Mladost (A)

Locked
User avatar
Turija
Posts: 10739
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Mladost (A)

Post by Turija »

Dva igrača iz iste generacije sa Detelinare i kasnije dva trenera, napraviše oprečne karijere u dva životna razdoblja.
Marić prešao u Vojvodinu i napravio igračku karijeru, a Kurčubić bio na pragu Voše kao igrač, ali nije prešao i ostao manje upamćen fudbaler, iako je bio bolji strelac od Džimija.No, kako se u dužem periodu neke životne nepravde u određenoj meri isprave i čovek koji zaslužuje uspeh kroz izvesni broj godina ga dočeka.To je ovog leta potvrdio Petar Kurčubić u Apatinu.Epizoda u Obiliću može da se gleda i ovako i onako, ali 3 pobede na startu prvenstva, ne mogu biti slučajne.
Žao mi je što danas nisam bio u Kuli, jer bih mogao mnogo sigurnije da stojim iza napisanog.Nisam se nadao ovom rezultatu, inače, išao bih da vidim šta je to Kurčubić uradio sa ekipom i kakav fudbal igraju.S obzirom, da je Kurčubić bio centarfor, pretpostavljam ofanzivni i da je to iznenadilo Kuljane.
Sve u svemu fantastičan početak Apatinaca i Pece Kurčubića (a otišla im dva možda ponajbolja igrača i to baš u Vošu, gde su se nalazila kod kolege Marića veoma daleko od prvog tima).Šta iz ovog svega zaključiti, a ne ogrešiti se ni o koga?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Dobro rečeno, Opsenica stvarno liči na jako dobrog fudbalera ali nema mesta ni u prvih 18? Što smo ga onda uopšte dovodili!?
Šta reći o Drakuliću? Igrač koji Džimiju nije trebao doneo je sam šest bodova Apatincima.
Nadam se da će Apatinci nastaviti u dobrom ritmu i da nijedan klub iz Vojvodine neće ispasti iz lige!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA
Hajduk - Mladost Apatin 0:2 (0:1)

KULA: Stadion Hajduka, gledalaca 1000, sudija Stanković (Beograd). Strelci: Trnavac u 42. i Kopunović u 73. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Stančić i Stojmirović (Hajduk) a Mojić, Kozoš i Trivunović (Mladost).
HAJDUK: Andrijašević 5, Petrović 5, Mandić 5 (Stojmirović 5), Radanović 6, Bunjevčević 5, Radivojević 6 (Stojanović 6), Bogić 6, Stančić 5, Osmanović 5, Glogovac 5, Davidov 6 (Vasiljević 5).
MLADOST: Žakula 7, Kozoš 7, Mišković 6 (Simović 7), Mojić 6, Stamenić (Desnica 6), Srđan Radosavljev 7, Stevanović 7 (Marinković), Trivunović 7, Trnavac 7, Sava Radosavljev 8, Kopunović 7.



Fudbaleri Hajduka su neprijatno iznenadili svoje pristalice jer su posle dugog vremena pognute glave izašli sa terena izgubivši od ekipe Mladosti iz Apatina sa 2:0. Nije izgledalo da će Kuljani upisati poraz, jer su krenuli ofanzivno sa željom da što pre savladaju golmana gostiju Žakulu. Prvu pravu priliku imali su u 10. minutu kada je nakon centaršuta Osamanovića, Davidović volej udarcem zahvatio loptu, koja je sa 10tak metara završila u spoljnom delu mreže gola gostiju. Kuljani su diktirali tempo i gradili igru pa tako u 27. minutu beležimo pokušaj Jove Radivojevića, koji je sa 18 metara šutirao kraj gola. U 30. minutu idealna prilika za domaćine.

