Intervju / Vladimir Buač

Ja sam sad spreman pred novinarima da kažem da ni po koju cenu ne bih presao u neki BG klub19.08.2008. 00:00

Vladimir Buač(0)
D

EJAN: Nastavljamo sa tradicijom. Na pitanja forumaša će odgovarati igrač koji na svakoj utakmici ostavi srce na terenu za naš klub, Vladimir Buač.

021: Veliki pozdrav za velikog slaninara i najborbenijeg igrača današnje Voše! Na ovom forumu je ranije bilo puno rasprava o tome na kojoj poziciji treba da igraš. Za mene nikada nije bilo dileme, posebno posle prethodne polusezone - dakle, napadač. Zanima me tvoje mišljenje o ovome, koje mesto u timu ti najviše leži? (Samo, molim te, nemoj odgovoriti u fazonu spreman sam da ispunim sve što trener od mene traži i sl.)

VB: Najviše mi odgovara da igram u špicu pošto sam špica igrao ceo svoj život ali ako jednog dana neko bude trazio da igram štopera, igraću bez pogovora.

021: Zbog čega je Bekvalac tebe odredio da izvodiš slobodne udarce na nekim prethodnim utakmicama, kada je ocigledno da ti to ne leži? Takođe, zašto tebe za vreme prekida često vraća na centar, kada se zna da si dobar deo golova postigao upravo posle prekida i iz gužve i da se odlično snalaziš u takvim situacijama?

VB: Kad imamo prekid sa leve strane uvek ga izvodi dešnjak i po cenu da sam ja jedini dešnjak u ekipi u tom trenutku. :) Što se tiče prekida, to se desilo možda par puta i mislim da ću ubuduće ići na skok.

021: Misliš li da bi Sepuja i ti činili dobar napadački tandem?

VB: Mislim da bi se dobro snašli ali pitanje je da li ce se to ikad desiti pošto Vojvodina dugo, dugo vremena nije igrala sa dva napadača.

021: Ko je najbrži igrac u Voši?

VB: Kizito je sa svojih 30 kg definitivno najbrzi :)

021: Do kada te veže ugovor i kakve ambicije imaš u nastavku karijere?

VB: Ugovor imam, mislim, na još godinu ili dve, a što se tiče karijere, najviše bih voleo da osvojim bar jedan trofej sa Vojvodinom, a zatim odem u neki inostrani klub.

021: Tvoje mišljenje o trenerima Zoranu Grujiću i Milanu �uričiću.

VB: Milan Đuričić je bio moj prvi trener u prvom timu Vojvodine. Sećam se i danas da je na nas par vikao više nego na ostale ali samo zato što je hteo od nas da napravi dobre igrace. Mislim da je jedan od retkih trenera kome je dobar fudbal ispred rezultata i izuzetno ga poštujem i cenim iako smo zajedno proveli kratak period. Zorana Grujića znam "malo" duže, tačnije 13 godina tako da bi o njemu mogao da pišem puno ali ću se truditi da budem kratak. Sve što pišem o njemu skoro bez ikakve razlike može da se odnosi i na još jednog mog bivšeg trenera, Vujadina Nećaka, takođe velikog navijača Vojvodine. Razlog zbog kog njih dvoje nikad neću zaboraviti sigurno nije što su sjajni treneri, pedagozi već sto su najpošteniji ljudi koje sam upoznao. Naučili su me prvo da budem počten prema sebi, a onda i prema drugima, jednostavno mislim da sam zbog njih 50 posto bolji čovek i igrač nego što sam mogao da budem. Siguran sam da će ovo procitati sva trojica, tako da im ovom prilikom šaljem pozdrav i jos jedno hvala!

021: Da li ti, kao i ostali igrači, pratite dešavanja na ovom forumu?

VB: Naravno.

1892: Fudbal ili texas holdem? Veliki pozzz!

VB: Fudbal je uvek na prvom mestu ali texas holdem mu se priblizava. :) Najbolja kartaroška igra, ko ne zna nek nauči, neće se pokajati.

ANONIMUS: Sa kime iz ekipe se najbolje slažeš?

VB: Ne bih da zvuči kao fraza ali stvarno sam sa svima super. Ipak, ne možemo svi non-stop da idemo zajedno tako da van terena najviše vremena provodim sa Popom, Stošićem, Vlatkom, Ducom, a od ove sezone tu su još Mijatović, Lazetić, Purke Stojanović.

ANONIMUS: U kom delu grada si odrastao?

VB: U Petrovaradinu, a dosta sam vremena provodio i na Limanu kod mog druga Baneta.

ANONIMUS: Špic ili krilo, šta tebi više leži?

VB: Vise volim da napadam.

ANONIMUS: Omiljeni strani klub? (od domaćih verujemo da ti je samo Vojvodina u srcu)
Veliki pozdrav i da se i dalje boriš za crveno-beli dres kao i do sada, i sve čestitke za partiju protiv cigana!

VB: Jedini strani klub koji volim i pratim je Liverpool, a to u zagradi je stvarno suvišno.

