Razbiti staklo, aktivirati alarm ili...

User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9745
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Razbiti staklo, aktivirati alarm ili...

Post by Voja »

Posle pet zvanicnih meceva mi apsolutno nista nismo pokazali,nismo se makli sa nulte tacke.... nije li mozda vreme da se u zadnjih 10 dana prelaznog roka ucini nemoguce i ovaj tim osposobi za sportsko nadmetanje ili cemo se pokriti usima i pomoliti bogu?Sta vi mislite?

Dakle dovesti 3-4 dobra igraca ili pustiti i Kahrimana,Despota i Pekaru..... nije li narednih 10 dana presudno za krajnji ucinak Vose ove sezone???
Image
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

"Nema više vremena za bilo šta četrdesetpet tridesetosam..."

Alarmi su se palili već protiv onih Maltežana i izgleda da su se loše stvari prikrile iza rezultata od 5:1. Imamo mi igrače koji mogu da urade ono što se od njih očekuje. Samo što nemamo sve. Nemamo one koji trebaju da ostatak ekipe povežu i to je to. To se videlo mnogo ranije a sada samo dolaze posledice. Pitanje je samo sreće kome ćemo dati gol jer igu nemamo.
Bilo je vremena da se igrači dovedu ali jednostavno se nema para. Da se imalo ostao bi David i to je to. Ovako , došli su (opet ponavljam :roll: ) igrači iz kluba koji je malte ne ugašen, povratnici bez kluba i to je to. Recept prelaznog roka je ostao isti a ciljevi su se ne srazmerno povećali.
" Dečko je pun zmajova! "
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8864
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Cause wrote:Alarmi su se palili već protiv onih Maltežana i izgleda da su se loše stvari prikrile iza rezultata od 5:1.
Jebiga palili se alarmi na forumu a ne tamo GDE TREBA. Mozda je i Rajevcu (pomalo) jasno sta mu fali, ali cini mi se da se tu najvise pita onaj brkati, koji je inace vec po zlu poznat...
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Isto sumljam da se Rajevac nešto pitao u vezi dovođenja igrača. Sada je i njemu frka od mogućih poraza pa će se igrati sve više u grču.
" Dečko je pun zmajova! "
lesa
Posts: 371
Joined: Thu Jun 15, 2006 2:01 am
Location: Novi Sad,Podbara
Contact:

Post by lesa »

[quote="Cause"]
Alarmi su se palili već protiv onih Maltežana i izgleda da su se loše stvari prikrile iza rezultata od 5:1.[/quote]

najvise zalim sto nam u toj utakmici nisu tutnuli jos koji(a sanse su imali) pa bi svi u klubu bili cvrsto na zemlji.

