Ivica Brzic otpusten, koga za novog trenera?

Locked
User avatar
Turija
Posts: 10666
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Ivica Brzic otpusten, koga za novog trenera?

Post by Turija »

Ne treba bolji uvod od ova dva teksta iz Novosti i Sporta:
Ivica Brzić četvrti put
S. BAJIĆ, 18. septembar 2007

Ivica Brzić, kapiten prve šampionske generacije Vojvodine 1965/66. godine, od utorka je prvi strateg Novosađana, koje je prethodno tri puta predvodio s klupe. To je odluka Ratka Butorovića, predsednika kluba i članova Upravnog odbora, koji su juče u fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku, sa Brzićem dogovorili saradnju u narednih godinu dana.
- Prijatno sam iznenađen što su me se setili, a ja nikad nisam, što se zna, odbijao poziv Vojvodine, kluba u kojem sam počeo karijeru i tri puta bio trener - prvi su utisci Brzića. - Praktično, vratio sam se kući, u svoj klub, gde mi je sve poznato. Proradile su i emocije, a kada se srce pita, to nikad nije lako. Posle 16 godina sam ponovo u matičnom klubu, a drago mi je da je Vojvodina super organizovan klub, na svetskom nivou i da ima izvanredne uslove za rad.
Brzić je kao trener radio u Španiji, gde je vodio Majorku, Osasunu i Real Ovijedo, zatim je nastavio trenerski posao u Peruu sa Univerzitarijom i u Austriji sa Alpinom.
- Porodica mi je ostala u Peruu, ja sam se “žrtvovao” za ljubav Vojvodine i vratio posle 16 godina u naš fudbal - ocenio je Brzić.

Sport
BRZIĆ SVE ZA NAPAD

Novi trener najavio novu taktiku Vojvodine.
Takvo opredeljenje, dabome, podrazumeva i rizik, ali sam uveren
da ono, na duže staze, uvek daje rezultat, obrazložio je novi trener „lala“

Moderni fudbal traži brzu i napadačku igru i Vojvodina će, ubuduće, igrati baš tako, najavio je juče, na zvaničnoj promociji, novi šef stručnog štaba „stare dame“ srpskog fudbala Ivica Brzić.

-Takvo opredeljenje, dabome, podrazumeva i rizik, ali sam uveren da ono, na duže staze, uvek daje rezultat – dodao je novi trener „lala“.

Brzić je, tako, zapravo nagovestio radikalan zaokret u odnosu na više nego opreznu, a time i ne naročito atraktivnu igru koju je, u prethodnih 13 meseci, forsirao njegov prethodnik Milovan Rajevac i koja ga je, bez obzira što je donela više nego solidan rezultat, praktično koštala posla.

Novi kormilar Vojvodine kojem je, inače, ovo četvrti put da sedi na njenoj klupi (poslednji put prvi trener bio je u sezoni 1990/91), juče je imao i prvi sastanak sa igračima. Ustisci su mu, kako je rekao, povoljni.

-Reč je o mladom igračkom kadru koji je, nesumnjivo, perspektivan i to je velika stvar za klub. Ono što sam im posebno podvukao jeste da Vojvodina želi da bude šampion i da u njoj ne može da bude niko čije su ambicije manje. Kao i da svi moraju da budu na izuzetno visokom novou na kojem klub, u organizacionom smislu, već jeste – dodao je Brzić.

On nije želeo da govori o vrednostima pojedinaca, jer se, kako je rekao, „i pobeđuje i gubi zajedno“.

-Kolektiv je suština. Poznat sam kao čovek škrt na pohvalama i tako će biti i ubuduće. Kad budem hvalio, hvaliću kolektiv, a biće isto i kada budem kritikovao.

S obzirom da je, u poslednje dve-tri godine, radio kao skaut nekoliko engleskih klubova za južnu i centralnu Ameriku, iskusni stručnjak nije krio želju da u Novi Sad dovede nekoliko fudbalera iz tog dela sveta.

