Mlada reprezentacija Srbije

Locked
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Mlada reprezentacija Srbije

Post by Dejan »

Okuka saopštio spisak za Tunis

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Dragomir Okuka saopštio je u četvrtak spisak igrača za međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv Tunisa, koja se igra 28. februara od 19.15 časova.

Na spisku se nalaze:
Golmani: Vladimir Stojković, Miroslav Vujadinović

Odbrana: Branislav Ivanović, Duško Tošić, Marko Lomić, Milan Stepanov, Milan Biševac, Nemanja Rnić, Vlado Jeknić, Slobodan Rajković

Srednji red: Simon Vukčević, Miloš Krasić, Boško Janković, Nenad Milijaš, Aleksandar Trišović, Igor Burzanović, Ivan Todorović, Miloš Dimitrijević

Napad: Lazar Popović, Ljubiša Vukelja.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

UTVRĐEN PROGRAM AKTIVNOSTI MLADE REPREZENTACIJE DO NASTUPA U PORTUGALU

Kompletirane su aktivnosti mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore pred početak Evorpskog prvenstva u Portugalu. Zakazane su dve prijateljske utakmice, a prva će biti odigrana u vanrednom terminu 18. aprila protiv Mađarske. Naši severni susedi zamolili su da se ovaj duel odigra u pograničnom regionu, pa se pretpostavlja da će utakmica biti organizovana u Subotici ili Novom Sadu.



Prilikom žreba za kvalifikacione utakmice za EP mladih reprezentacija u Montreu, krajem januara susreli su se predstavnici FSSCG i Italije. Dogovorena je prijateljska utakmica novih generacija mladih selekcija dve zemlje koja će biti organizovana 15. avgusta u Italiji.

Tehnički direktor FSSCG Zoran Filipović posetio je Portugal kako bi rešio pitanje smeštaja naše reprezentacije. Odluka je doneta i plavi će boraviti u mestu Vila de Konde koje se nalazi na obali mora na 20 kilometara od Porta. Tu je boravila i reprezentacija Grčke tokom EP 2004, a poznato je da su se na kraju Grci okitili titulom najboljeg na starom kontinentu. Ako se po jutru dan poznaje...

Stručni štab mlade reprezentacije u obavezi je da do 28. aprila dostavi sve potrebne informacije organizatoru Šampionata u Portugaliji kao i fotografije fudbalera. Istog dana biće podnet i detaljan plan putovanja, a konačan spisak fudbalera na koje selektor Dragan Okuka računa biće objavljen do 15. maja. Sve reprezentacije dužne su da u Portugal doputuju do 21. maja, s tim što su Danci i Ukrajinci najavili da “na mesto događaja” stižu dva dana ranije. I na kraju, organizator EP prihvatio je kombinaciju opreme u kojoj će nastupiti naši fudbaleri na završnom turniru, a to je standarna forma “plavo-belo-crveno”.

Z. Rangelov
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MLADA REPREZENTACIJA SCG U NOVOM SADU PROTIV MAĐARSKE

Mlada reprezentacija SCG imaće u utorak 18. aprila (16.30) poslednju proveru pred početak priprema za EP u Portugalu. Rival plavih biće u Novom Sadu selekcija Mađarske.



- Svaka kontrolna utakmica je značajna da vidimo trenutno stanje u ekipi, ali i razrešimo neke kadrovske dileme. Odlučili smo se za megdan protiv Mađara, iako smo imali i ponudu Turaka. Zbog činjenice da je laka konjica nedavno savladala Portugalce (1:0), a da su u baražu namučili Italijane u dva susreta. Ipak, odlučili za njih. Dakle, iako nisu učesnik “evra” reč je o vrlo snažnom i kvalitetnom timu - konstatovao je na pres konferencije selektor Dragan Okuka.

