Intervju / Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve28.12.2011. 07:59

Milan Bojović(4)
Za svoju i našu radost - Milan Bojović
Za svoju i našu radost - Milan Bojović
K

ada jedan Moravac dođe u Vojvodinu i još i zaigra za nju, nama navijačima “Stare dame“ ne preostaje ništa drugo nego da pored lepog plavog Dunava gledamo kako isti “pleše“ i rešeta protivničke mreže. U Lučanima rođen (13. aprila 1987. godine), a već šest meseci pravi Novosađanin, kome su Grad, Klub i navijači toliko prirasli za srce da to u opšte ne krije, već sa ponosom ističe.

Milan “Mister-gol“ Bojović dođe kod nas letos kao veliko i istinsko pojačanje (pre Vojvodine nastupao je za Radnički Stobex, Srem iz Sremske Mitrovice, Teleoptik, Čukarički i Jagodinu), kome je data “desetka“ na crveno-belom dresu i obaveza – da što češće i jače tuče po protivničkom golu. Ove jeseni je “samo“ pet puta matirao rivalske čuvare mreže, ali je nedavno na konferenciji za medije (2. decembar) pred duel sa čačanskim Borcem samokritično izjavio da je mogao i više i bolje, ali da mu ne zamerimo zbog perioda adaptacije, već da verujemo da ćemo u novoj 2012. godini videti ono što će i sam Milan u “najluđoj noći“ poželeti sebi – PRAVOG MILANA BOJOVIĆA.

Surovog egzekutora, našeg Bojketa...

Hvala mu što je odgovarao na pitanja navijača, a mi mu želimo što češći trk, uz obavezno podignute ruke, ka nama na tribinama “Karađorđa“, ali i svih drugih stadiona u Srbiji, kada ćemo se radovati njegovim golovima i Vošinim trijumfima.


FKV.COM: Da li si bio fauliran za najstrožu kaznu protiv partizana?
MB: Po mom mišljenju, bio je penal. Rnić me je spotakao i sprečio da postignem pogodak. Na žalost, sudija je mislio drugačije.

FKV.COM: Da li protiv "manjih" klubova osećaš da Vojvodina ima prednost kod sudija (da li si to osetio sada ili možda dok si bio u Jagodini)? Ovo pitamo pošto kao navijači Vojvodine vidimo bezobraznu povlašćenost blizanaca, pa možda nekad ne primetimo da toga, naravno u znatno manjoj meri, ima i ko nas.
MB: Zaista ne osećam da Vojvodina ima bilo kakvu vrstu pomoći od strane sudija, a dok sam igrao u dresu Jagodine i Čukaričkog znao sam da u utakmicama protiv zvezde i partizana nećemo imati isti kriterijum, i u utakmicu smo ulazili svesno znajući da će protivnici imati, ako bude potrebno, suđenje u njihovu korist... I to mi je uvek teško padalo.

FKV.COM: Šta kažu u Jagodini za Mudrinskog?
MB: Zaista nisam pričao o Mudrinskom ni sa kim iz Jagodine, ali po njegovim igrama siguran sam da se radi o dobrom igraču.

FKV.COM: Ko ti najviše odgovara kao saigrač u napadu?
MB: U suštini nemam nekog posebnog ko mi odgovara, sa svima dobro sarađujem, ali volim kada sam zajedno u timu sa Abuom i Merebom.

FKV.COM: Ko je zadužen za atmosferu u timu na treninzima i u “Boškovu”, ko ima najbolje “provale”?
MB: U ekipi vlada odlična atmosfera, i veoma je zanimljivo biti u našoj svlačionici u “Boškovu” svakog dana. Svaki igrač je duhovit na svoj način, a obično prednjače Boba Novaković, Meda, Paja i Buda Janošević. Mada, kad krenu prozivke, svi se uključe i bude zanimljivo.

FKV.COM: Možeš li da u kratkim crtama uporediš Jagodinu i Vojvodinu?
MB: Zaista se radi o dva totalno različita kluba. Jagodina je jedan klub u našoj zemlji koji nema velike ambicije kao Vojvodina, a isto tako nema navijače. Ja sam se u Jagodini afirmisao kao igrač, i pamtiću samo lepe trenutke koje sam doživeo tamo. Vojvodina je klub sa velikim ambicijama, koji u svaku utakmicu ulazi sa ciljem da pobedi, i ja sam se zaista pronašao u klubu u svakom smislu. Za razliku od Jagodine, a i ostalih klubova u našoj zemlji, Vojvodina ima fantastične navijače, koji nam stalno pružaju neverovatnu podršku i vetar u leđa... I navijače koji su meni za ovo kratko vreme prirasli uz srce.

