Ranko Despotovic, 3 godine nepravde

User avatar
Turija
Posts: 10668
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Ranko Despotovic, 3 godine nepravde

Post by Turija »

Ranko Despotović ili drugim rečima, fudbalaski hod po mukama.
Došao je u Vojvodinu iz Mačve u leto 2003, kao PRVI STRELAC DRUGE LIGE ZAPAD, DVE GODINE, a sve sa svojih samo 20 leta.Istog leta PRVI STRELAC pripremnih utakmica Vojvodine.
Rođen 1983 godine, visok 185cm, težak 75kg, brzina daleko iznad prosečne, skok dobar, borbenost nadprosečna, kondicija odlična.
Pre Mačve igrao u dva kluba Sloga i Loznica.I, u oba bio prvi strelac ekipe.Kada se očekivalo da iskaže golgetrske kvalitete, u igrački i organizaciono slabašnoj Voši, a sa ovakvim referencama, Vukašinović mu je rezervisao klupu. Bez šanse da pokaže deo svog talenta, kao i sva ostala deca Vojvodine.
Pušteni su u tim Stepanov i Krasić da ne bude tim bez Vošine dece. Despota smatram kao dete Vojvodine (samo što se u njoj našao sa 20 umesto 16 godina) i ostao uz nju 3 teške godine.Ne samo što mu nisu dali u Prvi tim, već su ga terali iz kluba na Daleki Istok, Austriju i ko zna gde sve, jer je nekima smetao, ako bi dobio šansu.Ovako im je bilo najbolje. Ne pustiti ga na teren i reći nije on za Vojvodinu. I, pošto ne igra, a nema ime, niko ne može reći da je zapostavljen.Uz to se još ponekad, kad neki minut zaigra plasira informacija kako nije dao gol preko dve godine i time pokopa svaka eventualna sumnja da je zapostavljen.Treneri su se menjali, ali direktive nisu.Niko od njih nije želeo da zbog jednog malo poznatog centarfora dođu u sukob sa pretpostavljenima u bremenitoj situaciji i klimavim trenerskim pozicijama (zbog izostanka takmičarskih rezultata).
Mnogo mi je drago, što je Ranko danas, iz SOLO AKCIJE odveo Vojvodinu ¼ finale Kupa.Prema poslovično izvrsnim izveštajima Red Firma, (preko kojih navijači Voše širom sveta imaju prave informacije sa naših utakmica), danas se saznalo da je Despot za dlaku izbegao zlu sreću i na ovoj utakmici, kada se povredio na samom njenom početku.Ali, stegao je zube i nastavio meč.Da se nije ovako odigralo, mislim da bi to bio kraj Despotovićeve karijere u Voši i da bi jedan dvojac u njoj likovao.
Ali, ne može nepravda večno pobeđivati pravdu.Danas je Despot Voši širom otvorio vrata za zacrtani cilj, a sebi samo otškrinuo.I dalje mu neće biti lako zadržati mesto u timu, ali će biti mnogo teže onima koji hoće da ga izbace.Zlatni gol se teško briše, pogotovo posle tri godine vernosti Klubu, koji te nije hteo.Koliko mi imamo danas igrača u timu sa tolikim stažom u Voši, a takvim tretmanom?Navijači to znaju da cene i pamte.Pogotovo Vojvodine.
Želim Despotu da se učvrsti u timu, a onda mora biti i golova.
Pa, zar neko misli da je ono sa početka teksta: najbolji strelac u dva kluba kao omladinac, pa u dva navrata prvi strelac Druge lige, slučajnost ili početnička sreća? To može pomisliti samo onaj ko ne zna šta je sport ili ima suprotstavljene lične interese Klubu.
Despotoviću želim dobro zdravlje i verujem da će se odužiti Voši na isti način kao svim dosadašnjim klubovima, tj biti prvi strelac tima, a što ne i Lige.Pa, do sada je tako bilo- gde god je igrao.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Svaka cast za temu!
Ocekujem pogodak Despota!
8)
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Ranko Despotovic, 3 godine nepravde

Post by Voja »

Turija wrote:Despotoviću želim dobro zdravlje i verujem da će se odužiti Voši na isti način kao svim dosadašnjim klubovima, tj biti prvi strelac tima, a što ne i Lige.Pa, do sada je tako bilo- gde god je igrao.
Iz tvojih usta u bozije usi!!!
Moram reci da mi se Despot svideo jos od prvog dana,ali eto... nisu mu dali sansu,nadam se da ce je napokon dobiti i pokazati sta zna!!!!
Image
Brane
Posts: 517
Joined: Wed Jan 26, 2005 5:18 am
Location: Otava, Kanada