-Nismo, istina, o tome još razgovarali, ali bih to stvarno voleo. To je jedino područje na svetu u kojem se fudbaleri još proizvode „serijski“, kao iz inkubatora, posebno kad je reč o Brazilu i Argentini.

DERBI SA ZVEZDOM

DA ODE I KOSAN...

-Prošle sezone smo protiv Crvene zvezde na Marakani odigrali odlično, pa je Bajević, još tokom utakmice, napustio klupu, ne bih imao ništa protiv da u nedelju tako ode i Kosanović, bez obzira što mi je prijatelj – rekao je, uz osmeh, Brzić. - Šalu na stranu, ja hoću biti na klupi, ali će taktiku, s obzirom da bolje znaju i mogućnosti rivala i formu naših igrača, pripremiti moji pomoćnici Novaković i Grubor. Generalno opredeljenje da Vojvodina u svakoj utakmici ide na pobedu važi, razume se, i za ovaj meč.

O PRIDOŠLICI IZ UGANDE

SEPUA NIJE LOŠ

Iako, kako je naglasio, ne voli da iznosi pojedinačne ocene o igračima, Brzić je, ipak, izneo utisak o napadaču reprezentacije Ugande Sepui koji se nalazi na probi u Vojvodini koje je gledao prekjuče, u prijateljskom meču sa Fruškogorcem iz Sremske Kamenice.

-Nije loš – rekao je novi trener Vojvodine. – Očigledno je snažan i dobro igra glavom i mogao bi da se uklopi neke varijante naše igre. No, videćemo još, biće prilike da ga pažljivije pogledamo.


Daj Bože, da se kocke slože :!:
Last edited by Turija on Wed Sep 19, 2007 9:59 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8836
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Sta da se kaze sem srecno i njemu i svima nama...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Keva
Posts: 137
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:24 pm

Post by Keva »

:-) ja srecan :-). pogotovo ako bude forsirao juzno americku igru
User avatar
Turija
Posts: 10666
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Keva wrote: pogotovo ako bude forsirao juzno americku igru
16 godina Južne Amerike, blizina Brazila i Argentine, moraju da promene čoveka.U tome vidim našu najveću šansu, kao i u želji Brzića da titulom kruniše i svoju trenersku karijeru.Za svojih 66, prema slikama, izgleda iznenađujuće vitalno, tako da mislim da će imati potrebnu energiju.
Pride, mogli bi odande i dovesti nekoga igrača, ako nam zafali :wink:
Prvi, pravi test i nagoveštaj fizionomije igre Vojvodine očekujem u Novom Sadu, protiv Smedereva.Još, kad bi pre toga, dobili zvezdu (Novaković već zna kako se to može), bila bi prava stvar i odlična uvertira u najavljenu borbu za vrh.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Keva
Posts: 137
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:24 pm

Post by Keva »

spominjala se argentina i brazil, vise nego peru, mada sobzirom da je radio kao skaut za engleze, sigurno ima par dragulja koje englezi nisu hteli. dva pitanja nevezana za temu, ako se niko ne ljuti. da li moze sa sezonskim zapadom da se udje na sever, kada nema guzve. kakvi su redari po tom pitanju. i drugo, kome da se obratim za uclanjenje u firmu.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

NOVI TRENER VOJVODINE I ZVANIČNO PREDSTAVLJEN

Ako je suditi prema rečima novog šefa stručnog štaba FK Vojvodina Ivice Brzića, Novosađani će igrati napadački i ofanzivnim stilom pokušati da ispune ciljeve ambicionzne uprave. Brzić je juče i zvanično predstavljen pred mnogobrojnim novinarima u FC “Vujadin Boškov”, a tom prilikom je poručio:



- Ovo je moj četvrti dolazak na klupu Vojvodine. Ništa posebno nije odlučilo da prihvatim poziv predsednika Butorovića, osim ljubav prema klubu u kom sam proveo najlepše godine. Sve je dakle isto kao i kada sam prvi put bio trener Vojvodine. Za mene je čast to što sam se nekoliko puta vraćao u ovu sredinu, a to je, valjda, dokaz da vredim. Isti slučaj bio je i u Peruu, gde sam u dva navrata vodio tamošnje najbolje klubove Alijansu i Univerzitario, što zbog rivalstva sigurno ne bi mogao ni jedan Peruanac – poručio je Brzić.

