Klubovi iz Vojvodine

Locked
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Klubovi iz Vojvodine

Post by Dejan »

OFK Kikinda osnovana 1909 godine
Klupska boje crvena!

Image
Image

Fk.Becej osnovan 1920 godine.
Klupske boje plavo bela!
Image
Image

Fk.Radnicki Sombor osnovan 1912 godine.Klupske boje crveno bele.
Image

Fk.Backa-Backa Palanka osnovan 1945 klupska boja plava!
Image

Fk.Cement-Beocin osnovan 1913 klupske boje belo-pleve!
Image

Fk.Vrbas klupska boja plava!
Image

Fk.Crvenka klupske boja vrveno bele!
Image

Fk.Elan Srbobran osnovan 1921 godine!Klupska boja plava!
Image

FK.Backa-Subotica osnovana 1901 godine!Klupske boje crveno bela!
Image
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8855
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

DNEVNIK, 04-01-2005
FUDBAL U MOLU BAŠ SPECIFIČAN
Vode do kraja, pa puste drugog

Image

Molci su, i sami meštani kažu, specifični po mnogo čemu. Eto, na primer, čudni su i fudbaleri. Imaju običaj da pobeđuju redom i kada se približi kraj prvenstva, onda naglo počnu da gube. Puštaju, vele, druge u viši rang, jer jednostavno, novaca nemaju.
- Ima tu debele istine - kaže predsednik FK Bačka iz Mola Dušan Simendić. - Dovijamo se kako znamo i umemo. Tako je i sada kada se takmičimo u Području Subotice. Ustupali smo viši rang Kanjiži, Vinogradaru a nije isključeno da opet nekome podarimo prvo mesto. Na polusezoni smo drugi iza Udarnika iz Višnjevca. Nama je važno da klub traje od osnivanja, da živi, da se u njemu i oko njega okupljaju i deca i stariji.
U prošloj godini Molci su obeležili lep jubilej. Devedeseti rođendan prolsavili su utakmicom s našim najstarijim klubom - subotičkom Bačkom.
- Ne znamo zbog čega, ali niko se iz FS Vojvodine nije udostojio da bude naš gost, iako smo uredno poslali poziv. Ni razne televizije, osim SOS kanala, nisu se libile da emituju materijal s proslave. No, nema veze. Naših 25 seniora, isto toliko omladinaca i 60 pionira su lep zalog za molski fudbal - veli Simendić.
Bačka iz Mola osnovana je 1914. godine. Plavo-beli menjali su ime kroz istoriju, a zvali su se, između ostalog, MAK i Molac.
- Jedan od najzaslužnijih u istoriji kluba je naš doktor Radomir Marić. Sadašnji izgled stadiona i terena je njegov projekat. Pre 12 godina napravljene su nove klupske prostorije uz pomoć Mesne zajednice Mol i dva donatora “Promet progres” i “Poljopromet” iz Mola. Takođe nas redovno pomažu pored Mesne zajednice Centar za sport, “Poljotehnika” i “Zora”- kaže Simendić.
Generacija koja je 1996/97. godine ušla u Vojvođansku ligu ima posebno mesto u klupskoj istoriji, a na dobrom putu da je dostigne je i sadašnja grupa igrača koju predvodi trener Mladen Simendić. Za Bačku igraju: Žolt Koš, Dragan Jakšić, Srđan Jakšić, Momir Tanasković, Tomaš Žaki, Vlajko Majstorović, Rodrigez Nađ, Dušan Radonjić*, Dejan Simendić, Robert Zombori, Kristijan Rehorc, Zoran Morović, Igor Cvitko, Zoran Cvitko, Atila Cvitko, Danijel Udovički, Rade Radulaški, Branislav Durkulić, Kristijan Halas, Slobodan Šerić, Milan Jelić i Jožef Dongo.
- Prvi strelac lige je Atila Cvitko, a Atila Sečanj i Robert Kovač zaslužuju posebnu pažnju jer predano rade s najmlađima. Veliku zahvalnost dugujemo OŠ “Novak Radonić” koja nam ustupa salu gde zimi treniramo u fiskulturnoj sali. za naše pregalaštvo Opština Ada dodelia nam je plaketu kao najbljoem sportskom kolektivu u 2004. godini - ističe Simendić. S. S.

