Press / Dnevnik: Mreža opet sačuvana

Mreža opet sačuvana25.08.2010. 07:52

Dnevnik(0)
N

ajupečatljiviji podatak vezan za FK Vojvodinu ovog leta je taj da njena prva ekipa nije primila gol za redom u 16 utakmica. Poslednji u nizu, kada su crveno-beli sačuvali mrežu, bio je međunarodni prijateljski duel sa reprezentacijom Singapura koju su Novosađani na “Karađorđu” dobili 1:0 golom Nemanje Bilbije u 71. minutu.

U tom susretu na gol-crti novosadskog tima bili su Aleksandar Kesić i Damir Drinić. Svoj posao odradili su u stilu svog kapitena Željka Brkića, koji je ovu utakmicu posmatrao s tribina, poput ostalih klupskih drugova koji su preskočili ovu proveru i mesta ustupili mlađima.

Za Kesića je ovaj duel bio od izuzetne važnosti, jer je posle povrede koju je zadobio na početku letnjih priprema prvi put stao između stativa.

- Zadovoljan sam kako je protekao moj povratak. Osećala se mala nesigurnost, više zbog toga što smo igrali u potpuno novom sastavu i sinhronizacija s poslednjom linijom odbrane nije bila na najvišem nivou, ali smo uspeli da sačuvamo mrežu. Veoma je lep podatak da Vojvodina nije primila gol na 16 uzastopnih utakmica, bez obzira što je od toga bilo čak 14 prijateljskih. Malo kojem timu je to uspelo – veli Kesić.

Posle povrede ligamenata ramena, ponovo je spreman za rad.

- Odlično se osećam, a trener Zoran Stojanović sjajno nas je pripremio za sezonu. Moje je da radim i spremno dočekam svaku ukazanu šansu. Najvažnije je da sam ponovo zdrav – kaže rezervni golman Vojvodine.

Poput većine saigrača veruje da će ova sezona biti bolja od prethodne.

- Ni ja ništa ne želim da obećam, ali sve govori da ćemo postići bolje rezultate. Ostaje nam da to potvrdimo na terenu – ističe Kesić, prva Brkićeva zamena.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...