Intervju / Milan Belić

Voši su potrebna pojačanja!14.02.2005. 00:00

Milan Belić(0)
Đ

UMI: Od danas možete postavljati pitanja najboljem strelcu Vojvodine.

STARA GARDA: Pozdrav Beliću, koji je dokazao bezbroj puta kako se bori za boje svog tima!!!
Sa kojim igračem, bivšim ili sadašnjim, se najbolje razumeš na terenu?

MB: Trenutno ne postoji igrač koji mi 100% leži i sa kojim se perfektno slažem u ekipi. Da me ne razumete pogrešno, ne mislim da su moji saigrači loši igrači, jedino generacija sa kojom sam počeo da igram u Vojvodini je otišla i u njoj je bilo mnogo igrača sa kojima sam se razumeo bez gledanja.

STARA GARDA: Tvoje viđenje priprema u Antaliji?

MB: Pripreme u Antaliji su, po meni, jedne od boljih u zadnje tri-četiri godine, prvenstveno zato što se radilo većinom sa loptom i radilo se uglavnom na igri po kojoj bi Vojvodina trebala da se prepoznaje. U zadnjih par godina nije se znala koncepcija ekipe i kako Vojvodina treba da igra.

BUDABABA: Misliš li da će se Voša na proleće boriti za opstanak ili za Evropu? (Budi realan!)

MB: U slučaju da se Vojvodina ne pojača i stane na svoje noge, mislim da je neminovno da će se boriti za opstanak. Vojvodini su potrebni igrači koji će odmah da igraju, a ne oni kojima je potrebno vreme za adaptaciju, jer Vojvodina ne može da čeka.

BUDABABA: Koga bi voleo kao partnera u špicu napada?

MB: Svejedno ko je u spicu, posebne želje nemam. Nemam određen stav prema tome.

BUDABABA: Sta zameraš (ako uopšte nešto zameraš) svojim saigračima?

MB: Jedino što zameram je velika količina sujete.

BUDABABA: Tvoja prognoza za premijeru prolećnog dela prvenstva (Vračar)? (tj. šta da igram na kladionici?)

MB: Mi idemo na pobedu, a igraj šta ti srce kaže.

GABIRC_A: Veliki pozdrav Milanu Beliću! Kako se osećaš trenutno u klubu? Još jednom veliki pozdrav i nek bude što više golova!

MB: U klubu se uvek osećam kao kod kuće. Praktično FKV je moj drugi dom. Nadam se da ću i posle igračke karijere svoj profesionalni vek nastaviti u Vojvodini.

PODBARA: Budababa je manje više pitao ono što sam želeo da te pitam ali evo par mojih pitanja. Ti i Govedarica u špicu, šta misliš o tome?

MB: Deja je takav kapacitet da može da igra na bilo kom mestu u ekipi, čak smo se jednom na treningu "zezali" da igra sa mnom u špicu. Mislim da Dejan ceo život igra poziciju veznog igraca i ne bi to menjao ni za šta.

PODBARA: Ko je po tebi ostavio najbolji utisak od novopridošlih pojačanja?

MB: Realno, jedino za Kizita može da se kaže da je pojačanje, svim ostalim igračima koji su došli potrebno je određeno vreme da se adaptiraju. Mislim da su perspektivni i dobri igraci, ali da im treba vremena, ali ne znam koliko klub trenutno ima vremena da čeka da dođu do pune afirmacije i da opravdaju što su dovedeni u Vojvodinu, a neosporno je da oni jesu za Vojvodinu.

PODBARA: Đurovic, tatin sin ili talenat?

MB: Mali ima predispozicije, ali je potrebno mnogo, mnogo rada i trebao bi da što je moguće više "upija" dobre stvari od starijih iskusnijih igrača kao što su Dunđerski, Govedarica, pa i od nas ostalih iskusnijih igrača...

PODBARA: Gde su završile pare od tvog transfera u Ninberg?

MB: Finansijki deo nije u mom domenu i na to pitanje ne umem da odgovorim.

PODBARA: Koliko ti je novaca dužan klub? Sve najbolje, puno zdravlja i da nađes transfer koji će biti na zadovoljstvo tvoje i navijača!

MB: Mnogo.

