25. kolo: Vojvodina-Crvena zvezda 0:0

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

25. kolo: Vojvodina-Crvena zvezda 0:0

Post by Dejan »

mesto: Novi Sad
datum: 14.04.2007. 16h
stadion: Karadjordje

Ocekujem da odigramo napadacki!Potpuno rastereceno,ali maksimalno borbeno!Siguran sam da ce igraci imati maksimalnu podrsku sa severa!

Srecno nam bilo :!:
Cika_toma

Post by Cika_toma »

evo, da ne najavljujem ovde posebno, prenecu svoj tekst (nisam narcis, nego sta sam imao da kazem - rekao sam u tekstu)

FK Sledeća sezona - FK Sledeća sezona
Od Tomislav Lovrekovic | Postavljeno Danas | Domaći Fudbal , Meridijan Prva Liga | Neocenjeno


Crvenu Zvezda i Vojvodina osim crveno-bele boje dresova imaju još nešto zajedničko. Naime, čelnici kluba na Marakani svake godine grade tim za "visoke evropske domete" i Ligu šampiona, pa se onda okliznu o neki Zenit, Slovan i druge. Sa druge strane, oni koji su zauzimali fotelje najstarijeg srpskog prvoligaša, redovno su najavljivali Vojvodinu u trci za titulu i Evropu, poštovanje i strah.

Kako to obično i biva u našem fudbalu, jaki na rečima, na delima ne slabi, nego očajni. Čini se, da su, ta vremena prošla. U subotu, koliko god se Grobari zbog ove najave ljutile, u Novom Sadu se igra trenutno naš najveći derbi.

Naravno, nema tradiciju niti magičnu draž koju nosi onaj večiti, ali se sastaju dva trenutno najkvalitetnija tima u državi (po imenima, rezultatima i formi). A posle dosta vremena, sve je otvoreno. I, takođe, posle dosta vremena, hteli to razni mediji da priznaju ili ne, Vojvodina je blagi favorit.

Šta konkretno ova utakmica znači? Za one koji nisu ludi za fudbalom, veliku gužvu, psovanje vozača ispred sebe i previše nervozne policije po gradu. Za one kojima je stalo do "bubamare", spektakl kakav Novi Sad već neko vreme nije osetio i doživeo.

22 igrača koja istrče pred pun stadion (a biće pun, nema razloga za sumnju) Karađorđe pred sobom će imati ogromnu odgovornost - Novosađani beže Bežaniji svega 2 boda, ali i zaostaju tek četiri za crno-belima, pa tako umesto borbe za opstanak koji su mnogi "stručnjaci" i "eksperti" najavljivali (a i priželjkivali), veoma lako mogu i u borbu za poziciju broj dva.

Zvezda, istina je, ima 9 bodova plusa u odnosu na Partizan. Ali, u slučaju poraza, ponovo je sve otvoreno. Đurovski neće imati na raspolaganju pocrvenelog Purovića, a pitanje je ko će ga zameniti, kada se zna da Đokić, koji nije ni primirisati "onom" Đokiću o kom se pričalo, nije bio ni na klupi tokom večitog derbija. Možda mu je ovo idealna šansa za povratak, a još uvek pamti poklon Kahrimana iz prvog dela sezone kada je na lopti, koju mu je poklonio, falila samo tacna i mašnica.

Kada već pričamo o napadačima, reprezentativni kalibar Ranko Despotović promašio je izglednu šansu u Kuli. Ima li lepšeg iskupljenja nego protiv Zvezde?

Osim što će Vojvodina biti u najmanju ruku ravnopravan rival, postoje veliki izgledi da, posle dosta vremena, na stadionu bude više njenih nego Zvezdinih navijača.

Kao što smo već napomenuli u nekim od prethodnih tekstova, prvenstvo nije još rešeno i završeno. Ni izbliza. A ova utakmica jeste jedna od prekretnica. Jer, ako bodovi kojim slučajem ostanu u Novom Sadu, Miroslav Đukić će biti jedan od prvih koji će čestitati Rajevcu. A ako ne ostanu, srpski Manćini sa Zvezdinim šalom oko ruke, još uvek ne može da odahne - fudbal se, danas, u Srbiji igra do poslednjeg daha.
slavko085
Posts: 187
Joined: Wed Mar 08, 2006 5:54 pm
Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009

Post by slavko085 »

Dolazim sutra u rodni grad specijalno zbog tekme, i nadam se da cu pronaci 2 karte za zapad,a ja cu ici na sever. Ako se ne bude moglo uci,necu imati na koga da se pozovem na ulazu.

Ocekujem u najmanju ruku bod,ali pre svega ocekujem da apsolutno nadigramo cigane,kako u bronjosti tako i u navijanju. Vikend,je ,najavljuje se lep dan,cene karata su pristupacne tako da ocekujem minimum 10.000 ljudi.

