Press / Mondo: Brkić ostaje, Mrđa ide

Brkić ostaje, Mrđa ide14.07.2010. 16:04

Mondo(0)
N

ovi trener Vojvodine Zoran Milinković je posle prvih 15-ak dana rada u novom klubu "presekao" i odabrao 24 fudbalera koje će voditi na drugi deo priprema na Taru pred početak nove sezone.

Posle saopštavanja spiska, u "oči upada" to da na njemu nema Dragana Mrđe, ali tu je reprezentativni golman Željko Brkić, kao i Slaven Stjepanović, koji najverovatnije neće preći u škotski Seltik.

Milinković računa i na Makedonca Danijela Mojsova oko kojeg su konačno rešene sve administrativne peripetije.

Na spisku Milinkovića su:

Golmani: Željko Brkić, Aleksandar Kesić i Filip Pajović;

Odbrambeni igrači: Miroslav Vulićević, Vladan Pavlović, Dušan Nestorović, Goran Smiljanić, Milovan Milović, Danijel Mojsov, Dejan Karan i Milko Novaković.

Igrači sredine terena: Naemeka Ađuru, Janko Tumbasević, Slobodan Medojević, Miroslav Stevanović, Slaven Stjepanović, Mario Đurovski, Giorgi Merebašvili i Aleksandar Katai.

Napadači: Brana Ilić, Jao Antvi, Abubakar Oumaru, Nemanja Bilbija i Ognjen Mudrinski.

Vojvodina je ovog leta dovela nekolicinu novih igrača, a to su: Milovan Milović (Javor), Milko Novaković (Videoton), Jao Antvi (Napredak), Abubakar Oumaru (OFK Beograd), Brana Ilić (Partizan), kao i povratnici sa pozajmica Vladan Pavlović (Javor) i Miroslav Stevanović (Borac, Banjaluka).

Iz Vojvodine je otišao Dušan Tadić (Groningen), a najverovatnije i reprezentativac Dragan Mrđa, koga, rekosmo, nema na spisku.

Stefan Zogović, Siniša Babić i (verovatno) Dušan Nestorović provešće narednih šest meseci u Slaviji iz Istočnog Sarajeva kao pozajmljeni igrači.

Prema planu priprema, za vreme boravka na Tari Vojvodina će odigrati četiri kontrolne utakmice.

Prvi rival Vojvodine 17. jula biće ekipa Mladosti iz Lučana, potom će na megdan Voši 21. jula izaći tim Radnika iz Bijeljine, dok bi treći protivnik tri dana docnije, 24. jula trebalo da bude OFK Bar iz Bara.

Ime četvrtog rivala još nije određeno, a pretpostavlja se da će to biti neki od timova koji će se u istom periodu pripremati na Tari.

Ekipa Vojvodine biće smeštena u hotelu "Omorika", a povratak u Novi Sad planiran je za 28. jul.

Inače, Vojvodina je u sredu odigrala prijateljski meč protiv somborskog Radničkog i pobedila 3:0, a dva gola za "lale" postigao je Antvi Jao.Treći gol dao je Katai. Sva tri gola postignuta su u drugih 45 minuta.

Nova fudbalska sezona u Srbiji počinje 14. avgusta. U 1. kolu Vojvodina dočekuje Jagodinu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...