Petrović je uposlio mladog Mandića, ovaj upućuje oštar centaršut pred gol gostiju, desnica nespretno interveniše, promašuje loptu ta njegova greška je zbunila najboljeg strelca Kuljana Osmanovića koji je zakasnio delić sekunde, na loptu je potom natrčao Radivojević, šutirao ali je jedan odbrambeni igrač gostiju uspeo da blokira njegov udarac. U samom finišu prvog poluvremena gosti su opasno pripretili u 38. minutu, Trnavac je umakao pažnji domaće odbrane iskosa izbio sam pred golmana Kuljana Andrišajevića, šutirao, želeći da pogodi dalji golmanov ugao, na sreću Kuljana zamalo je bio neprecizan. Međutim, što je propustio u 38. nije u 42. minutu, kada je doveo ekipu Mladosti u vođstvo.

Golu je prethodio čist prekršaj nad Aleksandrom Davidovim, pred 16tercem gostiju, kojeg sudija Stanković nije sankcionisao, sevnula je kontra, lopta je stigla do Trnavca koji se sa 25 metara odlučuje na udarac, tako precizno je šutirao da je lopta pogodila gornji desni ugao nemoćnog Andrijaševića, i sa minimalnom prednošću Apatinaca ekipe su otišle na odmor. U drugom poluvremenu prvi su pripretili gosti. U 48. minutu Kopunović je šutirao sa 18 metara, silovito pa je golman Andrijašević tek iz drugog pokušaja uspeo da ukroti njegov udarac. Potom je usledila još jedna greška sudije Stankovića, igrao se 50. minutu Vasiljević je centrirao, lopta je stigla do Stančića, koji sa 16 metara šutira na putu ka golu gostiju lopta pogađa jednog igrača Mladosti u ruku, Kuljani traže jedanaesterac, međutim sudija je samo odmahnuo rukom.

Đ. Bojanić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA - ČETVRTO KOLO


Mladost – Borac 1:0 (1:0)

APATIN: Sportski centar “Rade Svilar”, gledalaca 2.000, sudija Vukadinović (Beograd). Strelac Kozoš u 32. minutu. Žuti kartoni: Mišković, Mojić, Srđan Radosavljev (Mladost), Rendulić, Dmitrović, Dragutinović (Borac).
MLADOST: Žakula 7, Kozoš 8, Mišković 7, Desnica 8, Mojić 7, Sr. Radosavljev 7 (Smiljanić), Trnavac 8, Marinković 7 (Simović 6), Kopunović 7 (Drakulić), Trivunović 8, Sa. Radosavljev 8.
BORAC: Erić 6, Jašić 6, Rendulić 6, Dmitrović 6, Krsteski 6, Dragutinović 6, Arsenijević 5 (Milovanović), Krnjinac 6 (Trifunović 6), Nikitović 6, Spasojević 6 (Simić), Tamvanjera 7.



Fudbaleri Mladosti i u četvrtom kolu ostvarili su trijumf. Ovoga puta iskoristili su prednost domaćeg terena i zasluženo savladali Čačane 1:0. Gol odluke postigao je Kozoš u 32. minutu nakon što je majstorski izveo slobodan udarac i uhvatio Erića na krivoj nozi.
Prvu priliku domaći fudbaleri imali su u 16. minutu nakon što je Trnavac odlično izveo slobodan udarac s oko 25 metra, ali je lopta završila tik iznad prečke. Tri minuta kasnije Kopunović je imao stopostotnu priliku. Kozoš je započeo akciju, uposlio Srđana Radosaveva, ovaj je prošao po desnoj strani, idealno centrirao i bukvalno pogodio Kopunovića u glavu, a ovaj s oko pet metara nije uspeo da savlada Erića.

Nakon toga u 32. minutu Trnavac je uspeo da pobegne odbrani Čačana i kada je došao nadomak šesnesterca bio je oboren pa je odlični arbitar Vukadinović dosudio slobodan udarac za domaćina. Kozoš je na već opisani način doneo radost domaćim navijačima i postavio konačnih 1:0. Do kraja susreta igralo se između dva šesnaesterc uz više prilika domaćeg tima.

