Pomozite u analizi!

Cika_toma

Pomozite u analizi!

Post by Cika_toma »

Postovani citaoci, obracam vam se kao clan redakcije sportske novinske agencije www.sportskevesti.net . Vremenom smo od grupe entuzijasta izrasli u ozbiljan sajt sa nekih osam, devet hiljada posetilaca dnevno koji konkurise i najvecim sportskim portalima.

Nikada se nismo plasili da pisemo o teskim temama (premda je bilo cak i pretnji), a jedna o teski temi svakako je sudbina FK Vojvodine i ono sto se tamo radi. Kome smeta stabilan novosadski prvoligas, kome smeta Vojvodina u Evropi (mozda i kao sampion), kako se mafija ukorenila u Novom Sadu, kome smeta Bata Kan Kan i sve ono sto je ulozio u Vojvodinu, itd...

Do sada smo napisali svega dva teksta na ovu temu, prenecu ovde oba u celosti, a cilj nam je da sada napravimo detaljniju analizu.Zato vas molim da pomognete svojim postovima, tekstovima, kritikama, ukazite na problem, ljude koji su unistavali i unistavaju ovaj klub, itd... Znate vi vec to

evo i tekstova:

Jednoglasno!
Od Tomislav Lovrekovic | Postavljeno Danas | Meridijan Prva Liga , Domaći Fudbal | Neocenjeno


Skupština FK Vojvodine, shodno očekivanjima, nije usvojila ostavku Ratka Butorovića, prvog čoveka kluba. Odluka je doneta jednoglasno i euforično je pozdravljena.

Butorović je ostavku ponudio zbog očajnih odnosa kluba sa gradskom upravom (ili, bolje reći, očajnog odnosa gradske uprave prema klubu) pravdajući je rečima:
"Ako sam ja problem, otiću za dobrobit Vojvodine". Ako je verovati učesnicima skupštine, među kojima su i predstavnici navijačke grupe Firma, Butorović nikako nije problem. Naprotiv.

Još pre skupštine, popularni Bata Kan-Kan je najavio da se Vojvodina neće zadovoljiti samo plasmanom među prvih šest, već da na kraju sezone očekuje i evropske nastupe, a što se takmičenja u kupu tiče, kako kaže, sve osim finala, za njega je neuspeh.

Osim renoviranja stadiona (konačno je zamenjen čuveni "ručni" semafor), klub posle gotovo 15 godina prvi put posluje sa "plusom", stigla su i neka atraktivna pojačanja (Pantelić, Krivokapić, pre njih Bošković, Kahriman..), a odnosi i saradnja sa navijačima su na izuzetno visokom nivou.

Takođe je pokrenuta i inicijativa da se stadionu vrati ime "Karađorđe" koji je svojevremeno nosio, ali će konačnu odluku o tome doneti gradska skupština.

Hoće li Novi Sad konačno dobiti stabilnog prvoligaša i redovnog učesnika evrokupova, pa ko zna, možda za koju godinu i šampiona države, zavisi od toga da li su pojedini ljudi u gradskom nivou u stanju da prevaziđu sujetu, partijske podele i lični ego. Za sada, nisu uspeli da polože taj zadatak
I DRUGI:
Samo vas gledamo
Od Tomislav Lovrekovic | Postavljeno 02/3/2007 | Meridijan Prva Liga , Domaći Fudbal | Ocena:


A osim što gledamo, postavljamo i jedno pitanje: kome smeta Vojvodina? Klub slavne prošlosti do nedavno je grcao u dugovima, grčevito se borio za opstanak, a pojačanja su bila misaona imenica. Došli su novi ljudi, novi elan i danas imamo stabilnog superligaša, tim koji konkuriše za Evropu i nakon gotovo deceniju i po - posluje sa plusom.

Izgleda da je to nekome trn u oku, sudeći po najnovijim događajima. A upravo su ti događaji naterali prvog čoveka kluba, Ranka Buturovića i kompletan upravni odbor da kovertiraju ostavke. Kada je dolazio, Buturović je rekao sledeće:

"U ovom klubu 20 godina niko nije ni zavesu promenio. Šta god uradili, uradićemo više od prethodnih nekoliko uprava". I bio je u pravu. I ne samo to, promenio je i uradio mnogo više od jedne zavese - dugovanja su plaćena, stadion renoviran, konačno je promenjen "ručni" semafor, uspostavio je odlične odnose sa Firmom (organizovani navijači Vojvodine).