Prvobitni plan stručnog štaba je usled više sile promenjen. Selektor je želeo da za duel protiv Mađara okupi sve raspoložive snage...
- Termin u kojem igramo nije u kalendaru UEFA i klubovi iz inostranstva nisu želeli da nam izađu u susret i puste naše igrače. To je u neku ruku i dobra strana, jer ćemo pružiti priliku domaćim snagama i možda proširiti krug potencijalnih kandidata. Od “stranaca” stižu samo Krasić i Tošić a izostaće Vukčević, Trišović, Ivanović, Stepanov i Vučinić - napomenuo je Okuka.

Usledio je kraći komentar liste pozvanih fudbalera (19).
- To su uglavnom momci koji su poneli teret u kvalifikacijama a okosnicu čine Zvezdini igrači. Povratnik u selekciju je Milovanović koji se ustalio u timu crveno-belih. Zatim tu je i Babobić koji puno obećava, veliki je talenat sa zavidnom minutažom u Partizanu. Interesantan je i Pavlović iz Voždovca, koji se odlično snalazi na poziciji defanzivnog veznog igrača - kaže Okuka.

Okukin izbor

Golmani: Stojković (Crvena zvezda) i Vujadinović (Budućnost).
Odbrana: Biševac i Basta (Crvena zvezda), Rnić i Lomić (Partizan), Rajković (OFK Beograd), Tošić (Sošo) i Lakić (Budućnost).
Srednji red: Janković, Milijaš i Milovanović (Crvena zvezda), Todorović (Zeta), Burzanović (Budućnost), Krasić (CSK), Babović (Partizan), Pavlović (Voždovac).
Napadači: Purović (Crvena zvezda) i Vukelja (Vojvodina).

Spisak 15. maja

Pune ruke posla ima stručni štab plavih, kako se bliži EP. Na “rengenu” su sve vreme i naši rivali na “evru” a to su Nemačka, Portugal i Francuska. Plavi će se okupiti 9. ili 10. maja kada zvanično započinju pripreme za nastup u Portugalu. Selektor Okuka dužan je da 15. maja saopšti imena 23 fudbalera na koje računa, a praktično dan kasnije redovi će biti kompletirani uoči odlaska u Novi Sad, gde će se mlada selekcija pripremati za EP.

Očigledno najviše problema biće u špicu napada.
- Malo je neočekivano da za poziciju u ekipi, gde smo bili najjači moramo tražiti alternativna rešenja. Lazović je kažnjen, videćemo da li će Vučinić biti prekomandovan u A tim, dok je Purović malo igrao ovog proleća. Sa nama je Vukelja, a u ovoj ulozi snalazi se dobro i Boško Janković. Vrata su otvorena svima, videćemo možda se još neko nametne - zaključio je selektor.
Plavi će se okupiti u nedelju u beogradskom hotelu “M” a potom se sele u staru bazu Novi Sad.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MLADA REPREZENTACIJA IGRA S MAĐARSKOM

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore danas će imati jedinu proveru pred Evropsko prvenstvo u Portugalu za igrače “ispod 21 godine”, koje će se održati od 22. maja do 4. juna. Rival plavima u Novom Sadu je Mađarska, a stručni štab plavih nada opredelio se za glavni grad AP Vojvodine, jer je u njemu uvek imao izvanredne uslove i srdačan prijem. Nema sumnje zato da će Novosađani i danas poželeti sreću mladim reprezentativcima, koji će igrati u oslabljenom sastavu.



Selektor Dragan Okuka susreo se s izvesnim poteškoćama, jer danas ne može da računa na nekoliko standardnih igrača.
- Pre svih reč je o “strancima” koji nisu dobili dozvolu klubova Trišoviću, Stepanovu, Ivanoviću, Vučiniću i Ninkoviću, ali i o Todoroviću iz Zete, koji se povredio. Šansu ću zato pružiti njegovom klupskom drugu Tumbasoviću i Nenadu Marinkoviću iz Voždovca, a od ranije sam se opredelio da pozovem i Stefana Babovića iz Partizana. U planu je bio i Nikola Drinčić iz Budućnosti iz Banatskog Dvora, ali se i on povredio - podsetio je Okuka.

