Halo Zurnal, ovde Sport!

Locked
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Halo Zurnal, ovde Sport!

Post by Djumi »

U ovom topicu cemo pisati izvestaje iz Sportskog Zurnala i Sporta koji se odnose na Vosu ali i izdvojene izjave nasih protivnika koje se odnose na Nas.Znam da mnogi od Vas nevole Zurnal ali mislim da treba upotpuniti informacije ali i citati zanimljive tekstove.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

SEP BLATER-PREDSEDNIK FIFA

Post by Djumi »

"PREBOGATE GAZDE I NEZAJAZLJIVI FUDBALERI UNISTICE NAJLEPSU IGRU"

Predsednik FIFA Sep Blater je u intervjuu za fajnensel Tajms optuzio najbogatije evropske klubove da ce preplacivanjem i nagomilavanjem igraca unistiti fudbal.
Sadasnja situacija u fudbalu nalikuje na borbu ogromne vecine protiv nekoliko najbogatijih,s tim da se vecina bori kopljima i macevima, a manjina nuklearnim oruzjem.Kolicina novca kojom raspolazu neki klubovi je bizarna,plate igraca,cene ulaznica i sve veca uloga silnih menadzera i borba za TV prava otisle su predaleko-rekao je Blater.
Vreme je da se nesto ucini,jer fudbal se mora vratiti korenima u ime vise od milijardu ljudi koji ga igraju,vole i zive za njega.Milijarderi koji su vodjeni pre svega licnim i poslovnim interesima ce unistiti igru.
Prvi covek FIFA nije propustio priliku da se obrusi i po nezajazljivim fudbalerima.
Polupismeni fudbaleri koji igraju za mesecnu platu vecu od 100 000 funti i ucenjuju svoje klubove su takodje velika pretnja za buducnost fudbala.Neodrzivo je da fudbaler godisnje zaradjuje po 10 miliona evra.Nema logike da mladic od dvadesetak i nesto godina mesecno zaradi koliko prosecan covek ne zaradi ni za 20 godina-zakljucio je Blater.
Nema sumnje da ce intervju celnog coveka svetske kuce fudbala izazvati
buru negodovanja,ali mora se priznati da je vecina njegovih reci ispravna i istinita.

Nije bas o Vosi ali u nedostatku informacija nije lose za pocetak.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Post by Djumi »

NIJE ZABRANJENO KOMENTARISANJE :!:
Image
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

ma sve je to prazna prica.lenart johansson(predsednik uefa,covek koga nemogu da oteraju u penziju jer se,po njegovom misljenju,on jos uvek oseca sposobnim za taj posao :roll: i nemoze da ostavi odgovornost na nekog mladjeg jer ce taj upropastiti fudbal i niko kao on nezna da komanduje uefom :shock: ) se sam hvalio po svedskim novinama kako je licno uz podplacivanje istocnoevropskih delegata doprineo da engleska dobije evropsko prvenstvo u fudbalu.nista to nije cudno jer je svima nama poznato da se fudbal pretvorio u novac i da se sve moze namestiti i namesta se ali od glavnog coveka uefe cuti javno da se hvali sa tim i to sa podsmehom(tamo oni jadnici iz istocne evrope) je ipak malo iznenadjujuce.nama je interesantno i da je izjavio da je dobio poklone(dobijao je on od mnogih ali ovo se malopodudara sa nekim drugim dogadjajima) od azerbejdzana a to je bilo posle onoga sto se nama desilo,tu nije on toliko kriv koliko mi sami,kada su se na brzinu stvorili uslovi da azerbejdzan dobije dozvolu za igranje na domacem terenu.setite se da im je pretila suspenzija ali se wels zalozio cak kod engleza da im dozvole samo zato sto su nam azerbejdzanci uzeli bod u podgorici.sad sam otisao daleko ali ono sta je pesnik hteo da kaze je:ko o cemu kurva o postenju.mogao sam to napisati odmah na pocetku a ne ovde da pisem celu knjigu :lol:
User avatar
Turija
Posts: 10666
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Blaterov govor može biti početak buđenja, kroz fudbal, savesti ,,Stare Evrope,, ili možda obmana.A, dobro je poznato da je uvek sve krenulo od Stadiona.
Ne može se sreća malobrojnih temeljiti na nesreći i bedi siromašnog sveta.Nije problem u fudbalerima, već su oni u problemu.Veliki sportisti su, u ogromnoj većini, veliki humanisti, spremni da daju deo, svog dosta teško zarađenog novca, siromašnim obožavaocima.Hiljade i milioni, nekako se još i dele.Milijarde nikako.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Duke
Posts: 236
Joined: Wed Jan 19, 2005 7:19 pm
Location: Podbara