VAN DER IV A.K.A TOTTI: Koga najviše ceniš po igračkim kvalitetima od svojih saigrača?

VB: Mislim da je već Pop napisao Ducu i Danija i u potpunosti se slažem, biće odlični igrači ali ni ostali ne zaostaju puno.

VAN DER IV A.K.A TOTTI: Najdraži gol?

VB: Jako drag gol mi je bio protiv Atletika, pogotovo što sam stvarno verovao da možemo da ih izbacimo posle tog gola ali nema ničeg lepšeg od golova protiv Zvezde i Partizana.

VAN DER IV A.K.A TOTTI: Za koga od igrača sa kojima si igrao (ili protiv) misliš da bi bio dobro pojačanje za Vošu?

VB: Ja bih da vratimo Kačara, ne zbog golova koje je davao, ni zbog lepih poteza koje je pravio, već zbog toga što je davao 300 posto sebe svaku utakmicu kako ne bi izgubili (malo je teško ali to je moj izbor).

VAN DER IV A.K.A TOTTI: Najteži protivnik (igrač)?

VB: Dugo sam razmišljao ali ne mogu nikog da izdvojim.

VAN DER IV A.K.A TOTTI: Gostovanje za pamćenje?

VB: Marakana: Crvena Zvezda - Vojvodina 0:3, nisu znali šta ih je snašlo.

VAN DER IV A.K.A TOTTI: Koliko ima iskrenih (ali iskrenih) Slaninara u ekipi?
Pozdrav i sve najbolje u nastavku karijere!!!

VB: Ne znam tačno ali više nego prošlih godina sigurno.

SSNIGD: 4-4-2 ili 4-2-3-1? Gde vidiš sebe u tim formacijama, tj. gde bi ti voleo da igraš a ne ono gde me trener stavi? Iza napadača (kao što si mi rekao jednom na turniru u Petrovaradinu, napadač, desno krilo ili sada kod Bekija zadnji vezni)?

VB: Nisam dugo igrao 4-4-2 pa se nadam da nisam zaboravio. Što se mene tiče možemo da igramo i 2-3-5 samo da pobeđujemo. Više bih voleo u špic. Napad!

SSNIGD: Šta je pravi problem u napadu, pravi špic ili neznanje i nesnalažljivost?

VB: To je više za trenera pitanje, bilo bi neprikladno da ja komentarišem, mada mislim da će to sve biti ok.

SSNIGD: Je l možeš da nam obećaš da ćete pobediti cigane? Ako prođe ta tekma sa njima, onda da nam obećaš da prolazimo Izraelce, ali bez odgovora daćemo sve od sebe. To već znamo da morate, jer se to podrazumeva zbog dresa koji nosite?

VB: Čekao sam sva pitanja pa nisam stigao pre Zvezde da odgovorim ali sam rekao na radiju da ćemo ih sto posto dobiti, a sad ti obećavam i za Izraelce (mislim da smo bolji od njih).

SSNIGD: Pop je rekao da imamo najbolji tim ikada, pošto mi to još nismo videli da li to znači da nismo još ušli u formu ili nam je ovo maksimum?

VB: Iz utakmice u utakmicu bićemo sve bolji što podrazumeva da nismo ni blizu maximuma i nadam se da ćemo se na kraju svi zajedno radovati.

SSNIGD: Umalo ovo da zaboravim, je l se još vozaš gradskim autobusom ili si položio za kola?

VB: Za kola još nisam položio nikad me to nije nesto posebno ni interesovalo, uglavnom idem taxijem. Gradskim sam prestao da se vozim pre oko 2 god. Nekad idem i gradskim, uglavnom kad nemam "vremena" :)

SSNIGD: Šta misliš, da li će nam Titovi blizanci dozvoliti da uzmemo titulu ako budemo bili nadomak nje? Veliki pozdrav za nekadašnjeg suigrača u mlađim danima Indexa i puno sreće u daljoj karijeri!

VB: Ja sam za to da im uzmemo titulu, bez njihovih dozvola....

BUCA: Šta imaš da poručiš nama koji svaki dan glasamo na sajtu Voše,i koji vas pratimo od kad znamo za sebe, povodom nedeljne utakmice? Pozdrav za Bukija, verovatno najborbenijeg i najcenjenijeg igrača medju navijačima! Titulu više ne spominjem.

VB: Žao mi je što nisam ranije odgovorio ali bio sam siguran u pobedu.

DJAPE KORLEONE: Pozdrav za Buača! Je l možeš da obećaš da nikad nećeš obući prljave dresove Zvezde i Partizana? Uostalom, od tebe svi očekujemo da se okušaš u nekom velikom klubu i uspeš, naravno...
Sve najbolje i da te sto duže gledamo na Karađorđu!

VB: Obećavam!!!

SSNIGD: Šta misliš ti i cela ekipa o novinskim i TV izveštajima posle pobede nad ciganima, koji više govore o ciganskom porazu i očaju, a niko ne veliča Vošinu pobedu, Vošinu borbenost?
Pozdrav još jednom i sve čestitke za igru i izginuće na terenu. Svaka čast!