Međutim, Butorović je kivan na očajan, materinski odnos grada prema klubu. Poznato je da su Firmaši svojevremeno protestovali kada je Maja Gojković nudila Zvezdi i Partizanu da košarkaške utakmice igraju u Spensu (nakon pretnje izbacivanjem iz Pionira), dok je RK Vojvodina igrala po prigradskim naseljima, u školskim halama i nalazila se pred gašenjem.

Buturović posebno zamera gradu, tj njegovim čelnicima što su, kranje licemerno, došli na otvaranje rekonstruisanog sportskog centra Vujadin Boškov, a sada zahtevaju rušenje i zatvaranje istog. Takođe, prvi čovek Vojvodine nezadovoljan je očajnim tretmanom Havijera Klementa, koga je, uprava grada, narodski rečeno, "iskulirala" prilikom posete srpskoj Atini.

Pojedini mediji bavili su se i "poreklom kapitala" Butorovića. U to nećemo ulaziti, ali zašto se niko ne bavi poreklom kapitala nekog Romana Abramoviča, Žarka Zečevića ili svojevremeno Željka Ražnjatovića Arkana? Butorović se u drugim poslovima u koje se upuštao, pre svega hotelijerstvu, pokazao kao veoma uspešan i vešt. Rezultati u Vojvodini su za sada dobri. Zato se vraćamo na početak: još jednom, jasno i glasno, kome smeta Vojvodina?
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9679
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Iskreno,ja sam evo sad prvi put cuo za taj sajt.Procitao sam ove textove i mogu samo primetiti da tu nema (bez namere da vredjam,prozivam,omalovazavam isl) nista specificno,nista sto bi ih izdvojilo od ostalih textova u stampi ovvih dana.Svi su nekako slicni kao jaje jajetu.Mislim,da svako od vas (autora) mora da da svoj licni pecat svakom textu,nesto sto je karakteristicno,nesto po cemu cemo prepoznati ves text i kada ne pise ciji je.Zbog takvog misljenja,Nikola Simic je osoba cije textove najvise volim da citam.Znaci,to je on,citas njegov text i znas ko ga je pisao.Sve ostalo nazalost,nekako mi je bezlicno.Kazem opet,ovo je samo osvrt,bez ikakvih zlih namera.

p.s.zamalo da zaboravih,sem Nikolinih textova,volim da citam i textove nasih kolega sa forum Turije,Red Firma i Mileta.Bilo je tu jos clanova,ali na moju veliku zalost,posustali su sa pisanjem.

Pozdrav za cika Tomu!!!!
Image
slavko085
Posts: 187
Joined: Wed Mar 08, 2006 5:54 pm
Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009

Post by slavko085 »

Postovane kolege sa sportskog sajta. Cestitke za uspeh koji ste postigli uz malu napomenu!

Kada pisete clanke,a pogotovo o nekom klubu koji je manje eksponiran od recimo Zvezde ili Partizana,molim Vas da obratite paznju na cinjenince. Ono sto mi je zasmetalo jeste Vasa konstantacija da su atraktivna imena stigla. Ako se to mozda i iz petnih zila moze reci za Pantelica ,onda nikako i za Boskovica koji je jedan potpuno beskoristan igrac za FK Vojvodina, i u tom kontekstu ne smete praviti tako krupne greske. Cini se,kao da pokusavate da ga "rehabilituete" iz mrtvih,cak i sa malim spominjanjem. Dakle,prvo pregledajte statistiku,komentare igre pojedinih igraca, njihovu korisnost,zapravo-ono sto su pokazali a onda dajte komentar. To je kao kada bih rekao ja sada - Zvezda je oslabljena odlaskom RAdovana Krivokapica. Mnogi bi ovakvo moje pisanje nazvali pretencioznim... Obratite paznju! To s :arrow: u male stvari - koje puno znace...Obicno, u svesti citaoca,desavaju se cudne stvari!
Srdacan pozdrav!
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Cika_toma wrote:Nikada se nismo plasili da pisemo o teskim temama (premda je bilo cak i pretnji), a jedna o teski temi svakako je sudbina FK Vojvodine
Cika_toma wrote:Pojedini mediji bavili su se i "poreklom kapitala" Butorovića. U to nećemo ulaziti,...
Kao prvo, jedno banalno pitanje: Jel se ti to plasis da napises nesto i o tome, pa kao ne zelis da ulazis u tu temu jer to nema znacaja???