Post by Duke »

Fudbal je prestao da bude fudbal kada je poceo da se igra zbog novca...
You'll never walk alone!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8837
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Sa B92:
Mađarska ne dâ Puškaševe stvari

Lični predmeti obolele fudbalske legende Ferenca Puškaša spremni su za prodaju, međutim, mađarski sportski zvaničnici saopštili su danas da će se potruditi da to spreče.

Jedna engleska aukcijska kuća u Česteru, objavila je da ima 120 predmeta koje će izložiti 2. novembra, ali Mađarska nacionalna sportska kancelarija odgovorila je da će kontaktirati sa Puškašovom porodicom i pronaći način da spreči da nacionalno blago našeg severnog suseda putuje po svetu.

Puškaš (78) se već nekoliko godina nalazi u bolnici u Budimpešti zbog pogoršanog zdravstvenog stanja i problema sa pamćenjem. On je pre pet godina oboleo od Alchajmerove bolesti.

U avgustu je održana utakmica između njegovog bivšeg kluba Real Madrida i reprezentacije Mađarske, posle koje je saopšteno da je sakupljeno 89.000 evra za Puškaša. Međutim, neki engleski mediji izvestili su da je njemu pripalo samo 7.000 evra, što je nedovoljno za medicinske tretmane koji su mu potrebni.

Kako navodi engleski "Telegraf", oko 40.000 ljubitelja fudbala tada je došlo na stadion da plati ulaznicu i pomogne fudbalskoj legendi i njegovoj supruzi Eržebet, koja ga posećuje svaki dan u bolnici.

Na aukciji će se naći Puškašev dres iz 1952. godine, kada je Mađarska pobedila na Olimpijskim igrama u Helsinkiju, njegova srebrna medalja sa Svetskog prvenstva 1954. godine i "Zlatna kopačka", koju je zaslužio, pošto je postigao 84 gola u 85 utakmica odigranih za reprezentaciju.

Direktor Mađarskog sportskog muzeja Lajoš Sabo izjavio je da njihova kolekcija ima samo jedan dres Ferenca Puškaša.

Puškaš je prebegao u Španiju posle neuspeha revolucije u Mađarskoj 1956. godine i igrao sa Alfredom di Stefanom u Real Madridu. Nadimak mu je bio "Pančo", a četiri puta je bio najbolji strelac prvenstva, osvojio je tri evropske titule i pet šampionata u periodu od 1958. do 1967. godine.



Eto humanost bogatih klubova na delu :!:
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Post by Djumi »

Radoye wrote:Sa B92:
Mađarska ne dâ Puškaševe stvari

U avgustu je održana utakmica između njegovog bivšeg kluba Real Madrida i reprezentacije Mađarske, posle koje je saopšteno da je sakupljeno 89.000 evra za Puškaša. Međutim, neki engleski mediji izvestili su da je njemu pripalo samo 7.000 evra, što je nedovoljno za medicinske tretmane koji su mu potrebni. :
Image[/URL]
E i to je zivot :!:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

SPORTSKI ZURNAL,SUBOTA,15 OKTOBAR 2005

Post by Djumi »

