Za ili protiv "nasih" povratnika?

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Za ili protiv "nasih" povratnika?

Post by Dejan »

Mislim da sada vec moramo da imamo ovakvu temu!
Posle Pantelica i Krivokapica izgleda je sledeci Leo Lerinc...
LERINC MEĐU LALAMA

Na pomolu još jedan povratak u Vojvodinu
Novi Sad – Posle Miodraga Pantelića i Radovana Krivokapića,
u Vojvodinu bi uskoro mogao da se vrati i Leo Lerinc koji je,

posle odlaska iz Novog Sada, igrao za Crvenu zvezdu i nekoliko inostranih klubova. On je juče sa lalama trenirao u FC Vujadin Boškov u Veterniku.

- Poslednji Lerincov klub bio je Dinamo iz Bukurešta – kaže, uz potvrdu da je iskusni fudbaler od juče u Veterniku, tehnički direktor Novosađana Radisav Rabrenović. – A da li će, eventualno, ponovo zaigrati za nas, zavisi od toga da li i kakve obaveze ima prema Rumunima, odnosno od procene našeg stručnog štaba.

U izjavi za nas list mogućnost da se vrati u Vojvodinu potvrdio je i sam Lerinc.U ovom trenutku, međutim, ne mogu da kažem ništa određenije o tome da li će se stvoriti uslovi da ponovo zaigram za Vojvodinu. Sve bi trebalo da bude jasnije danas.

A što se procene stručnog štaba tiče, poslovično oprezni Milovan Rajevac se zadržao na uopštenim konstatacijama koje mogu, ali i ne moraju nešto da znače.

-Svako ko može da pomogne je dobro došao - kaže Rajevac. - Lerinc je poznat i iskusan fudbaler koji je bio uspešan u Zvezdi i ima internacionalno iskustvo. Nije, doduše, prošao pripreme, ali... Bilo kako bilo danas-sutra ćemo videti da li će od njegovog povratka zaista nešto i biti.
Brane
Posts: 517
Joined: Wed Jan 26, 2005 5:18 am
Location: Otava, Kanada

Post by Brane »

Vec sam iznosio svoje misljenje na ovu temu pa cu ga jos jednom ponoviti jer je tema aktuelnija nego ikad.
Igraci koji su otisli iz Vose nisu pobegli nego su prodati. U najgorem slucaju istekao im je ugovor a klub nije mogao ili hteo da ponudi vise nego konkurencija. Prema tome, za mene je svaki povratnik u klub isto sto i novi igrac. Ako je koristan treba ga dovesti.
A da nam se opet ne bi desilo da nam dojucerasnji kapiten ljubi zvezdin dres posle samo par dana od transfera, Vosa kao klub treba da poradi na buducnosti za svoje igrace.
Ne sme da se desi da je za nase igrace najbolja igracka perspektiva da odu u Beograd pa da se odande prodaju napolje. Dokle god je to tako, njima se nista ne sme zameriti. Oni i njihove porodice treba da zive od njihove trzisne vrednosti.
User avatar
Turija
Posts: 10806
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Dejane, s razlogom si otvorio temu.
Ja mislim slično Branetu, sa razlikom da na svakog našeg bivšeg igrača treba gledati pojedinačno, a ne uopšteno.Svaki od trojice ,,povratnika,, je slučaj za sebe.
Krivokapić, gledajući pre svega igrački, a onda ljudski apsolutno ne zaslužuje povratak- ni pod razno.Tu sam protiv, a mislim da je perspektivno gledano čak štetno po Vošu, ako bude igrao.
Pantelićev povratak je igrački opravdaniji, ali ljudki još gori.Pridružujem se Staroj Gardi u stavu:
Stara Garda ne prašta, Stara Garda ne zaboravlja.
Pantelić još može biti od igračke koristi, ali ni 7 golova da da, ne bih mu dao bod u ,,Igraču utakmice,,.I, tu se pridružujem Staroj Gardi.
Leo Lerinc.
Za mene je najveća enigma.
Već sam jednom pisao o njemu (još na starom oficijelnom forumu), a i danas mogu samo ponoviti, približno to isto.Leo je zaista dete Vojvodine i verujem uvek i sada njen navijač.Sećam se, kad je kao mali bio redovan na stadionu, sa ocem i majkom.E, onda su došle godine kad je ušao u Prvi tim i verovatno se nije najbolje snašao.Pokazao je talenat, ali i drugu stranu mladosti, čijem izazovu nije odoleo.Od dobrih nagoveštaja zavidne karijere, došao je u situaciju da je bio gotovo oteran iz Voše, a da niko ne zažali za njim.Mislim da je prešao u zvezdu iz inata i očaja.Odigrao tamo kako je odigrao (po meni čak vrlo solidno), ali nije mogao sam pružiti više, pogotovo kao dete iz Novog Sada, na surovoj beogradskoj vetrometini za prave Laloše.Posle tog izleta je išao trbuhom za kruhom i verovatno zatvorio krug tamo gde treba.Verujem da je sa godinama naučio dosta i obuzdao temperament, te da može pružiti Voši ono što je propustio.Mislim da je vrlo prirodno i dobro da se izmire Vojvodina i Leo.Novi Sad je njegov rodni grad i treba tu da završi karijeru, kao i da da svoj doprinos rezultatima Vojvodine. Za razliku od nekih, koji će se ovde opraštati od aktivnog igranja, a ne i od dresa Vojvodine.
PS Zašto u poslednje vreme ima neobično mnogo problema sa sajtom (ne može otvoriti početnu stranu)?Ogi, imaš li saznanja o tome?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
:)
Posts: 568
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:43 pm
Location: Na zapadu

