Press / Sportski žurnal: Željko Brkić – neprikosnoveni broj 1!

Željko Brkić – neprikosnoveni broj 1!07.12.2010. 20:31

Sportski žurnal(1)
Ž

eljko Brkić je jesen, na golu Vojvodine, obeležio kao neprikosnoveni „broj jedan”. Kao kapiten tima koji je doživeo samo jedan poraz, a on primio najmanje golova u ligi, ali i kao jedan od najpouzdanijih prvotimaca, jer je odigrao svih 15 utakmica od prvog do poslednjeg minuta.

Kada pogleda unazad, ima pravo na potpuno zadovoljstvo:

– Bila je to moja najbolja jesen od kada sam u Vojvodini. Ram za tu sliku ulepšava uspeh ekipe, treće mesto na tabeli i plasman u polufinale kupa, tako da mi je srce puno kao retko kada. Uživam u odmoru – kaže 24-godišnji reprezentativac Srbije.

Rekorder ste, niko vam nije ravan po tome što ste na 15 utakmica samo pet puta kaputulirali?

– Sve još lepše ako podsetim da smo iz igre primili dva gola, a preostala tri iz prekida. Nije fraza, zasluge za to nisu samo moje.

Još da nije bilo tri remija na „Karađorđu” protiv Jagodine, Metalca i OFK Beograda?

– Posebno boli bod protiv Metalca. To ne mogu da prežalim. Bio je to težak period, vreme dok smo se još privikavali na trenera Zorana Milinkovića i njegove zahteve. Kasnije, kada je sve došlo na mesto, pokazali smo pobedničko lice.

Kada vam se Vojvodina najviše dopala?

– U trijumfu nad Partizanom. Sve je u tih 90 minuta bilo idealno: pristup, timski duh, disciplina, zalaganje. Drugačije i nije mogao da se nadigra tim kao što je Partizan, vodeći na tabeli i učesnik Lige šampiona.

U kome je, protekle jeseni, Vojvodina imala najboljeg pojedinca?

– Ne bih da se upuštam, neka to rade navijači i novinari. Prednost dajem kolektivu. To je bio najjači adut Vojvodine.

A kako objašnjavate vaš doprinos, stabilizaciju forme na visokom nivou?

– Ima više faktora što je tako. Neki kažu da sam s godinama dobio na zrelosti i sigurnosti. Slažem se, mada se meni čini da najveće zasluge, ipak, pripadaju šefu stručnog štaba Zoranu Milinkoviću i treneru golmana Zoranu Stojanoviću.

Kako gledate na svoju budućnost u „A” reprezentaciji?

– Lepo se osećam u odabranom društvu i daću sve od sebe da tako ostane. Reprezentacija je za mene ogroman motiv.

Ostvarenje te želje najviše zavisi od učinka u Vojvodini?

– Tu ne brinem, jer imamo odličnu ekipu. Ostalo je na meni. Dakle, kao i do sada, rad i stalno dokazivanje. Na svakom treningu i na svakoj utakimici – zaključio je Željko Brkić, kapiten i odlični golman Vojvodine.

Ako je suditi po visokoj formi i činjenici da je reprezentativac, Željko Brkić je od svih igrača Vojvodine ove zime najbliži izlaznim vratima. Interesovanja ima, ali njemu se ne žuri u inostranstvo:

– Apsolutno sam miran. Ne bih imao ništa protiv da i na proleće budem u Vojvodini. Odlazak dolazi u obzir samo pod uslovom da se pojavi ponuda povoljna za klub i za mene – kako i dolikuje kapitenu kaže Željko Brkić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić11
Ivanović8
Vukanović8
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...