Stefan Babović postao je standardan u Partizanu, a sada će sve učiniti da se eventualno nametne i za spisak putnika za Portugal.
- Pre svega za mene je velika čast to što sam se uopšte našao u probranom društvu. Srbija i Crna Gora je uvek bila izvorište talenata. Poslednji rezultati to potvrđuju, a ja ću dati sve od sebe da se i novosadskoj publici predstavim u pravom svetlu - rekao je Babović.

Na spisku Dragana Okuke su Vladimir Stojković (Crvena zvezda), Miroslav Vujadinović (Budućnost, P), Milan Biševac (Crvena zvezda), Nemanja Rnić (Partizan), Slobodan Rajković (OFK Beograd), Marko Lomić (Partizan), Dušan Basta (Crvena zvezda), Duško Tošić (Sošo), Risto Lakić (Budućnost, P), Bošo Janković (Crvena zvezda), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Igor Burzanović (Budućnost), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Stefan Babović (Partizan), Janko Tumbasović (Zeta), Nenad Marinković, Miloš Pavlović (Voždovac), Milan Purović (Crvena zvezda), LJubiša Vukelja (Vojvodina).

Plavi su juče trenirali u FC “Vujadin Boškov”, dok je reprezentacija Mađarske to učinila na Gradskom stadionu u Novom Sadu gde će se danas od 16.30 časova odigrati utakmica. Ulaznice su pristupačne i prodaju se po ceni od: 100 (sever), 150 (istok) i 250 dinara (zapad). Blagajne stadiona biće otvorene od 10 časova.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

U21: SCG - Madjarska 1:1

Mlada fudbalska reprezentacija SCG igrala je sa Madjarskom nerešeno 1:1 u poslednjoj zvaničnoj proveri pred Evropsko prvenstvo u Portugalu.

Jedini gol za plave pred 2500 gledalaca na stadionu Vojvodine u Novom Sadu postigao je Milan Purović u 52.minutu posle centaršuta Milijaša, dok je Madjarska
povela u 22.minutu preko Sepešina posle jedne gužve u kaznenom prostoru Stojkovića.

Madjari su bili opasniji i konkretniji posebno u prvom poluvremenu, ali je Stojković imao nekoliko odličnih intervencija. U drugom poluvremenu "plavi" su pojačali tempo, ali su Madjari stvarali šanse. Sepešin i Bori su imali dobre šanse, ali su Stojković i Rnić sprečili goste da odu kući sa pobedom, a da naši igrači poslednju proveru pred Portugal završe neuspehom.

U Novom Sadu zbog obaveza u svojom klubovima nisu igrali Vučinić,Vukčević,Ivanović, Todorović, a na teren nije ulazio ni Basta.

Selektor Dragan Okuka je posle utakmice rekao da je rezultat realan: "Važno je da nismo izgubili. Sada imamo jasnu sliku ko će u Portugal i sa igračima koji su nam u Novom Sadu nedostajali, biće to potpuno druga ekipa" izjavio je Okuka.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

PRIJATELJSKI MEČ MLADIH REPREZENTACIJA
Srbija i Crna Gora - Mađarska 1:1 (0:1)

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 3.500, sudija Tanović (SCG). Strelci: Fečešin u 22. za Mađrsku, Purović u 52. minutu za SCG. Žuti kartoni: Tošić, Purović, Lakić (SCG), Žok, Bori (Mađarska).
SRBIJA I CRNA GORA: Stojković 7, Biševac 6 (Lakić 6), Rnić 6, Lomić 6, Tošić 6 (Rajković), Janković 6 (Burzanović), Milijaš 7 (Marinković), Milovanović 6 (Pavlović), Krasić 7 (Tumbasović), Purović 7, Vukelja 6 (Babović 6).
MAĐARSKA: Kovač 7, Žok 6 (Vermeš), Voško 6, Mate 6, Polak 6, Vadoc 6, Bank 6 (Rodenbuher), Tožer 8 (Šandor), Magašfoldi 6 (Tisa), Fečešin 7 (Priskin), Bori 7 (Varga).