Navijači

Pored sponzora za život kluba bitni su i njegovi verni navijači. NJih desetak i novčano pomaže klub, a ne libi se ni da zasuče rukave kada je to potrebno. Predvode ih pravi zaljubljenici u plavo-belu boju Balint Sečanji i Vilmoš Šipoš.
- Mislim da nisu propustili ni jedno gostovanje - kaže predsednik Simendić.
Kum ga zarazio
Bačka iz Mola je možda jedini fudbalski klub čiji predsednik loptu u životu nije šutnuo. Zli jezici kažu, da je u životu šutnuo samo mačku ispred kućnog praga. Šalu na stranu, ali Dušanu Simendiću taj podatak ni malo ne smeta da uz sve poteškoće uspešno vodi klub.
- Fudbalom me je zarazio moj kum Vasa Morović. Prvo me je uveo u fudbalske vode, a 1996. napustio je FK Bačku iz Mola. Od tada svi mene grde kad nešto ne valja, ali naši fudbaleri zaslužni su što Molu ovaj sport donosi mnogo više radosti nego tuge - uverava predsednik Simendić.



* Igrao za omladince Voše, svojevremeno kadetski reprezentativac.
gabric_a

Post by gabric_a »

FK Palic :mrgreen:
Osnovan 1945,klubske boje:crno-bela
Stadion:SC"Janko Pejanovic",imamo jednu tribinu,jos se drzi!
Rang takmicenja: Vojvodjanska liga "Sever"
Posle 5 odigranih kola prvi na tabeli!(4 pobede,1 poraz = 12 bodova).Gol razlika 13:8.Zadnja utakmica protiv Sente,pobeda 3:1,idemo na titulu! 8) Trenutno na tabeli najblizi Stanisic (11 bodova) i Hajduk(BD),POFK Hajduk,Horgos Higlo (10 bodova).
Inace Vojvodina nam dodje prijateljski klub! :wink:
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

CEMENT2-1RADNIK
RADNICKI(S)0-3BACKA(BP)
INDJIJA3-1TEKSTILAC
ELAN0-0SAJKAS
BIG BUL4-0PROLETER
KIKINDA3-0RADNICKI(NP)
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Radnički (S) u 1/8 finala Kupa SCG

Fudbalski klub Radnički iz Sombora u sredu je na Gradskom stadionu u šesnaestini finala Kupa Srbije i Crne Gore pobedio Zetu iz Golubovca sa 1:0 i plasirao se u osminu finala.

Radnički iz Sombora član je Republičke lige-Vojvodina, a Zeta je prvoligaš.

Utakmici je pisustvovalo oko 1.200 gledalaca.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

8.kolo 24/25.09.2005.
Radnik2-2Radnicki(NP)
Backa1-3KIKINDA(strelci Cazic2,Gecic)
Sajkas3-1Big Bul
Tekstilac1-0Elan
Backa(BP)3-2Indjija
Crvenka0-1Radnicki(S)
Cement0-2Becej
Tavankut1-0Sloga(T)
Proleter1-1Vrbas
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8855
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

OPŠTINSKI FUDBALSKI SAVEZ SUBOTICE

Opštinski fudbalski savez Subotice je u oblasti fudbalskog sporta organizovan kao jedinstvena sportska granska organizacija za teritoriju opštine Subotica. U Zakonu o sportu tip našeg granskog saveza je jasno definisan, kao i njegova uloga i značaj u jednom gradu ili sredini, posebno zbog toga što svi fudbalski klubovi izražavaju svoje interese i potrebe putem Opštinskog fudbalskog saveza.

OFS Subotice je jedan od najstarijih fudbalskih saveza u staroj Jugoslaviji, a možda i najstariji. Po svemu sudeći, podaci ukazuju na to da OFS Subotice, pored toga što ima najstariji klub u državi, je savez koji je osnovan 30.09.1920. godine, što za nas predstavlja izuzetno važan podatak, kako za Suboticu, tako i za Vojvodinu, pa i Republiku u celini. Takođe, na osnovu podatka da je FK „Bačka” iz Subotice, fudbalski klub koji je osnovan 1901. godine, smatramo da smo i jedan od najstarijih saveza, a možda i najstariji u svim prethodnim državama koje su se zvale Jugoslavija.

Opštinski fudbalski savez je ujedno i registracioni savez, koji servisira 28 registrovanih fudbalskih klubova na teritoriji opštine Subotica, u kojima nastupa 1800 registrovanih igrača u 72 selekcije. U okviru Opštinskog fudbalskog saveza stručne službe OFS organizuju i vode takmičenje klubova opštinske fudbalske lige, kao i takmičenje mladih selekcija.