FKV.COM: Kako te zovu u klubu, da li imaš neki interni nadimak?
MB: Svi me zovu Bojke, to mi je nadimak od uvek, i sviđa mi se.

FKV.COM: Koji ti je najdraži gol koji si postigao kod nas?
MB: Definitivno najdraži gol koji sam postigao je u utakmici u Novom Sadu protiv partizana, i zaista mi je teško pao poraz i činjenica da smo bili bolji i da smo mogli da ih “zgazimo”. Ali to je fudbal, ne pobeđuje uvek bolji tim.

FKV.COM: Zašto sve golove daješ na onoj južnoj strani, kad je tvoj način proslavljanja gola prikladniji severnoj tribini? Sledeći gol “zavuci” na severnoj strani, samo nemoj odma' na ogradu da ne dobiješ žuti!
MB:Zaista sam razmišljao o tome nekoliko puta i žao mi je zbog toga. Ispostavilo se ove polusezone da mi je gol do kućice više odgovarao nego gol ispred severne tribine. Jedva čekam da postignem i na toj strani gol, i da se poklonim ispred Severa!

FKV.COM: Koja liga bi za tebe bila idealna pri odlasku iz Vojvodine (neka slabija, npr. rumunska, ili neka jača poput Bundeslige)?
MB: Oduvek mi je bila velika želja da zaigram u nemačkoj Bundesligi, ali trenutno o odlasku iz kluba ne razmišljam, jer želim da ostavim dubok trag u klubu, da osvojim neki trofej i da me armija navijača Vojvodine pamti dugo.Ne bih igrao u Rumuniji, jer smatram da je naša liga bolja od njihove.

FKV.COM: Ritual pre meča?
MB: Nemam neki poseban ritual, verujem u Boga i pred svaki početak utakmice izgovorim "Pomozi Bože".

FKV.COM: Čini mi se da i tebi (kao i mnogim našim napadačima i ostalim tehnički jakim igračima) nedostaje aktivna igra 90 minuta i da je to jedini razlog što se odavde teško odlazi u inostranstvo i teško nameće boljim evropskim fudbalskim klubovima. Da li deliš ovakvo mišljenje?
MB: Složio bih se delimično. Mislim da kvalitetnim igračima ne treba puno aktivne igre ili minutaže da bi pokazali svoj kvalitet, i da jednim potezom ili za kratko vreme mogu da odigraju dobro, reše utakmicu i daju gol. Mnogi igrači do sada su odlazili u evropske klubove iz Vojvodine, a da nisu imali kontinuitet, ali su to fudbalski stručnjaci umeli da prepoznaju.

FKV.COM: Pošto imaš dobru tehniku, kao i dobre pakerske sposobnosti, a i solidnu realizaciju, koje ti mesto u napadu najviše odgovara i koji sistem igre?
MB: Ja sam napadač, i volim da igram poziciju centralnog napadača (centarfora), u formaciji sa jednim ili dva špica, nebitno.

FKV.COM: Kako si se snašao u Voši i u Novom Sadu? Da li te je za njih počelo da vezuje i nešto više od profesionalnog ugovora? Odnosno da li je ta mirnoća ravnice, sredina u kojoj bi mogao da nađeš sebe, nezavisno od fudbala?
MB: Prezadovoljan sam u Novom Sadu u svakom smislu. Grad je prelep, ljudi jako gostoljubivi i mirni, u klubu sam dočekan fenomenalno, kao i od strane navijača. Siguran sam da ću se jednog dana, kada odem, vratiti, jer sam se u neku ruku pronašao u Novom Sadu, i zaista mi je lepo.

FKV.COM: Šta ti se dopada, a šta ne u novoj sredini?
MB: Moram da kažem da u Novom Sadu bukvalno nema toga što mi se ne dopada, i da za ovih 5-6 meseci nisam imao niti jednu neprijatnost. Novi Sad je grad u kome sam već stekao dosta prijatelja i grad u kome se zaista prelepo osećam.

FKV.COM: Razlika u atmosferi na "Karađorđu" i u Jagodini? Mentalitet tamo i ovde, šta ti više odgovara, ako razlike (po tebi) uopšte ima?
MB: Mislim da je razlika u svakom smislu očigledna, na “Karađorđe” dolazi mnogo više navijača nego u Jagodini, i atmosfera je bolja, a samim tim I utakmica. Mentaliteti su različiti, u Vojvodini je pobednički uvek... Dok u Jagodini se obično na domaćem terenu ide na pobedu, a u gostima šta se uradi. I naravno da mentalitet u Novom Sadu mnogo više odgovara mom karakteru i ambiciji, nego ambijent u Jagodini.

