Pocinje osipanje?

slavko085
Posts: 187
Joined: Wed Mar 08, 2006 5:54 pm
Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009

Pocinje osipanje?

Post by slavko085 »

Dragi prijatelji, nasi rezultati u ovoj sezoni nikako nisu prosli nezapazeno.
Cak stavise. Ponovo,kao nekada,menadzeri i novinari sele nase igrace u neke klubove. Danas su me kao citaoca,pogodile 2 vesti. Prva se odnosi na Sasu Dobrica. Ne razocarava me toliko njegov odlazak,iako nema spora da je dobar igrac,cak stavise -zelim mu srecu i da obezbedi sebe i svoju porodicu 8) ,vec nacin na koji ide i sto je mnogo vaznije -Gde ide :!: Naime,nas doskorasnji prvotimac ide na probni rad (???!!) u jednog Svedskog treceligasa (???!!!)... Pitam Vas,da li je moguce da se tako nesto desava? Daleko da bi trebao da predje u Mancester Junajted,ali...???

Druga vest stize iz "bratske" Grcke. Naime,OFI je zainteresovan za Despotovica koji bi prema pisanju sporta trebao napustiti Vosu odmah posle prvenstva :?: :twisted: Ukoliko,a sva je prilika da cemo i obezbediti Evropu,sa kakvim timom ici u nju??? Prema recima naseg predsednika Butorovica ,Vojvdina nema potrebu da prodaje igrace,ali da li odmah prodati zlata nam vrednog igraca? RAzumem da klub treba da zaradi i da tu nema spora,ali ne zasluzuje li Despot u najmanju ruku neki veci klub od OFIJA od kog je Vojvodina ,objektivno jaca. Razumem i potrebu Despota da se obezbedi ,ali u Vojvodini je ove godine sjajno,momci imaju sve uslove,dosta para za nase prilike,pa je i trenutak da konacno hrabro zakoracimo,sacuvamo okosnicu tima (Kacara,Despota,Pekaru,DJurica,Tadica,DAvodova) ,prodamo 1-2 bitnih igraca i ojacamo nase pozicije za sledecu sezonu u kojoj bi cak mogli da se borimo i za titulu!!! Sa ovakvim timom- svakako... Ali,ukoliko postoje sanse da se odmah raspustimo....
:roll:

Nadam se da cete shvatiti ovaj mali apel i nadam se da se slazete samnom...
Pozdrav
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Postoje dosta stvari koje kruže fudbalskom čaršijom, a ko je upućen u njih sigurno bi razumeo ovaj potez čelnih ljudi kluba. Mislim da nemamo tim koji bi mogao da igra Evropu, pogotovo što jednom Davidovu ističe ugovor na kraju sezone. Prvenstveno, ona tamnija strana fudbala (ne bih konkretizovao da ne ispadne da omalovažavam rezultate kluba), vuče mnoge stvari za sobom kojih još očigledno ne možemo da budemo svesni, jer ne želimo ni sebi ni drugima da priznamo istinu (odnosi se na temu koja je pokrenuta nedavno na ovom forumu).
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Re: Pocinje osipanje???

Post by Cause »

slavko085 wrote:momci imaju sve uslove,dosta para za nase prilike
Pare nisu redovne, kasne, a mnogo toga nije ni isplaćeno.
" Dečko je pun zmajova! "
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

e..

Post by shecky »

Pa ne znam mislim ako mozemo recimo prodati Despota za 2-3mil e Minehnu 1860 sto da ne? Za te pare mozemo kupiti recimo Rakica iz OFK i jos da produzumo ugovor sa M.D. Pekarom i jos nekim bitnim igracima...
Ali ako ide za sitne pare....bice opet ajmo Jovo nanovo...Zao mi je sto je Dobric poslat u Svedskog treceligasa?!?! smesno... mislim doveli su Krivog kao pozajmicu a Naseg igraca salju na pozajmicu ?!? ko ovde koga j....??
e.. sto nisam ja u upravi...
Anonimus
Posts: 407
Joined: Fri May 26, 2006 9:30 pm
Location: Novi Sad

Re: e..

