Dnevnikovi izvestaji za sezonu 2006/07

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Dnevnikovi izvestaji za sezonu 2006/07

Post by Dejan »

SUPERLIGA SRBIJE
Hajduk - Vojvodina 1:0 (1:0)



KULA: Stadion Hajduka, gledalaca 2000, sudija Pejović (Subotica), strelac Vasiljević u 38. minutu za Hajduk. Žuti kartoni: Radanović, Vasiljević i Đukanović (Hajduk), Kizito, Đurić i Pekarić (Vojvodina).
HAJDUK: Đuričić, Pavićević 7, Antić 7, Radanović 7, Bunjevčević 7, Radivojević 8, Vasiljević 8 (Stojmirović), Stanić 7 (Đukanović 7), A. Davidov 7, Stančić 7, Osmanović 7 (Stojanović 7).
VOJVODINA: Kahriman 7, Stošić 6, Pekarić 7, Đurić 6, Čotra 6 (Tadić 6), M. Davidov 6, Kačar 6, Kizito 6, Dobrić 6 (Čović), Ubiparip 6, Bošković 6.

Značajnu pobedu pred svoj evropski ogled fudbaleri Hajduka su zabeležili u vojvođanskom derbiju Superlige savladavši Vojvodinu s 1:0. Pobeda Kuljana apsolutno je zaslužena o čemu svedoči podatak da su domaći fudbaleri uputili devet udaraca ka golu gostiju, a igrači Vojvodine samo dva, da je od tih udaraca pet završilo u okviru gola Novosađana, a samo jedan u okviru gola Kuljana.

Domaćin je krenuo silovito i već u trećem minutu beležimo pokušaj Bunjevčevića koji je šutirao sa 25 metara, ali je golman Vojvodine siguran. Potom, u 22. minutu Aleksandar Davidov šutira iskosa s 15 metara, lopta završava kraj same leve stative, da bi isti igrač u 26 minutu nakon solo akcije šutirao sa oko dvadesetak metra, ali je lopta fijuknula preko prečke golmana Kahrimana.

Vojvodina je prvi put pripretila u 27. minutu kada je bivši Hajdukovac Milan Davidov šutirao sa 18 metara, ali je Đuričić bio siguran. Najbolju priliku za vođstvo domaćini su propustili u 33. minutu kada je nakon sjajne akcije Osmanović idealno centrirao, a Stanić sa sedam-osam metara neometan glavom šutirao. Navijači Hajduka su već poskočili očekujući pogodak, ali je golman Kahriman bio siguran. Što se nije dogodilo u 33. minutu dogodilo se u 38. Bila je to zaista školska akcija domaćih. Kapiten Osmanović je na bočnoj poziciji upuslio najboljeg igrača susreta Jovu Radivojevića, ovaj poneo loptu nekoliko koraka, uputio oštar centaršut po zemlji, lopta je prošla golmana Vojvodine Kahrimana, da bi je na drugoj stativi sačekao Vasiljević i sa par metara ubacio u nebranjenu mrežu za vođstvo svoje ekipe. Tim rezultatom ekipe su otišle na odmor.

U drugom poluvremenu domaćini su svesno prepustili inicijativu gostima vrebajući priliku da iz kontranapada uvećaju vođstvo. Novosađani terensku inicijativu nisu uspeli da krunišu ni jednom izglednijom prilikom za gol, a najbolju priliku u drugom poluvremenu propustio je najbolji igrač susreta Radivojević u 85. minutu kada je prihvatio loptu u šesnaestercu Vojvodine i iskosa sa desetak metara gađao bliži golmanov ugao. Najbolji pojedinac u redovima Novosađana golman Kahriman je reflektno intervenisao i odbio loptu u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti po gol Novosađana tako da je susret u Kuli završen minimalnom, ali zasluženom pobedom domaćina od 1:0.

Đ. Bojanić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA SRBIJE

Vojvodina - Borac 0:2 (0:1)



NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 1000, sudija: Krstić (beograd). Strelac: Tamvanjera u 43. i 55. minutu. Žuti kartoni: Vukobratović, Čotra (Vojvodina), Đoković i Tamvanjera (Borac).
VOJVODINA: Kahriman 6, Stošić 6, Pekarić 6 (Čotra 5), Vukobratović 5, Petković 5 (Šušak 5), Dobrić 6, Kizito 5, Nastić 5, Vujović 5 (Tadić 5), Bošković 5, Ubiparip 5.
BORAC: Erić 7, Jašić 7, Rendulić 7, Dmitrović 7, Pejović 6, Đoković 7, Nikitović 6, Krnjinac 6, Arsenijević 7 (Ristić - ), Spasojević 7 (Krasić -), Tamvanjera 8 (Trifunović -).

