Omladinska reprezentacija

Locked
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Omladinska reprezentacija

Post by Dejan »

OMLADINCI PUTUJU U BELGIJU
Gojko Kačar adut

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore danas polazi u Belgiju na kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo. U Briselu će se plavi nameriti na Sverne Irce, Engleze i reprezentaciju domaćina.

Selektor Miodrag Radulović veruje u generaciju koju predvodi, a jedan od njegovih aduta je i prvotimac Vojvodine Gojko Kačar.
- Odličan je, pravi univerzalaca koji može da odgovori na više mesta u timu - poručio je Radulović. - Kvalitet je potvrdio igrajući standardno za prvi tim Vojvodine u manevru.

Fudbaler iz familije boksera naročito se oštri za duel s Englezima.
- Svi rivali su za respekt, ali kako da zaboravim poraz od Engleza u polufinalu Evropskog prvenstva? S Belgijancima već imamo bolja iskustva, jer smo ih pobedili na turniru “Četiri nacije”. Što se Severnih Iraca tiče, sigurno je da su neugodni, čim su uspeli da nadvise Italijane.

Peh za našu reprezentaciju je povreda golmana Filipovića (Bečej), koji se povredio u susretu republičkih ligaša.
Plavi put Belgije kreću danas u 12 časova sa aerodroma Surčin. S. S.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Omladinci u Belgiji

Omladinska reprezentacija SCG imaće priliku da u Belgiji (17. - 23. maj) u drugom krugu kvalifikacija izbori plasman na Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin Poljska sredinom jula. Istina, zadatak nije nimalo lagan jer se plave nade nalaze u 6. grupi a protivnici su Severna Irska, domaćin Belgija i Engleska.



Selektor Miodrag Radulović saopštio je juče imena 18 fudbalera na koje računa za ovu priliku: Šaranov (OFK Beograd), Kesić (Mladost Apatin), Rajković, Ilić i Simčević (OFK Beograd), Tomović (Crvena zvezda), Čabarkapa (Budućnost, Podgorica), Ninković (Novi Sad), Kačar (Vojvodina), Pilipović (Novi Sad), Božović i Đurišić (Budućnost, Podgorica), Marković (Zeta), Babović (Partizan), Milovac (Novi Sad), Vuković (Zeta), Vemić (Radnički NB) i Veselinović (Ofk Beograd).

- Nakon serije povreda stabilizovali smo ekipu na pripremama u Košutnjaku, pojačali redove Rajkovićem i Babovićem i odlazimo na turnir sa željom da se predstavimo u što lepšem svetlu. Grupa je teška, jer su recimo Irci u prvom krugu eliminisali Italijane, domaćin Belgija imaće uz sebe publiku možda i naklonost arbitara, a Englezima je ovo jedina selekcija koja može da prođe u završnicu. Takmičarski duh tima, kvalitet i sjajna atmosfera su naši aduti. Ulog je veliki jer plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće samo prvoplasirana selekcija, kojoj se pruža zatim mogućnost da kroz takmičenje u Poljskoj obezbedi i odlazak na Mondijal, čiji je organizator Kanada (prvih šest reprezentacija)- istakao je selektor Radulović. Z. R.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Ђурђевић одредио списак за други круг квалификација кадета

Позиве добило 19 играча и два голмана, а до прве утакмице са Словачком биће изабрано 18 најбољих

Најмлађу такмичарску селекцију Србије (играчи до 17 година) од 26. до 31.марта очекује други квалификациони круг за Првенство Европе, који ће се одржати у Крагујевцу и Бадњевцу, а противници „орлићима“ у борби за пласман међу осам најбољих на Старом континенту биће репрезентације Чешке, Словачке и Шведске. Селектор наших кадета, Дејан Ђурђевић, окупиће своје изабранике у суботу, 22.марта у Београду у 9.30 часова, а одмах затим одлази се за хотел „Шумарице“ у Крагујевцу где ће бити смештене све екипе учеснице. На списку кандидата за до сада најважнији турнир ове генерације у каријери налази се 21 фудбалер, а дан пре прве утакмице стручни штаб ће морати да се одлучи за тројицу прекобројних, јер места у протоколу има само за 18 имена.

Позиве су добили:

Голмани: Вилсон Цаковић (Ц.звезда), Марко Николић (Партизан).

Одбрана: Милан Милановић (Локомотива, Москва), Небојша Гавриловић (Партизан), Ненад Миладиновић, Златко Лишчевић (Ц.звезда), Милан Родић, Ненад Стјепић (ОФК Београд).

Средина терена: Предраг Стевановић (Шалке), Александар Игњовски, Горан Бркић (ОФК Београд), Миљан Дрпљанин, Адем Љајић (Партизан), Вук Митошевић (Војводина), Лука Миливојевић (Раднички, Крагујевац), Андреј Мркела (Ц.звезда).

Напад: Данијел Алексић (Војводина), Марко Рајић, Марко Обрадовић (Земун), Александар Ђоковић (Партизан).





Чешка – Шведска (Стадион ФК Бадњевац, Бадњевац – 14.30)

Петак, 28.март 2008.

СРБИЈА – ЧЕШКА (Стадион ФК Раднички, Крагујевац – 14.30)

Словачка – Шведска (Стадион ФК Бадњевац, Бадњевац – 14.30)

Понедељак, 31.март 2008.

СРБИЈА – ШВЕДСКА (Стадион ФК Раднички, Крагујевац – 15.30)

Словачка – Чешка (Стадион ФК Бадњевац, Бадњевац – 15.30)

Само победник квалификационе групе избориће пласман на Првенство Европе кадета, које ће се одржати од 4. до 16.маја у Турској (Анталија
User avatar
021
Posts: 852
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

26. mart 2008. | Izvor: B92, zvanični sajt

Kadeti Srbije startovali pobedom


Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije uspešno je startovala na kvalifikacionom turniru za učešće na prvenstvu Evrope pošto je u Kragujevcu, u prvom kolu, pobedila tim Slovačke sa 3:1. Utakmica je odigrana na stadionu 'Čika Dača' pred oko 1000 gledalaca. Strelci su bili Aleksić u 5. i 47. i Zeman (ag) u 46. za Srbiju, Bagi u 17. minutu za Slovačku. U drugoj utakmici prvog kola Češka je u Badnjevcu pobedila Švedsku sa 6:0. U drugom kolu u petak igraju Srbija - Češka (Kragujevac) i Švedska - Slovačka (Badnjevac).

Izabranici selektora Dejana Đurđevića su napravili važan korak ka završnici šampionata, koji će biti održan od 4. do 16. maja u Antaliji. Većim delom susreta su igrali bolje i sigurnije od vršnjaka iz Slovačke, pa su na kraju zasluženo izborili važnu pobedu.

Kadeti Srbije su došli u vođstvo već posle pet minuta pogotkom kapitena Aleksića, ali su gosti zaigrali bolje u nastavku susreta i golom Bagija izjednačili rezultat.

U drugom poluvremenu 'Orlići' su bili izrazito nadmoćniji tim, pa su najpre autogolom Zemana, a potom još jednim golom Aleksića osigurali uspeh, propustivši još nekoliko vrlo povoljnih prilika.

"Prva utakmica na ovakvim turnirima je uvek najteža i bilo je očito je da su naši igrači pod odredjenim pritiskom zbog domaćeg terena. Slovaci su pokazali da su veoma nezgodna ekipa, ali smo se u pauzi dogovorili kako da im pariramo i u tome smo u potpunosti uspeli. Načinili smo samo prvi korak ka konačnom cilju i sada se okrećemo duelu sa Česima", izjavio je posle utakmice selektor Đurđević.

On je dodao da je cela ekipa pružila maksimum, ocenivši da ima razloga za optimizam ukoliko tako bude igrala do kraja turnira.

Turnir je svečano otvorila ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković u društvu gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, koji je izveo i početni udarac.

Srbija: Caković, Liščević (Smederevac), Gavrilović, Milanović, Rodić, Milivojević (Stjepić), Mitošević, Ignjovski, Stevanović, Ljajić, Aleksić (Obradović).
Slovačka: Pernecki, Paldan, Zeman, Černan, Klenovski (Greguš), Bagi, Klabnik, Jackulijak, Le Giang (Mišak), Lalković (Štetina), Ujlaki.
Locked