Post by Brane »

Da se nije ovako odigralo, mislim da bi to bio kraj Despotovićeve karijere u Voši i da bi jedan dvojac u njoj likovao.
Da pogodim, verovatno mislis na Ridjosica i Rabrenovica. Right?
Ako je tako, kako to da njih dvojica jos uvek mogu da uticu na odluke ko igra a ko ne!?
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Misterija :lol:
" Dečko je pun zmajova! "
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Turija wrote:Vukašinović mu je rezervisao klupu
Sigurno je da ima on još dosta da radi da bi postao ono što očekujemo od njega i da je veliki potencijal, ali šta možemo kad neko nije želeo da ga istrpi u timu i da mu priži makar neku šansu.

Velika je razlika izmedju super i prve lige Srbije. Nadam se da je kod Despota u pitanju bio samo strah koji ga je sputavao da nešto više uradi u kratkoj minutaži koju je dobijao u zvaničnim utakmicama i da ga je do sada prevazišao.
Turija wrote:Despotoviću želim dobro zdravlje i verujem da će se odužiti Voši na isti način kao svim dosadašnjim klubovima, tj biti prvi strelac tima, a što ne i Lige.Pa, do sada je tako bilo- gde god je igrao.
Samo napred Despote 8)
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Bravo Depote :!:
Kada bi se samo malo vise slusali saveti sa ovog foruma...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

RANKO DESPOTOVIĆ I PROTIV BEŽANIJE BIO ČOVEK ODLUKE ZA VOJVODINU

Drugi gol

od zlata

Novi Sad - Činjenica da je sa ukupno dva gola, Ranko Despotović najbolji strelac Vojvodine ove je­seni nije baš pohvalna za ukupnu efikasnost našeg najstarijeg superligaša, ali činjenica da su ta dva gola "lalama" donela šest od ukupno 15 bodova, za darovitog napadača svakako jeste.

- Vrlo sam srećan - ne krije mladi fudbaler. - Baš kao i onaj protiv Hajduka koji je doneo moj prve­nac u dresu Vojvodine i pobeda protiv Bežanije, koju je takođe odlučio moj pogodak, mnogo znači i meni i ekipi. Posle nesrećnog poraza prošle nedelje u Čačku, koji je pretio da nas potpuno depre­mira.

Despotović je vrlo zadovoljan i zbog ukupnog bilansa Vojvodine u poslednjih sedam utakmica u ko­jima je on bio starter.

- Četiri pobede, jedan remi i dva poraza u tih sedam mečeva je, rekao bih, vrlo solidan učinak, a ja sam stvarno srećan što se to poklopilo sa mojim ustaljivanjem u prvoj postavi - ne krije ovaj fudba­ler.

I na kraju, da ispravimo jednu "nepravdu" koju smo, nehotice, naneli mladom fudbaleru, proglasiv­ši ga Šapčaninom, pošto je svojevremeno nastupao za tamošnju Mačvu.

- Da, to je tačno, ali sam ja ipak iz Loznice, preciznije iz Lipničkog Šora, i to nikada ne zaboravljam - uz osmeh kaže najbolji napadač Vojvodine ove jeseni.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

ImagePrvotimac Vojvodine svojim golovima menja kurs novosadskog prvoligaša

RANKO DESPOTOVIĆ, IGRAČ KOJI JE OBELEŽIO CRVENO-BELI NOVEMBAR

Ranko Despotović blista u dresu Vojvodine. Golovi koje je postigao u Mladenovcu, na kup utakmici, u Novom Sadu protiv Hajduka i Bežanije i pobedonosni pogodak protiv Partizana usred Beograda, učinili su ga, preko noći, ljubimcem navijača Vojvodine. A ko je zapravo Ranko Despotović?

Dugo je bio samo ime na spisku licenciranih igrača FK Vojvodina. Od kada ga je Miroslav Vukašinović doveo u Vojvodinu, napadač Vojvodine, poreklom iz Loznice, tačnije iz Lipničkog Šora, retko je utakmice gledao sa klupe za rezervne igrače, a još ređe je ulazio u igru! A, biografija Ranka Despotovića beleži sledeće: rođen u Loznici 21.01.1983. Za Slogu iz Lipničkog Šora (druga liga) debitovao je sa 17 godina i u prvoj sezoni postigao osam golova. Naredne sezone postigao je šest golova za Slogu, a nakon što je prešao u Loznicu, još 12. Što će reći, ukupno 18 u drugoj profesionalnoj sezoni u karijeri. A o kakvom se, zapravo, napadaču radi, najbolje govori podatak da je šest od tih 18 pogodaka postigao glavom, šest levom i šest desnom nogom.