Vojvodina se s Borcem provela isto kao i u prošlom Šampionatu, kada su Čačani na novosadskoj fudbalskoj premijeri uzeli ceo plen. Tada je koban po crveno-bele bio Davidov, a ovoga puta Majk Tamvanjera. Interesantno je da su Novosađani u prelaznom roku doveli Davidova, a ako je to signal da će u sledećem angažovati Tamvanjeru, onda će dobiti sjajnog strelca.

Prvi gol Vojvodina je primila identično kao u Kuli. Arsenijević je uputio oštru loptu na drugu stativu,a Tamvanjera je bio najbrži i s par metara ubacio loptu u mrežu. Slično je bilo i kod drugog gola, s tim što je Spasojevićev pas bio dug i precizan, a ovoga puta egzekucija je usledila glavom.

Kao nemoć Vojvodine svedoči i podatak da je prvi korner izvela u 83. minutu, a gosti su do tada pet puta šutirali iz ugla. Još jednom su se potvrdila predviđana Zorana Marića da Vojvodina ima tanak tim i prema prikazanom u prva dva kola - predstoji joj borba za opstanak.
S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIAN SUPERLIGA
Bežanija - Vojvodina 0:0

ŽELEZNIK: Stadion „Mali Poljud“, gledalaca 1.000. Sudija: Jovanović (Smederevo). Žuti kartoni: Damjanović (Bežanija), Kizito, Kačar, Milutinović i Bošković (Vojvodina).
BEŽANIJA: Božović 7, Glogovac 7, Lazetić 7, Vanić 7, Damjanović 6, Đurovski 6, Milošević 6, Pavlović 6, Urošević 6 (Đalović -), Milović 6, Veselinović 6.
VOJVODINA: Kahriman 8, Nastić 6, Pekarić 7, Stošić 7, Čotra 6, Kizito 6, Dobrić 6, Kačar 6, Milutinović 6, Bošković 6, Vujović 6 (Opsenica -).



Fudbaleri Vojvodine postigli su osnovni cilj u Železniku. U meču s Bežanijom na neutralnom terenu stigli su do prvog boda u ovom Šampionatu. Nije gost briljnjirao. Naprotiv, uglavnom se orijentisao na odbranu svoje mreže pa je i razumljivo što su crveno-beli na kraju zadovoljniji remijem.

Već u 18. minutu Lazetić je izbio sam ispred Kahrimana, ali je najbolji pojedinac meča istrčao, naterao napadača domaćih da ode ukoso i šansa je propala. U 25. minutu zbog velike vrućine sudija Jovanović je dao predah fudbalerima oba tima da se osveže vodom.
Kahriman je briljantno intervenisao i u 35. minutu, kada je opet osujetio Lazetića, a u 43. minutu nadmudrio je i Veselinovića.

Ponovo su blizu pogotku domaći bili u 78. minutu. Ovoga puta golman mlade reprezentacije nadmudrio je rezervistu Đalovića, da bi dva minuta kasnije jedinu pravu šansu imala Vojvodina. Udarac glavom Boškovića zaustavio je Damjanović rukom, ali očigledno nenamerno, pa je igra nastavljena. Poslednju priliku imali su domaći u 87. minutu. Vanićev šut zaustavio je Kahriman, Rukavina je vratio loptu do Damjanovića koji je zatresao mrežu ali iz ofsajda, pa je pogodak opravdano poništen. S. R.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

U DERBIJU MERIDIJAN SUPERLIGE SRBIJE DOMAĆIN BOLJI ZA GOL


Vojvodina - Partizan 1:0 (0:0)

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 7.500. sudija: Dragomir Tanović (Subotica). Strelac Milutinović u 81. minutu. Žuti kartoni: Milutinović, Bošković (Vojvodina) i Bajić (Partizan).
VOJVODINA: Kahriman 7, Đurić 7, Milutinović 8, Kačar 7, Radović 6, Stošić 6, Nastić 6, Čotzra 6, Kizito 7, Dobrić 6 (Opsenica -), Bošković 6 (Ubiparip -).
PARTIZAN: Kralj 6, Ćirković 6, Đorđević 7, Bajić 6, Zajić 6, Odita 7, Radosavljević 6, Marinković 7 (Markoski -), Tomić 6 (Nikolov 6), Mirosavljević 6 (Lazić -), Smiljanić 7.



Fudbaleri Vojvodine bili su uoči 122. prvenstvenog odmeravanja snaga s Partizanom zadovoljni bodom, a osvojili su sva tri! Gol je postigao Milan Milutinović u 81. minutu - i to kakav! Dobrić i Nastić su odigrali pas, Nastić je prosledio na levu stranu do Milutinovića, a ovaj je pogledao i “suvim listom” nadmudrio Kralja, koji je samo pogledom ispratio let lopte u rašlje. Tako su Novosađani slavili u Novom Sadu posle 12 sezona, jer su se poslednji put u prvenstvenom meču na svom terenu radovali još daleke 1994/95. godine kada je bilo 4:3.