nazalost,cisto sumnjam da ce se do 31. u ponoc nesto nesvakidasnje desiti osim eventualnih odlazaka najboljih. je ne znam postoji li osoba koja ima poverenja u magacionera i brku
...ti si nasa prva ljubav...
User avatar
Turija
Posts: 10708
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Divno beše, dok nas nisu pročitali.
Sada je samo lek izvesti brze i korenite promene u čitavom Klubu, da bi se rezultat mogao odmah preneti na teren.Međutim, mislim da se za to nismo blagovremeno pripremili i da, trenutno, nismo spremni za takav zahvat.Svi problemi dugo su gurani pod tepih (već tamo oko Finala Kupa kada se videlo da neke karte više ne igraju i da treba povući nove).
Sada je Predsednik, verovatno, na velikim mukama? Kako dalje igrati uspešno, a sa istim izlizanim kartama? Meni se sa tribina čini da igrači nisu glavni uzrok loše igre i rezultata, već očito protežiranje pojedinaca (sada ne jednog-dva) koje ugrožava i onu zdravu osnovu tima.
Tokom leta povukli smo poteze bez vizije za sledeće korake.Računalo se da sreća nikad neće od nas.Samo treba sve da ostane isto.Međutim, sreća je, uvek, varljivi saveznik, čiju će drugu stranu morati prvi da osetiti Rajevac.Takav je redosled stvari.
Ali, ništa nećemo dobiti, ako ne dođe trener koji sme da kaže: ovaj igrač ne može na teren (i ovde moram da se (pri)setim naprasnog odlaska, posle izuzetno uspešne jeseni, Bobeta Pavkovića.Tada mu je isti ,,čuveni dvojac,, odradio prelazni rok onako kako su njih dvojica hteli, a ne kako je on, Slobodan Pavković, tražio).Posle Bobeta, pa do Ratka u Voši, POTOP I PAKAO- ZAJEDNO.Sa novim predsednikom smo izašli iz pakla, ali smo ostavili otvorena vrata.
A, put do pakla, put trona, oduvek je bio isti, od Iskona-kaže i Leo Martin.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
021
Posts: 858
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Sport wrote:Bod osvojen protiv Banata nije, naravno, ono što su Novosađani želeli, ali je, posle poraza od Partizana i Atletika, ipak kupio nekoliko dana da se ekipa odmori, konsoliduje i pripremi za niz teških mečeva koji dolaze. - Upravo tako – potvrđuje Milovan Rajevac. – Iskreno, da mi je remi ponuđen pre meča, prihvatio bih.
Šta sad normalan čovek da pomisli posle ovakve izjave? Zar je ekipi koja se navodno bori za titulu dovoljan bod protiv za klasu slabijeg Banata? Preterao je Rajevac sa kukavičlukom, na terenu i van njega. Da li će proći jedna jedina pres-konferecija, a da ne čujemo čuvenu izjavu: "Odigraćemo na rezultat"? No, naš problem je mnogo dublje prirode.
Već sada je jasno da će i ove sezone treće mesto biti krajnji domet. Kad je već tako, dajte da uradimo nešto za budućnost, da stvaramo i afirmišemo mlade igrače, ako već nema pojačanja. Dokle će sve biti po starom? Oterajte Lerinca, Šarca, Drakulića, pa i Markovića, ma sve matorce. Treneru, bio to Rajevac ili neko drugi treba dati punu podršku, razumevanje i potpunu slobodu. Samo tako možemo nešto očekivati u budućnosti. A ne da čovek strepi svaku utakmicu hoće li opstati na klupi, ili će se naći neki pametnjaković iz uprave da sve svali na njega, pa da se svi pravimo kako je promenom trenera problem rešen.
Mnogo sam razočaran u ceo klub, a naročito u Batu. Posle svega, čini mi se da još dugo nećemo videti Vojvodinu onakvu kakvu većina nas priželjkuje.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Ko je kriv za katastrofalno odradjen prelazni rok?Ko je kriv sto Vosa nema ni igru ni rezultate?Ko je kriv za ocajan marketing kluba?Ko je kriv sto prakticno nemamo skauta u klubu?

Mislim da bi u klubu morala da radi metla!Ovog puta bi mogla iz kluba da lete 3R...Mislim da je jos neko osim Rajevca zasluzio da konacno bude najuren iz kluba!

Bata bi morao da povuce neke krupnije korake u klubu, lepo je sve poceto, ali mora do kraja sve da se ocisti...

Djumija za trenera da zavrsi doselekciju kluba, koju je Rajevac totalno unistio...
User avatar
Friend
Posts: 664
Joined: Wed Sep 20, 2006 12:18 am

Post by Friend »

Svake godine mi ovde pricamo istu ispricanu pricu,ali ja vise ne znam dokle i kome je mi pricamo.Vec mislim da smo sami sebi postali dosadni sa istim tekstovima koje pisemo na pocetku svake nove sezone.Ako pogledamo tekstove sa pocetka proteklih sezona,videcemo da se oni ni malo nerazlikuju od ovih danasnjih.Nas niko nece poslusati pisali mi ili ne,sve se svodi samo na mazanje ociju mladjim generacijama koji navijaju za voljeni klub,dovode se baste,marinkovici,nadj i druge nazovi zvezde prelaznoga roka,a ne mogu da se zadrze ni nasi igraci poput Davidova i Petkovica.Tesko je bilo sta novo napisati ,a da ovde vec nije napisano,ali ajde da kazem to u jednoj reci SRAMOTA! :oops:
User avatar
nboya
Administrator
Posts: 1208
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:45 pm
Location: Sabac