U jednoj od poslednjih pripremnih utakmica pred Prvenstvo Evrope koje se od 25. maja do 4. juna igra u Portugalu, naša mlada reprezentacija igrala je prijateljski meč s Mađarskom. Rezultat 1:1 ne odslikava pravi odnos snaga. Ovoga puta gosti su bili bolji tim. Stvorili su više prilika i samo u nekoliko navrata sjajne intervencije našeg čuvara mreže Vladimira Stojkovića, pa i sreća, onemogućili su reprezentaciju Mađarske da postigne još koji pogodak.

Oba gola pala su posle kornera. Igrao se 22. minut, sjajni reprezentativac Mađarske Danijel Tožer načinio je pravi dar-mar u našoj odbrani, Stojković je spasao svoju mrežu, zatim je usledio još jedan šut ka golu i lopta je otišla u korner. Gabor Bori je izveo udarac s ugla, a Robert Fečešin je posle gužve ipak savladao Stojkovića.
U prvom poluvremenu Mađari su dominirali terenom, a desetka Tožer stvarao je mnogobrojne šanse svojim saigračima.

U nastavku, međutim, plavi su zaigrali mnogo bolje. Tome su doprinele i dve izmene, pre svega ulazak Rista Lakića, koji je zamenio indisponiranog Biševca, stvorili su čvršći bedem pred našim golom, a duge lopte Milijaša i Milovanovića stvarale su prilike Milošu Krasiću i Milanu Puroviću. Ponovo je lopta bila na korner-liniji, ovoga puta za plave. Milijaš je sjajno ubacio u šesnaesterac gostiju, a Milan Purović je postigao izjednačujući gol. Od 46. pa do 62. minuta plavi su igrali sasvim dobro, stvorili su nekoliko dobrih prilika, bila su i dva slobodna udarca, prvo je Milovanović šutirao, a zatim Milijaš, ali oba puta golman Mađarske Zoltan Kovač bio je na svom mestu. Prvi put je odbio loptu, ali to Purović nije iskoristio.

U finišu oba selektora uvela su brojne izmene. Naš selektor Dragomir Okuka uveo je čak osam novih igrača, samo Dušan Basta nije izašao na teren, dok je trener Mađarske Antal Rot pružio priliku šestorici. Bio je to meč u kojem je naš selektor sagledao mogućnosti svojih izabranika i sigurno je da je dobio sliku šta mu je činiti na početku priprema za nastup na Evropskom prvestvu. U tom smislu naš selektor je i govorio na pres-konferenciji.

- Reprezentacija Mađarske bila je suparnik baš po meri u ovoj fazi naših priprema za Prvenstvo Evrope. Bili su gosti bolji, ali to ne znači ništa, jer mi smo tek na početku i uveren sam da ćemo potpuno spremni dočekati završnicu evropskog šampionata - kazao je Dragomir Okuka.

Selektor mađarske reprezentacije Antal Rot je naglasio:
- Bio je to pravi prijateljski meč. Videli smo pravu reviju dobrih mladih fudbalera. Nismo uspeli da se kvalifikujemo u završnicu Evropskog prvenstva, ali ovu selekciju spremamo za kvalifikacije koje nas očekuju tokom leta za Šampionat Starog kontinenta. Što se tiče reprezentacije Srbije i Crne Gore, uveren sam da je ovo tim koji može mnogo i želimo im da budu među najboljima u Portugalu - rekao je selektor Rot.
Inače, sve utakmice plavih iz Portugala prenosiće TV „B92“. J. T.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

PRIPREME MLADE REPREZENTACIJE U NOVOM SADU

Ni drugi dan boravka mlade fudbalske reprezentacije u Novom Sadu nije doneo ništa novo. Selektor Dragan Okuka bio je Izvršnom odboru FSSCG u Beogradu, a njegovim najbližim saradnicima Draganu Vujoviću i Draganu Panteliću na raspolaganju su bili Vujadinović i Burzanović (Budućnost, Podgorica), Jović i Todorović (Zeta), Lomić i Rnić (Partizan), Pavlović (Voždovac) i Vukelja (Vojvodina).