Do tog gola Vojvodina je bila u podređenom položaju, a posle samo nekoliko minuta Milutinović je još jednom sjajno prošao, odigrao povratnu, Nastić je varkom stvorio prostor za šut i umesto da bude 2:0 - pogodio je spoljnu mrežu.
Prvih 80 minuta pripalo je Partizanu. No, nije to bila lepršava igra crno-belih, već jalova inicijativa iz koje su gosti ipak stvorili nekoliko polušansi.

Marinković je bio najzapaženiji u redovima Beograđana. U 24. minutu umalo je bio neprecizan iz slobodnog udarca, a u 69. minutu iz slične situacije pogodio je stativu. Blizu golu gosti su bili i u 30. minutu. Zajić je topovski šutirao, Kahriman je odbio loptu ali Mirosavljević nije uspeo da “otpadak” sprovede u mrežu. I minut pre odlaska na odmor Marinković je uputio upotrebljivu loptu u peterac, Mirosavljević je glavom skrenuo putanju, ali je “bubamara” prohujala pored gola.
User avatar
Turija
Posts: 10668
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Baš se trudim da ne ispadnem kontraš, ali ne mogu da ne odreagujem na ovakav izveštaj u Dnevniku, kao i na sliku istočne tribine sa grobarima, na naslovnoj strani.A, među partizanima gde se ne zna ko se tu bori protiv koga (navijači protiv uprave, trener protiv igrača, igrači protiv trenera) Dnevnik poteže tu priču kao najvažniju sa derbija..Ali šta to briga navijače Vojvodine.Toliko je njihovih slika u svim drugim novinama da je u Dnevniku nepotrebna.Ako misle da će im grobari od sad kupovati novine, stvarno su mala deca.
A, onda, šlag na tortu Izveštaj sa utakmice.Savo, Savo!?I sam znaš koliko je Vojvodina odigrala lošijih utakmica od ove, pa nije bilo grđeg izveštaj od ovoga.
Isto i naš trener.Pitam se, s obzirom kada je pravio izmene i kako je izgledao da li se on dobro seća šta se događalo na terenu?Niti smo se mi tako branili, niti smo tako loše igrali kako je napisano i kazano.Da se možda mi to ne izvinjavamo što smo pobedili i što smo bili glasniji na tribinama?
Partizan jeste bio loš, ali da je mogao bolje, on bi i igrao bolje.Pa, pošto su oni bili loši, onda smo i mi, pa da zaključimo pobedio je lošiji, ali srećniji tim.A, evrogol je slučajan.Zalutao.
Dosta će nas nagrditi u svim novinama, pa ne moramo i mi baš sami sebe u ,,svojim,,.Ako hoćeš da te cene drugi, prvo to moraš učiniti sam prema sebi.Tako je bilo od uvek i ostaće.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
ogi
Administrator
Posts: 1625
Joined: Thu Jan 13, 2005 10:27 am
Location: Свуда по мало

Post by ogi »

Treba jos dodati da je Milan preimenovan dva puta. Prvo ga je voditelj RTS dnevnika nazvao Miroslavom a Vecernje Novosti, Ivanom! A da ne govorim o BG medijima koji stavljaju naslov da je Partizan izgubio, a ne da je Vojvodina pobedila.
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?
Duke
Posts: 236
Joined: Wed Jan 19, 2005 7:19 pm
Location: Podbara

Post by Duke »

Ovde još uvek ima ljudi koji čitaju 'Dnevnik'?
You'll never walk alone!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbal: Bez napadača nema bodova




MERIDIJAN SUPERLIGA SRBIJE

Voždovac - Vojvodina 1:0 (1:0)



BEOGRAD: Stadion Voždovca, gledalaca 500, sudija Stojanović (Lazarevac), strelac Kolaković u 5. minutu. Žuti kartoni: Ješić, Lovrić (Voždovac), Despotović (Vojvodina). Crveni karton: Kačar (Vojvodina).
VOŽDOVAC: Čanović 7, Kašćelan 6, Dujić 6 (Basara 6), Pojović 7, Lovrić 6, Popović 6, Kalajdžić 7, Marković 7, Savić 6 (Đurđić -), Kolaković 8, Ješić 7 (Perendija -).
VOJVODINA: Kahriman 7, Mastić 6, Kačar 5, Stošić 6, Pekarić 7, Čotra 6 (Despotović 6), Radović 6, Lovrić 7, Milutinović 6, Petković 6 (Opsenica 6), Sikinić 6.