FKV.COM: Do sada si postigao pet golova, možeš li da obećaš barem još dvaput toliko u drugom delu sezone?
MB: Ne bih obećavao golove, to nikad ne radim, ali obećavam bespoštednu borbu na svakoj utakmici za svaku loptu i trčanje do iznemoglosti. A bilo bi lepo kada bih postigao još toliko golova koliko kažete.

FKV.COM: Da li ti odgovara ovaj sistem igre koji podrazumeva Abua, Škuletića i tebe u postavi, i koja je po tebi idealna preraspodela pozicija za vas trojicu, pod uslovom da ste svi u isto vreme na terenu?
MB: Odgovara mi, to se pokazalo kao dobra opcija u nekoliko utakmica u kojima je Škuletić igrao desno, Abu levo, a ja centralnog napadača... I po meni je to OK.

FKV.COM: Poređaj nas i dva blizanca po kvalitetu igračkog kadra, od najboljeg tima ka najgorem, ali skroz iskreno.
MB: Mislim da po igračkom kadru partizan i Vojvodina odskaču od zvezde, što se i pokazalo, jer je zvezda sve međusobne utakmice izgubila. Moje mišljenje je da partizan i Vojvodinu dele nijanse, ali da su one na našoj strani, dok zvezda trenutno zaostaje za nama.

FKV.COM: Za koga navijaš u Srbiji i na “zapadu”?
MB: Vojvodina je klub u Srbiji za koji igram, navijam, i kome ću sve dati... A od evropskih klubova omiljeni su mi Real i Inter.

FKV.COM: Šta si znao o Vojvodini? Da li ti se mišljenje promenilo ili je onako kako si očekivao sada kada si počeo da igraš za nama najdraže, pola bele pola crvene, boje?
MB: Znao sam da se radi o velikom klubu, ali kada sam došao tek sam tada shvatio koliko je zapravo Vojvodina veliki klub, i koliko veliku i vernu navijačku grupu ima.

FKV.COM: Posle postignutog gola protiv crnog titovog blizanca, imao si odmah posle još jednu šansu, ali si propustio priliku za izjednačenje. Da li nisi video da ti prilazi još neko od nasih igrača ili je presudila želja za golom, nošena hukom sa tribina, i neiskustvo?
MB: Kod te druge situacije poneo me je huk sa tribine i adrenalin koji sam osećao u tom trenutku, tako da nisam video da imam nekog slobodnog od saigrača.

FKV.COM: Ostajemo na utakmici protiv partizana. Kako ti se činio na klupi prvo, a posle i na terenu, odnos navijača i navijanje. Mi ili oni?
MB: Definitivno na toj utakmici navijači Vojvodine su pokazali koliko su moćna navijačka grupa. Nadjačali su “grobare”, posebno u drugom poluvremenu, i jako mi je žao zbog njih što nismo uspeli da preokrenemo rezultat.

FKV.COM: Generalno gledano, podrska navijača, i Firma i Zapad i Istok. Da li si uopšte očekivao tako nešto na “Karađorđu”? Jesmo li realni ili pregrubi, ne prema protivniku, nego prema našim igračima, Brani i Supi prevashodno?
MB: Mislim da nam je publika u Novom Sadu sa svake tribine pružila fenomenalnu podršku. Što se tiče Brane i Supića, znam da u svakoj utakmici imaju neverovatnu želju da daju doprinos ekipi za pobedu, i u priči sa njima vidim da im je krivo kada po nekad nemaju potpunu podršku od navijača.

FKV.COM: Doček posle utakmice sa zvezdom, bakljada i na autoputu i pred hotelom?
MB: Doček je bio vrhunski, svaka čast navijačima.

FKV.COM: Na koliko imaš potpisan ugovor?
MB: Potpisao sam ugovor na dve godine, znači još godinu i po mi traje.

FKV.COM: Kako se oseća igrač iz "manje sredine", tj. kakav odnos ima prema Voši po pitanju transfera, da li je svrstava u klub ranga Slobode, OFK-e, Rada… ili naša Voša ipak ima neki renome i posmatra se kao neka perspektivna sredina, šansa za napredak, nešto kao zvezda i partizan. Suština je, kako si doživljavao našu Vošu pre nego što si u nju došao, i kako generalno igrači koji nisu rodom iz Novog Sada i okoline gledaju na nju?
MB: Kada sam dolazio u Vojvodinu, bila mi je velika čast što ću nositi njen grb na grudina i što ću biti u mogućnosti da igram za tako veliki klub. Vojvodina ne može da se poredi sa Radom, Slobodom ili OFK-om.

