Dnevnikovi izvestaji za sezonu 2007/08

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Dnevnikovi izvestaji za sezonu 2007/08

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA SRBIJE

Vojvodina - Partizan 0:1 (0:1)



NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca 8000. Sudija: Spasić (Surdulica). Strelac: Jovetić u 27. minutu. Žuti kartoni: Stošić, Đurić, Popović (Vojvodina), Rukavina, Žuka, i Jovetić (Partizan).
VOJVODINA: Kahriman 6, Stošić 6, Pekarić 6, Đurić 6, Šarac 5 (Mir. Milutinović 5), Kačar 6, Popović 6, Lerinc 5 (Marković 6), Buač 5 (Drakulić -), Tadić 5, Despotović 5.
PARTIZAN: Božović 7, Rukavina 7, Rnić 7, Žuka 8, Moreira - ( Tošić 7), Đ. Lazić 7, Mihajlov 7, Diara 8 (Lazetić -), Maletić 7 (P. Lazić 7), Jovetić 7, Obradović 7.

Pobedom u Novom Sadu fudbaleri Partizana sjajno su startovali u novom Šampionatu Srbije. Ako je posle dva ubedljiva trijumfa nad Zrinjskim i postojala dilema u smislu „da li je Partizan stvarno jak, ili je Zrinjski baš slab“, onda je meč na „Karađorđu“ odgonetnuo i tu nedoumicu. Partizan je stvarno jak. No, ukoliko neko ovu konstataciju protumači olakom, šta tek onda reći za Vojvodinu?

I jedan i drugi tim bili su drugačiji naspram minule sezone. Partizan je došao u Novi Sad samouvereno, od prvog minuta želeći pobedu. Igrao je lepršavo, nadahnuto, brzo, sa stalnim atacima i ubacivanjem igrača iz drugog plana. Ako na njegov učinak ima zamerki, onda je to slaba efikasnost. Jer, da je iskoristio sve svoje šanse, krajnji omer za domaćina bio bi poražavajući. U pripremi utakmice osetilo se da u redovima crveno-belih nešto nije u redu. Strah kod većine, može se slobodno reći neobjašnjiv i neshvatljiv, bio je izražen toliko da je malo ko uspeo da ga sakrije. Videlo se to i u igri koja je bilja isključivo orijentisana da spreči i pokvari, pa kada je Jovetić u 27. minutu postigao gol, postavilo se pitanje „šta sad, kad domaćin osvoji loptu?“

A kako je pao taj jedini pogodak? Obradović je uputio dijagonalu sa preko 40 metara. Na ivici peterca Jovetić je skočio sam, udario loptu čelom, pogodio stativu, a onda je Kahriman zakačio loptu vrhom cipele i ona je završila u mreži. Jovetić je iskazao kvalitet, ali je propustio priliku da se proslavi u Novom Sadu. U 60. minutu Diara mu je pripremio sjajnu priliku, Kahriman je pošao u susret napadaču Partizana i uspeo da zaustavi njegov šut. Devet minuta kasnije isti akteri bili su na sceni. Opet je Diara spojio Jovetića s golom, ali je stativa bila saveznik Vojvodine. I na kraju, u 84. minutu, Žuka je centrirao na drugu stativu, crnogorski špic je gađao suprotni ugao, ali je ponovo stativa bila uz Kahrimana.

To su bile najzrelije prilike Beograđana, a za one, takozvane polušanse, nećemo ni pominjati. Na drugoj strani, Vojvodina je nekoliko poluprilika jedva dočekala, ali ih je daleko brže prokockala nego što je do njih uopšte stigla.

Sve u svemu, malo je vremena da u Vojvodini potraže odgovor za ovako bledo izdanje. Novosađane čeka Atletko u Madridu, a sa ovakvom igrom ništa lepo ne može da se očekuje na „Vinsente Kalderonu“. Partizan je, s druge strane, evropske brige tužno prebrinuo. Ali, to kao da njegove navijače ne zanima. Umesto da uživaju u igri oni su i u Novom Sadu u nekoliko navrata prostim i uvredljivim povicima dali do znanja „da su na svom terenu i da UEFA do našeg takmičenja ne dobacuje“.
S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO
ZRENJANINCI I NOVOSAĐANI IGRALI NEREŠENO
Banat - Vojvodina 1:1 (1:0)

ZRENJANIN: Stadion Karađorđev park, gledalaca 2.000, sudija Krstić (Beograd), strelci Stojaković u 20. za Banat (iz penala), a Despotović u 55. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Mitrović, Babić, Stojaković, Vujović (Banat), Pekarić, Popović, Despotović i Kačar (Vojvodina).
BANAT: Filipović 7, Savić 7, Milošević 7, Stupar 7, Petković 6 (Vujović 7), Mitrović 7 (Vasić), Mišković 6, Babić 6, Markoski 7, Stojaković 7, Branković 6.
VOJVODINA: Kahriman 7, Đurić 6, Pekarić 7, Stošić 6, Kizito 7, Popović 6, Trivunović 6, Marković 6 (Kačar 6), Tadić 6 (Milutinović), Buač 6 (Smiljanić), Despotović 7.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA


Vojvodina - OFK Beograd 1:1 (1.1)

NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 1.500. Sudija: Filipović (Beograd) . Strelci: Drakulić u 39. za Vojvodinu, a Arsenijević u 44. minutu za OFK Beograd. Žuti kartoni: Trivunović, Despotović, Drakulić (Vojvodina), Marković, Lazarević i Arsenijević (OFK Beograd).
VOJVODINA: Kahriman 6, Kizito 6, Pekarić 7, Đurić 6, Stošić 6, Kačar 6, Trivunović 6, Radosavljev 6 ( Popović -), Tadić 6 (Smiljanić -), Despotović 6 (Buač -), Drakulić 7.
OFK BEOGRAD: Ilić 6, Stevanović 6, Marković 6, Lazarević 7, Markoski 6, Ivelja 6, Novaković 6, Nuhi - (Beljić 7), Kaluđerović 7, Babović 7 (Krstičić -), Arsenijević 8.