Rivali iz donjeg doma ligaške tabele pokazali su prosečnu igru, a pobeda je zasluženo pripala fudbalerima Voždovca. Gol odluke postignut je u uvodu meča, bile su šanse na obe strane, ali do kraja susreta su ostala neiskorišćana. Za bolje rezultate Novosađanima očigledno nedostaje jedan kvalitetan napadač.

Domaći su došli u vođstvo iz prvog ozbiljnijeg napada. U 5. minutu kapiten „zmajeva“ Miloš Kolaković odlično je primio loptu u šesnaestercu i sa desetak metara iskosa preciznim udarcem savladao golmana Vojvodine Kahrimana. Usledio je period igre bez većih uzbuđenja i opasnosti po golmane, a u 40. minutu gosti su ostali sa desetoricom na terenu, zbog isključenja nervoznog Gojka Kačara. Prethodno je vezista Voždovca Marković bio u prodoru, a na tridesetak metara od gola Kačar ga je oborio sa leđa i namerno udario tako da sudija Stojanović nije imao izbora i pokazao u direktan crveni karton.

U nastavku susreta prvu ozbiljniju šansu imai su gosti preko Dobrića u 55. minutu. Vezista Vojvodine iskoristio je grešku Lovrića, ukrao loptu na dvadesetak metara od gola i šutirao sa linije šesnaesterca, a golman Čanović krajnjim naporom intervenisao. Sredinom drugog poluvremena Voždovčani su preuzeli inicijativu i preko Markovića, Ješića i Kolakovića mogli da povise prednost, ali je Kahriman bio na visini zadatka. U finišu šanse na obe strane, najpre je štoper Vojvodine Milo Pekarić bio blokiran posle udarca iz gužve, uzvratio je Đurđić nepreciznim udarcem iz idealne situacije pred golom Novosađana.
M. Đorić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA
Vojvodina – OFK Beograd 1:2 (0:2)



NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 1.500. Sudija: Spasić (Surdulica). Strelci: Dobrić u 90. (iz jedanaesterca) za Vojvodinu, a Babović u 12. i Nuhi u 18. minutu za OFK Beograd. Žuti kartoni: Radović, Stošić, Opsenica, Krasić (Vojvodina), Ilić, Bajalica i Kolarov (OFK Beograd).
VOJVODINA: Kahriman 6, Radović 5, Stošić 5 (Krasić 6), Đurić 5, Kizito 5, Opsenica 6 (Tadić -), Milutinović 6, Nastić 5, Dobrić 7, Bošković 5, Sikimić 5 (Despotović 5).
OFK BEOGRAD: Ilić 7, Stevanović 7, Bajalica 7, Bratić 7, Kolarov 7, Ivelja 7, Novaković 7, Nuhi 7 (Milovac -), Babović 8, Božović 8 (Simić -), Rakić 7 (Baković -).

Mora da je mnogo neprijatno fudbaleru profesionalcu kada mu sa tribina najverniji deo publike skandira da se “skloni sa terena”, da “skine dres”, a još neprijatnije kada mu posle utakmice umesto pozdrava - okrene leđa. To su dočekali prvotimci Vojvodine od navijača sa severa posle duela s OFK Beogradom, u kojoj im je gost očitao lekciju.

Razliku u kvalitetu “romantičari” su pokazali u prvih 45 minuta. Dok je domaćin uvideo gde je i s kim ima posla, na semaforu je već bilo 0:2. Prvo je Nuhi stativom nagovestio potop domaćina, a onda je Stefan Babović u 12. minutu namdudrio Kahrimana. Iz mrtvog ugla, posle odbijene lopte reagovao je jedino kako je mogao, a da postigne gol. Vrhom kopačke podbo je loptu i poslao je u suprotnu “malu mrežu”.

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Božović se varkom oslobodio od zbunjenog Radovića, a onda iz trka centrirao na drugu stativu. Akciju je pratio Nuhi i smirenim udarcem postavio je, ispostavilo se, nedostižno vođstvo.

Vojvodina je u toku meča imala tri sjajne prilike i prosto je neverovatno da je i do njih došla u tako dezorganizovanoj igri. Žaliće dugo Novosađani za šansama. Prvo je u 43. minutu Milutinović prošao po levoj strani i kao na tacni uposlio Boškovića. Centarfor Vojvodine tukao je iz prve, baš s mesta gde se nalazi bela tačka, ali visoko preko gola.
Isti igrač mogao je u 75. minutu glavom da savlada Ilića. Tadić mu je nabacio pravovremeno, a Bošković je opet loptu poslao preko prečke sa svega četiri metra udaljenosti. I na kraju, u 83. minutu Dobrić je uposlio Đurića, a štoper Vojvodine je iz izgledne prilike šutirao pravo u Ilića.