Post by nboya »

I sta se to desava sa omladinskom skolom?
Omladinci i kadeti ne igraju ligu Srbije, Grujic otisao u Juznu Afriku...
UPRAVA NAPOLJE!!!
User avatar
Turija
Posts: 10708
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Kada je Voja otvarao ovaj topik, naravno ni on, ni ja, nismo mislili da će se u njemu naći ova tema koju ću sad ja tu postaviti.
Dugo sam tražio adekvatno mesto za nju i baš ovo mi se učinilo najbolje, iako je totalni diskurs sa izvorne zamisli.
To što nam rade ,,naše novine i naši izveštači,, pripada baš ovom mestu:
razbiti staklo, aktivirati alarm ili..
Potpredsednika Mirka D ne poznajem, ne znam ni na koji način je to sve rekao, ali znam da je ZA SUŠTINU U PRAVU.Možda nije ni birao reči, (ali i zašto bi , jesu li birane reči dotični novinari zaslužili ?), možda je mogao reći i drugačije, ali je sigurno da je TREBAO REĆI i da se čovek OPRAVDANO IZNERVIRAO, kao što sam i ja sto puta dok sam čitao takve sramne izveštaje.
Taj izveštaj iz Lučana, ne da je bruka, nego je za smenu sportskog urednika i izveštača, kao i ovaj današnji u žurnalu.O čemu je i zašto mg pisao taj komentar samo on zna, ali o Vojvodini uopšte NIJE.Nalupetao sve i svašta, tamo gde za to nije mesto, pa bi i učiteljica u prvom razredu osnovne škole proglasila takav sastav svog đaka prvaka za PROMAŠENU TEMU:OCENA 1.
Ovaj tekst u dnevniku je još jedan autogol zabijen Vojvodini, kao i svaki u žurnalu.Bilo je samo pitanje vremena kome će u KLUBU prvom ,,pući film,,. Verovatno je istina da ranije potpredsednika nisu interesovali ti tekstovi, ali danas ga normalno interesuju, jer je deo priče.
A, evo teksta gde se novinar žali i kvazi argumentima napada formu, bez ijednog argumenta vezanog za uzrok (moj utisak), a vi procenite sami
Mirko, pazi – Vojvodina!

Priča nije ni nova, niti je tema nepoznata. Samo se akteri s vremena na vreme promene. Reč je uglavnom o prolaznicima, onima kojima je trenutni interes ispred svega. Tako i Mirko D.punim plućima uživa u sadašnjem statusu. Poistovetio se potpredsednik s Fudbalskim klubom Vojvodina. Uvredilo ga što pobedi “njegovog” kluba u Lučanima nije dat bolji tretman u našem listu.

Zapitao se zato Mirko D - “čiji je Dnevnik”? Ponudio odmah i odgovor – novosadski, ne znajući da Dnevnik pripada, pre svega, svim Vojvođanima. Ali, nije zameriti Mirku D. na tome. On verovatno nikada nije ni kupio “Dnevnik”, mada mu je veoma stalo kako to ovaj liste piše. Ali, zasmetalo mu što tri boda iz Lučana nisu dobila bolji tretman, pa počeo da upire prstom u oči i traži izvinjenje od novinara “zbog čega je tako malo i loše napisao o pobedi njegove Vojvodine”. Počeo Mirko D. i da se dere, da viče, a nije spustio glas ni kada se uverio da s prozvanim novinarom tekst nema ama baš nikakve veze. Kada mu je sugerisano da mu kao potpredsedniku FK Vojvodina ne priliči takvo ponašanje i zatraženo izvinjenje, Mirku D. nije na pamet palo da to učini. Ne, naprotiv, on je zatražio izvinjenje, jer prema “njegovoj” Vojvodini tako niko nema pravo da se ponaša i omalovažava njene rezultate.

