Brkić, „broj jedan” Vojvodine, kapiten i reprezentativac.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...