Gol slabe utehe stigao je u poslednjm minutu, kada je Bratić oborio Boškovića, a Dobrić je bio siguran s jedanaest metara.
Vojvodini ostaju velike brige kako da stigne među šest prvoplasiranih, a OFK Beogradu laskava ocena da je već sada naš najbolji tim.

S. Savić

NOVI SAD: Vojvodina - OFK Beograd 1:2 (0:2), KULA: Hajduk - Voždovac 2:0 (1:0), ZRENJANIN: Banat - Mladost 0:0 (1:0), ČAČAK: Borac - Zemun 1:0 (1:0), BEOGRAD: Bežanija - Smederevo 0:0 (1:0), BEOGRAD: Partizan - Crvena zvezda 0:0 (1:0).
1. OFK Beograd 7 5 2 0 14:5 17
2. Crvena zvezda 7 5 2 0 11:3 17
3. Mladost 7 5 1 1 8:3 16
4. Hajduk 7 4 0 3 7:10 12
5. Bežanija 7 2 4 1 9:6 10
6. Partizan 7 3 1 3 9:7 10
7. Smederevo 7 3 1 3 7:5 10
8. Banat 7 2 2 3 4:8 8
9. Borac 7 2 1 4 3:5 7
10. Vojvodina 7 1 2 4 2:6 5
11. Voždovac 7 1 1 5 4:13 4
12. Zemun 7 0 1 6 2:10 1

U 8. kolu (30. septembra) sastaće se: Voždovac - OFK Beograd, Mladost - Vojvodina, Crvena zvezda - Banat, Smederevo - Partizan, Zemun - Bežanija i Hajduk - Borac.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPER LIGA

Vojvodina - Crvena zvezda 0:1 (0:1)



NOVI SAD: Gradski stadion u Novom Sadu, gledalaca 7.000. Sudija: Delević (Beograd). Strelac: Đokić u 23. minutu. Žuti kartoni: Đurić, Dobrić, Opsenica (Vojvodina), Trajković, Biševac, Ailton i Tutorić (Crvena zvezda).
VOJVODINA: Kahriman 5, Nastić 7, Đurić 6, Pekarić 7, Stošić 6, Vukobratović 6 (Sikimić -), Kačar 6, Dobrić 6, Opsenica 6 (Ubiparip -), Tadić 6, Despotović 6.
CRVENA ZVEZDA: Banović 7, Pantić 6 (Krivokapić 6), Trajković 6, Biševac 6, Milijaš 7, Đokić 8, Trišović 6, Gaj 7 (Tutorić 6), Milovanović 7, Ailton 6 (Purović -), Kastiljo 6.

Fudbaleri Vojvodine od kako na njihovoj klupi sedi Milovan Rajevac pružili su najbolju igru, ali ni to nije bilo dovoljno da se od skromne Crvene zvezde u Novom Sadu otrgne bar bod. Moguće je da bi na novosadskom kontu danas stajala šestica da u 23. minutu kardinalno nije pogrešio mladi reprezentativac Srbije, golman Damir Kahriman.

Šta se zapravo dogodilo? Seniorski reprezentativac iz Zvezdinih redova Trišović uputio je dubinsku loptu koja je, u prvi mah se činilo, trebala da bude lak plen za istrčalog Kahrimana. Golman Vojvodine izašao je na desetak metara, u skoku uhvatio loptu, ali je i za trenutak ispustio. Bilo je to dovoljno lukavom centarforu Dušanu Đokiću da se prikrade, skoči i preko Kahrimana glavom uputi „bubamaru“ u praznu mrežu.

Svesna da ovakva kobna greška može još gore da utiče na dalji tok meča, nekoliko igrača iz uže odbrane Vojvodine pritrčalo je Kahrimanu, ohrabrilo ga, što im je ovaj u nekoliko navrata kasnije vratio na najbolji način. Ipak, bio je to gol koji je odlučio pobednika i svi će ovu utakmicu pamtiti baš po događaju iz 23. minuta.

U Vojvodininoj igri se od trećeg kola prvi put videla jasna ideja. Vezni red, drastično podmlađen, s Vukobratovićem, Tadićem, Kačarom i Dobrićem nije ustuknuo pred Zvezdinom sredinom, a bočni igrači Nastić i Opsenica trudili su se da gostujuća zadnja linija ne bude bezbrižna. Čak je i zaboravljeni Despotović bio više nego aktivan. Otvarao je, borio se za Zvezdinim štoperima, u par navrata pokušao da zakači upotrebljive centaršuteve ali je ostao bez finalnog učinka.

Na drugoj strani Zvezda nije bila ubedljiva kao što je to, recimo, nedavno u Novom Sadu bio OFK Beograd. Dva pokušaja Milovanovića iz daljine osujetio je Kahriman, a uvodna šansa Gaja na samom početku nagovestila je da će se gosti, ipak, na kraju radovati.