Ko hoće može da se seti i to da je pre nekoliko godina, dok Vojvodina “još nije bila njegova”, Mirka D. baš bilo briga za stalne apele iz FC “Vujadin Boškov” da preduzme nešto i spreči to da njegovi kamioni prašinom svakodnevno guše stotinu dece u trenažnom procesu. Ali, sada je već druga stvar. Sada “njegova” Vojvodina ima ozbiljne, visoke ciljeve i ne pada mu na pamet da tek tako prećuti omalovažavanje pobede u Lučanima.

To što je Vojvodina u svojoj bogatoj istoriji pobeđivala i takve veličine poput Atletika, Seltika, Verdera, ali i Crvenu zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk, za Mirka D. verovatno ne znači ništa.. Jer Mirko D. ni tada, kao ni sada, nije znao ne samo to - ko igra u Vojvodini, nego ni njen dublji i sveopšti značaj za vojvođanski i srpski fudbal.

I umesto što deli lekcije, neka Mirko D. pokuša da svoj sadašnji položaj u Vojvodini doživi kao istinsko priznanje i obavezu u nastojanju da na najbolji način odgovori njenim zahtevima. U suprotnom, ako Vojvodina dođe u obrnutu situaciju, da se povinuje kriterijumima Mirka D, ne piše joj se dobro.

Sava Savić
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

Image

S. upotrebi ovo i prestani vise-dalje tvoje "vrlo novinarsko nepristrasno pero" od Vojvodine.

Ako si imao nesto da kazes doticnom podpredsedniku,sto mu nisi rekao u lice u subotu,nego koristis svoj "monopol" i javno mu se obracas i omalovazavas a samim tim pljujes u lice Vojvodini.

Nisko si pao,nisko,ali posto znamo sa kim sedis u novinarskoj lozi,za ocekivati je i bilo od tebe,i to gle cuda bas kad se Vojvodina bori sa tvojim omiljenim klubom za titulu.

p.s. znam da citas ovaj forum i treba da te je sramota.
Brane
Posts: 517
Joined: Wed Jan 26, 2005 5:18 am
Location: Otava, Kanada

Post by Brane »