Još jedno bledo izdanje Vojvodine u Novom Sadu, OFK Beograd iskoristio je tek da osvoji bod. Da je gost bio ambicionzniji, uzeo bi sva tri. Prema šansama, a većim delom i prema igri, romantičari su bili bliži pobedi. Nije Novosađanima mnogo pomoglo ni to što je Rajevac osvežio tim s Drakulićem i Radosavljevim, mada su upravo ova dva igrača bili protagonisti Vojvodininog pogotka.

U prvom delu Beograđani su bili ubedljiviji, imali dve šanse preko Arsenijevića i Beljića (prečka), a onda je Radosavljev srušen na 25 metara od Ilića. Iskusni Saša Drakulić suvim listom pogodio je rašlje nemoćnog golmana gostiju.
Minut pre odlaska na odmor OFK Beograd je izjednačio. Beljić je uputio loptu na drugu stativu, Kahrimana je “bubamara” preletela, a iznenađenog Stošića nadskočio je Arsenijević i sa pola metra od gola zatresao mrežu.

U nastavku je igra bila izjednačenija, ali više zbog toga što gosti nisu bili na nivou izdanja iz prvih 45 minuta. Istina, domaćin se trgao u poslednjih desetak minuta, ali su opet gosti imali dve izrazitije prilike u drugom poluvremenu. Arsenijević je u 58. minutu, posle leta Kahrimana u prazno, pogodio šipku koja pridržava mrežu gola, a u poslednjem minutu Stevanović je nadmudrio u trku Kizita i Đurića, ali je njegov centaršut izblokiran i završio je u korneru.
Kada se podvuče crta domaćin može da bude zadovoljniji bodom, a gost je taj koji treba da žali za izgubljena dva.

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

REVANŠ MEČ DRUGOG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU UEFA
Vojvodina - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)

NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 5000, sudija: Brih (Nemačka). Strelci: Buač u 39. za Vojvodinu, a Luis Garsija u 54. i Raul Garsija u 75. minutu za Atletiko. Žuti kartoni: Stošić, Popović (Vojvodina), Abiati i Rejes (Atletiko).
VOJVODINA: Kahriman 7, Stošić 7 (Radosavljev 6), Pekarić 7, Đurić 7, Kizito 6, Kačar 8, Popović 6, Trivunović 7, (Mil. Milutinović -), Buač 7, Tadić 5 (Aleksić 6), Despotović 5.
ATLETIKO MADRID: Abiati 8, Lopez Antonio 7, Santana Kleber 7, Forlan 7 (Hurado -), Raul Garsija 7, Luis Garsija 8, Eler 7 (Seitaridis -), Ze Kastro 6, Rejes 6, (Simao 7), Mista 7, Perea 8.



Sve se završilo prema očekivanju, iako je u dve trećine meča izgledalo da Vojvodina može da stigne na prag do podviga. Zvuči demagoški, ali je oproštaj Novosađana od evropske scene bio častan. Na žalost, ni njihova najbolja igra u ovoj sezoni nije bila dovoljna da izbegnu još jedan poraz od slavnog španskog kluba.

Vojvodina je krenula angažovano, prema najavi njenog trenera Rajevca. Eh, kako bi bilo lepo da je uz fudbalere u crveno-belim dresovima bio huk 12 hiljada gledalaca, a ne samo onih dve i po koji nisu štedeli grla i dlanove sa severa, uz povremenu podršku solidno popunjenog zapada. No, istok je bio sablasno prazan, kao da je na “Karađorđu” gostovao neki nižerazredni tim, a ne madridski Atletiko. I to je dokaz da je Upravni odbor FK Vojvodina načinio grešku kada je posle 0:3, odredio cene karata od 2000 i 1500 dinara. Gospodo članovi rukovodstva Vojvodine, ovakvu šansu možda nikada više nećete dobiti!

Kivni na RTS

Oko 145. minuta utakmice na severnoj tribini pojavio se i beli transparent s natpisom “RTS - kiss my ass”, ali je brzom interevncijom vođa navijača Vojvodine uklonjen.

Za RTS pet miliona dinara?

Revanš meč kvalifikacija za plasman u Uefa kup između novosadske Vojvodine i Atletika iz Madrida prenosila je samo Radio-televizija Vojvodine, a na osnovu sporazuma koji su potpisali čelnici pokrajinskog javnog servisa i novosadskog Superligaša.