Treniramo jednom dnevno, a od nedelje ćemo krenuti da vežbamo dva puta na dan - rekao je Dragan Vujović. - Za sada nam brige zadaje povreda napadača novosadske Vojvodine LJubiše Vukelje, kojeg očekuju pregledi. Povredio je prepone u prvenstvenom duelu poslednjeg kola sa Voždovcom.

LJubiša Vukelja je zajedno s drugovima iz plavog tima šetkao po hotelu, iščekujući poziv za pregled.
- Tek će stručne analize utvrditi stepen povrede. S preponama nikada nije lako. Bolno je, a uvek postoji opasnost da se zalečena povreda obnovi. Ipak, nadam se najboljem i da me iznenadni peh neće odvojiti od Evropskog prvenstva u Portugalu - rekao je Vukelja.

Napadač Vojvodine bio je u društvu nekadašnjeg klupskog druga Aleksandra Jovića, koji sada uspešno čuva gol Zete.
- Sve mi je ovde poznato, a kao jedan od najmlađih trudiću se da opravdam poverenje stručnog štaba. Krećem sa mesta broj tri, jer su s pravom u prednosti Stojković iz Crvene zvezde i Vujadinović iz Podgorice. Olakšavajuća okolnost je da ne postoji pritisak, jer ćemo sva trojica putovati u Portugal. Želim samo da podsetim da sam još pre dve godine, iako sedamnaestogodišnjak, debitovao za mladu reprezentaciju u prijateljskom meču sa Slovenijom. Iza mene je i Evropski šampionat za igrače do 19 godina u Irskoj, pa se ne plašim izazova. Rano je da bilo šta prognoziram, ali sam siguran da ova reprezentacija ima kvalitet za dobar rezultat - rekao je Jović.

Plavi uveličavaju jubilej Slavije

U sklopu proslave 80 godina postojanja Fudbalski klub Slavija, član Vojvođanske lige - zapad, odigraće 18. maja revijalnu utakmicu u novosadskoj Salajki, od 17.30 časova. Svečanost će uveličati mlada reprezentacija Srbije i Crne Gore, a Draganu Okuki biće to poslednja provera pred put u Portugal.
Odmah posle meča plavi će otputovati za Beograd, odakle će u ranim jutarnjim časovima sledećeg dana krenuti na Šampionat Evrope za igrače “ispod 21 godine”.

Od 13. maja s igračima koji su u Novom Sadu biće i prvotimci Crvene zvezde Stojković, Basta, Milijaš, Purović, Milovanović, Biševac i Janković. Skoro je sigurno da će se plavima priključiti i Trišović iz Ukrajine, a ima nagoveštaja da će to učiniti i Krasić (CSKA) i Vukčević (Saturn).
- Babović iz Partizana i Rajković iz OFK Beograda su s omladinskom reprezentacijom i ukoliko se izbore za putnike za Evropsko prvenstvo u Portugalu, direktno će iz Belgije doputovati u Portugal. Od 24 kandidata, u sastavu za Portugal biće 22 reprezentativca - napomenuo je Dragan Vujović.

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Okuka saopštio konačan spisak

Selektor mlade fudbalske reprezentacije SCG Dragomir Okuka saopštio je konačan spisak igrača koji će nastupati na EP u Portugaliji.

Od proširenog spiska 24 igrača otpali su fudbaleri Voždovca Pavlović i OFK Beograda Rajković.