Drugo, ako vec pominjes da vam je neko pretio, onda lepo napomeni i ko. Nije lepo davati tako pausalne informacije, pogotovo sto radis na jednom ozbiljnom sajtu.

Trece, znam da si navijac Vojvodine i mogu samo da pretpostavim odakle ti izvori za ovakve tekstove. :roll:

Cetvrto, nadam se da ces ubuduce znati da cenis i postujes neke sitne dogovore i da neces odsecati logo sa slika sa sajta RF kao sto si imao ponekad obicaj da bi napravio odlicnu vest. To sigurno ne sluzi na cast jednom webmasteru, a pogotovo ne kada vodis tako dobar sajt.
Cika_toma

Post by Cika_toma »

Red Firm, hvala na ovim kritikama, zaista mi mnogo znace, evo potrudicu se da u najkracim crtama odgovorim.

Inace, ne znam kako ce ovo sad proci ovde, ali privatno navijam za Partizan, premda mi je Vojvodina bliska srcu, ipak sam Novosadjanin. Cak i pored toga sto nisam navijac Vojvodine, sramota je da nekome smeta da Novi Sad ima jakog prvoligasa, ucesnika evropskih kupova i mi cemo uciniti sve sto je u nasoj mogucnosti da ukazemo na to. Da sprecimo, vec ne mozemo.

Takodje, ja samo pisem za www.sportskevesti.net , a webmaster je gospodin Dragan Stikovac, takodje nas sugradjanin, tako da nisam siguran gde i kako je isecen logo, ali cu pricati sa njim kako bi to bilo ispravljeno (mozes li nam dati link ili reci gde je to). Izvinjavam se zbog ove greske

Izvori su razni, jedan od bitnijh jeste zdrav razum coveka koji zeli dobro Vojvodini (da, moje malenkosti :D) o tome je mozda najbolje da pricamo na privatnim porukama, a tome ko mi je i kada pretio, voleo bih da takodje da pricamo u cetiri oka, neke stvari nisu za forume, bez uvrede...

I da, ne bojim se da ulazim u poreklo Batinog kapitala, vec dalje pitam zasto je on na udaru (kada ulaze u Vojvodinu), a mnogi drugi (koji ne ulazu nigde) nisu na udaru. Jednostavno, niti imam izvora niti je to moj posao da proveravam, makar tako smatram. Mozda i gresim.

Slavko085, potpuno se slazem sa onim sto se napisali za Boskovica i izvinjavam se zbog tog propusta koji sam nacinio. Trudicu se da se to vise ne ponovi. Jos jednom izvinjenje vama i drugim navijacima Vojvodine.

Vojo, sad si mi udario po sujeti - mislim da, kada imas poveci auditorijum, kao sto mi imamo, a pritom su vecina Beogradjani, treba imati hrabrosti i smelosti napisati tekst poput onog "Samo vas gledamo" i mislim da tekst itekako ima licni pecat. Naravno, ukusi su razliciti i o njima se ne raspravlja, pa cu ja postovati tvoj ukus i tvoje kritike, pogotovo sto sam uveren da su dobronamerne.
Cika_toma

Post by Cika_toma »

Hvala na kritikama, jos jednom, neke od njih cemo svakako i uvaziti, ali da budem iskren, nisam ovde da bih raspravljali o tim tekstovima, vec iz sasvim drugih pobuda:

kao sto sam napisao, zelim da napisemo analizu, eto nekako joj radni naslov bude "Kako je propala Vojvodina" ili "Kome smeta Vojvodina" gde bih analizali sledece:

*rad prethodnih uprava Vojvodine, mahinacije, ko je koga gurao
*ko je od "spornih" ostao u upravi
*materinski odnos grada
*kada i kako je pocelo propadanje Vojvodine
*ima li nade
*itd...

ocekujem vasu kooperativnost i pomoc, a u samom tekstu spomenucu naravno i saradnju ovog sajta i ovog foruma, kako red nalaze...
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9679
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Cika_toma wrote: Vojo, sad si mi udario po sujeti - mislim da, kada imas poveci auditorijum, kao sto mi imamo, a pritom su vecina Beogradjani, treba imati hrabrosti i smelosti napisati tekst poput onog "Samo vas gledamo" i mislim da tekst itekako ima licni pecat. Naravno, ukusi su razliciti i o njima se ne raspravlja, pa cu ja postovati tvoj ukus i tvoje kritike, pogotovo sto sam uveren da su dobronamerne.
Ako ste pazljivo procitali moj post,ja sam napisao da nikada nisam cuo za vas sajt,samim tim to znaci da nisam ni bio tamo.Moj komentar se iskljucivo odnosio na dva texta o Vojvodini.Mislim da u njima nije navedeno nista epohalno,a ostale textove nazalost nisam citao!!!!
Image
Cika_toma