Ovoga puta izostao je prenos na teritoriji cele Srbije, pošto je rukovodstvo FK Vojvodina, prema nezvaničnim informacijama, od RTS tražilo pet miliona dinara što je dva puta više od cene koju je nacionalni javni servis platio za prenos utakmice Crvene zvezde i Glazgov Rendžersa u kvalifikacijama za Ligu evropskih šampiona.
To je, navodno, jedini razlog što poklonici fudbala u celoj Srbiji nisu mogli da gledaju sudar našeg i španskog predstavnika. Ostala je nepoznanica koliko je RTV Vojvodina izdvojila za prenos ove utakmice.

Ali, vratimo se terenu. Sa Gojkom Kačarem kao podrškom Despotoviću, uz agilnog Buača, Vojvodina se pomerila u krilo Atletikovoj zadnjoj liniji i videlo se da su Novosađani čvrsto odlučili da okrenu list. Već u 3. minutu Popović je izveo korner, Kačar je prosledio loptu do Despotovića, a ovaj nije uspeo da je zahvati, nagovestivši da ovo neće biti njegov dan.

Uzvratio je Atletiko preko Rejesa, da bi u 26. minutu Luis Garsija sjajno uposlio Forlana, koji je dobro šutirao, ali je Kahriman skrenuo loptu u korner.
U 39. minutu pojavio se tračak nade da bi novosadska utakmica do kraja stvarno mogla da bude uzbudljiva. Tadić, kome je uz Despotovića u ovoj utakmici malo toga polazilo za nogom, poslao je loptu na drugu stativu, u padu je požrtvovani Kačar vratio na sredinu peterca, a Buač je uleteo između dvojice centarhalfova Madriđana i sproveo loptu u mrežu! Može li Vojvodina do senzacionalnih 3:0 i produžetaka, možda i konačnog slavlja, a samim tim i do premije od 15.000 evra - svakom igraču?

Kada je počelo drugo poluvreme učinilo se da su Novosađani rešeni da učine nemoguće. Ponovo je Kačar sa dva vanserijska poteza izmamio uzdahe. Prvo je proigrao Buača, a ovaj uposlio Tadića koji je slabo zahvatio loptu. Šteta, a moglo je već u 48. minutu da bude 2:0. Upoređujući novosadski sa madridskim mečom, upravo su ta dva minuta (39. i 48) prelomili, jer je u tim delovima meča Atletiko poveo, a potom je bio isključen Miroslav Milutinović. No, ni pet minuta kasnije do promene nije došlo. Kačar je topovski šutirao, a Abijati je iz drugog pokušaja zaustavio loptu.

Minut ćutanja
Tragično preminuli fudbaler španske Sevilje Antonio Puerta nije zaboravljen ni u Novom Sadu. Uoči meča Vojvodina - Atletiko njemu u pomen održan je minut ćutanja. Vojvodina je poklonila dres Puertinoj porodici, na koji će predstavnici Atletika na španskom ispisati reči utehe, a dres novosadskog kluba (beli s crveno-crnom aplikacijom, kakav nosi i Sevilja čiji je Puerta bio član) porodici preminulog igrača predaće Rejes.

Poznati u loži
Mnogo poznatih ličnosti iz fudbalskog života bilo je u svečanoj loži Vojvodine. Bili su tu Milinko Pantić, Slaviša Jokanović, Zoran Mirković, Slobodan Krčmarević, Nikola Bunjevčević...

Izmenjeni sastavi
Naspram madridskog meča od 16. avgusta, Atletiko je utakmicu u Novom Sadu počeo s trojicom (Forlan, Raul garsija i Perea) koji su bili starteri na “Visente Kalderonu”, dok je Vojvodina kao novajlije imala Kizita i Trivunovića.

Privrženi sever
Veličanstvenu koreografiju načinili su najvatreniji navijači Vojvodine na severu. Preivan transparent prekrio je tribinu u uvodnim trenucima meča, a na ogradi je pisalo: “zastava naša visoko se vije, u čast Vojvodine i Srbije”.

I onda je usledilo izjednačenje, a samim tim i definitivni znak da će se Vojvodina oprostiti od Evrope. Antonio Lopez uputio je mlak centaršut na drugu stativu, putovala je ta lopta i odbrana Vojvodine morala je da bude energičnija, a ne da dozvoli Luisu Garsiji da poluvolejom završi ovu priču.
Ipak, Vojvodina nije posustala. Samo dva minuta kasnije neumorni Kačar proigrao je Despotovića, a ovaj je iz stopostotne šanse šutirao pored gola! Ni pokušaji Đurića i solidnog Trivunovića iz slobodnih udaraca nisu doneli rezultatsku promenu. No, zato je udarac Klebera Santane u 68. minutu, uz sjajnu odbranu Kahrimana kada je uz pomoć stative spasao mrežu, nagovestio vođstvo Atletika. U 75. minutu Raul Garsija pokazao je majstorstvo, kada je lobovao Kahrimana s petnaestak metara za 1:2. Bili su to trenuci posrnuća našeg tima, dva minuta kasnije i zapaženi Mista je pokušao glavom da nadmudri Kahrimana, ali je naš golman skrenuo loptu u korner.

Ono što Vojvodina nije pokazivala u ovoj sezoni, činila je juče. Nije se predavala, pa je Đurić posle kornera u 79. minutu tukao iz okreta, ali je Abijati bio dobro postavljen. Golman španskog tima minut kasnije bio je primoran da na nedozvoljen način zaustavi najboljeg pojedinca u domaćim redovima Gojka Kačara, pa Nemcu Brihu nije preostalo drugo nego da pokaže na belu tačku. Loptu je namestio Despotović, u vazduhu je lebdelo izjednačenje - što bi bio i najrealniji ishod ovog duela, ali je njegov topovski šut po sredini gola Abijati ukrotio.