Novi šef struke crveno-belih istakao je da mu je ovo prvi dolazak u ligu Srbije, jer je do sada radio samo u jugoslovenskom fudbalu.
- U mojoj poslednjoj sezoni na klupi Vojvodine (1990/1991) igrali su klubovi iz SFR Jugoslavije. Tadašnja liga bila je kvalitetnija od ove, ali to ne znači da će mi sada biti lakše da se domognemo zacrtanih ciljeva. Drago mi je što je Vojvodina ambiciozna, a takvi moraju da budu i svi fudbaleri. Za neambiciozne u Vojvodini neće biti mesta. Zatekao sam u Veterniku mnogo bolje uslove od onih kada sam odlazio, pa i fudbaleri moraju da se ponašaju u skladu s uslovima koji ih okružuju, a oni su zaista evropski – istakao je Brzić.

Za iskusnog stručnjaka (66 godina) nema zbora kakav stil će negovati Vojvodina.
- Samo napadački fudbal danas prolazi u svetu. On je profitabilan u svakom pogledu, pa ćemo i mi tako igrati. Mislim da Vojvodina ima mlad i dobar tim, koji ću sledećih dana još bolje upoznati. Već u nedelju čeka nas duel sa Crvenom zvezdom, a sedeću na klupi ukoliko dobijem licencu. Tim će u toj utakmici voditi moji saradnici Laza Grubor i Brane Novaković koje veoma dobro poznajem, tako da za sada sigurno neće biti promena u stručnom štabu.

Na pitanje kakav rezultat očekuje na Marakani, Brzić je duhovito odgovorio:
- Sećam se da je Vojvodina prošle godine pobedila Zvezdu u Beogradu i tada je Bajević napustio njenu klupu. Voleo bih da to u nedelju učini Kosanović. Naravno, ne govorim to zbog njega, jer Miša je moj drug, ali to bi značilo dobar rezultat za Vojvodinu – rekao je Brzić.

Poslednjih godina Brzić je radio kao skaut za engleske klubove, pokrivajući Južnu i Centralnu Ameriku.
- Jedino se još u južnoameričkim zemljama fudbaleri “proizvode” serijski, kao na traci. Ukoliko bude potrebe i mogućnosti, rad sam da angažujemo neke fudbalere s ovog podneblja. Ne treba trošiti reči o kvalitetima brazilskih i argentinskih igrača, iako ih i u ostalim zemljama iz tog dela sveta ima veoma kvalitetnih – istakao je novi trener Vojvodine.

U prijateljskoj utakmici s Fruškogorcem Brzić je prvi put pažljivo pratio učinak novih učenika. Novinare je posebno zanimalo kakav je utisak stekao o Sepuji.
- Retko kada govorim o pojedincima. Uvek više volim da pričam o kolektivu, jer ekipa je ta koja dobija i gubi. Sepuja je pokazao određene kvalitete, dobro igra glavom, ali mu nedostaje eksplozivnost. No, videćemo u sledećim utakmicama koliko zapravo može.

Ivica Brzić vratio se u klub svoje mladosti. Pred njim su veliki izazovi. iskustva ima na pretek, sam je rekao da je stigao u više nego dobre uslove. Ni navijačka podrška, izvesno je, neće mu izostati. Još samo da stignu očekivani rezultati.

S. Savić
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Keva wrote:spominjala se argentina i brazil, vise nego peru, mada sobzirom da je radio kao skaut za engleze, sigurno ima par dragulja koje englezi nisu hteli. dva pitanja nevezana za temu, ako se niko ne ljuti. da li moze sa sezonskim zapadom da se udje na sever, kada nema guzve. kakvi su redari po tom pitanju. i drugo, kome da se obratim za uclanjenje u firmu.
Pa odes u shop na severnoj tribini,uclanis se,a ovo dalje pitas njih
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Mislite, po četvrti pokušaj (kao trener Vojvodine) ka tituli?! :mrgreen:
User avatar
021
Posts: 852
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