J. Banjac
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

APATINCI SE NE ZANOSE SJAJNIM SUPERLIGAŠKIM STARTOM

Cilj i dalje opstanak

Apatin - Mini pauzu u prvenstvu fudbaleri apatinske Mladosti znalački su iskoristili. najpre su se malo odmorili, a onda prionuli na rad i pripreme za naredne prvenstvene susrete.
Apatinci rade i ponašaju se kao da su pri dnu, a ne na vrhu tabele.
- Kada bismo počeli da se zanosimo postignutim rezultatom brzo bismo dospeli u neprijatnu situaciju. Moramo nastaviti tamo gde smo stali. Svesni smo da će naredne utakmice biti mnogo teže i da će rivali u duele sa nama ući mnogo motivisaniji - kaže Aleksandar Kopunović, jedan od najstandardniji i najboljih pojedinaca Mladosti.
Apatincima sledi serija teških susreta. Odlaze Bežaniji, dolazi im Partizan, pa onda idu Banetu i dočekuju vojvodinu. Ta četiri kola mnogi smatraju veoma bitnim za dalju sudbinu ekipe u elitnom društvu.
- Zaista je težak raspored, ali i drugi moraju da igraju iste utakmice. Mi u svaki duel ulazimo sa jasnim motivom, a to je da ostvarimo što bolji rezultat. Naš cilj je da obezbedimo opstanak u Super ligi i trenutni bodovni saldo nam daje za pravo da se nadamo da smo na dobrom putu da to ostvarimo. Ja i dalje tvrdim da imamo dobru ekipu i da nam je mesto iznad crte - kategoričan je Kopunović. - Bez obzira što ćemo imati teške i neugodne utakmice unapred se nećemo predavati, već ćemo težiti da u svakom susretu što skuplje prodamo kožu.


J. BANjAC 05.09.2006 01:31:49
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

APATINCI JOŠ JEDNOM DOKAZALI KVALITET

Fudbaleri apatinske Mladosti ostvarili su još jedan podvig. Pred više od 4.500 očevidaca na pleća su položili beogradske crno-bele i ponovo zaseli na vrh superligaške tabele. Nakon onoga što su prikazali u duelu sa Partizanom Apatinci su više nego zasluženo uknjižili nove bodove. Oni su susretu prišli krajnje motivisani i više želeli pobedu koju su na kraju izvojevali.



Istini za volju, u tome im je mnogo pomogao Partizan, koji se apatinskoj publici prikazao u veoma bledom izdanju. Spore i unapred pročitane akcije nisu mogle da ugroze čvrstu odbranu domaćina u kojoj nije bilo slabog pojedinca. Kraj susreta ekipe su dočekale u različitom raspoloženju. Apatinci uzdignutih ruku i sa osmehom na licu što je ispraćeno dugim aplauzom, a gosti pognute lave, jer su bili svesni da nisu uspeli da opravdaju epitet favorita.

- Moram da čestitam igračima na hrabroj igri koja nam je donela dragocene bodove. Objektivno, mnoge okolnosti su nam išle u prilog. Znali smo da su Beograđani hendikepirani zbog odsustva Đorđevića, Rnića i Ćirkovića i da ćemo na širokom prostoru imati prednost, jer imamo brže igrače. Cilj nam je bio da što duže sačuvamo sopstvenu mrežu, jer će to naterati Partizan da juriša a onda se stvara velika šupljina u njihovoj odbrani. Imperativ pobede koji su imali Beograđani bio je naš saveznik - rekao je strateg Apatinaca Petar Kurćubić.

Mladost je dokazala da pet pobeda u najjačoj domaćoj ligi nije splet srećnih okolnosti, već da iza toga stoji odlična selekcija igrača, stručan rad i fizička spremnost. Kada se svemu tome doda htenje, onda je lako ostvarivo da David savlada golijata.
- Borili smo se za svaki pedalj terena, osetili nemoć protivnika i bilo je samo pitanje trenutka kada će odbrana Partizana kiksirati. Ne znam da li su nas potcenili, ili je to realna snaga jednog od pretendenata za naslov prvaka, ali smatram da smo zasluženo pobedili. Hrabrost i poslušnost nam se isplatila. Partizan se verovatno iscrpio protiv Groningena i na nas nije toliko obraćao pažnju, što je na kraju morao da plati. Ovo mi je najdraža pobeda u karijeri - reči su Milutina Trnavca, jednog od najboljih prvotimaca Mladosti.