Šteta, jer su igrači Vojvodine zaslužili u duelu sa asovima španskog tima ovaj remi, koji im u konačnom zbiru ne bi mnogo doneo, ali bi značio našem fudbalu i samopouzdanju novosadskih fudbalera.

S. Savić
Foto: F. Bakić

IZJAVE POSLE NOVOSADSKE UTAKMICE
Rajevac žali, Agire zadovoljan

Trener Vojvodine Milovan Rajevac istakao je da žali za promašenim penalom i izjednačenjem, ali je i pohvalio španski tim.
- Videlo se da igramo protiv tima iz samog vrha evropskog fudbala. Svaka čast mojim momcima na pokazanom trudu i igri u prvom poluvremenu, gde smo pokazali da možemo da pariramo mnogo jačem rivalu. Imali smo dobar rezultat, ali je bila dovoljna trunka nepažnje da primimo gol i da psihički padnemo. Otišli smo na odmor sa prednošću, ali je Atletiko ekipa koja iskoristi i najmanju pruženu šansu. Žao mi je zbog promašenog jedanaesterca i eventualnog nerešenog konačnoh ishoda, jer su ovi momci to zaslužili prema prikazanoj igri sa velikim Atletikom - rekao je Rajevac.

Trener Madriđana Havijer Agire pohvalio je igru Novosađana, ali i pokazao dozu zadovoljstva jer je njegova ekipa ipak slavila.
- Zadovoljan sam pobedom. Čestitam Vojvodini koja je bila mnogo bolji takmac čitavim tokom prvog poluvremena i u uvodnim trenucima nastavka. Gol koji su Novosađani postigli, dao je krila ekipi. U drugom delu smo golom dobili snagu da nastavimo sa našom igrom. Razlika od tri gola koju smo poneli iz Madrida ipak je bila nedostižna za veoma poletnog domaćina, a naš pogodak sputao mu je ambicije. Ovo je za nas bila izvrsna provera pred nastavak našeg prvenstva, ali i Kupa UEFA, jer sad zaista imam realniju sliku o mogućnostima moje ekipe - zaključio je Agire.

Jedini strelac za Vojvodinu, Vladimir Buač, zahvalio se publici na zdušnoj podršci i osvrnuo se sa žaljenjm za madridskim dvobojem.
- Hvala našim navijačima koji su nas bodrili od prvog do poslednjeg minuta. Fer i korektno navijanje pokazalo je da novosadska publika istinski voli kvalitetan fudbal i da je spremna da to i adekvatno nagradi. Velika je šteta što se meč u Madridu završio kako se završio, jer zaostatak od tri gola prevelik je kada igrate sa Atletikom. Na ovom meču imali smo šansu da pobedimo, ali nas je njihov prvi gol skroz razoružao. Dobro smo odigrali, posebno prvi deo meča i mislim da smo dostojno reprezentovali srpski fudbal sa tako jakim i velikim suparnikom - istakao je Buač.

M. Ristić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA
Napredak - Vojvodina 0:1 (0:0)

KRUŠEVAC: Stadion Mladosti, gledalaca oko 7.000, sudija Karadžić (Beograd), strelac Kačar u 90. minutu za goste. Žuti kartoni: Dunjić, Novković, Gogić.
NAPREDAK: S. Stamenković 6, Dunjić 7, Projić 6, Mijatović 6, Gogić 6, Fabio da Silva 6, P. Pavlović 7, Vujović 6, Tadić 6 (Ilić), Novković 6 (B. Stamenković), Milovanović 7 (Gašić).
VOJVODINA: Brkić 7, Nastić 7, Pekarić 7, Đurić 7, Kizito 7, Popović 7 (Mil. Milutinović), Trifunović 7, Kačar 8, Buač 7, Tadić 7 (Lerinc), Despotović 7 (Drakulić).



Susret između Napretka i Vojvodine pamtiće se po lepoj i korektnoj igri i snalažljivosti Gojka Kačara u samom finišu. U toku utakmice gledaoci su videli brojne uspešne poteze fudbalere oba tima, a prvo uzbuđenje dogodilo se u trećem minutu. Gogić je prihvatio na oko deset metara loptu ali je odbrana Vojvodine uspešno intervenisala. Dva minuta kasnije Đurić je izveo slobodan udarac sa oko deset metara kada je lopta proletela kraj Stamenkovićevog gola.

U nastavku utakmice u 15. minutu domaći su izveli brz kontranapad, koji je prekinut zbog navodnog ofsajda. U 20. minutu u kaznenom prostoru Novosađana sudarili su se Mijatović i Brkić, a posle ukazane pomoći igračima utakmica je nastavljena. U 25. minutu Popović je uputio snažan udarac sa oko 25 metara, ali je Stamenković uspeo da zaštiti svoju mrežu. U 27.minutu Buač je uputio udarac sa oko 20 metara a golman domaćih ponovo je uspešno intervenisao. Zatim je usledio jak udarac Napretkovog napadača Tadića, ali je Brkić uspeo da odbije loptu. U završnom delu prvog poluvremena Kruševljani nisu iskoristili još jednu povoljnu priliku. U drugom poluvremenu u 49. minutu Kruševljani su izveli korner sa leve strane terena, ali je rezultat i dalje ostao nerešen. Tri minuta kasnije izveden je još jedan udarac iz ugla kada su gosti uspeli da odbiju loptu u polje.