Naredne sezone postigao je 14 golova za Loznicu, a potom je prešao u Vojvodinu. Iako je bio najbolji strelac u pripremnom periodu, nije zadobio poverenje tadašnjeg šefa stručnog štaba, pa je priliku da pokaže šta zna dobijao samo na kašičice. Iako su se treneri menjali filmskom brzinom, njegov status u Vojvodini nije se menjao. Ranko svoje strpljenje objašnjava na sledeći način:

Verovao sam da će se rad kad-tad isplatiti i da ću šansu dočekati, a da ću je iskoristiti - bio sam siguran. I trenerima sam uvek verovao i bio sa njima u korektnim odnosima. Od svakog novog trenera sam naučio nešto korisno i novo.

Bio si i na pozajmici u Mačvi?

Pošto nisam bio u prvom planu u Vojvodini, godinu dana sam proveo u Mačvi i za to vreme postigao sam 21 pogodak.

Gol je tvoja strast, a golovi unutar šesnaesterca navika.

U karijeri sam malo golova postigao van šesnaesterca. Penale ne računam kao golove i nikada ih ne izvodim. I slobodne udarce retko izvodim jer moje radno mesto je u 16 metara.

Kako se spremaš za utakmicu?

Cele nedelje radimo za utakmicu, spremamo se tehničko-taktički i psihološki, zavisno od težine protivnika, tako da ako preko sedmice radiš dobro, najčešće te i igra nagradi, što mislim da je slučaj sa mnom.

Šta ti je najvažnije kada izađeš na teren?

Kada izađem na teren, jedina stvar koja mi je bitna je kako da postignem pogodak i tokom cele utakmice samo o tome mislim.

Koji su ti golovi draži, postignuti glavom ili nogom?

Svakom golu se jednako obradujem, pobedonosni ili ne, iz izrađene akcije ili od odbijene lopte. Svaki gol mi unosi radost u život i podjednako me ispunjava. Golovi su razlog zašto volim i igram fudbal.

Da li te sada odbrambeni igrači više respektuju?

To ne mogu reći, jer nisam na njihovom mestu, ali verujem da će me odsad bolje čuvati jer sam uspeo u zadnjih šest utakmica četiri puta da ih prevarim.

Šta navijači Vojvodine mogu da očekuju od tebe u narednom periodu?

Moj zadatak je da navijače Vojvodine obradujem. Znam koliko im znači Vojvodina, a moj posao je specifican. Moram da se trudim da dam svoj maksimum, a sa takvim pristupom će i rezultati biti na zadovoljstvo navijača.

Izvor:fcvojvodina.co.yu
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

BOCA" ZA TREĆU SREĆU

Gol Ranka Despotovića ponovo doneo Vojvodini dragocenu pobedu
Odlučio je pobednika u mečevima sa Hajdukom, Bežanijom, ali ispred
svih stavlja ovaj poslednji, na stadionu u Humskoj

Novi Sad - Tri utakmice, tri gola, i svaki pobedonosni! Ranku Despotoviću 23-godišnjem napadaču Vojvodine, nebo se ove jeseni baš otvorilo. Prvenstveni prvenac protiv Hajduka doneo je "lalama" u tom trenutku ogromna tri boda, iste "težine" bio je gol protiv Bežanije, da bi onaj, koji je u nedelju dao Partizanu, svakako najlepši koji je postigao u dresu Vojvodine, označio i prvu pobedu njegovog tima u gostima u ovoj sezoni.

- Bio sam prilično iskusan, a kad mi je Jahić krenuo u susret, dobro zatvorivši ugao, shvatio sam da će, ako budem šutirao po zemlji, sigurno zaustaviti loptu - vraća film, za Partizan kobnog 39. mi­nuta, momak iz Lipničkog Šora, nadomak Loznice. - Zato sam se odlučio za takozvanu "bocu", špi­cem kopačke sam "podbo" loptu, i ona je, na moju ogromnu radost, prošla baš tamo gde golman crno-belih nije mogao da je dohvati.

Despotović je u meču koji je Vojvodinu iz mrtvih vratio u trku za plej-of imao još jednu sjajnu priliku, ali je iz potpuno čiste situacije, sa svega 5-6 metara šutirao preko gola.

- Realno, to je bila bolja prilika od one iz koje sam dao gol, jer je Davidov idealno centrirao s leve strane, ali sam ja loše procenio let lopte, prerano skočio i, naravno, promašio. Sam sam kriv, šta da se radi, i to je fudbal - kaže Despotović.