Vojvodina je u drugom poluvremenu zaigrala odlučnije. Posebno je u tim trenucima bio raspoliožen Nastić, kojeg su u 82. minutu centimetri delili od pogotka. Predriblao je čuvara, povukao loptu i uputio udarac koji je Banović pogledom ispratio, odahnuvši kada je „bubamara“ završila u gol - autu.

U sličnoj akciji, ali u prvom delu, bio je mladi Tadić. Nanizao je dvojicu igrača suparničkog tima, ali je slabo šutirao sa ivice šesnaesterca.

Beograđani su u nastavku bili blizu pogotka u 65. minutu. Đokić je pravovremeno uposlio Ailtona, a Zvezdin debeljko je pokazao da je još uvek brz kao munja. Ipak, Kahriman ga je sprečio da postigne gol.

Lep dekor u ovom meču načinili su navijači. I Vojvodinine i Zvezdine pristalice pevale su svih 90 minuta. Domaći navijači su razvili tansparent „Sve nas spaja ista ljubav“, a potom istakli i veliku „slagalicu“ - grb FK Vojvodina i grb Novog Sada, dok su Beograđani sa istočne tribine u teren početkom drugog poluvremena ubacili nekoliko „topovskih udara“, pa je arbitar Delević prekinuo meč za jedan minutu. No, težih incidenata nije bilo.

Vojvodini, dakle, ostaje da žali jer je prema prikazanoj igri bila veoma blizu remija, a Zvezdi da iz novosadske partije upamti samo tri boda.
S. Savić

Vojvodina - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
Banat - Smederevo 0:0 0:0
Bežanija - Hajduk 1:0 (0:0)
Borac - Voždovac 0:1 (0:0)
Danas
BEOGRAD: OFK Beograd - Mladost 14. 30 TV
BEOGRAD: Partizan - Zemun 17

1. Crvena zvezda 9 7 2 0 14:3 23
2. Mladost 8 6 1 1 10:3 19
3. OFK Beograd 8 5 3 0 15:6 18
4. Bežanija 9 4 4 1 11:6 16
5. Hajduk 9 5 0 4 8:11 15
6. Smederevo 9 3 3 3 9:7 12
7. Partizan 8 3 2 3 11:9 11
8. Banat 9 2 3 4 4:10 9
9. Voždovac 9 2 2 5 6:14 8
10. Borac 9 2 1 6 3:7 7
11. Vojvodina 9 1 2 6 2:9 5
12. Zemun 8 0 1 7 2:11 1

U 10. kolu (21. oktobra) sastaće se: Voždovac - Mladost, Crvena zvezda - OFK Beograd, Smederevo - Vojvodina, Zemun - Banat, Hajduk - Partizan, Borac - Bežanija.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Izdržao bedem Novosađana
Smederevo - Vojvodina 0:0

SMEDEREVO: Stadion Smedereva, gledalaca 1.000, sudija Marušić(Kraljevo). Žuti kartoni: Kačar, Milutinović (Vojvodina).
SMEDEREVO: Ranković 6, Beljić 5, Andrić 5, Petrović 6, Popović 6, Bogdanović 6, Mudrinić 6 , Kovačević 5, Novaković 5 (Živković), Zečević 6, Ćeran 5(Kasom).
VOJVODINA: Kahriman 7 , Pekarić 6(Opsenica 7), Đurić 6 , Stošić 6, Nastić 7, Kačar 5(Bošković), Milutinović 6, Dobrić 6, Kizito 7, Tadić 5, Despotović 5 (Popović).

Fudbaleri Vojvodine stigli su do važnog boda u Smederevu i to posle velkike borbe i tako prekunuli post.
Novosađani su se kao i u ranijim mečevima u gostima opredelili za pojačanu odbranu,ponekad su se branili i sa svih 11 fudbalera.
Takva taktika im se isplatila jer se mreža golmana Kahrimana nije zatresla.

Međutim , pitanje je kako bi se ovaj meč završio da su domaći fudbaleri igrali angažovanije, gotovo celo prvo poluvreme je bilo neinteresantno, igralo se uglavom između dva šesnaesterca.Istina Smederevci su imali incijativu, ali su igrali i subviše oprezno da bi postigli giol,a Vojvodina sa samo jednim istureniom fudbalerom Despotovićem i nije predstavljala opasnost za gol domaćeg tima. Tek su u nastavku oklopnici krenuli nešto žustrije, ali nisu uspeli da probiju bedem ispred sigurnog Kahrimna. Najbolju priliku imao je u 67. minutu kada je Živković lepo pronašao Zečevića, ali je napadač Smedereva sa samo nekoliko metara tukao pored praznog gola. I Vojvodina je imala svoje prilike u 47. minutu Opsenica je posle povratne lopte Tadića propustio lepu šansu,a Nastić je u 56.minutu s 14 metara tukao, ali je Ranković bio na mestu, a u poslednjim sekundama Kasom jer mogao Smederevcima da donese pobedu.
Bod osvojen u Smederevu sigurno ohrabruje crveno - bele pred seriju tešpkih mečeva, ali zabrinjava i dalje neefikasnost napadača , koji su u dosadašnjem delu prvenstva postigli samo dva gola.