U narednih pet minuta Novosađani su izveli još tri neuspela napada. U međuvremenu trener Rajevac iz igre je povukao povređenog Popovića koga je zamenio Milan Milutinović, dok je kod Napretka umesto Novkovića ušao prodorni Bojan Stamenković. U 75. minutu Trivunović je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, a golman Napretka uspeo je da loptu odbije od svog gola. U poslednjih desetak minuta Novosađani su izveli još nekoliko brzih prodora, ali su Kruševljani uspeli da zaštite svoju mrežu. U ovim trenucima posebno se istako agilni Dušan Dunjić koji je uz pomoć svojih saigrača uspeo da loptu odbije u protivnički deo terena.

U finišu utakmice u poslednjim sekundama Vojvođani su izveli munjevit prodor prema golu Kruševljana. Loptu je tada prihvatio lucidni Rajko Kačar i sa četiri metra majstorski je postigao pobedonosni gol. Tako su Novosađani postigli dragocenu pobedu, dok su navijači Napretka burno reagovali nezadovoljni suđenjem.

M. Jovanović
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

LAV KUP SRBIJE – ŠESNAESTINA FINALA
Inđija - Vojvodina 3:2 (2:0)

INĐIJA: Igralište kod železničke stanice, gledalaca 1.200, sudija: Mažić (Vrbas). Strelci: Perović u 32, Kekić u 34. i Golić u 88. za Inđiju, a Pekarić u 73. i Buač u 80. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Poleksić, Golić, Perović, Kodžo i Stanisavljević (Inđija), a Đurić i Korać (Vojvodina).
INĐIJA: Poleksić 6, Blanuša 7, Škara 6 (Petrović), Lukić 6, Golić 8, Čukvas 8, Ponjević 7, Perović 6, Perušić 6, Kekić 7 (Benin), Kodžo 8, Stanisavljević 7.
VOJVODINA: Kahriman 6, Stošić 6 (Tadić 6), Pekarić 7, Đurić 7, Šarac 6, Tumbasević 6, Kačar 7, Popović 7, Đurovski 6 (Buač 8), Korać 7, Despotović 7 (Drakulić 7).



Inđija je u utakmici osmini finala Lav kupa priredila veliko iznenađenje jer je Vojvodinu izbacila iz daljeg takmičenja. Zapravo, zeleno-beli su u dramatičnoj, dobroj utakmici bili konkretniji, iako su crveno-beli imali više od igre. No, to im nije pomoglo da se posle poraza od Atletika iz Madrida nakon evropske scene oproste i od domaćeg kupa.

Vojvodina je meč počela agresivno u nameri da već u prvim minutima golom smiri ogromno motivisane domaćine. Nekoliko lopti posle centaršuteva upućeno je pokraj ili preko gola, a prvu šansu da dođe u vođstvo imala je Inđija. Kekić je naime u 10. minutu zaobišao Kahrimana, ali mu je lopta pobegla i završila u gol autu. Isti igrač je u 15. minutu iskosa sa leve strane iz povoljne prilike šutirao pokraj suprotne stative. Domaćini su poveli u 32. minutu. Kodžo je tada majstorski prošao levom stranom, pronašao Perovića kod suprotne stative koji je sa pet-šest metara savladao Kahrimana. Samo dva minuta kasnije domaćini su stigli do 2:0. Akcija je tekla levom stranom, lopta je ubačena do Kekića, koji je sa petnaestak metara pogodio mrežu. Vojvodina je u finišu prvog poluvremena pokušala da smanji rezultat, Despotović je u 32. minutu sa 18 metara iskosa sa leve strane šutirao preko gola, Korać u 37. glavom poslao loptu preko gola, a slobodan udarac Đurića sa 30 metara takođe nije doneo promenu rezultata.

Vojvodina je u nastavku utakmice posle dve izmene koje je izvršio trener Brzić, svim silama krenula da izjednači rezultat i stigne do pobede. Nakon nekoliko propuštenih prilika, Buač je u 73. minutu izveo korner sa desne strane, a Pekarić kod suprotne stative zahvatio loptu glavom i pogodio mrežu. Uspeli su Novosađani u 80. minutu da izjednače rezultat. Strelac je bio Buač posle velike gužve pred golom domaće ekipe i greške golmana Poleksića. Međutim, Inđija se nije predavala, a u 88. minutu Golić je posle kornera koji je izveo Kodžo sa leve strane glavom pogodio mrežu i postavio konačan rezultat. Vojvodina je nakon toga krenula na sve ili ništa, ali je odbrana domaće ekipe izdržala pritisak i obradovale svoje simpatizere. Na kraju treba istaći da je ceo prihod sa utakmice uplaćen u Fond za lečenje Dragana Kodla, obolelog od paralize.