FKV.COM: Da li ti broj 10 koji nosiš na leđima nešto znači ili si ga dobio nasumično?
MB: Iskreno, volim broj 10, nosio sam ga i u Jagodini, i ljudi iz kluba su mi izašli u susret i dodelili mi ga.

FKV.COM: Kako ti se čini povezanost igrača i navijača Voše i da li si postao deo iste?
MB: Odličan je osećaj biti igračVojvodine i osetiti povezanost i zajedništvo sa navijačima. Naravno da jesam.

FKV.COM: Šta misliš o treneru Dejanu Vukićeviću i njegovom radu?
MB:Mislim da je odličan trener koji zna da motiviše ekipu, koji forsira ofanzivan stil igre i posvećuje dosta pažnje nama napadačima.

FKV.COM: Sa kim si u najboljim odnosima od igrača u klubu,tj. sa kim se najviše družiš privatno?
MB: Generalno se slažem sa svima odlično... A privatno se družim sa Janoševićem, Brankovićem, Kovačevićem i još nekolicinom njih.

FKV.COM: Kakva je atmosfera u svlačionici i da li ste bili razočarani možda posetom na nekim utakmicama?
MB: Atmosfera je odlična, poseta na svakoj utakmici je bila dobra, osim možda na utakmici protiv Hajduka iz Kule. Mada, padala je kiša, pa mogu da razumem.

FKV.COM: Dok si bio u Jagodini i Čukaričkom, da li su igrači ulazili sa manje motiva u utakmice protiv zvezde i partizana, misleći da su izgubili utakmicu i pre izlaska na teren?
MB: Nisu ulazili sa manje motiva, ali su igrači tako manjih klubova bili svesni da će sudije, ako bude trebalo, biti naklonjene partizanu ili zvezdi.

FKV.COM: Jel’ možeš da povučeš paralelu između Vojvodine pod palicom Zorana Milinkovića i kakvu si je tada video kao igrač Jagodine i, sa druge strane, Vojvodine sada dok si ovde, tj. kako je to izgledalo sa strane, a kako sada? U smislu tima, igre...
MB: Ne bih bio objektivan ako bih poredio, ali ono što mogu da kažem jeste da je Vojvodina u tom periodu pod vođstvom Milinkovića igrala defanzivniji fudbal, nego što Vojvodina sada igra. Ja sam lično pristalica napadačke igre. Valjda zato što sam napadač, ali dobro, možda se neko neće složiti sa mnom.

FKV.COM: Koliko ti znači podrška navijača?
MB: Izuzetno mi je važna podrška navijača, i moram da kažem da sam od samog dolaska u klub naišao na podršku koja mi je pomogla da se što brže i lakše adaptiram na novi klub, i nadam se da sam svojim igrama i ponašanjem uzvratio njihovoj podršci na pravi nacin.

FKV.COM: Da li si imao teških trenutaka u karijeri i da li si u nekom momentu razmišljao da odustaneš od fudbala?
MB: Kao i lepih, bilo je i teških trenutaka, ali nikad nisam pomišljao da prestanem da se bavim fudbalom. Fudbal je moj život, i njemu sam posvećen od svoje devete godine.

FKV.COM: Koliko je Vojvodina (po svemu sudeći) veći klub od Jagodine?
MB: Po svemu je veći klub od Jagodine, jer Vojvodina ima svoju veliku i bogatu istoriju, bolje navijače. Dok je Jagodina klub koji teži ka tome da jednog dana bude kao što je Vojvodina danas.

FKV.COM: Da li si zadovoljan ovde u Vojvodini, tj. da li je ispunila tvoja očekivanja?
MB: Zadovoljan sam, moja očekivanja su se delimično ispunila, a ispuniće se potpuno ukoliko osvojimo neki od trofeja.

FKV.COM: Koji napadač ti je uzor?
MB: Dijego Milito.

FKV.COM: Koji odbrambeni igrač ti je zadavao najviše problema u JSL?
MB: Mladen Krstajić.

FKV.COM: Poruka za navijače FKV?
MB: Dođite i bodrite nas do poslednjeg trenutka, a mi ćemo ostaviti srce na terenu za pola bele, a pola crvene boje!


Ne sumnjaj Bojke u to, kao što i mi ne sumnjamo u Tebe!!! Za sledeću, trofejnu, Vošinu 2012. godinu!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Radulović18
Vukanović17
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Čumić12
Zady Sery9
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...