Komentari
  • NS DUNAV (15.10.2012. 19:36)

    Nadajmo se da ce se naci reshenje za jednog od pionira fudbalske igre u nashim krajevima.Kako samo lepo i chasno ime nosi : SAJKAS. Chuvaj te ga !
  • гардиста (15.10.2012. 21:21)

    Оваква вест спада у оне којих сам се прибојавао. Морамо се вратити далеко у прошлост, тамо у оне тренутке када се наш клуб рађао. У та тешка времена по српски живаљ, у предвечерје Првог рата, када се на жамор српске деце на овим просторима гледао испод ока, Ковиљчани су створили наш клуб таман толико колико и група Новосадских дечака, Пожунских и Прашких студената, адвоката и занатских мајстора у Темеринској 8 те давне 1914-те. Сетите се који и какви су ветрови тада дували овом нашом равницом. Земља се на пречац није мерила стопом него бајонетом. Створили су га Ковиљчани са нашим младићима јер су први пристали да одиграју меч са нашим тек основаним клубом дајући му тако легитимитет. Остало је историја, след околности, ниска успеха...Ковиљчани и њихов ШАЈКАШ је тада ризиковао гашење а њихови играчи животе јер меч није био одобрен од стране тадашње црно-жуте Хабзбуршке власти. Данас је лако, бројимо године и чекамо годишњице. А ко је усправио наше црвено-беле боје, ко је тог маја пре готово једног века био са друге стране црте. Најпре за стисак руке а потом и за дриблинг спремни. Ковиљчљни и ШАЈКАШ наравно. Треба да га памтимо и поштујемо по "порођајном плачу" наше Војводине. Да није било њих не би се данас котрљала лопта на нашем стадиону. Остала би само нека заборављена крпењача на утрини те 1914.
    Данас је ШАЈКАШ утихнуо, одлази у оне колосеке са којих га само историчари и хроничари враћају својим сећањем. Мени то тешко пада. Мислим, ако ћутимо и ништа не предузимамо да је то издаја. Да заборављамо на корене, на светињу. Као да се кандило пред иконом свеца пуцкетаво гаси. Да окрећемо главу у другом правцу, гламуру и свакодневици, интересу и равнодушности. Данас смо ШАЈКАШУ потребни ми, црвено-бели великани из града. Данас Ковиљчани гледају у наше двориште. Па погледајмо их, пружимо им руку данас када им је то најпотребније, подигнимо их, помозимо им да се поново усправе, да се не угаси наш старији брат јер никог другог сем нас то неће заболети.
    Замислите мај 2014-те, на хиљаде наших навијача је у Ковиљу, на једином месту на кугли земаљској где треба да прославимо век постојања, на стотине застава и бакљи нас који ће имати привилегију да дочекамо тај јубилеј. Запитајте се да ли би наши оснивачи данас дозволили да се ШАЈКАШ угаси, да ли би то нама наше минуле генерације опростиле. Ми имамо корене, чувајмо их.
  • Minja (15.10.2012. 21:41)

    Mnogi "mali" klubovi nalaze se na ivici gasenja. Tuga
  • G.Ž. (15.10.2012. 21:51)

    Gardista reče sve. Pitanje je - da izdamo starijeg brata ili da mu pomognemo?
    Pre jednog veka, Koviljčani i Šajkaši stadoše uz i pored nas bez reči - hrabro i odvažno! Kakvi smo mi danas? Takvi, ili ćemo i mi, ako smo drugačiji, jednog dana dočekati istu sudbinu.
    Mi za stogodišnjicu možemo dovesti bilo kog evropskog "velikana" (ako takvi, u opšte, hoće da igraju sa nama), ali sa dva kluba, ako već obeležavamo istorije vredan jubilej, moramo igrati - u Novom Sadu da dočekamo prašku Slaviju, i u Kovilju da "odemo na noge" klubu koji nas je prvi i dočekao i ugostio, tog leta davne 1914. godine.
    Sve ostalo može i ne mora. Ova vest, da se FK Šajkaš nalazi u ovakvom stanju, nameće nam, ipak, neku obavezu. Nama - istinskim Vojvodinašima koji poštuju svoju, ali i tuđu istoriju!!!
  • Milivoje (15.10.2012. 21:59)

    Ako u leto (u majčinu - to je "samo" jedno lepo popodne u ovom prelepom mestu) 2014. ne budemo igrali u Kovilju, svi utemeljivači FKV će nam zameriti na svemu što nam ostaviše u amanet, a mi ne mogasmo da očuvamo i uradimo!!!
  • ssnigd (15.10.2012. 22:12)