Danilo Vićentić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Kačar probio oklop
Vojvodina – Smederevo 2:1 (0:0)

NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 1.000. Sudija: Spasić (Surdulica). Strelci: Kačar u 61. i Despotović u 64. (iz jedanaesterca) za Vojvodinu, a Andrić u 66. minutu za Smederevo. Žuti kartoni: Đurić (Vojvodina), Čukić, Zafirović i Kasom (Smederevo).
VOJVODINA: Brkić 6, Stošić 7, Pekarić 7, Đurić 6, Mir. Milutinović 6, Kačar 8, Popović 7 (Đurovski -), Trivunović 6, Buač 7, Tadić 6 (Stojčev 7), Despotović 7 (Drakulić -).
SMEDEREVO: Radanović 6, Zavišić - (Nedeljković 6), Radosavljević 6, Andrić 7, Sočanac 6, Čukić 6, Petrović 6, Zafirović 6 (Kasom 6), Nikolić 5 (Atanacković 6), Novaković 6, Osmanović 6.

Oklopnici iz Smedereva možda bi i bolje prošli u Novom Sadu, da u Vojvodini ne igra Gojko Kačar. Upravo je njegovo ime apostrofirao Ivica Brzić uoči subotnje utakmice, rekavši “da ga ne brine Despotovićeva neefikasnost, jer je sada Kačar taj koji daje golove, pa ne bi imao ništa protiv da tako bude i u meču sa Smederevom”. Upravo je Kačar probio oklop solidnih gostiju u 61. minutu, posle šestog kornera za crveno-bele. Loptu je iz ugla izveo Popović, Kačar je u visini druge stative bio najviši u skoku i glavom zakucao loptu pod prečku.

Pre toga u prvih 45 minuta Vojvodina je propustila tri-četiri lepe prilike (Despotović, Buač, Kačar), udarcima su pokušavali Despotović i Stošić, ali se na gol čekalo pun sat. Imali su i gosti šansu, jednu, ali stopostotnu. Međutim, posle akcije Osmanivića, Zafirović se spetljao, pa je Brkić loptu skrenuo u korner.

Vojvodina je ovaj meč počela bez Kahrimana i Đurovskog, a gosti nisu mogli da računaju na povređene Zečevića i Mudrinića, pa se ispostavilo da je njihov hendikep bio veći. Tim pre, jer je prema rečima Ivice Brzića Kahriman zapao u krizu, a Đurovski je kao nespreman bio najavljen za drugo poluvreme.

Golgeterski post od pet prvenstvenih utakmica bez gola, centarfor Despotović prekinuo je u 7. kolu. Povisio je na 2:0 iz jedanaesterca pošto je prethodno oboren rezervista Stojčev. Despotović je loptu zakucao pod prečku, koja se od zemlje odbila ponovo u gornji deo mreže.

Očekivalo se da će domaćin s kamatom naplatiti promašaje iz prvog poluvremena, ali je samo dva minuta kasnije pobeda dovedena u pitanje. Gosti su izveli korner, Brkić i Đurić u želji da interevenišu su se sudarili, a poklon loptu prihvatio je Mirko Andrić na ivici šesnaesterca i iz prve parabolom pogodio suprotni ugao. No, Smederevci nisu imali snage za izjednačenje, a do kraja meča zabeležili smo majstorski udarac Đurovskog “iz kolena”, koji je osujetio golman Radanović.
S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Hajduk - Vojvodina 1:2 (1:1)

KULA: Stadion Hajduka, gledalaca 1.000, sudija Pejović (Subotica), strelci: Komazec u 5. za Hajduk, a Kačar u 32, i Drakulić u 93. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Perić, LJ. Fejsa (Hajduk), Milutinović, Kačar (Vojvodina).
HAJDUK: Đuričić 7, Stanić 7, D. Fejsa 6 (Radivojević 6), Habenšus 6, Kozoš 7, Bulatović 6, Perić 6 (Vasiljević -), Bogić 7, Komazec 7, LJ. Fejsa 7, Šodić 6.
VOJVODINA: Brkić 6, Milutinović 6, Pekarić 7, Đurić 6, Šarac 6, Tumbasević 7 (Đurovski 6), Trivunović 7, Kačar 7, Buač 7, Tadić 6 (Stojčev 6), Despotović 6 (Drakulić 7).



Novosađani preplivaše veliki barski kanal i odnesoše vredna tri boda. To je epilog vojvođanskog fudbalskog derbija. Hajduk je sjajno otvorio utakmicu, već u 5. minutu je stigao do vođstva, mladi reprezentativac LJubomir Fejsa je lepo uposlio Stanića, ovaj gotovo sa korner linije odigrao je povratnu loptu u šesnaesterac Novosađana, na nju je natrčao Kozoš i sa 12-13 metara oštro šutirao, golman Vojvodine Brkić je odbio loptu, ali je na njegovu žalost Komazec bio na mestu i nije mu bilo teško da sa pet-šest metara ubacio loptu u mrežu i tako dovede svoju ekipu u vođstvo.

No ispostavilo se bilo je to sve što su Kuljani pružili u derbiju. Vojvodina se brzo oporavila od ovog gola, pa se u 22. minutu Buač nalazio u šesnaestercu Hajduka oklevao je.U 27. minutu Tumbasević je sa 15 metara šutirao kraj gola domaćih.

Vojvodina je izjednačila u 32. minutu u svom šesnaestercu u duelu sa Despotovićem, štoper Bulatović je bio uspešniji osvojio je loptu i u želji da je iznese umesto da izbije u autu, gubi je kod aut linije, Despotović centrira, lopta Bulatovića pogađa u leđa i u visokom luku pada u šesnaestercu domaćih u letu je zahvata Gojko Kačar i makazicama sa nekih 12-13 metara pogađa gornji desni ugao nemoćnog Đuričića.