NOVOSADJANI S OPRAVDANIM RESPEKTOM DOCEKUJU OFK BEOGRAD I MISLE NA POBEDU

PROLAZ KROZ ''KONTROLISANU ROMANTIKU''

Vojvodini,kaze njen trener Zoran Maric,pauza u prvenstvu nije bas dosla u najsrecnijem trenutku.Prema njegovim ocenama tim je igrao sasvim dobro,stabilizovao je formu i sad,uoci danasnjeg susreta s romanticarima se postavlja pitanje koliko su dani bez utakmica uticali na na igru njegovih izabranika.
Pauzu smo iskoristili,po meni,na najbolji nacin.Osim sto smo redovno trenirali imali smo i jednu kontrolnu utakmicu u Banatskom Dvoru,gde smo porazeni od domace Buducnosti s 0:2.Ako se gleda samo rezultat,to nije bilo uspesno,ali buduci da sam taj mec iskoristio i za neke takticke eksperimente-mislim da ce nam jos kako dobro doci tih 90 minuta.
Kada to kaze,Maric pre svega misli na takticki plankoji je pripremao za danasnji mec sa OFK Beogradom.
U Banatskom Dvoru smo pokusali da odigramo onako kako bi trebalo da izgleda u susretu OFK Beogradom.Da budem sasvim konkretan znam da Beogradjani predstavljaju najvecu opasnost kad im se dozvoli inicijativa,odnosno kad osvoje loptu.Mi smo u B.Dvoru pokusali da poslednju liniju odbrane pomerimo napred,da proverimo mozemo li na taj nacin da se suprostavimo OFk-u i to se pokazalo kao neuspesno.Prema tome,moracemo da potrazimo drugaciji recept.
Trener Novosadjana s puno lepih reci govori o prvoligasu s Karaburme.
Mislim da necu uvrediti nase goste ako kazem da po imenima nemaju najjacu ekipu u nasoj Prvoj ligi,ali je nesumnjivo to da igraju najbolje i da nisu slucajno tako visoko plasirani.Ako kazem da nas ocekuje izuzetno teska utakmica,necu reci nista novo jer OFK-a zasluzuje postovanje i po onome sto pruza na terenu i po broju osvojenih bodova koje je do sada osvojio.
Na koji nacin ce se Novosadjani suprostaviti romanticarima ?Zoran Maric prenosi ono sto mu je rekao jedan od njegovih saradnika Miroslav Curcic.
Curcic je gledao utakmice OFK Beograda i rekao mi je da jedan od najacih aduta naseg danasnjeg protivnika njegova leva strana.Takodje,romanticare krasi i to sto u zavrsnicu ulaze sa nekoliko igraca,pre svega onih iz srednjeg reda.To je takodje ozbiljno upozorenje i nastojacemo da se pripremimo da tu odgovorimo na pravi nacin.
Vojvodina,uprkos tome sto sa uvazavanjem docekuje OFK Beograd,ipak razmislja i o pobedi.
Razume se,kad smo domacini i kad mozemo da racunamo na pomoc svojih navijaca,onda imamo i pravo da se nadamo da mozemo da izadjemo na kraj i sa rivalom kao sto je OFK Beograd.Dosta tesko postizemo golove i to moze da bude problem u danasnjoj utakmici,ali zahtevacu da i nasi manevarski igraci budu ambiciozniji i aktivniji u zavrsnici.Nije samo za spiceve primaran zadatak da postizu golove.
U danasnjoj utakmici trener Zoran Maric nemoze da racuna na Nina Pekarica koji je kaznjen,pa ce zbog toga kapiten Stepanov biti u timu iako mu zbog 4 zuta kartona sledi pauza.On ce tu kaznu izdrzati u narednom kolu,a jos su van stroja Popovic i Djurovic.
Do sada smo najcesce igrali 3-5-2 ,jer se pokazalo da takav osnovni raspored najvise odgovara profilu igraca sa kojima raspolazem.Danas ce to mozda izgledati drugacije na terenu,jer moramo da amortizujemo OFK Beograd na delovima terena gde je on najopasniji,odnosno da u svakom trenutku insistiramo na kontraudarima,na trazenju puta do pobede-kaze prvi strucnjak novosadskog prvoligasa.
M.G.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Lep naslov teksta u danasnjem Zurnalu
Djuric ne voli romantiku :D
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

SPORT,16 Oktobar 2005.