ĐUMI: Zamolio bih Milana Belića da kaže navijačima Vojvodine sta misli o radu Milana Đuričića. U novinama sam dao izjavu da je 7 igraca obezbedilo mesto u timu (među njima si i Ti). Znam da se ne bojiš i zato te molim da budeš iskren.

MB: Po prvi put se u Vojvodini u pripremnom periodu radilo na ovaj način i mislim da je dobro da Vojvodina konačno pokuša da stvori "svoju" igru i da bude po njoj prepoznatljiva. To ne zavisi samo od trenera nego prvenstveno od kluba i igračkog kadra u klubu.
Mislim da Vojvodina mora da se pojača sa par kvalitetnih igrača koji će odmah da igraju i u tom slučaju, uz mlade igrače koji su dovedeni da stasaju u kvalitetne prvotimce, neće biti problema za realizaciju zacrtanog plana.
Mislim da je i sa ovim igračkim kadrom Vojvodina počela da dobija "svoj" oblik i prepoznatljivost, iako je prošlo tek mesec dana od početka priprema.

DEJAN: Da li misliš da svi igrači Voše znaju da cene Vošu kao ime?

MB: Ne znam, niti se raspitujem, a nadam se da kada dođu u velik klub kao što je Vojvodina da osećaju bar u profesionalnom smislu emocije prema klubu.

DEJAN: Sta misliš o kolegama iz napada, šta je razlog neefikasnosti?

MB: Ne smatram da je neefikasnost prisutna u ekipi, mada bi to neko ko nije upućen u fudbal verovatno rekao. Kada ekipa bude prava, efikasnost ce biti bolja. Mislim da u ekipi ima i većih problema od realizacije.

DEJAN: Tvoje mišljenje o mladom Masliću? Hvala unapred!

MB: S obzirom da nije igrao zadnjih šest meseci u Sremskoj Mitrovici, trebaće mu dosta vremena da se nametne, a nadam se da će to u što kracem roku uspeti.

TURIJA: Srdačan pozdrav igraču koji sa najviše emocija igra za naš Klub. Imaš li neki predosećaj da ćemo ovog proleća videti Milana Belića u igračkom zenitu, zrelog u svom raskošnom talentu?
Ja nekako očekujem da su se kockice složile i da si sada u pravom dobu za potpuno dokazivanje svog velikog potencijala. Puno sreće i da Te zaobiđu povrede, jer ovi buzdovani iz protivničkih odbrana sigurno će da Te lome. Nadam se da neće moći ni to stići.

MB: Hvala za lepe reči i podršku. Nadam se da će reči koje si napisao da se pretvore u realnost u narednoj polusezoni. Slažem se da sam u najzrelijem fudbalskom dobu i da je ova polusezona prekretnica u mom profesionalnom zivotu. Daću sve od sebe da uradim što više za sebe, a onda će biti dobro i klubu pa i navijačima.

VOJA: Beli, pamtim sve tvoje nastupe za Vošu i moram te upitati: Ne čini li ti se da je recimo tvoj vrhunac bio u na meču u Pragu (kup UEFA) i da od tada i nismo imali prilike da vidimo pravog Milana Belića? Kao da si izgubio na explozivnosti!?

MB: Utakmica u Pragu je bila samo jedna u nizu utakmica koju sam trebao da odigram na vrhunskom nivou. Na nesreću i mene i navijača i svih zaljubljenika u Vojvodinu, došlo je do štrajka kada je otišlo 20 kvalitetnih igrača i Vojvodina je bila prinuđena da nastavi prvenstvo, maltene, sa juniorima. Ko zna, da je ekipa ostala kompletna, gde bi danas bio. Verovatno u nekom velikom klubu.

VOJA: Moje je viđenje da su tvoj kvalitet ugušili treneri, stavljajući te u tandeme sa Igorom i Jovanovićima, a mislim da bi ti najviše dao kao centralni napadač (znači, direkt na gol, a ne razvodnjavati igru)? Molim te iskreno me reci sta misliš o ovoj konstataciji.
Imam predosećaj, da ćes se u nastavku prvenstva raspucati. Iskren pozdrav i sve najlepše u daljoj karijeri!!!

MB: Najviše mi odgovara da igram sam u špicu i da imam jednog ili dva igrača iza sebe, da imam svu slobodu kretanja, više upotrebljivih lopti i onda bi, verovatno, bio i eifkasniji.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...