Iz prvog poluvremena beležimo još 44. minut, kada je Kozoš iz slobodnog udarca, ali iskosa sa nekih 25 metara oštro šutirao, lopta je krenula pod prečku gola Vojvodine, ali je Brkić izbio u korner.

Da nije bilo gola u poslednjem četvrtom minutu nadoknade, novinarske beležnice bi bile prazne. Ništa značajno se nije dešavalo na terenu igralo se između dva šesnaesterca. A onda u 94. minutu korner za Vojvodinu izveo je Trifunović nabacio je loptu u šesnaesterac Hajduka, iskusni centarfor Saša Drakulić zahvata loptu glavom sa nekih desetak metara upućuje ka golu domaćih a ona je kraj mnogo nogu završila u mreži pokrivenog Đuričića i tako Vojvodina osvaja sva tri boda u Kuli.
Kada se sve sabere zasluženo.

Đ. Bojanić
User avatar
021
Posts: 852
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Novosađani preplivaše veliki barski kanal i odnesoše vredna tri boda.
:lol: :mrgreen: :lol:

Znam da je lapsus, ali mi je jako smešno, kao uostalom i cela rečenica. Pogotovo kad se vidi kako taj kanal izgleda.
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Kakav tendenciozan izvestaj,vidi se da je prevladao lokalpatriotizam. :lol:
1000 gledalaca!?Pa nije bilo vise od 500(dobro mozda 550 :lol: ) sve sa svim navijacima Vojvodine,pustos prava na stadionu.Mislim,nije u redu.Zadnju utakmicu koju smo mi igrali sa Smederevom kuci nije bilo bas 1000 ljudi,ali mozda je bilo negde oko 800,a novinari lepo zaokruzili na 500!?A sad ovde zaokruzise ni manje ni vise nego na 1000.Kako ta zaokruzivanja bas uvek idu na nasu stetu>Inace u ovom izvestaju bolje su ocenjeni igraci Hajduka,sto je totalno nelogicno,a i smesno je izjaviti da do zadnjeg minuta u drugom poluvremenu nije bilo nista znacajno?!Zaista me cudi takav neprofesionalizam,"Dnevniku" to vec postaje izgleda praksa i hvataju se pod ruku sa onima iz "Sportskog zurnala".Takodje kad se dodaju stalne greske kod navodjenja prezimena nasih igraca,pa cinjenica da su Kacaru skinuli jedan gol na listi strelaca,zapitam se dokle ce se novinari ovih listova na tako bahat nacin odnositi prema Vojvodini?
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
User avatar
Turija
Posts: 10666
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

VOJVODINA PONOVO STIGLA DO TRI BODA U NADOKNADI VREMENA
Pobedi se u zube ne gleda

U Kuli je Vojvodina pobedila pogotkom u poslednjim sekundama meča, baš kao i pre mesec dana u Kruševcu. Fudbaleri iz Novog Sada stigli su do celog plena u 93. minutu, a da se susret završi potpunim slavljem gostujućeg tima pobrinuo se Saša Drakulić.

Vojvodinu u ovoj sezoni krase osobine po kojima ranije nije bila poznata. Crveno-beli mečeve rešavaju u drugom poluvremenu, ne libe se da atakuju ka suparničkoj mreži i to im se višestruko vraća. Istina, izostaju golovi prošlogodišnjih strelaca, Despotovića, Tadića i Buača, ali su zato na sceni Gojko Kačar (5) i Saša Drakulić (3). Upravo su njih dvojica postigli golove u susretu s Hajdukom. Kačar je u Kuli izjednačio makazicama, da bi Drakulić u finišu glavom poslao loptu u mrežu za tri boda i tako po treći put doprineo bodovnom kontu svog tima.
- Kada je Despotović oduzeo loptu kod aut linije i centrirao, u trenutku kada sam želeo da šutiram, sunce me je omelo. No, makazicama sam ipak zahvatio loptu kako sam želeo i u padu sam “preko glave” video da uleće u mrežu. Zaista, iako me hoće gol, nije važno ko trese mrežu, već je važno da pobeđujemo – kaže Kačar.

Kačar priznaje da je posle Komazecovog gola pomislio da će se kulska priča ponoviti.
- U protekle tri godine kako igram za prvi tim u Kuli nismo postigli gol. Kada je domaćin poveo smračilo mi se, jer sam mislio da ćemo ponovo loše da se provedemo. Na našu sreću nije nas taj gol obeshrabrio. Smogli smo snage da preokrenemo rezultat, što je najvažnije – ističe Kačar.

Brzić je od mladog reprezentativca zahtevao da igra iza najisturenijeg napadača. Kačarevih pet pogodaka možda će uticati da ga i selektor mlade reprezentacije Slobodan Krčmarević prekomanduje na tu poziciju.
- Ne verujem. Možda ću doći u situaciju da pomognem napadačima samo u slučaju nepovoljnog rezultata. No, nadam se da ćemo pobediti i San Marino u Beogradu, a potom i Letoniju u gostima – kaže Kačar.

NJegov stariji kolega Saša Drakulić takođe je zadovoljan učinkom u minulom kolu.
- Više bih voleo da mečeve rešavamo u prvom poluvremenu, ali u ovoj sezoni se obično u tom periodu mučimo, pa tek budemo pravi u nastavku. Na kraju nije važno kada pobeđujemo, već da skupljamo bodove – kaže iskusni centarfor.