R. Glišić
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Fudbaleri Vojvodine stigli su do važnog boda u Smederevu i to posle velkike borbe i tako prekunuli post.
Novosađani su se kao i u ranijim mečevima u gostima opredelili za pojačanu odbranu,ponekad su se branili i sa svih 11 fudbalera.
Takva taktika im se isplatila jer se mreža golmana Kahrimana nije zatresla.
:shock:
Da nisam gledao utakmicu ne bih znao sta se na njoj desilo i verovao bih ovakvim prezentovanim tekstovima, a ocigledno da neki novinari ne moraju ni da gledaju utakmice vec imaju unapred odredjene sablone za pisanje,ipak ovo je previse. Mislim da ovaj novinar nije ni bio na utakmici.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

OSMINA FINALA LAV KUPA SRBIJE
Mladenovac - Vojvodina 0:1 (0:0)



MLADENOVAC: Stadion Selters, gledalaca 3.000, sudija Delević (Beograd), strelac Despotović u 67. minutu. Žuti karton: Avramović (Mladenovac).
MLADENOVAC: Poleksić 6, Ristić 6, Stanisavljević 6, Stamenković 5, Nikolić 6, Pešterac 6, Kaplanović 6 (Perović), Stepanović 7 (Živanović), Brkić 6 (Đorđević), Useni 6, Avramović 7.
VOJVODINA: Kahriman 7, Pekarić 7, Đurić 7, Stošić 7, Nastić 7, Kačar 7, Milutinović 7, Dobrić 7, Kizito 7, Tadić 7 (Ubiparip), Despotović 7 (Bošković).

Fudbaleri Vojvodine zasluženo su se plasirali u četvrtfinale Lav Kupa Srbije. Novosađani su plasman među osam najboljih timova obezbedili golom Ranka Despotovića u 67. minutu. Jedini pogodak pao je posle pasa Saše Dobrića, centarhalf Mladenovca Stamenković promašio je loptu, a Despotović se stuštio sam ka golmanu Poleksiću. Pre šuta sustigao ga je jedan odbrambeni igrač Mladenovca, ali se Despotović vešto oslobodio driblingom i uputio udarac ka golu. Poleksić je za trenutak odbranio šut, ali je lopta ipak završila u mreži.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri, uz nekoliko polušansi na obe strane. Tako je domaćin zapretio u petom minutu preko Usenija, a uzvratio je Tadić u 12, kada je loptu iz slobodnog udarca uputio preko gola.

U 23. minutu Dobrić je predriblao svog čuvara i šutirao zamalo pokraj gola. Od 35. minuta uz Novosađane bili su i njihovi navijači koji su ih zdušno bodrili do kraja susreta.
U poslednjem minutu prvog dela Mladenovac je izveo vešt kontranapad, Stepanović je umakao Pekariću i Đuriću, šutirao iskosa, ali je Kahriman bio na mestu.

U drugom poluvremenu Vojvodina je krenula preduzimljivije, bila je agilnija, stvorila više šansi, a kao plod takve nadmoći došao je i gol Despotovića u 67. minutu.
Novosađani su mogli da povećaju vođstvo u 81. minutu posle sjajnog prodora Despotovića, koji je u naletu zaobišao golmana i pokušao petom da pogodi mrežu. Međutim, loptu je iz praznog gola izbacio centarhalf domaćeg tima Nikolić.

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA - 11. kolo

Vojvodina - Zemun 2:1 (0:0)

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 700, sudija Filipović (Beograd). Strelci: Bošković u 85. (iz jedanaesterca) i Kačar u 90+ 3 za Vojvodinu, a Bogunović u 74. minutu za Zemun. Žuti kartoni: Vukobratović, Kačar (Vojvodina) i Putničanin (Zemun). Crveni karton: Ćosić (Zemun, 83. minut).
VOJVODINA: Kahriman 7, Pekarić 7, Đurić 6, Čotra 6 (Kačar 7), Vukobratović 6, Nastić 6, Milutinović 6, Dobrić 6, Kizito 7, Tadić 6 (Ubiparip 7), Despotović 6 (Bošković 7).
ZEMUN: Radaković 6, Tucaković 6, Mijanović 6, Ćosić 5, Savić 6 (Putničanin 7), Ignjatijević 6, Teodorović 6, Veselinović 6, Vemić 7, Bogunović 7, Isidorović 6 (Nešković -).



