Intervju / Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!03.07.2011. 10:54

Goran Smiljanić(21)
Ne posustaje ni protiv većih i jačih...
Ne posustaje ni protiv većih i jačih...
K

aže onaj čuveni vic – Pitali Sremca kako se proveo na Slavi. On odgovara: “Odlično, samo je tuča kasno počela“.

Baš tako. Od najave sjajne karijere i velikog talenta, do žutih stranica u novinama, ili rubrika “Hronika“ u istima...Sve što se u minulom periodu desilo mladom (rođen poslednjeg dana januara 1990. godine) Goranu “Runiju“ Smiljaniću, neka bude na nauk apsolutno svakom mladom fudbaleru, koji tek treba da kroči u fudbalski život.

Kod Runija su se poklopile obe pomenute stvari – mladost i sremačka narav, koje su ga, bar do sada, sputale da pokaže sve ono što zaista može. Mi iskreno verujemo da toga ima na pretek, a da će sezona pred njim (i nama) pokazati da je On spreman da ukroti to u sebi i sav potencijal pokaže jedino tamo gde bi i trebao – na zelenom pravougaoniku, u Vošinom (i reprezentativnom, zašto da ne?) dresu!

Istek kazne, pravo da zaigra, očekivanje da postane otac...Ako ga sve ovo nije promenilo (i neće) ni za “jotu“, onda ga se za koju godinu nećemo ni sećati. Ako jeste (i hoće), onda ćemo o njemu pričati kao “vihornom krilu“ koje je špartalo terenima. Sve je na njemu, a na nama je da ga podržimo (neki verovatno i poslednji put) u nastojanjima da to i postane – deo naših priča, onih fudbalskih! Onih drugih, u kojima je Goran bio “glavni glumac“ u periodu iza nas, nama je dosta. Nadamo se i njemu...

Zahvaljujemo mu što je “otvorio dušu“ i za naš Sajt rekao koju reč. Istinski i o svemu...Bez pardona, onako sremački!


fkv.com team – Od kada treniraš u Vojvodini i ko je najzaslužniji za Tvoj fudbalski razvoj?

Smiljanić – Sa nepunih osam godina sam počeo da treniram u FK Kabel. Manje od godinu dana kasnije, prelazim u Omladinsku školu Vojvodine i u Voši sam ostao sve do današnjeg dana. Bila je jedna kratka pozajmica u Inđiji, koje ne želim da se sećam. Mnogi su uticali na razvoj, jer me je mnogo trenera i treniralo. Nadam se da ću tek da dostignem ono što mogu i želim, te da će samim tim taj moj razvoj biti u usponu, pa ćemo o tome tek da pričamo.


fkv.com team – Ušao si u prvi tim kao velika nada. Zbog čega još nismo videli Tvoj puni potencijal na terenu?

Smiljanić – Realno, zato što nisam cvećka. Ima mnogo mojih grešaka i to presudnih, ali i nekih drugih faktora. Smatram da pravu šansu i to na poziciji na kojoj treba da igram još nisam ni dobio. Nisam, ako hoćete direktan odgovor, ni “izguran” kao neki igrači, i bivši i sadašnji…Imao sam i dve ozbiljne operacije kolena. Možda taj moj “puni potencijal” nikada nećete ni videti. Ko zna? Ja se nadam da će mi Bog u tome, ipak, pomoći i pored mojih “grehova”, te da ću se, prvenstveno Vama navijačima Vojvodine, predstaviti u pravom svetlu.


fkv.com team – Najveći spor između navijača se vodi oko toga za koga navijaš. Da li si Vojvodinaš, ili ipak navijaš za nekog drugog?

