Tri asa za jednog keca

Locked
User avatar
Turija
Posts: 10665
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Tri asa za jednog keca

Post by Turija »

Mislim da je naslov iz današnjeg Sporta vredan navijačkog topika.Milina je pročitati, pa i više od toga...

TRI ASA ZA JEDNOG KECA

Za mesto među stativama Vojvodine bore se tri najbolja mlada golmana Srbije
Dvojica su se smenjivali na golu mlade reprezentacije na EP, treći je prvi ove nove
do 21 godine, a sva trojica vole paklenu konkurenciju

Novi Sad – Dvojica su se smenjivali na golu mlade reprezentacije koja je nedavno, u Holandiji, postala vicešampion Evrope, a treći je, opet, standardan na golu nove selekcije do 21 godine koja bi tek trebalo da zakorači na evropske fudbalske staze. Damir Kahriman, Željko Brkić i Aleksandar Kesić, o kojima je ovde reč su, dakle, tri najdarovitija mlada golamana u Srbiji, a sva trojica su, što je zaista kuriozitet, u istom klub – Vojvodini.
-Dobro i talentovano društvo su ova dva klinca – kaže, vedro, Kahriman koji je u Holandiji svrstan u idealan tim Evropskog prvenstva. – Jesu mi tek 22, ali je lepo što je, konačno, došlo vreme da i ja nekog oslovljavam sa mali. Dosta su mene, od Sevojna u kojem sam počeo, preko Užica, do Zemuna i Vojvodine, tako oslovljavali stariji golmani.

Sve ovo, s osmehom, slušaju novosadski Dida i mali Kasiljas, kako dve godine mlađeg Brkića i tri godine mlađeg Kesića, oslovljava prvi golman Vojvodine.

-Šalu na stranu, stvarno su dobri i stvarno liče na ovu dvojicu velikih golmana. Kesić neverovatnom brzinom koja krasi i prvog čuvara mreže španske reprezentacije, a Brkić sjajnom konstitucijom sličnom brazilskom reprezentativcu – objašnjava Kahriman.

A ono što Kesića i Brkića pleni kod starijeg kolege i prvog golmana lala koji je, inače, do sada branio za sve nacionalne selekcije osim seniorske, jesu smirenost, racionalnost i aspolutna koncentracija na ono što se dešava na terenu.

Slično Kahrimanu, nacionalni dres je, u svim mlađim selekcijama, nosio i Kesić koji je, inače, počeo pre desetak godina, kod trenera Milana Damjanovića u apatinskoj Mladosti, a u Vojvodinu je stigao ovog leta.

-Mislim da sam napravio pravi izbor, bez obzira što je, kao što i sami vidite, konkurencija paklena – kaže mladi Apatinac na privremenom radu u srpskoj Atini. – Bez nje se, međutim, ne može napred, a ja sam spreman za sve izazove.

Slično razmišlja i gorostasni Brkić (visok je 196 cm, šest više od Kahrimana, a deset od Kesića) koji je u Vojvodini od 12. godine, je reprerzentativac prvi put postao proletos, kada ga je pod nacionalnu zastavu pozvao selektor Slobodan Krčmarević.

Sjajan je osećaj biti reprezentativac. I, naravno, veliki podsticaj i obaveza. Kao što je izazov i konkurencija u Vojvodinu kakvu, siguran sam, nema nijedan naš klub – kaže jedini rođeni Novosađanin u zaista nesvakidašnjoj golmanskoj trojci stare dame srpskog fudbala.

NADIMCI

BRKA, KESA I – KAHRIMAN

Brkić i Kesić, od kada znaju za sebe, imaju nadimke izvedene iz njihovih prezimena – Brka i Kesa. Na njih su toliko navikli da im dođu gotovo kao lična imena. Za razliku od njih, Kahriman nikada nije imao nadimak.

-Uvek su me nekako oslovljavali samo prezimenom, pa je tako i sada. Ispada da mi je ono i ime i nadimak – kaže, uz širok osmeh, prvi golman Vojvodine.

DRAGAN VASIĆ:

SAMO BEZ LjUBOMORE!

Bivši golman Vojvodine Dragan Vasić ima zaista lep posao – trenira trojicu najdarovitijih sprskih golmana i u klubu u kojem je zaposlen i u mladoj reprezentaciji.

-Zadovoljan sam, naravno – kaže popularni Vaske. – Ono na čemu insistiram i što, to naglašavam sa posebnim zadovoljstvom, oni do kraja poštuju, jeste da, svi zajedno, moramo da podržavamo onog ko je, u tom trenutku, prvi golman. I da bilo kakve ljubomore ili zavisti među njima nikada ne sme da bude.

SOLIDARNOST

DAMIR ME OPUSTIO

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Holandiji, Kahriman je branio odlično i proglašen je za najboljeg golmana. S druge strane, Kesić koji mu je bio rezerva, priliku je dobio samo u meču sa Engleskom u kojem je branio veoma dobro.

-Vaske me je za taj meč opuštao dva dana, da bi me, tek pred sam početak, potpuno opustio – Kahriman – priča daroviti čuvar mreže. - Mali, ne gledaj ništa i nikog osim onog što se dešava na terenu, možeš ti to, rekao mi je pre nego što ćemo istrčati na teren, pa je trema nestala kao rukom odneta.

O KOLEGAMA

BOŽOVIĆ, ŽAKULA, ĐURIČIĆ...

Pored međusobnog uvažavanja, naravno, trojica golmana Vojvodine imaju visoko mišljenje i o još nekolicini čuvara mreže iz Meridijan super lige. Sva trojica, tako, u sam vrh stavljaju novog golmana Partizana Vladimira Božovića kojem Kesić prododaje i Srđana Žakulu i Đorđa Babalja sa kojima je bio u Mladosti, a Brkić sjajnog Anđelka Đuričića iz kulskog Hajduka.


Đ. VUKMIROVIĆ 28.07.2007 21:53:31
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Locked