Intervju / Vlada Avramov

“Svi za jednoga, jedan za sve - Vlada Avramov“12.10.2010. 17:59

Vlada Avramov(11)
SVI ZA JEDNOGA, JEDAN ZA SVE – VLADA AVRAMOV
SVI ZA JEDNOGA, JEDAN ZA SVE – VLADA AVRAMOV
D

anas Željko Brkić i Aleksandar Kesić, a nekad...Malo bi bilo i vremena i prostora nabrajati sve znamenite ljude, koji su kao golmani imali zadatak da brane prostor između tri aluminijumske cevi, a da pritom na njihovim grudima stoji grb “Stare dame“ srpskog fudbala. Među njima, svakako bi se našlo jedno ime – našeg Vlade Avramova.

Odavno u Italiji, ali nikada daleko, barem srcem, od njegove i naše FK Vojvodine. Još se avgusta 2001. godine preselio na Apenine, oblačio dresove Vićence, Peskare, Treviza i Fiorentine, ali one 44 utakmice u dresu i na golu novosadskih crveno-belih ne zaboravlja ni On, ali ni mi. Baš kao što nećemo ni njega lično.

Rođen 5. aprila 1979. godine, u Novom Sadu, dete našeg Kluba, u kojem je prošao sve mlađe selekcije, da bi 1999. godine stao i na gol prvoligaške postave. Ubeležio je i dva nastupa za najbolju selekciju svoje zemlje. Jedan je od istinskih idola i heroja nas navijača i simpatizera ponosa Novog Sada.

Dok čeka večerašnji duel reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi, te nastavak Kalča za vikend, Vlada nam je izašao u susret i odgovorio na nekoliko postavljenih pitanja, od strane uredništva Sajta. Za to mu se, od srca, zahvaljujemo!

fkv.com – Da li i sada stižeš da pratiš šta se dešava sa našom Vojvodinom?

Vlada Avramov - Redovno pratim rezultate Vojvodine putem interneta. Ne mogu reći da sam oduševljen, ali šta je, tu je. Nadam se da će ove sezone biti bolje nego prošle, jer Vojvodina to zaslužuje, a veliki korak ka tome, može biti minula, veličanstvena, pobeda nad Partizanom. Barem još jedan osvojeni trofej do velikog jubileja, stogodišnjice Kluba, bio bi odličan motiv za sve buduće generacije igrača, ali i navijača. Raduje me činjenica da je sadašnji čuvar mreže Vojvodine, Željko Brkić, gotovo nesavladiv, te da se sasvim zasluženo ponovo našao na spisku selektora reprezentacije, a da će ubrzo i u startnih 11, gde mu je, realno, i mesto.

fkv.com – Koji ti je najdraži, a koji najtužniji momenat koji si doživeo u crveno-belom dresu?

Vlada Avramov – Najdraži momenat u karijeri, možda i čitavoj, ne samo u dresu FKV, je kada sam na Istočnoj tribini ugledao transparent – “SVI ZA JEDNOGA, JEDAN ZA SVE – VLADA AVRAMOV“. Najtužniji – ne pamtim ružne stvari.

fkv.com – Sa kojim si bivšim saigračima iz Vojvodine u kontaktu?

Vlada Avramov – Gotovo sa svim. Barem je to lako u današnjem svetu komunikacija, a još uvek postoji velika želja svih nas da se čujemo, družimo, vidimo...Bila je to sjajna generacija, pre svega po ljudskim kvalitetima. To je tako ostalo do dan-danas.

fkv.com – Ostvario si neverovatnu karijeru na Apeninskom poluostrvu. Šta misliš, zbog čega su te selektori reprezentacije “zaobilazili“?

Vlada Avramov - Reprezentacija? To nije pitanje za mene i ne bih o tome. Samo ću reći da sam imao kontakt sa ljudima iz FSS pred početak SP u Južnoj Africi, ali sam im se zahvalio na pozivu i time im dao do znanja šta mislim o njima i rukovodstvu čitave srpske Fudbalske organizacije. Ipak, “držaću fige“ da Željko Brkić stane i ostane na golu reprezentacije u narednoj deceniji i time potvrdi koliko dobrih čuvara mreže “dolazi“ iz Novog Sada i sa gola Vojvodine.

fkv.com – Osnovna škola “Đura Daničić“, koju si Ti pohađao, iznedrila je tri velika golmana u veoma kratkom periodu – Dušana Brojčina, Zorana Mijanovića i Tebe. Kako to objašnjavaš?

Vlada Avramov – Čista i puka slučajnost. Mada moram priznati, nikada nisam ni razmišljao o tome i sve to deluje veoma zanimljivo. Nadam se da među sadašnjom decom koja idu u tu školu, u klupama, sedi neki novi golman naše Vojvodine. Neka bude i bolji od sve trojice koje pomenuste...

fkv.com – Iako se zna da si Vojvodinaš “od glave do pete“, i da dolaziš iz čestite Vojvodinaške porodice, svako leto te beogradski mediji “sele“ u Zvezdu i Partizan. Zašto?

Vlada Avramov – To se ovde zove – “NOVINARSKA PATKA“. Od toga nema ništa, niti će ikada biti. Držim se čvrsto onoga što sam rekao odavno, pre svega sebi, ali i medijima, a ponoviću još jednom – JEDINI KLUB U KOME BIH IGRAO U SRBIJI JE FK VOJVODINA.

Ovde i završavamo ovaj razgovor, jer sve ostalo bi, možda, bilo i suvišno. Uz želju da Vladu posluži zdravlje, nameće se još jedna – da ponovo, jednom, obuče dres koji svi mi, i naš Vlada među nama, volimo.

Neka tako bude!!!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...