J. Banjac
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

UPRAVNI ODBOR APATINSKE MLADOSTI PREDLAŽE
KLUPSKOJ SKUPŠTINI DA SE ISTUPI IZ LIGE

Nakon susreta sa Partizanom Upravni odbor Mladosti zasedao u dva navrata i izdao saopštenje u kome se, između ostalog, navodi:



“Nije tajna da je unutar kluba nastala teška materijalna situacija neproduživanjem ugovora sa dosadašnjim sponzorom, “Apatinskom pivarom”, koji je u više navrata prolongiran, pa su ostala tromesečna dugovara pema igračima i zaposlenima. U takvoj situaciji našli smo se zatečeni, ali smo i pored toga, u cilju regularnosti prvenstva, odlučili da odemo i odigramo susret sa Partizanom, gde smo po ko zna koji put doživeli razočarenje u vidu sudijske nepravde. Mada smo visoko plasirani u prvenstvu, i ranije smo doživljavali sudijske nepravde, a potvrda toga su protokoli i kažnjavanje sudija koji su vodili naše utakmice. U prethodnom periodu nismo želeli da posebno ističemo taj segment fudbalske igre smatrajući ga kao sastavni deo iste, ali utakmica protiv Partizana je prevršila sve granic. Na bazi svega iznetog, Upravni odbor će pedložiti Skupštini kluba, koja će biti sazvana u najskorije vreme, našu čvrstu odluku o istupanju iz takmičenja, svesni svih posledica koje takva odluka može imati po klub”.

Ni dva dana nakon prve odluke stav Apatinaca se nije promenio. U klubu su i dalje ogorčeni onim što ih je pratilo tokom prvenstva, a da ne govore bez argumenata dokazuju snimci sa šest prvenstvenih susreta gde su oštećeni od strane arbitara.
- Ne znam koliko ima smisla raditi u fubalu, boriti se za egzistenciju kluba, afirmisati mlade igrače kada se nailazi na ovakve nepravde. Mi imamo snimljene sporne momente i spremni smo da ih dokumentujemo svima koji su zainteresovani, ukoliko ih uopšte ima. Naime, u dva susreta smo oštećeni protiv Bežanije u Beogradu i na našem stadionu kada kod rezultata 0:0 nisu dosuđeni klasični penali u našu korist. Protiv OFK Beograda kod istog rezultata Kolarev je u svom šesnaestercu dva puta rukom udario loptu, ali je i to sudija prevideo, pa protiv Banata u Zrenjaninu pet minuta pre kraja zaustavljena nam je akcija u kojoj smo mogli postići pogodak. Protiv Partizana pred kraj susreta nije dosuđen penal u našu korist, ali smo tada vodili sa 1:0 i uspeli smo da pobedimo, da bi vrhunac svega bila subotnja utakmica u kojoj nam je poništen regularan pogodak, dosuđen nepostojeći penal za Partizan i prestrogo isključen Mojić, kaže direktor Apatinaca Dragi Bogić.

Godina za anale
Apatinci minulu, 2006. godinu mogu proglasiti za ubedljivo najuspešniju u istoriji kluba. Ekipa je uspela da se plasira u elitno društo i prezimila na drugom mestu na tabeli, a usput se plasirala i među osam najboljih u Kupu Srbije.

Pored seniora, veoma uspešne bile su i ostale selekcije. Omladinci i pioniri su lideri, a kadeti trenutno treći na tabeli Kvalitetne lige Vojvodine, uz konstataciju da su sva tri uzrasta u polufinalu Kupa Vojvodine.