Post by :) »

Brane wrote:Oni i njihove porodice treba da zive od njihove trzisne vrednosti.
A sto ih ne skoluju il nauce necemu sem fudbala pa da ne moraju da se prodaju tek tako, na utakmici kad im kazu da je namesteno da im je to normalno, il nekom drugom, nama omrazenom klubu?
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Kao i Turija i ja mislim da na svakog igrača treba gledati pojedinačno. Ovo je surovi profesionalizam, pijaca u kojoj se traži kvalitet i izdržljivost, igrači su danas roba i traži se zadovoljenje potreba kluba i struke i zbog toga se pri dovođenju igrača gleda na njihov profesionalni kvalitet, dok su ljudski kvaliteti bačeni u zaleđinu. Ličnost fudbalera je bitna samo nama navijačima jer nas svakako vređaju neki istupci u štampi u kojima se omalovažava dres kluba kojeg volimo (recimo Pantelićeve). Lepo bi bilo kada bi svi igrači kluba navijali za isti, ali to je praktično nemoguće. Ipak, ono što je moguće jeste poštovanje kluba i kojem se igra i to je ono što je sigurno revoltiralo Dejana i što ga je nateralo da otvori ovaj topik. Dakle drugačiji su kvaliteti koji se traže od kluba i od strane navijača. Teško je naći kompromis po tom pitanju i jedino što nama ostaje jeste da izrazimo više ili manje simpatije prema igračima. Kao navijač kluba nikada ne bih pristao na dovođenje igrača poput Pantelića, ali videli smo, a mislim da ćemo se tek i uveriti koliko on znači ekipi.
mile bronx
Posts: 259
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:56 pm
Location: liman

Post by mile bronx »

U principu, osim Pante, svi koji pokazu neki kvalitet su dobrodosli...
Pantelic je, za razliku od Sinise, persona non grata. Nek' ide na marakanu i ljubi ciganski grb. Mihajlovic je za njega rodjeni vojvodinas, pa makar ga Kosan i Cvetko prodali zvezdi....
User avatar
Avangarda
Posts: 337
Joined: Tue Feb 13, 2007 1:57 am
Location: Sremska Mitrovica

Post by Avangarda »

