Dnevnikovi izvestaji za sezonu 2005/06

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Dnevnikovi izvestaji za sezonu 2005/06

Post by Dejan »

Ovde cu postavljati izvestaje iz Dnevnika...Nadam se da ce biti kompletna lista utakmica i bolji rezultati :D
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

MEĐUNARODNA PRIJATELJSKA UTAKMICA
Vojvodina - Željezničar 1:1 (0:1)

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 500, sudija Vuksanović (Novi Sad), strelci: Buač u 46. za Vojvodinu, a Alagić u 32. minutu za Željezničar.
VOJVODINA: Todić, Mandić, Lazarević (Marković), Stepanov (Đurić), Pekarić, Milutinović, Kovačević (Despotović), Vukobratović (Milosavljević), Dobrić, Jovanović (Čović), Buač (Tadić).
ŽELJEZNIČAR: Efendić, Gredić, Alagić, Mulalić, Dudo, Bešlija, Muharemović (Kudra), Jamak (Štilić), Vladavić, Hadžić (Cocalić), Raščić (Bojo).



Remijem je okončana međunarodna prijateljska utakmice fudbalera Vojvodine i Željezničara, koji su se ponovo sastali posle 14 godina. Dugo je trebalo Novosađanima da dođu do prave igre, uspeli su da izjednače, ali pobeda im je, i uz velike napore, izmakla. Crveno-beli su odigrali drugo poluvreme bolje nego prvo, sarajevski tim je dobro parirao suparniku u prvih 45 minuta, organizovanom igrom i pojačanom sredinom terena nije mu dozvolio da se razmahne. Bili su domaćini primorani na pokušaje s dugim loptama da ugroze gol, ali malo toga polazilo im je od noge.

Željo je poveo preko Mirzeta Alagića, koji je šutem iskosa u gornji suprotni ugao iznenadio iskusnog čuvara mreže novosadskog sastava Sašu Todića. Utisak je da je Alagić želeo da centrira, s obzirom na to da su dvojica igrača bosanske ekipe bili na drugoj stativi. Pet minuta posle tog gola Vojvodina je imala kolosalnu priliku. Najpre je zapaženi Vladimir Buač glavom poslao loptu u prečku, a potom je, iz iste akcije, Kovačević nogom tukao preko gola.

Do izjednačujućeg pogotka došlo se odmah na početku drugog dela meča, Dobrić je proigrao Buača, on se oslobodio čuvara i smogao snage da loptu smesti u donji ugao Željinog gola. Doneo je veliku radost malobrojnim Vošinim navijačima.

Do kraja utakmice Vojvodina je imala još tri šanse. Najpre je Savo Kovačević iz povoljne pozicije šutirao pored gola, a potom je Marko Jovanović, proigran od Buača, prokockao izuzetnu priliku. Mogao je pitati golmana Efendića u koji ugao da pošalje loptu, ali je tukao loše, neprecizno. Igor Đurić, koji je šansu da se pokaže publici dobio u nastavku susreta, uputio je projektil s oko 30 metara, a lopta je prohujala kraj stative.

Vojvodinina mladost prikazala se novosadskoj publici, ima tu još mnogo prostora za dogradnju, ali je i činjenica da se mladići, poput Buača, polako, ali sigurno nameću šefu stručnog štaba Milanu Đuričiću.

Crveno-beli nastavljaju s kontrolnim mečevima, u četvrtak će koplja ukrstiti s Jedinstvom Lifamom u Staroj Pazovi, a u subotu i nedelju nastupiće na turniru u Bosanskoj Gradiški.
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Milan Djuricic

Post by Djumi »

VOJVODINA NASTAVLJA KONTROLNE MEČEVE


Fudbaleri Vojvodine nastavljaju s kontrolnim utakmicama, danas se u Staroj Pazovi sastaju s vojvođansklim ligašem Jedinstvom Lifamom (početak meča je u 18 časova). Biće to još jedna prilika za mlađe igrače da se nametnu šefu stručnog štaba Milanu Đuričiću.




- Ponovo će šansu dobiti dva tima, veći broj fudbalera. Susretom sa Željezničarom ušli smo u fazu uigravanja linija ekipe, veliku pažnju u ovom delu priprema posvećujemo tehničko-taktičkim elementima. U duelu sa Sarajlijama bio sam zadovoljan onim što su momci pokazali u trkačkom smislu. Zalagali su se i borili po sparnom vremenu, no noge su još uvek teške i igra nije onakva kakvu bi bismo želeli. Stvarali smo šanse, ali nismo ih realizovali. Publici smo predstavili neke nove klince, mislim pre svega na Vukobratovića i Kovačevića. Potvrdili su da se na njih možemo pouzdati. Na spisku imamo 24 igrača, na sve njih računam. Nadam se da će ugovor s klubom potpisati svi fudbaleri koji su se vratili u Vojvodinu, a igrali su prošle sezone u drugim timovima na pozajmicu – reči su Đuričića.

Iako se očekivao dolazak reprezentativca Ugande Jozefa
Kizito, on ni juče nije stigao u Novi Sad. Ima problema s vizom i avionskim linijama, mora da preseda. LJubiša - Dunđerski i Vukelja oporavljaju se od povreda, a Kačar, Pavlović i Đurović su s omladinskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Severnoj Irskoj. Posle meča s Jedinstvom Lifamom Vojvodina u petak odlazi u Bosansku Gradišku, gde će učestvovati na turniru s banjalučkim Borcem, Modričom i domaćom Kozarom. U subotu su polufinalne utakmice, a u nedelju susreti za plasman. Novosadski prvoligaš će se u sredu kod kuće sastati sa Sremom, dok je generalka pred start prvenstvene trke planirana za 30. jul, ali suparnik još nije poznat.