Rezultati
Uspon apatinskog fudbala započeo je 1995. godine kada je napravljen dugoročan plan rada. Krenulo se iz Druge vojvođanske lige. Pored prvog tima, akcenat je stavljen na rad sa mladima, pa je osnovana fudbalska škola. Dobar rad doneo je rezultate, pa je nekoliko mladića uspelo da ponese dres prvotimca, a petković i Grumić sa dosta uspeha igraju u Ukrajini. NJihovim stopama mogli bi da krenu i mnogi drugi za koje su zainteresovani inostrani klubovi. To se pre svega odnosi na omladinskog reprezentativca LJubomira Stevanovića i Srđana Radosavljeva.

Da li je klub spreman na sve eventualne posledice istupanja iz elitnog društva?
- Mi se suviše ozbiljno bavimo ovim poslom da ne bi znali šta nas očekuje. Bistre glave smo doneli ovu odluku. U Mladosti se ništa ne radi na prečac. Svaki susret dobro analiziramo, uočimo sopstvene i tuđe greške, pa tek onda reagujemo. Ogorčeni smo i na izveštavanje novinara. Niko nije želeo ni da pomene sporne momente, a kamo li da ih ozbiljno analizira. Da li je neko mogao da proita u bilo kojim novinama kako smo izgubili od Partizana? Da li je spomenuto kako je Lazetić ošamario Mojića, potom ga nagazio, pa kada je ovaj pao sudija mu je pokazao prvi žuti karton, kasnije opravdano i drugi. Sve to nas nagoni na ovakvu odluku, jer nemamo više nameru da budemo sudijske žrtve. Ponosni smo na postignute rezultate, na ponašanje igrača koji su svo vreme radili krajnje profesionalno i doneli odluku da istrče na teren renomiranom protivniku i ne obrukaju sebe i klub. Oni su selektirani na osnovu sportski i ljudskih kvaliteta - naglasio je Bogić.
O daljoj sudbini kluba biće rešavano narednih dana, a za sada je stav da se ne popusti, jer, kako rekoše, dozlagrdile su im otimačine.

Jovan Banjac

ZAJEDNICA SUPERLIGAŠA
Apatincima neophodna pomoć

Nastavak fudbalske sezone nije doneo bitniji pozitivan pomak u elitnom društvu. Uostalom, to priznaje i generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković nakon odigranog 17. kola.
- Vremenske prilike nisu išle u prilog fudbalu, pa je zabeležena tek nešto veća poseta od prosečne, a gol po meču je dokaz neefikasnosti čime treba da se pozabave stručnjaci- konstatovao je Janković.

Opet je bilo povika na sudije nezadovoljnih klubova.
- Zvanično imamo samo dve primedbe: Voždovac ima zamerki na pomoćnog sudiju Vladana Stevanovića koji je zbog navodne ofsajd pozicije zaustavio njihovog napadača na utakmici protiv Vojvodine u izglednoj poziciji za gol,a Mladost iz Apatina je okarakterisala arbitražu Darka Stojanovića kao slabu, jer je poništio gol , svirao penal za Partizan i imao neujedančen kriterijum prilikom pokazivanja kartona, a ceh je platio Mojić, koji je zbog dve javne opomene isključen. Na potezu je Odbor za sudijska pitanja- podstio je Janković.

Pažnju javnosti je privukla izjava Ognjena Koromana posle susreta protiv Bežanije, u kojoj je suđenje Stankovića ocenio kao skandalozno.
- Postupio je brzopleto, a neumesna je izjava iza koje ne stoji klub, jer u protokolu nema primedbi na arbitražu. Odbor za sudijska pitanja je već pripremio disciplinsku prijavu protiv našeg reprezentativca, što znači da ga čeka kazna- istakao je Janković.

