24. Memorijalni turnir "Stevan Nesticki"

Locked
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

24. Memorijalni turnir "Stevan Nesticki"

Post by Dejan »

OVOG VIKEDNA 24. MEMORIJAL „STEVAN NEŠTICKI“


FK Vojvodina i Novi Sad biće za vikend u žiži fudbalske javnosti. Po 24 put održaće se memorijalni omladinski turnir Stevan Nešticki u pomen na igrača Vojvodine, reprezentativca Jugoslavije kojeg je u punom fudbalskom i životnom naletu, a pred otvorenim vratima brilijantne karijere, nesrećna sudbina ispratila na večni put i u legendu.

I pored teške situacije u kome se novosadski prvoligaš nalazi rukovodstvo kluba prirediće ljubiteljima fudbala pravi užitak, jer će za vikend na delu moći da vidi našu fudbalsku budućnost iz četiri ekipe Crvene zvezde, Partizana, reprezentacije Republike Srpske i Vojvodine. Biće to sudar različitih fudbalskih škola. Direktor omladinske škole Vojvodine Ilija Pantelić priželjkuje da turnir bude kvalitetan i zahvaljuje se tradicionalnim učesnicima što će i ove godine uveličati ovu manifestaciju.

- Već od danas svi mi u klubu počinjemo pripreme za 25. memorijal. Obećavam da će biti na evropskom nivou uz učešće četiri inostrane i četiri naše ekipe. To je Steva svojim delom zaslužio.

Posle 16 godina u Novom Sadu i njegovoj „Vojvodini“ stigao je Silvester Takač, Stevin saigrač iz šampionske generacije koji već 22 godine živi u Francuskoj. Sada je u ulozi predsednika Organizacionog odbora. Bilo je puno emocija u njegovim rečima, pala je i neka suza.
- Sa Stevom sam u Vojvodini igrao tri godine i sa ove vremenske distance tvrdim da je bio jedan od najtalentovanijih igrača ondašnje generacije na ovim prostorima. Bio je radan, besprekorno disciplinovan, ambiciozan, sebi je postavio ciljeve, na tom putu niko nije mogao da ga zaustavi, niko izuzev sudbine. Zato mi je velika čast da ću biti deo ovog memorijala, ove godine sa četiri ekipe, a dogododine nadam se memorijala na svetskom nivou.

Program turnira
Memorijal Stevan Nešticki u subotu će se igrati u fudbalskom centru Vujadin Boškov.
Turnir će od 16 sati otvoriti duel između Crvene zvezde i reprezentacije Republike Srpske. Od 17.45 časova je svečano otvaranje, a od 18 časova utakmica Vojvodina - Partizan. U nedelju od 8 časova učesnici turnira položiće vence na grob Stevana Neštickog na Katoličkom groblju. U 9 časova je utakmica za treće mesto poraženih iz prva dva susreta, u 10.45 je finalna utakmica posle koje je od 12.30 časova dodela priznanja nagrada i svečano zatvaranje.

Trener omladinaca Vojvodine Vladimir Savić fudbalski hleb delio je zajedno sa Stevom.
- Dirnut sam činjenicom da ću biti učesnik, deo turnira. Obećavam da ću zajedno sa momcima na terenu potvrditi sve trofeje i nadam se obradovati sve navijače - rekao je Savić.

Sa trenerom Savićem složio se i zamenik kapitena, neumorni borac Tomislav Colić. Blistao je crveno-belom dresu, dao pun doprinos osvajanju Kupa SCG.
- Za sve nas ovo će biti veliko iskušljenje, ispit zrelosti ove generacije. Dobro poznajemo kvalitete rivala. Uvek sam bio optimista i nadam se da će pehar ostati u Novom Sadu. Za mene će ovaj turnir biti sigurno veliki motiv da dam sve od sebe, jer sa brojem šest na dresu koji je nosio i Nešticki, ne smem razočarati. Potajno priželjkujem da ponesem epitet najboljeg igrača. Naravno, uz veliku pomoć saigrača i publike koju pozivam da dođe u što većem broju.

M. Popović

Promocija „Prve šampionske krune”

U sklopu manifestacija povodom 40 godina od osvajanja prve šampionske titule, u ponedeljak će se u amfiteatru novosadskog „Spensa“ u 11 časova okupiti šampionska generacija Vojvodine iz 1966. godine.

Poznati publicista Borivoje Mirosavljević će imati izložbu fotografija u tu čast, a biće predstavljena i njegova knjiga „Prva šampionska kruna“. Ovo izdanje sa preko 500 strana posvećeno je generaciji iz 1966. godine koja je osvojila titulu šampiona tadašnje Jugoslavije, učestvovala u Kupu šampiona i stigla među osam najboljih ekipa Evrope. Knjiga obiluje dokumentacijom o svim podvizima velikim brojem fotografijama i ličnim ispovestima igrača iz stručnog štaba i uprave i predstavlja deo istorije novosadskog prvoligaša.
Minja
Administrator
Posts: 1903
Joined: Thu Jan 13, 2005 12:45 am

Post by Minja »

Vojvodina 2 - 1 Partizan
Crvena zvezda 3 - 0 Republika Srpska

Sutra:

za III mesto

Partizan - Republika Srpska

Finale

Vojvodina - Zvezda
Anonimus
Posts: 407
Joined: Fri May 26, 2006 9:30 pm
Location: Novi Sad

Post by Anonimus »

Jesmo razbili zvezdu???
Minja
Administrator
Posts: 1903
Joined: Thu Jan 13, 2005 12:45 am

Post by Minja »

Finale:

Vojvodina 0 : 1 Zvezda

Za trece mesto:

Republika Srpska 2 : 1 Partizan
Locked