p.s. znam da citas ovaj forum i treba da te je sramota.
Savu u penziju. Ima'l valda jos nekog u NS ko zna da gleda fudbal i napise sta je video. Veliki strucnjak nezavisnog novinarstva bi nam svima jako falio.
User avatar
021
Posts: 858
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Nije mi baš jasno šta je pisac ovog teksta hteo da kaže? Ne mogu da se setim kada je poslednji put u Dnevniku osvanuo neki tekst o Voši vredan pažnje. Uglavnom su to više nego škrti (neretko i netačni) izveštaji sa utakmica, nađe se i poneki intervju prepun otrcanih fraza. O izveštajima sa gostovanja da ne govorimo, a ovo protiv Lučana, kada su objavljeni samo rezultat i sastavi timova, je vrhunac. Ne čudi što je čovek iz kluba tako odreagovao, i ja ga podržavam u tome.
Ovom prilikom bih želeo malo da se pozabavim radom dotičnog S. Savića, koji me iz dana u dan sve više podseća na kolegu mu iz žurnala. Pre izvesnog vremena (ima par godina) sećam se da sam na stadionu čuo priču 2 navijača o gospodinu Savi. Jedan od njih dvojice je tvrdio da je S.S. veliki partizanovac. Reče čovek, poznaje ga od malena. Meni je u tom trenutku bilo svejedno da li je to tačno ili ne i nisam imao nijedan razlog da mu verujem ili ne verujem. Međutim, nije prošlo puno vremena i svi smo mogli da se uverimo u istinitost ovih navoda. Verovatno se sećate utakmice protiv Partizana u Novom Sadu, sezona 2005/2006, dok je trener bio Džimi Marić (izgubili smo 3-2, uz više nego sramno suđenje). Sutradan je u Dnevniku osvanuo naslov: "Kizito po drugi put obradovao crno-bele". E sad, ja sam u tom trenutku ostao zamišljen i trebalo mi je jedno 5 minuta da se setim kako to po drugi put. Odgovor je bio u nastavku teksta - prvi put beše gol protiv zvezde, a drugi put tada (pogrešio je kod prvog gola). Naravno, o nepravdi koja nam je naneta nije bilo ni reči. Logičan zaključak je da tako može da razmišlja samo jedan grobar.
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Deplasirano je pricati o tome ciji su kamioni zagadjivali vazduh i ko je zbog toga bio zabrinut,kada se ne secam da je neko iz Dnevnika pisao o tome niti obracao paznju na to.A otkuda oni znaju ciji su to bili kamioni?Da nisu mozda snimali cekajuci u zasedi?To je cisto prepucavanje i smisljanje odbrane u stilu da se na optuzbe odgovori optuzbama,pa makar bile neutemeljene.
U svakom slucaju taj sportski centar je sada za diku i ponos i dom gomile malisana i mladih fudbalera.
Slazem se sa prituzbama na rad novinara,puno stete nasem klubu koji ima losiji tretman od recimo Borca iz Cacka ili Cukarickog i Napretka.Ocigledno je da celnici kluba dele misljenje navijaca,a sigurno je da su i pratili nase diskusije na tu temu ovde.
Medjutim uvek se nekako skrece paznja sa onih koji su najuticajniji a blate nas klub istom zestinom kao i drugi.To su RTS i Sportski zurnal pre svega,a dodao bih im i B92.Njima je jedini cilj da se dodvoravaju navijacima odredjenih klubova i u tom cilju posto smo mi njihovi rivali nas blate na perfidan nacin.SOS to takodje radi,ali je dosta beznacajan faktor,dok je Dnevnik znacajan samo u Novom Sadu i mozda malo sire.Varaju se njegovi urednici ako misle da ga ljudi citaju sirom cele Vojvodine,to jednostavno nije tacno.Opet,covek bi ocekivao da takav list bude malo objektivniji i da se priblizi malo gradjanima Novog Sada koji su a to je dokazano velikom vecinom uz FK Vojvodinu.Nije da nam je to nesto preko neophodno,ali bilo bi lepo da postoji jedan svetao primer u moru nepravdi.No izgleda da ni toga nema.Mada ima u Dnevniku i dobrih novinara,ali izgleda da su u manjini i da se ne pitaju mnogo.
Posebna prica je ja bih rekao TV Novi Sad koja je ruglo sramote i koja cak prednjaci u nipodastavanju naseg kluba a svi se secamo onog "cuvenog" prenosa sa Atletikom.
No,uprkos svemu i cinjenici da neki misle da situacija nije blistava,ja sam trenutno jako zadovoljan jer vidim koliko smo sve vise jaci i jaci.Na prolece je em bilo lepo vreme,em mala euforija zbog finala kupa i konacno dobrih rezultata,ali ove jeseni je sledio kontraudar i mi smo to izdrzali.Utakmica sa ciganima je pravi primer u kojem pravcu treba ici a ocekujem na prolece pravu eksploziju u inat svima.Ono sto raduje je cinjenica da sve vise mladih i dece navija za nas klub,stavise skoro da i nema iz uzeg dela grada da se neko od njih opredeljuje za druge opcije i to je odlicno.Oni stariji sto vise po kladionicama i dodju jednom godisnje na stadion kada gostuju cigani i grobari i podrzavaju ih,nisu ni bitni,to je vrsta u izumiranju.
U svakom slucaju podrzavam celnike kluba,jer i pored svega oni do sada nisu imali neke koristi od funkcija koje obavljaju,imaju oni dovoljno para,i svi mi nasu zajednicku borbu moramo da nastavimo.A kako stvari stoje i nazalost,novinari su nam jedni od najvecih neprijatelja,normalno kada su placeni,ali ne od srane svojih redakcija iskljucivo.

P.S.-Predlazem da se ovo prebaci u topik "zasto se Vosa razlikuje od drugih klubova".
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Locked