Post by Djumi »

Vojvodina u finisu utakmice kaznila promasaje gostiju sa karaburme
DJURICEVA RAMPA ROMANTICI

Iako inferiorna tokom veceg dela meca,Vojvodina je u N.sadu uspela da savlada lidera na tabeli Meridijan super lige.to joj je za rukom poslo tek u finisu meca,kada je do tada boljem OFK Beogradu ponestalo koncentracije i daha,a domacin,predvodjen nadahnitim kapitenom Stepanovom,pokazao da je sposoban da do kraja odigra takmicarski i u mecu u kojem nije briljirao zabelezi pobedu.
Tokom celog prvog poluvremena gosti su kontrolisali igru i stvorili nekoliko izglednih prilika.Najpovoljniju je u 21 minutu propustio Stosic.na otprilike 30 metara od gola Vojvodine agilni Kirovski je oduzeo loptu i lepo uposlio mladog reprezentativca OFK Beograda,koji je usao u sesnesterac,a zatim pokusao da ispod Todica loptu posalje u mrezu.Cuvar mreze Vojvodine je,medjutim,odlicno reagovao i loptu izbio u korner.Uz to,prilike da zatresu mrezu Vojvodine imali su i Simic,Stancic i Kirovski,ali su i oni bili neprecizni.Na drugoj strani pomena vredni bili su pokusaji Stepanova,posle kornera Vukelje i lep sut Dobrica sa 20-ak metara,koji je zavrsio tik iznad precke Erica.Romanticari su sa napadima nastavili i u drugom poluvremenu,a izgledne sanse su u 48 i 64 minutu propustili Petrovic i Kirovski,da bi potom usledio pad u njihovoj igri,koji je Vojvodina znalacki iskoristila.U 79 minutu Jovanovic je ,posle odlicne asistencije Dobrica,pogodio stativu,u 82 minutu sjajnu priliku je propustio Vukelja,da bi minut kasnije rezervista Djuric zapecatio sudbinugostiju.Vrlo dobri Kizito je lepo prosao po desnom boku,mada izraziti levak,odlicno centrirao desnom nogom,a stoper Djuric ,takodje levak,desnom uhvatio divan volej,i smestio loptu u sam desni rogalj Erica.
Posle toga gosti sa Karaburme su potpuno pali,pa igracima Vojvodine,kojima je gol ocigledno ulio veliko samopouzdanje,nije bilo tesko da mec rutinski privedu kraju i uknjize 3 vise nego dragocena boda.

Djordje Vukmirovic
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

SPORT,17 Oktobar 2005.

Post by Djumi »

''LALE''POSLE IZMENA DO BODOVA PROTIV OFK BEOGRADA
TRIJUMF SA KLUPE

Umecu sa OFK Beogradom trener Vojvodine Zoran Maric je izvrsio tri izmene-dve zbog povrede i jednu takticku.Sve su,kako se pokazalo,bile prave i svaka je ,na svoj nacin,doprinela konacnom trijumfu novosadskih crveno-belih.
prva se zbila u 24 \minutu kada je povredjenog vezistu Kacara,do tada najboljeg i najagilnijeg igraca domacih,zamenio Milutinovic,kako se do kraja meca pokazalo,sasvim uspesno.Uz to,zbog povrede igru je u 61.minutu,napustio i solidni stoperStosic,a Djuric,koji ga je zamenio,pored dobre igre u odbrani,u 83 minutu je bio strelac gola koji je odlucio mec.
Ipak,najvaznija od svih bila je jedina takticka izmena koju je trener Novosadjana nacinio vec u 33 minutu.Umesto mladog veziste Pavlovicatada je,na prilicno cudjenje prisutnih na stadionu,usao defanzivac Nastic,sto je ,kako se pokazalo,sustinski preusmerilo tok meca,omogucivsi Vojvodini da se najpre odbrani,a potom udje u pobedonosnu zavrsnicu.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