Smiljanić – Ah, taj čuveni “spor”. On suštinski i ne postoji, jer ja JESAM VOJVODINAŠ OD GLAVE DO PETE. Spreman sam da poginem za Vošine crveno-bele boje…Priča je krenula tako što se pominjalo kako sam išao na neke Zvezdine utakmice. Odmah ću reći da je to tačno. Bio sam i na Zvezdinim fudbalskim, ali i na Partizanovim košarkaškim utakmicama. Pa šta? Volim stadione, dvorane, volim da gledam mečeve i u drugim sportovima u posebnim atmosferama, navijam za Srbiju jer sam veliki patriota i podržavam sve srpske klubove kad igraju evro-mečeve (na njih sam i išao)…Mislim da sam “huligan u duši”. Bio sam, gledao sam, ali navijao, onako kako neki misle i to poimaju, nisam. Kako niko nije pomenuo koliko sam puta upao “u frku”, i to onu pravu, zbog Voše? Reći ću Vam da je to bilo na desetine puta…Još jednom i to za sva vremena ponavljam – VOLIM I VOLEĆU FK VOJVODINU DOK SAM ŽIV. Jedino i samo nju...To će Vam, Vaš Runi tek pokazati.


fkv.com team – Da li su incidenti koji su vezivani za Tvoju ličnost sada prošlost? Šta bi želeo povodom toga da kažeš navijačima Vojvodine?

Smiljanić – Volim slobodu, ne volim nepravdu, i to naročito ako je sprovode oni koji bi trebalo da se “zanimaju” (a za to su i plaćeni) pravdom! Problema više neće biti i to Vam obećavam. Uskoro dobijam ćerkicu, vreme je da starom životu kažem “Dosta”.


fkv.com team – Šta očekuješ od predstojeće sezone?

Smiljanić – Iskreno, da budem lider naše mlade ekipe i da rezultatski budemo uspešniji nego prethodne. Evro-scena nam je velika šansa…Očekujem da nekoliko puta zatresem protivničku mrežu, pa ćete videti šta je proslava gola. Želim da igram fudbal, uživam u tome i igram ga iz ljubavi. Ako nikada ne uzmem “neke” pare od njega, nema veze. Snaći ću se nekako u životu, sada želim da pokažem svima da zaista jesam dobar u ovoj magičnoj igri.


fkv.com team – Šta, po Tebi, nedostaje Vojvodini da osvoji neki trofej?

Smiljanić – Falim ja! Možda i nekim saigračima da imaju mentalitet pobednika, baš kao što je moj. Ali to se menja, a sezona pred nama može to i da dokaže. Takođe, kada bi i liga bila poštenija, mnogo toga bi bilo drugačije…Voša je već u maju mogla do trofeja. Na to ne možemo da utičemo, ali da igramo napadački, drsko, smelo, hrabro – e na to možemo! Pa da te sve pomenute osobine, koje i sam posedujem, donesu dobro FK Vojvodini. Želim da se na kraju ove sezone, zajedno s Vama radujem – trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!


fkv.com team – Hvala Ti na iskrenim odgovorima i da Ti poželimo da ti se sve želje, lične i profesionalne, ostvare!

Smiljanić – Hvala Vama. Viva Voša – pozdravlja vas sve Vaš Runi!


Da praštamo hoćemo, da bi i nama bilo oprošteno – Zato derane Gorane, od Tebe sve zavisi. Novi život, porodični i fudbalski, neka Ti počne ovog leta i neka bude tako uspešan, da sve staro padne u zaborav, a da se o tom Tvom novom životu naširoko priča!

Vesti
KUPI MAJICU - PODRŽI SAJT!

Došlo je ponovo vreme za obnovu hostinga. Profit od majica će ići za hosting, a svako od nas će imati novu slaninarsku majicu da šeta u ove tople dane koji dolaze. Ako odziv bude kakav je bio i za majice Kosta Hadži, skupićemo pare bez problema, ako ne - ostatak...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Malbašić18
Meleg12
Paločević10
Trujić10
Babić5
Ašćerić4
Zličić4
Jovančić2
Kovačević2
Trifunović2

Igrač sezone
Malbašić33
Meleg27
Paločević21
Jovančić20
Maksimović14
Kovačević14
Planić12
Vukasović8
Trujić7
Rockov7

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...