Press / B92: I Vojvodina počela sa pripremama

I Vojvodina počela sa pripremama10.01.2011. 22:20

B92(0)
F

udbaleri Vojvodine počeli su u ponedeljak, kao i većina srpskih superligaša, pripreme za prolećni deo sezone.

Novosađani su jesenji deo šampionata završili na trećem mestu na tabeli sa osam bodova manje od Partizana.

Prvi deo priprema ‘lale’ će odraditi u Veterniku, a zatim sledi odlazak u inostranstvo. Još uvek nije poznata destinacija, a u optiacju su Turska i Kipar.

Vojvodina će do početka prolećnog dela Jelen Superlige odigrati deset kontrolnih utakmica, od kojih će dve biti pre puta u inostranstvo. 22. januara Voša će igrati sa somborskim Radničkim, a četiri dana kasnije sa Donjim Sremom.

Sastav tima neće pretrpeti veće promene, jer je jedino Milovan Milović napustio klub (pozajmica u Dinamo iz Tirane). U sastavu u prolećnom delu neće biti ni suspendovanog Gorana Smiljanića, a do kraja prelaznog roka moguć je i odlazak Marija Đurovskog.

“Na pravom smo putu da formiramo jedan ozbiljan tim koji bi se borio i na kraju osvajao trofeje, što i pripada FK Vojvodina. Što se prelaznog roka tiče, oslanjaćemo se na stare proverene snage. Dolasci novih fudbalera zavisiće isključivo od eventualnih odlazaka. U dosadašnjem periodu je jedino Milović napustio klub. On je otišao u Dinamo iz Tirane na šestomesečnu pozajmmicu”, rekao je trener Milinković.

Što se pojačanja tiče, sa ekipom će u narednih desetak dana trenirati Danac Martin Pedersen, levi bek i nekadašnji mladi reprezentativac svoje zemlje. Pedersen je tokom karijere nastupao za Alborg, Vejle i Valur.

Na prvoj prozivci nije bilo Ađurua i Umarua koji opravdano kasne sa odmora, pa su se treneru Zoranu Milinkoviću u ponedeljak javili:

Brkić, Kesić, Drinić, Pajović, Vulićević, Smiljanić, Pavlović, Nestorović, Karan, Mojsov, Trajković, M. Novaković, Pedersen, Zeljković, Zogović, S. Novaković, Medojević, Mitošević, Tumbasević, Merebašvili, Đurovski, Katai, Stevanović, Lazetić, Ilić, Bilbija, Mudrinski, Jao, Šušnjar.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...