V. Belička
Foto: D. Savić
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Milan Djuricic

Post by Djumi »

VOJVODINA U ZAVRŠNICI
PRIPREMA ZA NAREDNU SEZONU


Ni traga, ni glasa od Jozefa Kizita, reprezentativca Ugande, koga u FK Vojvodina još očekuju. Trebalo je da se pojavi na početku priprema, ali nema ga još, a i pitanje je da li uopšte misli da dođe u Novi Sad. Crveno-beli su protiv njega pokrenuli disciplinski postupak.




- Predat je disciplinskim organima kluba. Ovo mu nije prvi put da izbegava obavezu. Tokom prolećne polusezone otišao je u Ugandu da odigra utakmicu za reprezentaciju i deset dana je kasnio. Mi smo čak kupili avionsku kartu i poslali mu 5. jula. Trebao je samo da je digne u tamošnjoj agenciji. Nema popuštanja, nećemo tolerisati nedisciplinu. Obaveze važe za sve igrače - rekao je generalni direktor novosadskog prvoligaša Cvetko Riđošić.

Vojvodina želi da dovede još par igrača.
- Očekuju se novi potpisi. Zainteresovani smo za mlade fudbalere, omladinske reprezentativce. Opredeljenje nam je da dovodimo samo kvalitetne igrače.
Novosađani su bili uspešni na turniru “Gradiška 2005”, odbranili su prvo mesto, savladavši u polufinalu domaću Kozaru (2:0), a u finalu Modriču Maksimu (1:0). I ne samo to, najefikasniji strelac takmičenja, s dva pogotka, bio je Marko Jovanović, za najpouzdanijeg golmana izabran je Saša Todić, a za najperspektivnijeg igrača Savo Kovačević. Zanimljivo je da je za najboljeg fudbalera proglašen Sreten Vasić iz Modriče, bivši igrač Vojvodine.

Crveno-beli će do starta prvenstvene trke i susreta s Borcem iz Čačka kod kuće (6. avgusta) odigrati dve test-utakmice s drugoligašima Sremom i Jedinstvom iz Uba, obe u Novom Sadu, na Gradskom stadionu. Sa Mitrovčanima će se sastati sutra u 18 časova, a s Ubljanima u subotu, takođe u 18 sati. Subotnji meč biće im generalka pred početak takmičenja u Superligi.

V. Belička
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Milan Djuricic

Post by Djumi »

PRIJATELJSKA UTAKMICA
Vojvodina – Srem 0:1 (0:1)

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 200, sudija Kiščepegi (Novi Sad), strelac Stokić u 13. minutu. Crveni karton Todorović (Srem) u 88. minutu.
VOJVODINA: Todić, Mandić, Lazarević, Stepanov, Đurić, Dobrić, Milutinović, Vukobratović, Kovačević, Jovanović, Buač. Igrali su još: Vukelja, Milosavljević, Popović, Drakulić, Despotović i Vitas.
SREM: Pejović, Vukobrat, Vejnović, Baljak, Ivanović, Kalaba, Prtenjak, Naglić, Kamber, Stokić, Kovačević. Igrali su još: Lukač, Sovilj, Vukmir, Todorović, Bojović i Ivanov.




Fudbalsku lekciju dobila je mlada ekipa Vojvodine u prijateljskom odmeravanju snaga s drugoligašem Sremom. Mitrovčani su nadvisili Novosađane organizovanom i disciplinovanom igrom, znali su šta hoće. Na drugoj strani, domaća ekipa prikazala se malobrojnoj publici u bledom izdanju. Linije tima loše su funkcionisale, mučili su se crveno-beli da naprave opasniju akciju po gol gostiju. Malo toga polazilo im je za rukom. Potvrdilo se to da su oscilacije u igri i te kako prisutne, jer su posle dobre igre na turniru u Bosanskoj Gradiški potpuno su podbacili u susretu sa mitrovačkim sastavom. Jedinu ozbiljniju priliku Vojvodina je stvorila u desetom minutu drugog poluvremena, Jovanović je odlično proigrao Milutinovića, a on iz veoma povoljne pozicije nije bio precizan.

Brzim i jednostavnim akcijama Sremci su iznenadili domaći tim. Iz jednog takvog napada pao je i pobedonosni pogodak. Zlatko Stokić prošao je nepotrebno istrčalog golmana Sašu Todića i smestio loptu u mrežu. Imali su do kraja utakmice izgledne šanse Prtenjak, Stokić, Kamber i Ivanov, tako da je novosadski prvoligaš još i dobro prošao. Todić je dobrim intervencijama u tri navrata sprečio najgore.

V. Belička
Dejane preuzmi svoj posao :!:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Image

Fudbal: DAVIDOV PRESUDIO NOVOSAĐANIMA
06.08.2005
Dnevnik

Vojvodina - Borac 0:1 (0:1)

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 1.200, sudija Ćorsović (Herceg Novi). Strelac: Davidov u 9. minutu. Žuti kartoni: Lazarević (Vojvodina), Rakočević i Đoković (Borac).
VOJVODINA: Todić 6, Mandić 5, Stepanov 5, Đurić 5, Lazarević 5, Kačar 6, Dobrić 6, Milutinović 5 (Dunđerski 7), Pavlović 6 (Kizito -), Vukelja 5 (Buač -), Jovanović 6.
BORAC: Ilić 8, Stevanović 6, Dmitrović 6, Veškovac 7, Jašić 6, Rakočević 6, Nedeljković 6 (Pejović -), Đoković 6, