Intervju / Dragan Mandić

Novi Sad je najlepši grad u Srbiji i srećan sam što sam jedan deo karijere proveo u njemu29.12.2010. 08:47

Dragan Mandić(10)
Mandić u dresu Azal Azerbejdžana
Mandić u dresu Azal Azerbejdžana
O

ve zimske i hladne dane, uredništvo sajta je iskoristilo da obavi nekoliko intervjua sa bivšim prvotimcima FK Vojvodina. Uz veliku pomoć jednog našeg prijatelja, došli smo do Dragana Mandića.

Verovatno se sećate tog tihog momka, koji je u leto 2004. godine prešao u redove Vojvodine iz kulskog Hajduka. Po dolasku u Novi Sad brzo se ustalio u startnoj postavi. Bio je velika radilica, odgovoran u odbrani, ali bez velikog učinka u napadu, što, ruku na srce, i nije bio njegov zadatak.

Nakon dve sezone provedene u Vojvodini, dalji put ga vodi u daleki Azerbejdžan gde već petu godinu za redom zarađuje fudbalski hleb.

fkv.com: Koje vas uspomene vežu za Vojvodinu i Novi Sad?

Vežu me uspomene na to da sam upoznao i stekao mnogo prijatelja, što igrača, tako i trenera. Danas mi je dres Vojvodine, koji sam tada nosio, uramljen i okačen na zid u sinovljevoj sobi. Novi Sad je, bez sumnje, najlepši grad u Srbiji i smatram da sam zaista srećan što sam jedan deo svoje karijere proveo u Srpskoj Atini.

fkv.com: Da li ste u kontaku sa bivšim saigračima?

Naravno da sam kontaktu! Ponajviše sa Todićem, Vukeljom, Stepijem i Lazarevićem, da se ne naljute oni koje nisam nabrojao, ima ih dosta.

fkv.com: Najlepši i najtužniji momenat koji ste doživeli u Vojvodini ?

Najlepši momenat je kad smo konačno pobedili Crvenu zvezdu u Novom Sadu. Najtužniji je kad sam napravio penal protiv Partizana u Novom Sadu. Želeo bih sada javno da kažem hvala tadašnjem treneru Milanu Đuričiću koji je bio sa mnom u tom trenutku i pomogo mi da prebrodim tu tešku situaciju.

fkv.com: Koji je trener najviše uticao na vaš igrački razvoj?

To su Miroslav Vukašinović, Džimi Marić i Milan Đuričić. Svi su oni zaslužni za moj igrački napredak.

fkv.com: Najdraži gol koji ste postigli u Vojvodini?

Nisam postigao puno golova u dresu Vojvodine. Najdraži gol je pao na utakmici koja nas je sve koštala puno živaca. To je bio gol iz penala u kup utakmici protiv RFK Novog Sada!

fkv.com: Da li možeš nešto više da nam kažeš o tvom sadašnjem klubu i tvojim ambicijama u budućnosti?

Moj sadašnji klub je PFC Olimpic, koji je nedavno preimenovan u PFC Azal Azerbeijan. Klub je trenutno na trećem mestu, a osnovan je davne 2003. godine. U klubu sam već pet godina i mogu slobodno reći da sam veoma zadovoljan.

Za kraj bih želeo da iskoristim priliku i pošaljem veliki pozdrav za sve navijače i sve ljude koji vole našu Vojvodinu!

Vesti
Filip Malbašić igrač sezone 2016/2017

Jedan rođeni Beograđanin, koji je u januaru 2016. godine „zadužio” dres naše Vojvodine, ove sezone je, po svim fudbalskim parametrima stekao naslov najboljeg u polovično crveno-belom dresu. Najviše datih golova sa jedne, te titula „Igrača...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Mihajlović8
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Okeuhie Eze4
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Jovanović1
Zličić1

Igrač sezone
Jovančić25
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Okeuhie Eze5
Vukasović5
Mihajlović4
Radovanović4

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...