U okviru Opštinskog fudbalskog saveza Subotice funkcionišu tri Udruženja, od kojih je najmasovnije Udruženje fudbalskih klubova:

FK SPARTAK Subotica
OFK TAVANKUT Tavankut
FK RADNIČKI Bajmok
ŽFK SPARTAK Subotica
FK VINOGRADAR Hajdukovo
FK BAČKA 1901 Subotica
FK PALIĆ Palić
FK HAJDUK Bačko Dušanovo
FK UDARNIK Višnjevac
FK SEVER Subotica
FK BIKOVO Bikovo
FK SOLID Subotica
FK ČANTAVIR Čantavir
FK ĐURĐIN Đurdin
FK LOKOMOTIVA Subotica
FK PEŠČARA Šupljak
FK BRATSTVO Ljutovo
FK ŽEDNIK Stari Žednik
FK PREPOROD Novi Žednik
FK MALA BOSNA Mala Bosna
FK ELEKTROVOJVODINA Subotica

http://www.ofs-su.co.yu/
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Bravo za ideju

Post by Владика »

Vojvođanski fudbal zamire. Ovdo je sjajna ideja da propratimo tzv. male klubove iz naše pokrajine! Dejo svaka čast za ideju!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

BORAC IZ ŠAJKAŠA OBELEŽIO OSAM DECENIJA POSTOJANJA

Fudbalski klub Borac iz Šajkaša obeležio je snačajan – 80 godina od osnivanja. Grupa entuzijasta, među kojima su bili Branko Pavlović, Đorđe Rajić, Spasoje Dujić, Dušan Marjanov, Aleksandar Milinkov, Dragoljub Dujić, Miloš Putnik, Žarko Plavšić, Momčilo Vasić, Borko Horvat, Lazar Jevrić, Novak Plavšić, Lazar Čolić, Stevan Radić, Radivoje Čolić, Branislav Marković, Veljko Sabovljev, Cvetko Relja te Petar Rajtenbah, Johan Loc i Johan Rajtenbah, osnovala je 21. juna 1925. godine Radnički sportski klub i nazvali ga Borac. Ovo ime nije menjano ni u najtežim vremenima.

Fudbal u Šajkašu igrao se i mnogo pre osnivanja kluba, još za vreme Austro-ugarske, što potvrđuje činjenica da je u susednom Kovilju FK Šajkaš osnovan već 1908. godine. Zato je i prvu službenu utakmicu Borac odigrao protiv koviljskog Šajkaša.



Prema rečima Jovana Pavlovića, dugogodišnjeg igrača, trenera i sekretara kluba, prvo fudbalsko igralište bilo je na tzv. Stošića placu, gde se igralo do pred Drugi svetski rat, a potom se seli na Beljaču, a od 1946. godine igralište je na današnjem mestu.

Te godine oko igrališta su posađeni jablanovi, od kojih nekoliko stoji i danas. Uređenje današnjeg igrališta (teren, tribine, klupske prostorije...) započelo je osamdesetih godina prošlog veka i traje do danas.

Fudbaleri imaju dobre uslove za rad, a teren im je takav da bi ga poželeli i mnogi prvoligaši.
U svojoj dugoj istoriji klub je imao mnogo uspona i padova i uvek izlazio snažniji i poletniji. Takmičio se u različitim ligama, od najniže pa do Vojvođanske. U Vojvođanskoj fudbalskoj ligi bio je od 1998. do 2005. godine.

Prvu međunarodnu utakmicu odigrao je Borac 1972. godine u Aradu (Rumunija) sa klubom Gloria i izgubio rezultatom 3:1. Na tom turniru za najboljeg igrača proglašen je Zoran Jovanović iz Borca. Najcrnji dan fudbala u Šajkašu bio je 20. avgust 1979. godine kada su na povratku sa turnira u Austriji, u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd – Zagreb (kod Popovače) stradala trojica fudbalera (Branislav Pavkov, Đorđe Vlaškalija i Dušan Marjanov) i trojica navijača i simpatizera Borca (Slobodan Makivić, Rade Đurić i Branko Nikolić).

U znak sećanja na ovu tragediju svake godine odigrava se memorijalna utakmica sa Fudbalskim klubom Novi Sad. Klub je takođe pokretač i organizator tradicionalnog memorijalnog turnira „Jovan Sabovljev – Joca’’ u znak sećanja na ovog poznatog sportskog radnika, koji je trenirao mnoge klubove i, naravno, Borac u kome je bio dugogodišnji rukovodilac.

Na turniru, uz Borac kao domaćina, redovno učestvuju još tri najpoznatija kluba iz šajkaške: Jugović iz Kaća, ŽSK iz Žablja i Šajkaš iz Kovilja.

Fudbalski klub Borac danas predstavlja najbrojniji sportski kolektiv u Šajkašu sa oko 180 članova. Predsednik Skupštine je LJuban Kovanušić, a Upravnog odbora Mladen Petrović. Klub ima četiri selekcije. Trener prvog tima je Dragan Dobrić, a njegov zamenik Vinko Đurić je ujedno i standardni prvotimac.

Podmladak trenira Slobodan Kajtez a pionire (1991/92. godište) Željko Marić. Najmlađu selekciju, petliće, trenira Radivoj Rogić.

Veliki jubilej Borac je dočekao u rezultatskoj, igračkoj i finansijskoj krizi. Ove godine ispao je u niži rang takmičenja – Područnu ligu Novi Sad. To je dovelo do kompletne promene rukovodstva kluba. Borac je napustilo nekoliko standardnih prvotimaca, čije bi igre mnogo značile u prevladavanju sadašnje rezultatske krize.

Finansijske neprilike su opšte poznata priča za našu sredinu. Raduje činjenica da je AD „Budućnost’’ iz Novog Sada ostala generalni sponzor kluba, a pronađene su i druge firme i organizacije koje su voljne da pomognu. Zbog niza pomenutih okolnosti jubilej je obeležen skromno, ali dostojanstveno.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

10.kolo 05.10.2005. (sreda)

RADNIK-BAČKA 1901
TAVANKUT-RADNIČKI (NP)
PROLETER-KIKINDA
ŠAJKAŠ-SLOGA T
TEKSTILAC-VRBAS
BAČKA (BP)-BIG BUL
CRVENKA-ELAN
CEMENT-INĐIJA
BEČEJ-RADNIČKI (S)

Tabela
bodova-utakmica
1.Becej 25-9
2.Indjija 20-9
3.Radnicki(S) 17-9
4.Backa(BP) 17-9
5.Big Bul 16-9
6.Sloga(T) 16-9
7.Tavankut 15-9
8.Vrbas 13-9
9.Cement 12-9
10.KIKINDA 11-9
11.Elan 11-9
12.Crvenka 10-9
13.Radnik 9-9
14.Proleter 9-9
15.Sajkas 8-9
16.Tekstilac 7-9
17.Radnicki(NP) 6-9
18.Backa 1901 0-9

U visi rang ide samo 1 ekipa dok ispadaju poslednje 3 ekipe :!:
BondNS
Posts: 189
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:32 pm
Location: 10 minuta od stadiona

Post by BondNS »

Ne znam šta drugo da kažem, osim
:!: :!: :!: SVAKA ČAST :!: :!: :!:
JEDNA STVAR MI NIJE JAZNA,ZASTO NASI KLUBOVI POSLUJU SA CIGANIMA KAD NIKAD NISTA NE ISPLACUJU,SVOJEVREMENO SU POSLALI UZICKU SLOBODU U DRUGU LIGU ZBOG TOGA,A I JAVOR NIJE NISTA BOLJE PROSAO...

Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Rezultati 10 kola:

RADNIK 13-0 BAČKA 1901(ne znam sta se desava sa Backom!?)
TAVANKUT 0-1 RADNICKI(NP)
PROLETER 1-1 KIKINDA
SAJKAS 3-1 SLOGA(T)
TEKSTILAC 1-0 VRBAS
BACKA(BP) 2-0 BIG BUL
CRVENKA 1-0 ELAN
CEMENT 1-1 INDJIJA
BECEJ 2-1 RADNICKI (S)
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

REPUBLIČKA LIGA - GRUPA VOJVODINA
Bečej Old gold- Radnički (S) 2:1 (1:0)

BEČEJ: Gradski stadion kraj Tise, gledalaca 300, sudija Dalibor Popović (Ruma). Strelci Krstić u 15. Vujić u 57. za Bečej, a Paunović u 85. minutuza Radnički. Žuti kartoni: Perišić i Vujić (Bečej), a B. Brđenović, Resanović i Cimeša (Radnički).
BEČEJ OLD GOLD: Grlić, Đisalov 7, Belić 7, Perišić 7, Babić 7, Ako 7, Stefanović 6 (Samolovac 6), Milivojev 7, Vujić 7 (Pušica), Novčić 8, Krstić 7.
RADNIČKI: Antonić 7, Šorgić 6, Vidović 6, Cimeša 6, Veselinović 6, Orsić 6 (Opačić 6), Paunović 7, Baljak 6, Ševarac 6 (Trivunović), B. Mrđenović 6 (Resanović 6), D. Mrđenović 7.