Veliku buru podiglo je i pismo Apatinaca o namerama da istupe iz takmičenja u Meridian Super ligi.
- Pismo upozerenja je upućeno pre svega sponzoru, “Apatinskoj pivari”, gde se navode ogromni finansijski problemi nastali zbog spora oko dalje saradnje. Takođe je i Zajednica upoznata sa agonijom Mladosti, gde su još apostrofirali i suđenje na utakmici protiv Partizana, koje je dolilo ulje na vatru. Učinićemo sve da pomognemo oko prevazilaženja nezavidne situacije, uz pokušaj da animiramo i organe lokalne samouprave- saopštio je Janković.

Regularnost takmičenje bila bi ozbiljno ugrožena ako Mladost odustane od učešća u elitnom karavanu.
- Na moguće posledice upozorili smo klub. Nadležni organi FSS procenili bi težinu poteza i klub vratili dva ranga niže ili čak možda i u poslednji stepen takmičenja, uz disciplinske sankcije a to je minus 9 bodova u novom prvenstvu- objasnio je Janković.

Šta bi se dogodilo sa rezultatima Mladosti koji su postignuti u dosadašnjem toku sezone ?
- Ako bi Apatinci istupili iz lige u ovom času svi njihovi rezultati bili bi brisani. Kad bi se to dogodilo iza 24. kola rezultati bi bili na snazi, a preostale utakmice bi se registrovale službenim rezultatom u korist rivala. Čvrsto se nadam da će neprijatna situacija biti prevaziđena i da ćemo bez većih potresa nastaviti borbe za bodove- zaključio je Janković.

Z. Rangelov
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

PRVA TELEKOM LIGA
Mladost - ČSK 0:1 (0:1)

APATIN: Sportski centar Rade Svilar, gledalaca oko 200, sudija Anđelovski (Kačarevo), strelac DŽarić u 35. minutu. Žuti kartoni: Đukanović, Bošković (Mladost), Rodić, Mandić, Magoč (ČSK).
MLADOST: Martić 6, Lalević 6, LJubinković 6, Mojić 6, Višinka 7, Karamatić 6 (Vislavski), Rajić 7, Đukanović 6, Maslić 6, Bulatović 6, Bošković 6 (Kenić 6).
ČSK: Milinović 8, Rodić 7, Dakić 7, Pavlović 7 (Misini), Mandić 7, Jablan 7, DŽarić 8, Magoč 8, Milovac 7 (Jović), Dobrić 7 (Jankov), Ždrnja 8.



U duelu dva vojvođanska prvoligaša i velika sportska rivala pobeda je više nego zasluženo pripala gostima. Apatinci su u prvih 20 minuta imali terensku inicijativu. U šestom minutu LJubinković je lepo uposlio Boškovića, ovaj ušao u šesnaesterac ČSK - a, šutirao po zemlji, ali je Milinović dobro intervenisao. Da su došli po tri boda gosti su pokazali već u 27. minutu. Sjajna akcija koju je započeo Mandić nastavio Jablan, a nakon centaršuta Milovac je dobro intervenisao i glavom spustio loptu do DŽarića, a ovaj volej udarcem gađao donji desni ugao Martićevog gola, ali je mladi golman Apatinaca bio na visini zadatka i loptu izbacio u korner. Svoju dobru intervenciju golman Apatinca pokvario je u 35. minutu kada mu je lopta prešla preko ruke nakon što je Magoč centrirao, pa je došlo do DŽarića koji je sa sedam metara šalje u prazan gol. Od tog trenutka pa do 88. minuta gosti su dominirali, a Apatinci nisu uspeli da im pariraju.

Od mnogobrojnih prilika treba istaći Misinijevu u 86. minutu kada je sa oko pet metara glavom poslao loptu u ruke Martića, a mogao je mnogo bolje da reaguje. Gosti umalo da budu kažnjeni za silne promašaje. Nakon što je Rajić u 88. minutu u solo prodoru obišao nekoliko fudbalera iz Čelareva potom šutirao, a kada je golman Milinović već bio savladan Mandić iz praznog gola uspeo da pošalje loptu u korner.

J. Banjac
Locked