I sta bi sa Lerincom? Da li ce potpisati ugovor?
Last edited by Avangarda on Sat Jun 30, 2007 2:35 am, edited 1 time in total.
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
PRIJATELJ
Posts: 286
Joined: Wed Jul 13, 2005 12:08 am
Location: svugde

Post by PRIJATELJ »

Eto kako se nekad ogresimo o coveka.Bilo nas je ovde i za i protiv Pantelica i njegovog povratka ali covek nam je odradio solidan posao u ovoj polusezoni i usput nam doneo u kasu 90 000 usd.Kada je dobio poziv iz Kine Panta je otisao kod predsednika i pitao ga za dozvolu za odlazak i ovaj ga je pustio bez uslovno.Ali Panta je Kinezima rekao da ga klub ne pusta bez obestecenja i oni su pristali da plate 90 000 usd.Panto,svaka cast.
User avatar
Turija
Posts: 10806
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Prijatelju naš, povremeni,
drago mi je zbog ovde pročitanog i iskreno pozdravljam potez Pantelića.
Međutim i danas mislim da se nismo ogršili o čoveka, nego ga jasno potsetili da vrati mladalački dug.On je to zaista učinio, koliko je mogao.Ne štedeći sebe istinski se trudio i pokazao da i u poznijim igračkim godinama može puno da pomogne matičnom klubu.
Panta nikada i nije bio sporan kao igrač.Naprotiv!Sada je to još jedanput dokazao.Međutim, dokazao je i da je promenio lični stav prema Voši i gradu u kome je rastao. A, to je ono što su navijači jasno tražili i insistirali.Nisu navijači Vojvodine ti koji ne mogu da oproste, nego su ti koji nikad ne zaboravljaju: ni dobro, ni loše.Pa, šta ko uradi, takvog ga pamte.
Zašto smo mi napisali toliko rečenica na forumima?Po meni je samo 1 razlog:
DA SE U KLUBU ZNA RED.
Čim je on uspostavljen, s njim je stigao i uspeh.Red drži Svet, Svet drži red je vekovna poslovica u ovoj ravnici.A, Vojvodina je njen klub.Kada ona takva bude, a na putu je, ja ću, sa zadovoljstvom, postati vrlo neaktivan član ovog foruma.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
PRIJATELJ
Posts: 286
Joined: Wed Jul 13, 2005 12:08 am
Location: svugde

Post by PRIJATELJ »

Turija,nisam ,,povremeni".Ni sto se tice kluba a ni ovog foruma.Samo retko pisem jer nemam nista pametno.Prijaju mi ovi reziltati kluba,red i rad u njemu a hvalospeve cemo pisati na kraju(nadam se).Bio sam veliki skeptik dolaskom B.Buturovica u klub ali sam izgleda pogresio.Malo mi je tesko da se naviknem na telohranitelje,setnje pored aut linije ali izgleda da cu morati jer je to postalo deo folklora i u nasem gradu.Ali je..ga mator konj se ne uci vuci.Pozdrav.
User avatar
Turija
Posts: 10806
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

VOJVODINA SE VOLI...

Predstavljeni Leo Lerinc i Miloš Stojčev.
Čast za mene je što sam ponovo došao na mesto gde
sam se fudbalski afirmisao, istakao iskusni vezista

Dok se stručni štab i fudbaleri Vojvodine vredno pripremaju na terenima Fudbalskog centra “Vujadin Boškov” i rukovodstvo novosadskog superligaša ne sedi skrštenih ruku. Naprotiv, juče su javnosti predstavljeni novi igrači crveno-belih, Leo Lerinc i Miloš Stojčev. Posle osam godina Lerinc se vraća u matični klub nakon igranja u Crvenoj zvezdi, španskoj Mursiji, švajcarskom Sent Galenu, ukrajinskom Donjecku, kiparskom Etnikosu i Dinamu iz Bukurešta.