    Vojvodina ne sme da dozvoli da Sajkas iz Kovilja bude ugasen. Ako se on ugasi, i mi isto tako trebamo da nestanemo.
  • gram program (15.10.2012. 22:38)

    Definitivno treba potpomoci Sajkas, ali i treba oterati ljude koji su je doveli do tog stanja, jer ce u suprotnom bilo kakvu pomoc strpati sebi u dzepove.
  • Stexman (15.10.2012. 22:39)

    Idi bre gardista, rasplaka me!
    Apsolutno si u pravu sve sto si napisao. Mora se nekako pomoci Koviljcanima, samo je pitanje kako!?
  • KAMENI (15.10.2012. 23:26)

    Ovde treba nešto da se uradi. Ako ikoako može dobro bi bilo da se napravi delegacija za ispomoć i da se poseti Kovilj. Ako išta možemo da uradimo ja sam apsolutno za. Jeste vremena su teška, ali u budućnost nemožemo gledati bez obavezne spoznaje prošlosti. Ona nam govori odakle smo krenul i dokle smo stigli, ona nam nudi priče iz prošlosti, gorke i lepe uspomene odakle crpimo inspiraciju za budućnost. Ja za Vošu navijam od kad za sebe znam baš kao su to činili moji pokojni otac i moj deda. ZATO MOLIM DA UČINIMO SVE ŠTO MOŽEMO DA IH SPASEMO!Ako smo mogi ponuditi RFK Novom Sadu pomoć kada je njima bilo teško, hajde i koviljčanima da ponudimo pomoć sada kada im je najteže. Što oni ne bi postali neka vrsta našeg parterskog kluba. Ukoliko klub iz Kovilja otvori tekući račun za donacije, zamolio bih uredništvo sajta da obajvi tu informaciju. Ja nemam nmnogo, ali ću drage volje uplatiti onoliko koliko sam u mogućnosti
  • Minja (16.10.2012. 10:10)

    Pre nego sto pocnete da uplacujete (bacate) novac, red je da se uprava tog kluba oglasi i izjasni kako je moguce da se klub takvog formata nalazi pred gasenjem, i ko je za takvo stanje odgovoran.

    Kabel je zbog nemanja novaca sleteo tri ranga. Nije sramota igrati ni u "beton" ligi, ali da se klub gasi, to je vec velika bruka.
  • Milan (16.10.2012. 18:02)

    Gardista rece sve...
    Vojvodino, oglasi se!!!
  • Obavesteni (16.10.2012. 19:02)

    Kabel je trebao odavno da se ugasi da je neke pravde.
  • NS DUNAV (16.10.2012. 19:51)

    Sav prihod sa nekoliko narednih utakmica za spas naseg SAJKASA !
  • Ковиљчан (17.10.2012. 16:53)

    Ово је само неминовност, резултат који смо сви ми ковиљчани могли и да очекујемо. Наиме проблем је настао пар година раније, када је рачун клуба блокиран од стране Електровојводине због дуга за струју који до дана данашњег није могао бити испалћен а самим тим ни рачун одблокиран, мало ко је и радио на санирању овог дуга. Одласком ОЗЗ ''Ковиљ'' у стечај фудбалски клуб је изгубио генералног спонзора, и његово даље функционисање било је могуће само захваљујући појединцима, услед великих проблема смењивале су се управе скоро сваку сезону, старе су одлазиле због немогућности да било шта учине, а нове долазиле са ентузијазмом и новим идејама (који би јењавали већ након једне сезоне), сви они су очигледно имали само добру вољу и жељу да помогну нашем клубу, на жалост у томе нису успели. Као и свуда проблем су финансије, село Ковиљ не може да финансира рад ФК, не постоје довољно јаки привредници који би улагали у клуб и омогућили његово несметано функционисање. Одавно је познато да у овом рангу па и у неком вишем где се игра аматерски фудбал клубови сами себе не могу издржавати. Како више нико не газдује спортским центром ''Ада'' објекти су у све горем стању, трибине се константно уништавају. А код нас се и даље прича о времену почетком 21 века када је клуб успешно играо 3 лигу, угостио младу репрезентацију, о терену сада већ надалеко познатом по свом квалитету о популарном ковиљском ''Хајберију'' како су га неки спортски коментатори звали, на нашу велику жалост остају нам само сећања да их радо препричавамо. Реалност је потпуно другачија и суровија...
  • r S (02.08.2013. 11:02)

    kovilj poceo sa pripremama.Prva prijateljska u Srbobranu 4.8.2013.
  • r s (17.08.2013. 20:53)

    kovilj ostvario prvu pobedu protiv ofk.Futog.
Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...