Reprezentacija se trenutno priprema u Novom Sadu gde će 18.maja odigrati meč sa lokalnom ekipom Slavije. Igrači koji nastupaju u inostranim klubovima, čija se prvenstva kasnije završavaju, okupiće se 16. maja, tri dana pre polaska u Portugaliju.

Prvi meč plavi igraju 23.maja u Barselosu od 17 i 15 protiv Nemačke.

Konačan spisak igrača SCG za EP u Portugaliji:

Golmani: Vladimir Stojković (Crvena zvezda), Miroslav Vujadinović (Budućnost Podgorica), Aleksandar Jović (Zeta).

Odbrambeni fudbaleri: Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Duško Tošić (Sošo), Marko Lomić, Nemanja Rnić (obojica iz Partizana), Milan Stepanov (Trabzon), Milan Biševac, Dušan Basta (Crvena zvezda).

Fudbaleri sredine terena: Simon Vukčević (Saturn Moskva), Dejan Milovanović, Boško Janković, Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Stefan Babović (Partizan), Aleksandar Trišović (Krivbas), Ivan Todorović (Zeta), Igor Burzanović
(Budućnost Podgorica).

Napadači: Mirko Vučinić (Leće), Milan Purović (Crvena zvezda), Djordje Rakić (OFK Beograd)

Evropsko prvenstvo igraće se od 23. maja do 4. juna, a "plavi" će u prvoj fazi takmičenja nastupati u grupi sa Nemačkom, Francuskom i domaćom Portugalijom.

Sve mečeve direktno će prenositi TV B92.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MLADA REPREZENTACIJA IGRA KONTROLNI MEČ SA SLAVIJOM (17)

Jedinu proveru forme naša mlada fudbalska reprezentacija za predstojeće Evropsko prvenstvo kojem je domaćin Portugal imaće danas protiv vojvođanskog ligaša Slavije. Plave nade će igrati u okviru jubileja kluba sa Salajke od 17 časova, a kako veli selektor plavih Dragan Okuka priliku će dobiti svi pozvani igrači, naravno sem teško povređenog Aleksandra Trišovića.



- U završnoj fazi priprema smo, bar što se tiče boravka ovde, po dolasku u Porto, sve do meča sa Nemačkom treniraćemo u odgovarajućim uslovima i uveren sam da ćemo biti u dobroj formi na EP, kaže Dragan Okuka i naglašava:

- Odredili smo tim za Portugal, proverili sve igrače i pretposlednjeg dana ražalostila nas je povreda Trišovića. Desetak dana ne možemo računati na njega. U dogovoru sa njim odlučili smo da će putovati i da će nastaviti lečenje kod kuće - kazao je Okuka.

Doktor plavih Dragoslav Đorđević nam je pojasnio povredu Trišovića.
- Priliko centaršuta osetio je žestok bol u desnoj nozi, a posle urađenog ultrazvuka u privatnoj bolnici prof. dr Zoričića konstatovana je povreda butnog mišića desne noge, konkretno razišla su se vlakna omotača mišića dimenzija 7puta12 milimetara i predstoji intenzivno lečenje u narednih sedam do deset dana. Potrebno je apsolutno mirovanje i tek posle toga moći će se govoriti o povratku na teren - kaže dr Đorđević.

Pavlović menja Trišovića

Definitivno bez Aleksandra Trišovića. Vezni igrač mladih nada koji je tokom kvalifikacija pružao sjajne partije i rivalima po levoj strani zadavao puno muka, zbog povrede zadnje lože neće moći da igra na EP u Portugaliji.
- To je bio zaista peh. Mišić je istegnut, osećam bolove i za oporavak ovakve povrede biće potrebno dve - tri nedelje - rekao nam je igrač ukrajinskog Krivbasa.