Post by Anonimus »

shecky wrote:Pa ne znam mislim ako mozemo recimo prodati Despota za 2-3mil e Minehnu 1860 sto da ne?
Ne preteruj... Ne znam da li uopste postoji igrac u nasoj ligi koji vredi i priblizno toliko... :? Koliko god bio Despot dobar,nema sanse da vredi toliko.
STOP MAFIJI!!!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8855
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Nema problema da se prodaju igraci ako ce se za te pare dovesti neko bolji. Tu bi konacnu rec trebalo da ima trener, jer on zna bez koga u timu moze i kakav mu igrac fali pa je zato i najpozvaniji da odlucuje o ovakvim stvarima - znaci fazon kao u Engleskoj, trener-menadzer a ne da neki magacioneri iz uprave odlucuju o tome pa da bude prodaj sve sto mozes.

Sto se tice OFI-ja, grcka liga je daleko jaca od ove nase i iako OFI i nije neko ime nisam bas siguran da bismo ih bas lako dobili. Treba videti rezultate u Evropi u zadnjih par godina, gde nasi izvikani "najjaci" klubovi imaju problema sa raznim Moldavcima, Slovacima, jedino koga mogu bez frke da prodju su timovi sa Malte i slicnih tradicionalnih fudbalskih velesila. Mozda treca liga Svedske i jeste krajnji domet nekih igraca?

Znaci treba planski voditi politiku, graditi mlade igrace (i kupovati ih sa strane, jos dok su mladi), postepeno ih uvoditi u prvi tim. Prodavati igrace na pozicijama gde imamo visak (i ako se pojavi neko bolji ili makar mladji a da je adekvatna zamena). Za sada nisam bas siguran da za Despota imamo zamenu (Sikimicu svaka cast ali nije to to) sto se tice Dobrica tu mi se cini da smo dobro pokriveni, u odbrani smo takodje dobri mada se toliko dugo sve vrtelo oko Pekara da nisam siguran kako ce to funkcionisati bez njega...
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Post by shecky »

Slazem se da nemamo zamenu za Despota ali ako ga vec prodamo onda nek uzmemo Rakica ili Babovica iz OFK npr. jer tim dobijamo adekvatnu zamenu + uzimamo rivalu igraca! Zar oni.. sa top. brda nisu tako radili godinama s nama? Inace po meni veci problem ce nam biti eventualni odlazak Pekarica i Davidova...jer je rec o za nase uslove extra igracima a mozda i ne samo za nase uslove.
Ali eto ja bi ako ode David doveo Stjepanovica iz Zete decko igra ko lud..ko ga je video ,zna o cemu pricam.
Anonimus
Posts: 407
Joined: Fri May 26, 2006 9:30 pm
Location: Novi Sad

Post by Anonimus »

Zar nije Stjepanovic spic? :? I ja sam takodje cuo da je dobar igrac,bilo bi dobro dovesti ga. Ali,mislim,da cemo za Davidova jako,jako tesko naci zamenu! On je,po mom misljenju,trenutno najbolji vezni igrac nase lige. Napredak u nasoj igri se video bas kad se on oporavio od povrede. Jednostavno,on je sjajan igrac.Ima odlican pregled igre,kreativnost,zavidnu tehniku i veoma je borben...
STOP MAFIJI!!!
User avatar
021
Posts: 854
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Polako ljudi... U sred smo sezone, još puno, puno toga je pred nama. Ko zna šta će se sve desiti do juna. Ali ono što je sigurno, ako sledeće sezone mislimo da igramo Evropu, i/ili da se borimo za titulu, Despotović i Davidov moraju ostati! Kahriman, Sikimić, Petković i Pekara po meni mogu da idu. Nismo više ona stara Vojvodina koja mora da prodaje najbolje igrače da bi preživela. Ozbiljan smo klub, i moramo imati strategiju za budućnost. Nadam se da je tako.
User avatar
Turija
Posts: 10688
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: Pocinje osipanje???

Post by Turija »

slavko085 wrote:Dragi prijatelji, nasi rezultati u ovoj sezoni nikako nisu prosli nezapazeno.
Cak stavise. Ponovo,kao nekada,menadzeri i novinari sele nase igrace u neke klubove. Danas su me kao citaoca,pogodile 2 vesti. Prva se odnosi na Sasu Dobrica. Ne razocarava me toliko njegov odlazak,iako nema spora da je dobar igrac,cak stavise -zelim mu srecu i da obezbedi sebe i svoju porodicu 8) ,vec nacin na koji ide i sto je mnogo vaznije -Gde ide :!: Naime,nas doskorasnji prvotimac ide na probni rad (???!!) u jednog Svedskog treceligasa (???!!!)... Pitam Vas,da li je moguce da se tako nesto desava?
Ako se dobro sećam Dobrić je već igrao neko vreme u Švedskoj :?:
Ali, bez obzira na sve, mislim da je ispod svakog dostojanstva da jedan naš igrač ide u bilo čiju Treću Ligu NA PROBU :oops: .Ne verujem, da i uz najbolje ocene na testu, matični Klub i dotični igrač ostvare značajniji transfer.Jednostavno, jedno s drugim ne ide.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

Dobric je ranije vec igrao u Svedskoj,takodje u trecoj ligi,koliko ja znam pojedini igraci i u tom rangu imaju sasvim solidna primanja pa se nadam da je Dobric dobio koliko toliko dobre uslove.Babalj i Ubiparip su poslati u Cacak pa pretpostavljam da je Dobric ipak bolje prosao,mada je meni krivo zbog sve trojice.Ubiparipa slabo poznajem ali Babalj i Dobric imaju kvaliteta za prvi tim,Dobric ako nista drugo moze da menja Davidova a Babalj je za mene prvi golman,to je moje misljenje.
Novine svasta pisu i ja jos uvek ne verujem to za Despotovica,cini mi se da je rano jos uvek za te transfere.Upravo sam procitao da je za Drulica obestecenje 400.000 eura,ako ce Despotovic da ide OFI onda je cena za njega verovatno manja.Jasno je meni da su to u svakom slucaju velike pare ali nije lako naci takvog centarfora kao sto je on pa mi se ipak cini da je premalo.Promena ce verovatno biti jer ipak treba misliti na to da klub mora od necega da zivi bez obzira sto je BB rekao da Vojvodina nemora vise da prodaje igrace.Davidova i Despotovica bi morali sacuvati ako zelimo da se u evropi predstavimo bar kao iole ozbiljan klub.Posto je Rajevac najavio,kad prodjemo medju prvih 6 u prvenstvu,ubacianje Smiljanjica i mozda jos nekih mladih snaga onda se mozda za njih pravi malo prostora jer svi (Dobric,Babalj Ubiparip) su otisli napozajmicu pa se isto tako mogu vratiti vec posle zavretka ove mini-lige
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

upravo sam procitao da je dobric potpisao na jednu godinu za FC Trollhättan(tamo je nasa U-21 reprezentacija tukla svedsku 5-0) i oni su jedan od glavnih kandidata za ulazak u drugu ligu svedske.svedi kazu da je on sam imao zelju da ide u inostranstvo i cim je iskrsla prilika da dodje u svedsku odmah je i prihvatio.kazu jos da ga nas predsednik nije hteo pustiti ali je na kraju ipak pristao.opisali su ga kao igraca koji je od svoje 13 godine u jugoslovenskom :lol: top klubu vojvodini,odigrao 40 utakmica za prvi tim i postiga 6 golova i 10 asistencija
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Ma nek ide. ako ima takav stav treba ga pustiti.Ako stvarno misli da ce tamo bolje proci...takvi nam ni ne trebaju.Neosporavam njegove fudbalske kvalitete,ali uradio je cistu glupost-izdao Vosu zbog svedskog treceligasa.Dok se mi ovde borimo za kup uefa,a mozda i titulu,on se tamo bori za ulazak u drugu ligu.NEK MU JE SA SRECOM!!!
User avatar
Turija
Posts: 10688
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Mislim da bi bolje prošao da je imao više stprljenja, pa otišao posle osvajanja Kupa.No, kad bi čovek znao gde bi pao, on bi tamo seo.
Sve u svemu, što rekao mihailov, NEK MU JE SA SREĆOM.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9722
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Ja sam svoj stav izneo jos davno kad je Dobric u pitanju.Sto se mene licno tice,od kako navijam za Vosu,Marko MARADONA Jovanovic pa Sasa Dobric.Mislim da sam time sve rekao.A covek je bio i kapiten Vojvodine.Svaka cast nasoj struci!!!!
Sad mi se javlja jedna dilema,i bas razmisljam,jel se vise isplati u Svedskoj igrati trecu ligu ili snimati pornice? :wink:
Image
Locked