Čudna je fudbal igra. Gosti su u Novom Sadu imali tri boda u džepu do 79. minuta, a onda su stigli njihovi navijači i doneli im nesreću. Prvo je nad Boškovićem skrivljen penal u 85. minutu, a isti igrač izjednačio je na 1:1, prethodno je zbog nasrtaja na sudiju isključen Ćosić, da bi Gojko Kačar u trećem minutu nadoknade postigao gol vredan tri boda za Vojvodinu.

Do tada, sve je ličilo na susret ekipa sa začelja tabele koje su u proteklih deset kola postigle samo po dva gola. Vojvodina je u prvih 45 minuta dva puta zapretila preko Tadića, da bi gosti u nastavku vešto iskoristili nervozu u redovima Novosađana. Publika je počela da zviždi zbog slabe igre, Đurić je predao loptu Zemuncima, sevnula je kontra i gol glavom Bogunovića. Dvostruka izmena trenera Rajevca dala je rezultat u finišu, pa su obojica igrača s klupe golovima poraz pretvorili u pobedu.

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA
Vojvodina – Hajduk 1:0 (0:0)

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 500, sudija Pejović (Subotica). Strelac: Despotović u 49. minutu. Žuti kartoni: Pekarić, Kačar, Dobrić (Vojvodina) i Bulatović (Hajduk).VOJVODINA: Kahriman 7, Nastić 6 (Petković 7), Pekarić 7, Đurić 7, Stošić 7, Kačar 7, Davidov 8, Dobrić 7, Kizito 6 (Buač 7), Tadić 7, Despotović 8.HAJDUK: Đuričić 7, Pavićević 6, Antić 6, Radanović 7, Petrović 6 (A. Davidov 7), Stančić 6, Radivojević 6 (Komazec -), Bogić 7, Vasiljević 7, Bulatović 7, Fejsa 7.



Punom merom revanširali su se Kuljanima fudbaleri Vojvodine za poraz iz prvog kola. Pred svojim navijačima Novosađani su slavili 1:0, a gol odluke postigao je sve zapaženiji Ranko Despotović. Odluka u duelu vojvođanskih superligaša pala je u 49. minutu. Lopta je posle ubačaja sa strane došla do Buača koji je petom prigrao Dobrića. Gostujući igrač je u uklizao, pa je od od bloka lopta iznenadila Đuričića koji je kratko odbio, a najprisebniji je bio Despotović i”otpadak” je pretvorio u gol vredan tri boda.

Bila je to utakmica sa dva različita poluvremena. Prvo je bilo tvrdo, oštro i uglavnom nezanimljivo, izuzimajući lepu šansu domaćih u 4. minutu. Davidov je sjajno prošao, odigrao povratnu a u želji da je što pre pošalju u mrežu sudarili su se Dobrić i Despotović pa je lopta završila visoko preko gola. Domaćin je nastojao da goste drži podalje od mreže, da njegove akcije prekida još u začetku, na polovini igrališta, ali mu je to delimično uspevalo. Trener Rajevac bio je prinuđen da u poluvremenu zameni nedovoljno opravljene Nastića i Kizita i pokazalo se to kao pun pogodak.

U nastavku je Milan Davidov pokazao koliko je nedostajao treneru Rajevcu u dosadašnjem delu prvenstva. Još dva puta sjajnim driblinzima oslobodio se čuvara, a potom u dva minuta pripremio sjajne prilike Kačaru (75) i Dobriću (76). Oba puta njegovi saigrači slabo su šutirali. Vojvodina odavno nije stvorila ovoliko prilika pa je tako u 69. minutu Petković idealno centrirao iz trka, Buač je visoko skočio, zahvatio loptu glavom ali je bio neprecizan. Strelac Despotović se odlično kretao, pa umalo da u 80. minutu postigne i drugi gol. Prethodno je sjajni borac Kačar presekao akciju gostiju, dao dubinski pas za Despotovića koji je umakao Bulatoviću i iskosa šutirao pored gola.

Poslednju priliku Novosađani su imali u 84. minutu. Mladi Tadić je prihvatio loptu od Dobrića, zatim varkom stvorio prostor za šut, ali je pogodio stativu.
Gosti su tako po četvrti put za redom napustili teren pognutih glava posle 0:1. I u Novom Sadu igrali su lepo u polju, ali bez pravih prilika. Opasno je pred golom Kahrimana bilo u 34. minutu kada je Vasiljević proigrao Radivojevića, koji juče nije bio na nivou ranijih igara u susretima ovih timova pa je slabo šutirao. U 76. minutu Kuljani su mogli skupo da naplate Dobrićev promašaj. U kontri je Vasiljević u padu loptu zahvatio glavom ali je ona u visokom luku završila na mreži gola domaćeg tima.

S. Savić
Locked