Protekle sedmice Vojvodina je sve činila da se pripremi za pobedu u Kuli.
- Ne mogu da kažem da ni bod ne bi bio dobar sa ovog gostovanja, ali bila je ovo idealna prilika da Vojvodina prekine neugodnu tradiciju u Kuli. Žarko smo želeli pobedu, nismo odustajali do poslednjeg trenutka i takav pristup je nagrađen – veli Drakulić.

Fudbaler koji je sa ti različita kluba u Koreji osvojio šest titula ne odstupa od svog stila. Iako se nekima čini da se na terenu ne trudi dovoljno, njegov učinak je više nego upečatljiv.
- S obzirom na minutažu, zadovoljan sam s tri postignuta gola. Ja sam u Vojvodinu i doveden da pomognem koliko mogu i mislim da to činim najbolje što umem. Najvažnije je da je atmosfera u timu odlična, da nema ljubomore i zavisti i da svako od nas zna gde mu je mesto i šta treba da čini. Uostalom, broj osvojenih bodova i položaj na tabeli sve ovo potvrđuju. Na to što nekima moj način igre nije po uskusu ne obazirem se. Stil sam odavno izgradio, donosio je rezultat gde god da sam igrao i ne mislim da se menjam u ovim godinama – kaže Saša Drakulić, koji je juče za svoju dušu gledao fudbalski duel u Gajdobri.

S. Savić

PS
Stvarno su ocene izveštača navijačke i to svugde u korist domaćina.Jedino su u Novom Sadu na štetu domaćina.U žurnalu uvek, a pogotovo naslovi.
Tubasović dobio 7, kao Kačar, Drakulić i Buač :roll:
Đuričić 7, a Brkić 6.Otužno :oops:
Veliki barski kanal :?: Bože, Bože!Imaju li naše novine urednike.Pre će biti da urednici ne poznaju Vojvodinu :cry:
Najtužnije je, ipak, što bi ga stvarno mogli tako preimenovati, pa da naziv uskladimo sa izgledom :twisted: :twisted: :twisted:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ssnigd
Posts: 3364
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Mislim da nema potrebe da se opterecujete clankom izvesnog gospodina Djordja Bojanica. Ko je nekada gledao najavu kola na SOS-u, zna da je to onaj cicica uvek isto obucen(farke, neka stara kosulja i teksas jakna) i da istovremeno vrsi najavu za mec u Kuli i za novine i za tv. Pritom jos i posteno "udavi" domaceg trenera svojim monologom, a komoli mene koji jos i gledam to.
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Mislim da treba nas opterećuje. Koji je još zadnji vezni dao toliko golova na početku prvenstva? Poslednjih nekoliko godina sigurno nijedan. Onda se zbog takvih novinara u rubrikama hvale likovi poput Milovanovića (čovek je od strane kapitena klubova proglašen za najboljeg igrača sezone :idea: ). Da čovek ne veruje. Kakav tretman imaju u dotičnom javnom glasilu Basta, Rnić i ostali koji moraju da se prodaju. Oni da budu ispred Gojka?
Prošle godine smo imali najjaču odbranu u ligi i zaređali onoliko pobeda bez poraza. Jel' se neki naš igrač našao u prvoj desetorici? Pogledaj samo koji sve igrači nose epitete naj. Kako se po novinama gura mali Jovetić? Kad ne zna šta će on vuče igrače-derbi-bez posledica, sviraju se penali nad njim, šutira iste,SOS ,Žurnal, Kurta-Murta .... Nama prošle sezone Despot dao ne znam koliko odlučujućih golova i šta?Ništa.

Nije baš sve jedno kada ti se ekipa za koju navijaš nalazi na drugom mestu tabele a pojavljuje ti se na nekolorisanim stranica "žute štampe" aka Žurnal. Od 5 pa nadalje. Partizan i Zvezda se prenose iz Irske protiv Kork sitija a tebi niko neće da da Madrid. Levadija iz Estonije ili čega već. Intervjui tvojih igrača se pojavljuju na četvrtini stranice dok igrači Partizana,Zvezde, Ofk-e, imaju toliku sliku.
Meni nije sve jedno.


ps Ovo se tiče odnosa novinara prema klubu i igračima.
" Dečko je pun zmajova! "
ssnigd
Posts: 3364
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Mislio sam na Djordja Bojanica, jer on ne prati Vosu vec prati hajduk, a i verovatno je popizdeo sto su zinuli gol u 90-om minutu pa je napisao onakav clanak. Naravno da treba uvek da postoji profesionalizam pre emocija, ali koga je.e. I naravno Cause da se slazem sa svim tim sto si rekao i naravno da sam besan zbog tog decenijskog ignorisanja nama voljenog kluba, ali pogledaj moj post i videces da se odnosi iskljucivo na tog kulskog novinara. Da je ovo napisao neki novinar koji prati Vosu, e to bi vec bila druga stvar. Mislim da smo se razumeli :wink: i da nema potrebe vise da davimo oko ovoga(mislim kulskog novinara i njegovog clanka).
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

DA, da. Napisao sam ps kao obrazloženje. Logično je da izveštač navija za tim za koji i piše. Ali na neke stvari treba biti objektivan.Ako si već novinar onda bar treba i da znaš imena igrača svih klubova. Naše krste kako stignu. O ocenjivanju da i ne govorim samo ću se dodatno uzbuditi.
" Dečko je pun zmajova! "
Locked