NAPRED VOSO!
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
User avatar
Turija
Posts: 10764
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Cika_toma wrote:FK Sledeća sezona - FK Sledeća sezona
Od Tomislav Lovrekovic | Postavljeno Danas | Domaći Fudbal , Meridijan Prva Liga | Neocenjeno


u Novom Sadu se igra trenutno naš najveći derbi.

sastaju dva trenutno najkvalitetnija tima u državi (po imenima, rezultatima i formi). A posle dosta vremena, sve je otvoreno. I, takođe, posle dosta vremena, hteli to razni mediji da priznaju ili ne, Vojvodina je blagi favorit.
- fudbal se, danas, u Srbiji igra do poslednjeg daha.
Nadam se da su, već danas, svi naši igrači spremni za ovakve utakmice.Ako sutra prođemo rezultatski dobro (nije za rezultat uvek presudan kvalitet, već i ostali brojni faktori), niko nas više ne može zaustaviti na putu za Evropu.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
limanfkv
Posts: 2845
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Dejan wrote:Potpuno rastereceno
Ne bi se slozio ovde.Misim da moramo maksimalno preozbiljno da udjemo u ovaj susret jer ne treba nama zvezda da se sveti zbog :D : 3 , nego mi njima za 0:1 na Karadjordju.

Po meni jako bitna utakmica za nas.Ovde se pokazuje da li smo ekipa ili cemo i dalje da se bojimo `srpskih brendova` kada dodju u NOVI SAD.Znaci nema stajanja mora se vratiti za sve ove godine.

Ovako, zvezdi nece igrati Kastiljo zbog povrede. Njega je u Beogradu majstorski zaustavio Kacar,tako da smo tu jaci nego na marakani.
Ne igra ni Pantic zbog loma noge.E sad da li je to dobro ili lose - videcemo.Moramo ih napasti jer odbrana je njihova defiitivno najslabija strana.Takodje nece igrati ni Purovic,sto mi je drago jer je Pekar cesto imao problema sa njim ranije.Realno njihovi napadaci ne bi smeli da nas ugroze.E sad sto se tice srednjeg reda bilo b idealno ukoliko im nebi igrao Milovanovic,koji je lakse povredjen.U svakom slucaju ulazi rovit, a to bi i zbog njegovog temperamenta moglo da se iskoristi sa par ostrijih faulova. :twisted:

Sto se nas tice za ovu utakmicu nadam se da ce igrati Nastic zbog promaje kod njih na toj strani.A takodje se nadam da ce dati malo vecu slobodu Tadicu koji bi sa par driblinga lako mogao da polomi kicme odbrani zvezde.

Znaci da zakljucim.
Na nasem stadionu,na Karadjordju,uz fenomenalnu podrsku,nadam se fine premije,uz to da je poznato je da posle duela par-zve pobednik losije odigra sledece kolo,uz solidnu odbranu,jaci vezni red,solidan napad mi jednostavno ne smemo da izgubimo.A uz malo hrabrosti i kurcevitosti,i ono cemu se najvise nadam NASOJ DOBROJ POSTAVCI sve osim pobede nece mi leci.

Ma sad da ih dobijemo da nas se boje zauvek!

SUBOTA 14.04
SVI NA STADION!
limanfkv
Posts: 2845
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

da jos nesto me interesuje ko je MAN IN BLACK?
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Potpuno rastereceno,ali maksimalno borbeno!
Tako glasi cela recenica...Rastereceno u smislu da ne treba da se opterecujemo i da igramo iskljucivo na rezultat...da ne treba da mislimo na tamo neku bezaniju(za nekoliko sezona mnogi je se nece ni secati)Da ne treba da mislimo ni na zvezdu i njene "vrhunske" igrace...

Treba da odigramo maksimalno borbeno,jednostavno da igramo nasu igru pa sta bude...Treba svi igraci da daju svoj maksimum,da ostave srce na teren...i tada ni jedan rezultat nece biti ne prihvatljiv!
limanfkv
Posts: 2845
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Ok brate nisam dobro protumacio 8)
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9839
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Ma treba ih odvaliti,bez ikakvog mudrovanja... pa ne dolazim ja svaki dan na utakmicu :D


p.s.saaaaaamo,da prvi povedemo!!!!
p.s.* jel karton Despota vazi za zvezdu i partizan ili zvezdu i Banat? :shock:
Image
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Vojo,ti kartoni se odvojeno gledaju za prvenstvo ikup.Despot moze da bira da li ce da igra sad ili protiv grobara,a igrace sad,znaci da komunisti sa stadiona stafete mladosti mogu da odahnu.:Sto se cigana tice,ocekujem bar remi,to je onako nekako smireno razmisljanje,a u meni sve kljuca i hocu da im ovoga puta ne zabijemo 3,vec 5 komada(naravno da nasa mreza miruje)!
Mislim da 100 % necemo izgubiti.A mislim da smo i kvalitetniji od cigana.
Sto se tribina tice,ocekujem da se Novi Sad digne na noge i bude uz Vosu.Ocekujem i fini kontakt izmedju punog severa i zapada.Verujem u momke,podrzavam ih i samo borbeno.