Post by Cika_toma »

ok, postujem vas (ma da predjemo na ti, sta se zajebavamo), tj tvoj stav i tvoje misljenje o tekstovima, ali te zato molim da svojim komentarima, stavovima i predlozima pripomognes u pravljenju jednog teksta koji ce otkriti nesto epohalno, da se konacno prikaze cela ova Pandorina kutija.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9679
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Nazalost,bojim se da cete sto se mene tice ostati uskraceni za takvu vrstu pomoci,jer ja niti sam siguran u sve cinjenice niti imam kakve argumente kao njihovu potvrdu.Nisam novosadjanin,pa cesto koristim ovaj forum upravo kao eskluzivan izvor informacija.U svakom slucaju,zelim vam srecan rad!!!
Image
Cika_toma

Post by Cika_toma »

hvala Vojo na lepim zeljama. Trudicemo se da probijemo medijsku blokadu koja vazi u slucaju Vojvodine i da istinito i objektivno izvestavamo o desavanjima u klubu, tu svakako imas moju rec.
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Cika_toma wrote:Red Firm, hvala na ovim kritikama, zaista mi mnogo znace, evo potrudicu se da u najkracim crtama odgovorim.
Potrudio sam se.
Cika_toma wrote:Takodje, ja samo pisem za www.sportskevesti.net , a webmaster je gospodin Dragan Stikovac,
Mislio sam da sa Draganom imam cast :D , on nije ispostovao dogovor.
Cika_toma wrote:a tome ko mi je i kada pretio, voleo bih da takodje da pricamo u cetiri oka, neke stvari nisu za forume, bez uvrede...
Nema problema. 8)

Ugred, dodacu jos po koju kritiku.
Mislim da nisi odabrao pravo mesto za zapocinjanje ove price. Svakako da je svima drago da se novi clanovi foruma ukljucuju u rasprave, ali na na ovaj nacin da im prevashodni cilj bude reklamiranje svojih sajtova.

I na kraju, mislim da gresis za proveru porekla imovine. Pravi novinar taj deo posla sigurno ne bi trebalo da se izuzme u razmatranju celokupne situacije, jer bi se dobili mnogi odgovori, a druga je prica sto nismo u americi gde su novinarii zasticeni kao beli medvedi da mogu da progovore sve sto znaju.
Cika_toma

Post by Cika_toma »

ako mislis da je cilj ovog posta bio samo reklamiranje naseg sajta, a ne pravljenje ozbiljne analize, onda napustam forum. Covek hoce da pomogne, a bude napadnut. Neka bude nekima na cast!
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Cika_toma wrote:ako mislis da je cilj ovog posta bio samo reklamiranje naseg sajta, a ne pravljenje ozbiljne analize, onda napustam forum. Covek hoce da pomogne, a bude napadnut. Neka bude nekima na cast!
Ni moj ostanak na forumu ne zavisi od tudjeg misljenja, pa ne treba ni tvoj, pogotovo ako si zeleo da pomognes.
Cika_toma

Post by Cika_toma »

radi se o tome da necu da podmecem kicmu tamo gde cu jos biti popljuvan zbog toga.....nista, prijatno svima na forumu, uzivajte, nadajmo se zajedno boljim danima Vose, kad vec niste spremni da uradite nista po tom pitanju. Ali, to vec nije ni stvar volje, nego stvar muda, a tu smo tradicionalno slabiji, jebiga...

Mislite o tome!
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

Napraviste problem ni oko cega!!!

Ajde ako imate nesto jedan protiv drugog da resite na PM,tj.ako je Red Firm uvredjen zbog ukradenih mu slika resite na obostrano zadovoljavajuci racun,ti Cika Tomo vidi kod tebe u redakciji ko je uradio,pa postupite kako mislite da treba a ti RF pusti coveka da pise sta misli i kako mu izvori govore.

Tema ovog topika je POMOZITE U ANALIZI,a ne optuzbe...OK?
Ako nemamo sta na temu da kazemo,necemo ni pisati...

OPUSTITE SE MALO!!!


p.s. sve sto nema veze sa temom topika,bice obrisano,za dan,dva.Bez ljutnje!!!
Locked