Zaboravljena mladost ili osveta starijih/jacih?

Locked
User avatar
Turija
Posts: 10669
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Zaboravljena mladost ili osveta starijih/jacih?

Post by Turija »

Stevanović, Radosavljev, Kesić, takozvani Apatinci i: Smiljanić, Aleksić, Medojević, deca sa FC Vujadin Boškov izolovani u karantinu, kao zareženi igrači najopasnim virusom (talenta i mladosti) čame u kazamatu, sujetnih i starih ključara njihove fudbalske sudbine.Inače, kako drugačije definisati njihov status u klubu, kada im se dozvoljava da istrče samo na terene ala Aleksa Šantić?
Zar stvarno u klubu misle da mi imamo 11 ili 18 Veličanstvenih, pa kad nekog zamenimo 20-30 minuta pred kraj utakmice ili poluvremenu, doći će do prave katastrofe igre, ugleda i rezultata?
Naprotiv, iskustvo je suprotno.Svaka nekozmetička promena donela nam je novi kvalitet.Zar svi u klubu beže od strategije, da se spreme i alternativna rešenja i prave dobitne kombinacije, u ovako širokom polju unutrašnjeg igračkog potencijala?
Zašto Vojvodina ne bi bila velika nepoznanica, na svakoj utakmici i strah za svakog protivnika u kakvom sastavu će izaći, sa kakvom taktikom i igrom i, kako joj se tada suprotstaviti?Niko ne bi mogao da planira, već samo u toku utakmice da se prilagođava.To je danas naše najjače oružje. Mladost i snaga.
Na taj način (više mislim da je bio plod slučajnosti, nego namere) smo prošle sezone iznenadili sve sa Despotovićem u špicu i čovek je bio prvi strelac Lige.Tako bi i danas trebali da iznenađujemo i skupljamo bodove, dok se protivnik ne pribere kako to igra Vojvodina? A, mi istovremeno osposobljavamo i sazrevamo tim za TITULU.
Da li neko misli da npr Smiljanić, Radosavljev, Nastić ne mogu ni minut zameniti Buača ili Miroslava Milutinovića.
Da Stevanović ne može ući ili se naći NIJEDANPUT na klupi ILI TERENU od Trivunovića, Popovića, Đurovskog, Tadića ili Stojčeva?
Da li Milan Milutinović danas ne može ni do klupe Vojvodine?
Da li se ne mogu planski odmoriti Pekarić, Đurić ili Stošić? I, pustiti u tim ili bar na klupu Medojevića, Topčagića, pa i Drakulića? Uvesti im konkurenciju.Kao i Despotoviću.
Da li se kahriman, samo pod pritiskom čestih velikih i kobnih grešaka po Vojvodinu, sklanja privremeno u zavetrinu, po cenu i da izgubimo golmanska mesta u Mladoj reprezentaciji?
Zar su neki toliko osioni zbog svoje potrošene mladosti, pa ne daju novoj mesto pod suncem?Ili je u pitanju nešto drugo, mnogo prozaičnije?
Šta mislite o ovoj sada već primetnoj pojavi u Voši?
Predsednik nam nekako uspešno rešava uočene probleme, ali do terena sporo ili nikako ne stiže?A, dovoljno je bilo samo da skrene pažnju Kačaru na igru glavom i to nam donese gotovo sve osvojene bodove ove jeseni.
Naravno, u principu i, kada sve štima, ne bi ni trebalo da se meša u Tim, ali kada neke stvari tako štrče i vide se iz aviona, mora da se oseti ruka Predsednika.Ne bi trebalo da svojim autoritetom i radom pokriva tuđe greške.Slučajne ili namerne, svejedno, veoma su štetne po Vojvodinu i samog Predsednika.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Pitanje je sad koliko svi ti pomenuti igraci pokazuju na treninzima?!Jeste da nije samo do toga,ali mozda oni ne mogu da pronadju pravu formu.Mi imamo 25 igraca koji se bore da udju u prvih 18.Logicno je da u timu ima 12,13 dokazanih koji su prosle sezone pokazali da znaju i da im kvalitet daje za pravo da budu u timu!Kada se jos uzme u obzir da u ekipi imamo jos par igraca poput Djurovskog,Tumbasevica,Drakulica koji su dovedeni ne da bi pojacali konkurenciju,vec da bi cinili okosnicu i srce tima,onda se dolazi u zakljucak da ima jako malo prostora za ostale.I JOOOS kada se doda da se neki igraci guraju u prvi tim,onda se moze reci da se nasim mladjim igracima ne pise dobro :roll:
Napred Voso!
Keva
Posts: 137
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:24 pm

Post by Keva »

ovaj put, se ne slazem. vec duze vreme se pljuje po tome sto klinci ne igraju. i ja sam da treba da ponekad zaigraju. ali ako je neko igrao fenomenalno prosle sezone, zasluzio je malo kredita. ali evo stvari se menjaju, ali polako, ne mozete vi na teren izvesti samo igrace od 15 godina. mozda su odlicni u svojim generajama, ali nemaju oni memtalnu snagu za 90 minuta prve lige. a i treba im vezbe.
Keva
Posts: 137
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:24 pm

Post by Keva »

a to se postize, polako, godinama, ne u mesec dana. stvari se menjaju i ja sam zadovoljan. uvek ce biti jedan ili dva koje guraju razni ljudi sa strane, to je normalno, ali sumnjam da stvarno ima vise od toga. takodje nije despot toliko los koliko svi ovde govore. nije u formi. tacno. ali igra mu je sasvim solidna, fali mu zavrsnica, jeste to velika stvar, kada je jedini spic,ali zasluziojekredit
Locked