U derbiju jubilarnog 10. kola vojvođanskih srpskoligaša kraj Tise lider Bečej je zasluženo osvojio ceo plen. Tokom gotovo čitave utakmice Bečejci su imali ne samo terensku inicijativu, nego i daleko veći broj izglednih prilika, ali su ih mahom propustili pa su u samom finišu strepeli za konačan rezultat.

Do prvog vođstva domaći su došli u 15. minutu posle izvanredne akcije. Novčić je dijagonalom preko 50 metara uposlio Milivojeva na desnom boku, ovaj proigrao mladog Krstića, koji je krajičkom oka video da je golman Antonić istrčao van gola i onda lepom parabolom, levom nogom iskosa sa desne strane, pogodio suprotan ugao. U 57. minutu na semaforu je bilo 2:0. Dalibor Novčić je odlično ubacio pred gol gostiju, a Vujić pratio let lopte i kod druge stative uspeo da je sprovede u mrežu. Sve bi bilo jasno već u 61. minutu, da je Krstić kada je izašao sam pred golmanom gostiju, ili pogodio cilj ili proigrao usamljene Vujića i Milivojeva. Najbolji pojedinac Novčić je u 75. minutu ušao sam u kazneni prostor gostiju i šutirao kraj suprotne desne stative. U samom finišu, posle nekoliko propuštenih prilika a i verovatno zadovoljni vođstvom Bečejci su malo posustali, što su Somborci izkoristili i u 85. minutu posle jedne duge akcije Paunović je udarcem sa 18 metara savladao Grlića. To je sve što su gosti uradili pred golom Bečejeca, ali valja reći da su bili sasvim solidni u polju.

Tabela

1. Bečej 10 9 1 0 28:8 28
2. Indija 10 6 3 1 19:9 21
3. Bačka(BP)10 6 2 2 17:10 20
4. Radnički(S)10 5 2 3 20:17 17
5. Big bul 10 6 1 3 19:12 16
6. Sloga 10 5 1 4 15:13 16
7. Tavankut 10 4 3 3 13:9 15
8. Vrbas 10 3 4 3 11:9 13
9. Cement 10 3 4 3 13:13 13
10. Kikinda 10 2 6 2 13:10 12
11. Elan 10 3 2 5 12:16 11
12. Crvenka 10 4 1 5 16:18 13
13. Radnik 10 3 3 4 24:15 12
14. Proleter 10 2 4 4 9:13 10
15. Šajkaš 10 2 5 3 13:14 11
16. Tekstilac 10 3 1 6 11:22 10
17. Radnički (NP) 10 2 3 5 13:17 9
18. Bačka (S) 10 0 0 10 5:46 0

U sledećem 11 kolu (8. oktobra) sastaju se: Radnički (S) - Radnik, Inđija - Bečej Old gold, Elan - Cement, Bačinci Big bul - Crvenka, Vrbas - Bačka (BP), Sloga - Tekstilac Ites, Kikinda - Šajkaš, Radnički (NP) - Proleter, Bačka (S) - Tavankut.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Radnički (S) 2-1 Radnik
Inđija3 -2 Bečej Old gold
Elan2 -0 Cement
Bačinci Big bul1-0 Crvenka
Vrbas 4-1 Bačka (BP)
Sloga 2-0 Tekstilac Ites
Radnički (NP)3 -1 Proleter
Bačka 1901 1-1 Tavankut
Kikinda2-0Sajkas
Golove za Kikindu su postigli Bane Gecic87-godiste i Rasa Ilic 86,koje sam jos ranije preporucio Djumiju u rubrici lista zelja igraca od strane navijaca...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

12.kolo 15/16.10.2005.

RADNIK-TAVANKUT
PROLETER-BAČKA 1901
ŠAJKAŠ-RADNIČKI (NP)
TEKSTILAC-KIKINDA
BAČKA (BP)-SLOGA T
CRVENKA-VRBAS
CEMENT-BIG BUL
BEČEJ-ELAN
RADNIČKI (S)-INĐIJA
Locked