-Drago mi je što sam ponovo u ovoj sredini, mada moj odlazak iz Vojvodine nije baš bio lep jer tada sam sudskim putem morao da spašavam svoju čast i čuvam obraz svoje porodice – podseća Lerinc.- Za tri i po godine u Crvenoj zvezdi osvojio sam pet trofeja i dokazao da oni koji su tada vodili Vojvodinu su mnogo pogrešili. Vojvodina je za mene svetinja i milo mi je što je Upravni odbor jednoglasno odlučio da se vratim a razgovor sa predsednikom Butorovićem imao je neuobičajen tok. Naime, on mi je ponudio najplaćeniji ugovor na godinu dana, ali sam ga ja prekinuo i rekao mu da je uslov za igranje u Vojvodini pre svega ljubav prema klubu i čast za mene što ću ponovo doći tamo gde sam se fudbalski afirmisao. Ko poznaje mene i mog oca, shvatiće o čemu se radi i nadam se da ću se odmah nametnuti treneru Rajevcu i da ću ispuniti očekivanja i svoja i kluba.


Drago mi je zbog Lea,
kao i što sam bio debelo u pravu kada sam pisao, još na starom forumu i ovde nekoliko postova iznad, o razlozima (po mom ubeđenju) odlaska Lerinca u zvezdu.Neka čudna podudarnost sa današnjom izjavom samo potvrđuje šta je prava Istina.Inače, Lea ne poznajem, niti sam imao prave informacije o odlasku momka za Beograd.Jednostavno, osećao sam to da ne može dete koje je raslo na našem stadionu da želi da ode u drugi jugoslovenski klub.Tragedija je i njegova i Vojvodine što je morao da se dokazuje (ne svojom voljom) na najbolniji način i za sebe i za porodicu.
A izjavu onog, koji je u ono vreme bio za ono, a danas za ovo, ne bih komentarisao i zato sam izbrisao ostatak teksta.
LEO, DOBRO NAM SE VRATIO :!: .
PS
za onog drugog što hoće da se vrati mogu jedino da kažem: bio sam najsrećnije kad je otišao.Kriterijum za stav je isti kao i za Lea: lični predosećaj (nikakva vidovitost, nego logička realnost i viđeno na terenu i oko njega).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
:)
Posts: 568
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:43 pm
Location: Na zapadu

Post by :) »

Turija wrote: PS
za onog drugog što hoće da se vrati mogu jedino da kažem: bio sam najsrećnije kad je otišao.Kriterijum za stav je isti kao i za Lea: lični predosećaj (nikakva vidovitost, nego logička realnost i viđeno na terenu i oko njega).
Taj drugi ako se ne varam vec se jednom pokazao kao povratnik, tj tad se vracao treningu posle licnog strajka. Onda je posle jednog retkog gola ljubio dres pokusavajuci da se ulize navijacima, pa ode u partizan. Verujem da bi sada bio slican scenario. Ulizivanje preko novina, mozda malo na terenu, do sledece stanice...
User avatar
Jan
Posts: 374
Joined: Mon Jan 24, 2005 12:18 pm
Location: Novi Sad

Post by Jan »

Leo srecan povratak

Uvek, al. uvek kad se prica o Leu pred ocima mi se pojave one istorijske utakmice protiv Bastije i Werdera u Novom Sadu...

Miris Evrope se ponovo oseca
VOŠA ZAUVEK !!!
User avatar
Turija
Posts: 10806
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Pošto se milorad kosanović u nekim situacijama često spominje kao mogući povratnik u Vošu (danas su mi srušene sve iluzije da mu Voša nešto znači), iz Dnevnika prenosim deo njegove izjave:

..Jednostavno, inostranstvo me više ne zanima, a već sam mnogo puta rekao da u zemlji mogu da radim jedino u Zvezdi, ili na mestu selektora nacionalnog tima...
...Zadovoljstvo je raditi u klubu kakav je Zvezda, koji volim i poštujem, i ne skrivam radost što sam dobio priliku da opet iskažem sve ono što u sebi kao trener nosim...

Tek toliko da se zna ko je u srcu baranjske trojke :twisted: :twisted: :twisted:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8909
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Zar je ikada bilo sumnje u to?
Locked