P.S.-nisam jedno vreme bio ovde na forumu i drago mi je da je zadrzao svoj smek,ali mislim da nedostaje par ljudi koji su bili redovni i posebno se oseca izostanak Podbare.Zna li neko sta je sa njim?
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Čekaj...stani...pazi...vidi...evo...gledaj... Svi na stadion !!!
" Dečko je pun zmajova! "
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde odigrali su u Novom Sadu nerešeno 0:0 u derbiju 3. kolu plej-ofa Meridijan Superlige. Utakmica je odigrana u fantastičnoj atmosferi, pred oko 12 hiljada gledalaca, a obe ekipe imale su niz prilika za pogodak. Zvezda sada ima deset bodova više od Partizana, koji igra u večernjem terminu, Vojvodina je samo tri boda iza crno-belih.

Na stadionu "Karađorđe", Vojvodina je bila ravnopravan rival favorizovanim gostima. Posle ranih prilika Koromana i Milovanovića, na drugoj strani Despotović u 17. minutu pogađa mrežu Zvezde, ali je sudija svirao ofsajd posle dodavanja Pantelića.

Zvezda je tada preuzela inicijativu, a u 33. minutu Koroman se našao u novoj prilici, posle njegovog šuta Kahriman izbacuje loptu u korner, nakon kojeg Basta udarcem sa oko 16 metara pogađa prečku.

Početak drugog poluvremena protekao je bez ozbiljnijih prilika, pre nego što je Milijaš u 56. minutu slabo šutirao, pravo u golmana Vojvodine.

Zvezda je napadala do kraja meča, ali uglavnom bez značajnijih prilika.

Na drugoj strani, u finišu utakmice, Despotović je imao dve odlične prilike za pobedu Vojvodine, ali je najpre šutirao glavom pored gola, da bi zatim u poslednjim sekundama utakmice sa oko 7 metara poslao loptu preko gola.

Izvor b92...
User avatar
Buca
Posts: 753
Joined: Wed Sep 20, 2006 7:50 pm

Post by Buca »

Ovih 0:0 je pravedan rezultat u potpunosti. Mi smo u mec usli sa pola snage i bez ikakve zelje da se nesto uradi sem Pantelica(kojeg bih stvarno pohvalio kolko je pretrcao u svojoj cetvrtoj deceniji)U tom prvom poluvremenu se itekako osetio nedostatak Popovica,ali Kacar je odigrao veoma pametno i bio je odlican sve do 70-og minuta kada se videlo da se umorio i da ne moze vise.U prvom poluvremenu zvezda je nesto pokusavala ali nasa odbrana je odigrala perfektno u svakom trenutku su znali sta da rade sa loptom a i Petkovic nije vise tako naivan popravio je igru u defanzivi.Moram spomenuti da je sudija(iz beograda)potpuno bio naklonjen zvezdi i onda je poceo nesto da kompezuje ali jebes takvog sudiju.Davidov je pokusavao ali Tadic i Buac nisu odigrali na svom nivou.U drugo poluvreme smo usli ozbiljnije sto je rezultovalo boljom igrom i sa par veoma izglednih prilika Sikimica Posle onog kornera pa Despotovica na kraju a treba reci da je ulaskom Sikimica nas napad malo zivnuo i od tada smo uzdigli igru.Naravno treba spomuniti i Kahrimana koji stvarno odlicno baranio.
To je neki moj "izvestaj" jbg malo sam neiskusan u pisanju ovih stvari :oops:
Danas je lepo biti Novosadjanin i videti da se od zvezde ne strepi vec da se zali i nervira kada se osvoji bod protiv"prvaka"
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Srbenda wrote:To je neki moj "izvestaj" jbg malo sam neiskusan u pisanju ovih stvari :oops:
Samo napred, vremenom se stekne rutina 8)

Uzgred, Voja je bio na utakmici, a mi nismo izgubili :lol: 8)
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Falio nam je vezni red. Ostale linije su odlično funkcionisale.
Biće bolje. Sudija svirao domaćinski kao da igramo na Marakani. Sva sreća pa nije dozivao kreč.
" Dečko je pun zmajova! "
Locked