ZURNAL,17 OKTOBAR 2005-PONEDELJAK

Post by Djumi »

VOJVODINA SE RADOVALA POBEDI IAKO NIJE NADIGRALA OFK BEOGRAD

NJEGOVO VELICANSTVO -MINIMALAC

Kako je igrala C.Zvezda u finalu sa Olimpikom u Bariju?O tome i danas raspravljamo,a Evropa pamti samo najvazniju cinjenicu-kome je pripao pehar.
Sve te dileme otvaraju se i posle meca u kojem je OFK Beograd sat vremena bio superiorniji,da bi ga onda u poslednjih 30 minuta Vojvodina oborila na pleca i kuci vratila kao porazenog.Kakvu korist romanticari imaju od toga sto su mozda svi statisticki podaci na njihovoj strani,posebno onaj o posedu lopte,kad gotovo nista nisu stvorili pred novosadskim golom?Samo je Stosic,u 21 minutu,bio konkretno opasan za Todica,dok situacija iz 75 minuta i netreba pominjati buduci da Arsenijevic nije ni uputio loptu ka novosadskoj mrezi.
Na drugoj strani,u poslednjih 20 minuta,Vojvodina je na ''celsijevski ''nacin dosla do trijumfa.Pre Djuricevog pogotka,koji je presudio pobednika,domaci igraci su tri puta bili oci u oci sa Ericem(Kizito,Jovanovic,Vukelja).Naravno,u svemu ovome netreba zaboraviti ni uvek vaznu ulogu srece,ali sigurno da se do pravih odgovora nece doci ako se sve svede na pojednostavljen pristup i u prvi plan istakne zakljucak o spletu nepovoljnih ili povoljnih okolnosti.
Trener je uvek u pravu kad ga posluzi rezultat.U ovom slucaju,konkretno govoreci,zamislio sam da otprilike 70 minuta drzimo ravnotezu na terenu i da onda,kad se gosti istrose,pokusamo da zapretimo.Moram da priznam da smo se prilicno patili 60-65 minuta.Branili smo se svim snagama,oka nismo mogli da otvorimo pred stalnim pritiscima OFK Beograda,ali smo docekali svoj period igre i imali srece da od 4 velike sanse,iskoristimo jednu.Zvuci na kraju jednostavno ali nije bilo tako.Da je,na primer,OFK Beograd u periodu dominacijepostigao bar jedan gol,utakmica bi imala sasvim drugaciji sadrzaj i verovatno za nas nepovoljan epilog.
Osim bodova kao najvece vrednosti minimalnog trijumfa,Zoran Maric jos vazno iz 90 minuta igre sa ''romanticarima'' izdvaja sledece:
Upornost,istrajnost i organizovana odbrana.To nije nimalo lako,narocito ako se protiv sebe ima nesumnjivo kvalitetan rival,vodeci tim na tabeli.Izdrzali smo sve.Ocekivao sam da ce nas OFK Beograd drzati ''visoko'' ,da ce liniju odbrane pomeriti napred i tu sam video sansu za protiv-udar.To je bio plan koji se,na nasu srecu,ostvario.
U Maricevoj odluci da se snaznom gostu suprostavi sa trojicom mladih igraca na sredini terena Kacarom,Vukobratovicem i Pavlovicem bilo je velikog rizika.On posle svega kaze da drugog izbora gotovo da i nije imao,da je to bilo iznudjeno resenje.
Rizicno jeste bilo,ali na drugoj strani treba videti i da li sam imao alternativu.Nisam.
Da nebi ispalo kako se za mlade opredelio zato sto nije imao druge igrace na raspolaganju,trener novosadskog prvoligasa pojasnjava:
Generalno,naklonjen sam mladim igracima,verujem u njih i uvek sam spreman da ih forsiram.Sve je utoliko povoljnije ako se radi o potencijalima kakvi su Kacar,Vukobratovic i Pavlovic,stim sto se svakako mora voditi racuna i o tome da ih se ne preforsira sa opterecenjem.
Sve u svemu,iza Vojvodine su pobede nad Smederevom i OFK Beogradom,kao i remi u Ivanjici,tako da se s puno samopouzdanja i optimizma moze gledati u buducnost.Gostovanje u Zemunu bi sigurno imalo drugaciju ""specificnu" tezinu da prethodne tri utakmice nije osvojeno 7 bodova.