Iako je sa tri pomenuta pogotka svom timu doneo devet ogromnih bodova, i, bukvalno preko noći, postao igrač o kojem se govori, Despotović ne zaboravlja ni sva iskušenja koja je izdržao čekajući svoju priliku. I, tvrdi da će, uprkos svemu, čvrsto, s obe noge ostati na zemlji.

- U Vojvodini sam dve i po godine, svaki trening sam odradio maksimalno, uveren da ću dočekati svojih pet minuta. Nije to bilo uvek lako, štaviše, ali sam izdržao. I sad sam potpuno miran, želim, dabome, da i dalje dajem golove, ali mi je, verujte, više od toga stalo da ekipa pobeđuje. A ko će tresti protivničke mreže, zaista je manje važno - zaključuje golgeter Vojvodine.


OD kada zna za sebe, Despotović je bio vatreni navijač Partizana, u svom albumu još čuva dečačke fotografije u crno-belom dresu beogradskog kluba. To ga, razume se, nije sprečilo da upravo protiv kluba iz Humske pruži veliku partiju.

- Nije to samo zbog profesionalnog odnosa prema Vojvodini, već i zbog činjenice da sam u ovom klubu našao sebe, i za njega se čvrsto emotivno vezao. Štaviše, od Partizana mi je danas nekako draža i Crvena zvezda, jer sam protiv dobrog dela njenih sadašnjih igrača igrao dok sami bio član Loznice, a oni prolazili trnovito kaljenje i potvrđivanje sebe, uglavnom u Jedinstvu iz Uba.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Dejan wrote:BOCA" ZA TREĆU SREĆU
OD kada zna za sebe, Despotović je bio vatreni navijač Partizana, u svom albumu još čuva dečačke fotografije u crno-belom dresu beogradskog kluba. To ga, razume se, nije sprečilo da upravo protiv kluba iz Humske pruži veliku partiju.

- Nije to samo zbog profesionalnog odnosa prema Vojvodini, već i zbog činjenice da sam u ovom klubu našao sebe, i za njega se čvrsto emotivno vezao. Štaviše, od Partizana mi je danas nekako draža i Crvena zvezda, jer sam protiv dobrog dela njenih sadašnjih igrača igrao dok sami bio član Loznice, a oni prolazili trnovito kaljenje i potvrđivanje sebe, uglavnom u Jedinstvu iz Uba.
Jel to poruka: Ne biram samo me kupite!!!???[/b]
Image
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8837
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Voja wrote:Jel to poruka: Ne biram samo me kupite!!!???
Ma neka on njima samo tovari golove ove sezone, pa neka ga i kupe ako mu se ide (mada bi u tom slucaju verovatno nasao angazman napolju).
User avatar
Turija
Posts: 10668
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Voja wrote:
Dejan wrote:BOCA" ZA TREĆU SREĆU
OD kada zna za sebe, Despotović je bio vatreni navijač Partizana, u svom albumu još čuva dečačke fotografije u crno-belom dresu beogradskog kluba. To ga, razume se, nije sprečilo da upravo protiv kluba iz Humske pruži veliku partiju.

- Nije to samo zbog profesionalnog odnosa prema Vojvodini, već i zbog činjenice da sam u ovom klubu našao sebe, i za njega se čvrsto emotivno vezao. Štaviše, od Partizana mi je danas nekako draža i Crvena zvezda, jer sam protiv dobrog dela njenih sadašnjih igrača igrao dok sami bio član Loznice, a oni prolazili trnovito kaljenje i potvrđivanje sebe, uglavnom u Jedinstvu iz Uba.
Jel to poruka: Ne biram samo me kupite!!!???[/b]
Despote, Despote, šta su ti trebale ovakve izjave:OKRUGLO, PA NA ĆOŠE :?: :roll: :cry:
Nešto slično izjavio je nedavno u Blicu i Tadić: ako bude ponude otišao bi u veći grad.Pa, pre toga i Vukobratović ne reče u Blicu da navija za Vošu.
Strašno mi da otvorim novine.
Zar smo samo mi ovde pravi navijači Vojvodine i stara garda fudbalera na čelu sa Starim Vujadinom, Lazarom.. :?:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Post by Djumi »

Image
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
van der iV a.k.a Totti
Posts: 635
Joined: Sun Jan 23, 2005 11:04 am
Location: Point Place

Post by van der iV a.k.a Totti »

E moji forumasi,kada cete shvatiti da u klubu,niko sem GOJKA KACARA ne navija za Vosu,a mnogo njih je ni ne postuje!!!Sve su to neki cobani iz uze Srbije i poneki nas domaci,koji samo znaju za zvezdu i partizan.Tuzno ali cinjenicno stanje!!!
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
Locked