U vezi Brzića mislim da ne treba prevremeno davati bilo kakve prognoze. Njegove izjave mi se sviđaju, posebno ona za Kosana, ali videćemo kako će sve to izgledati na terenu. Trebaće ipak dosta vremena i truda da se ispune obećanja o promeni načina igre. Jer, stare navike ne mogu se promeniti preko noći.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Ne znam sta bih rekao povodom angazovanja Brzica za mesto trenera.... toliko smo ih losih imali,da sve nesto mislim da bilo kakav sad da dodje mora krenuti na bolje.Da li cemo napokon videti napadacku Vojvodinu koja ne preza od nijednog protivnika,kako kuci tako i u gostima!?Uh,kako bih voleo i to doziveti.... ali opet,Brzic me u ponekim segmentima dosta asocira na Boskova,valjda se nece i ponasati kao on u zadnjim utakmicama koje je vodio :lol:
Image
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8836
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Mene plasi to sto je on ipak vec pomalo u godinama i sto nije vodio ekipu duze vreme (radio kao skaut). No barem nije neko iz "standardne" ekipe mesetara i prodavaca magle sto rotiraju od jedne do druge ekipe u nasem fudbalu...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Cika_toma

Post by Cika_toma »

E, steta...Da je Murinjo otpusten koji dan ranije, ko zna sta bi bilo.. :)

Doduse, verovatno bi ga Rabren i Cvetko prvo stavili na probu jedno dve nedelje, pa mu se onda zahvalili na saradnji, jer CSK nije hteo prijateljsku...
User avatar
Qr0nJa
Posts: 416
Joined: Thu Sep 06, 2007 6:23 pm

Post by Qr0nJa »

Cika_toma wrote:E, steta...Da je Murinjo otpusten koji dan ranije, ko zna sta bi bilo.. :)

Doduse, verovatno bi ga Rabren i Cvetko prvo stavili na probu jedno dve nedelje, pa mu se onda zahvalili na saradnji, jer CSK nije hteo prijateljsku...
:lol: :lol: :lol:
...i nikad ne shvatiti to,sto volim tebe ja ludo jer srce moje vecno za tebe kucace znaj....
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8836
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Cika_toma wrote:...jer CSK nije hteo prijateljsku...
Ili je pala kisa...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

NIJE VREME ZA TUMBANjE

Brzić ne žuri sa novinama.

Šef stručnog štaba Vojvodine jeste promenjen, ali će promene u načinu rada koje to, uvek, donosi, ipak morati da pričekaju, bar dok ne prođe nedeljni derbi sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Za to, kaže novi kormilar novosadskog crveno-belog broda Ivica Brzić, jednostavno nema vremena.

- Logično je da želim da što pre primenim sopstveni sistem rada, ali bi bilo neoprezno upustiti se u ozbiljnija tumbanja samo par dana pre ovako značajne utakmice. Sad nam je najvažnije da se za nju dobro pripremimo – objašnjava iskusni stručnjak.

Brzić je, kako naglašava, zadovoljan atmosferom na treninzima, koji se, i to je, za sada, jedina novina, završavaju obaveznim šuterskim delom. Juče je, inače, obavio i poseban razgovor sa kapitenom tima Ninom Pekarićem.

- Ostavio je na mene dobar utisak. Uz ostalo, preneo mi je da se igrači, zbog velikog broja utakmica i napornih treninga, žale na prezasićenost. Više je, čini mi se, reč o prezasićenosti u glavi, nego u nogama ili plućima, što ćemo morati da eliminišemo.

Dan uoči meča sa Zvezdom Vojvodina će provesti u karantinu, što će Brzić, uz psihološku pripremu tima za tu utakmicu, iskoristiti i da pobliže upozna ostale igrače.

- Biće to prva prilika da duže vreme provedemo zajedno i iskoristiću je da posebno porazgovaram sa svakim od njih. Želim da svakog pojedinačno dobro upoznam, jer je to veoma važno za formiranje pravog kolektiva – zaključio novi komandant „panonske lake konjice“.
Locked