OPREZNO SA PAVLOVICEM
U trecem kolu sampionata,u prvoj utakmici u kojoj je protiv Rada vodio Vojvodinu,Zoran Maric je mladog Pavlovica zamenio u 22 minutu.U subotu je ovaj daroviti decak morao na klupu u 32 minutu.Zasto ?
U pitanju su bili takticki razlozi a ne nezadovoljstvo igrom Pavlovica-odgovara prvi strucnjak Vojvodine.Medjutim,buduci da je Pavlovic 18-godisnjak i da je privatno u delikatnoj situaciji(nedavno mu je umrla majka)Zoran Maric obecava:
Osecam duznost da budem posebno pazljiv prema Pavlovicu .Objasnicu mu da sam kao trener primoran i na zrtvu kad je to u intersu ekipe.A sto se njega licno tice,radi se o dobrom decaku,sigurno uzdrmanom zbog tragedije u porodici,pa je to razlog vise da mu se svi budemo naklonjeni.
MISA GAVRILOVIC
Last edited by Djumi on Mon Oct 17, 2005 6:33 pm, edited 1 time in total.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Vuk
Posts: 42
Joined: Sun Aug 21, 2005 12:31 am
Location: Detelinara

Re: ZURNAL,17 OKTOBAR 2005-PONEDELJAK

Post by Vuk »

Djumi wrote:VOJVODINA SE RADOVALAPOBEDI IAKO NIJE NADIGRALA OFK BEOGRAD

NJEGOVO VELICANSTVO -MINIMALAC

Kako je igrala C.Zvezda u finalu sa Olimpikom u Bariju?O tome i danas raspravljamo,a Evropa pamti samo najvazniju cinjenicu-kome je pripao pehar.
OPREZNO SA PAVLOVICEM
U trecem kolu sampionata,u prvoj utakmici u kojoj je protiv Rada vodio Vojvodinu,Zoran Maric je mladog Pavlovica zamenio u 22 minutu.U subotu je ovaj daroviti decak morao na klupu u 32 minutu.Zasto ?
U pitanju su bili takticki razlozi a ne nezadovoljstvo igrom Pavlovica-odgovara prvi strucnjak Vojvodine.Medjutim,buduci da je Pavlovic 18-godisnjak i da je privatno u delikatnoj situaciji(nedavno mu je umrla majka)Zoran Maric obecava:
Osecam duznost da budem posebno pazljiv prema Pavlovicu .Objasnicu mu da sam kao trener primoran i na zrtvu kad je to u intersu ekipe.A sto se njega licno tice,radi se o dobrom decaku,sigurno uzdrmanom zbog tragedije u porodici,pa je to razlog vise da mu se svi budemo naklonjeni.
MISA GAVRILOVIC
Ma daj Dzimi (glupo je reci) ali majka mu je umrla i pre utakmice.Bogami riblja corba deluje.
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Post by Djumi »

Nije lose procitati :?: :!:
Image
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Locked