VB: Sramota, svaki naslov je "Zvezda slaba" ali što se mene tiče mogu to da pišu i kad je pobedimo drugi i treći put u ovom prvenstvu.

VOJA: Zanimljivo je to tvoje prezime, tj. "bode oči". Svi velikani fudbala imaju posebna prezimena , Tako da imaš dobar osnov, da kad se kaze Vojvodina svi prvo pomisle Buač i obrnuto.
Moram ti reći da te svi ovde na forumima obožavaju, ali da sam ja bio veliki kritičar tvojih igara, i vremenom, tvoja borbenost pokazuje da grešim u proceni i javno ću ti uputiti izvinjenje, jer nekada sam bio ubeđen da moraš biti u timu, a da ne zaslužuješ mesto među starterima.
Zanima me jedna stvar, svi potenciraju ovde da si "naš", da navijaš za Vošu iskreno i od malih nogu, pa mi reci, da li je to istina? Koliko procentualno u prvoj ekipi Voše ima igrača za koje znaš da navijaju za Zvezdu ili Partizan (mani me diplomatskih odgovora) i kakav je osećaj deliti pobede ili poraze sa njima? Znamo da novac briše sve granice, možda i ti nekad (sa navijačke strane, ne daj bože) zaigraš za neki bg klub, pa bih zeleo znati, da li bi bio spreman npr. izaći pred novinare i reci, "ovde sam zbog posla,ali navijam za Vošu"?
Želim ti mnogo srece, uspeha i zdravlja u daljoj karijeri.

VB: Ti velikani su imali posebna prezimena i još jednu malu sitnicu - znali su sve o fudbalu, tako da sam im jako blizu, imam posebno prezime, samo mi fali ta "sitnica". :)
Ne moraš da mi se izvinjavaš, veruj mi, od kad igram fudbal samo su meni pravili probleme ti koji moraju da igraju (ne mislim na Vojvodinu), ja nikad nisam bio taj koji mora da igra, ja sam bio onaj koji se bori za mesto pod suncem. Ja sam iz Knina i 1995. sam došao u Novi Sad, u Kninu su svi navijali za Zvezdu pa tako i ja (bio sam mlad i glup), u Novom Sadu sam i dalje jedan period navijao za Zvezdu (i dalje mlad i ...), zatim sam došao u omladince Vojvodine i polako mi je Vojvodina postajala draga, od kako sam u prvom timu stvarno mi je mnogo lepo, imam super odnos sa navijačima i ljudima klubu i to je sve rezultiralo ovim sada, a sad ne samo sto volim Vošu, već mrzim Zvezdu. Koliko njih navija za Zvezdu i Partizan ne znam pošto niko nije javno rekao. Nikad ne bih dospeo u tu situaciju pošto ne postoji ni minimalna sansa da se to desi, ja sam sad spreman pred novinarima da kažem da ni po koju cenu ne bih presao u neki Bg klub.

TURIJA: Ja sam od onih forumaša, kako Voja kaže koji Te obožavaju, a ja bih pre rekao navijača koji Te veoma ceni, kao sportistu i čoveka. Poštuje Tvoj odnos prema obavezama, utakmici, saigračima, trenerskim zamislima, Klubu, navijačima, Gradu i tradiciji Imena. Čak i na onim utakmicama za koje je dominantni utisak da si odigrao loše, ja sam smatrao da si bio od velike koristi za ekipu (ako ne u napadu, onda u odbrani i sredini terena). Svaki veliki tim mora imati u sastavu jednog Buača, Kačara, Despotovića, Đurića, Popovića i još nekoliko boljih igraca od njih na zelenom terenu, da bi uspeo ostvariti veliki rezultat.
Ja sam i od onih koji najviše vole igrača koji će uvek odigrati za sedmicu, a ne jedanput za devet i deset, a dvaput za peticu (i to samo zato što se cetvorke, trojke i jedinice, skoro nikad, ne daju u našim novinama).
Da li je Tvoja, očigledno najbolja fizička kondicija od celokupnog igračkog pogona, posledica genetike ili sportskog života i savesnog rada na treningu?

VB: Siguran sam da ima genetike i sportskog života ali po meni je to najviše do toga što svaki trening, da ne pričam o utakmici, odradim 100 posto, jednostavno ne želim da dođe dan da ne uradim ništa u fudbalu i kažem sebi mogao si bolje i više da treniras, ovako savest mi je mirna šta god da se desi.

TURIJA: Da li radiš individualno "prekovremeo" u SC Vujadin Boškov ili kući u svojoj režiji?
Mislim da si proletos tehnički puno napredovao. Da li je na to uticala iskusna trenerska ruka starog asa Ivana Brzića ili je to prirodna posledica Tvog igračkog sazrevanja? Na ovo ne moraš da mi odgovoriš.
Puno pozdrava i da Te zdravlje i sreća služe!

VB: U toku sezonu stvarno nemam snage za individualni rad ali na pauzi redovno radim. Verovatno i jedno i drugo.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...