Dragan Vujović pomoćnik selektora Okuke saopštio je novinarima da će umesto Trišovića biti pozvan Miloš Pavlović fudbaler Voždovca.
- Pavlović je bio na širem spisku sa nama je boravio sve do nedelje, pa je logično da smo njega odmah pozvali i koliko sutra Pavlović će se priključiti timu pred put u Porto - rekao je Vujović.

Podrška Vinarije Čoka

Kompletan tim naše mlade reprezentacije juče je bio na novosadskom Sajmu. Asovi plavih srdačno su dočekani u Master centru, a cilj njihove posete poljoprivrednom Sajmu bio je štand Simeks grupe, bolje rečeno Vinariji Čoka. Kompanija koja sdušno pomaže Fudbalski Savez Srbije i Crne Gore i ovoga puta uz proizvode Vinarije Čoka poželela je srećan put plavim nadama na Evropsko prvenstvo koje se od 23. maja do 4. juna održava u Portugaliji.
Na snimku Dragutina Savića je samo deo atmosfere tokom boravka mladih reprezentativaca na štandu Vinarije Čoka.

Juče su plavi propustili prepodnevni trening umesto toga, u hotelu “Park” bilo je teoretskog rada i sastanaka, zatim je naša mlada reprezentacija bila gost na Sajmu i tek u večernjim časovima plavi su vežbali na Gradskom stadionu.

Poslednji su se pripremama reprezentacije priključili Milan Stepanov i Branislav Ivanović.
- Moj klub Trabzon je sezonu okončao osvajanjem četvrtog mesta u turskom prvenstvu, plasirali smo se u Kup UEFA i svi su zadovoljni - kaže Novosađanin Stepanov i dodaje:-Sve misli i energiju sada sam usmerio ka reprezentaciji u učešću na EP. Branimo drugo mesto koje je predhodna selekcija osvojila u Nemačkoj i iskreno se nadam da i mi možemo do uspeha u Portugalu. Kvalifikaciona grupa je teška, ali i mi imamo veoma kvalitetan sastav i pravo na nadu. Važno je da ne pravimo greške iz minulih vremena i da zbog prigovora i gluposti ne ostajemo sa igračem, pa i dvojicom manje. U Evropi se to ne prašta.
Odmah posle utakmice sa Slavijom mladi odlaze u Beograd, gde će prespavati i u petak rano ujutro preko Frankfurta odlaze u Porto.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Đukić selektor mladih

Miroslav Đukić od nedelje će zvanično biti selektor mlade reprezentacije Srbije. Predsednik FSS Zvezdan Terzić produžiće iz Milana na ovo špansko ostrvo, gde će ga čekati bivši reprezentativac Jugoslavije i fudbaler Mačve, Rada, Deportiva, Valensije i Tenerifa.

“Dogovorio sam se sa Terzićem da se vidimo u nedelju na Majorki i razgovaramo oko svih detalja. Šanse da se sve uspešno završi su veoma velike, ne bih govorio u procentima. Najvažnije je da postoji velika obostrana želja da preuzmem mladu reprezentaciju Srbije. Zahvalan sam na poverenju. Biće mi velika čast i obaveza da postanem selektor“izjavio je Đukić.

Gotovo dve decenije Đukić živi u Španiji. Trenutno je sa porodicom u Valensiji, gde je u poslednje vreme bio direktor mlađih selekcija. Posao u Srbiji biće mu prvo direktno trenersko iskustvo.

“ Ne bežim od odgovornosti i spreman sam da se suočim sa svim obavezama. Ne poznajem najbolje momke koji imaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju. Budući saradnici iz stručnog štaba, međutim, znaju svaki detalj, a i međusobno ćemo brzo da se upoznamo na terenu“ rekao je Djukić.

Mlada reprezentacija u prvom krugu kvalifikacija za EP gostovaće Gruziji 3. septembra, a potom dočekuje Litvaniju 6. septembra. Pobednik ide u baraž, pred Miroslavom Đukićem je novi izazov u fudbalskoj karijeri.
Locked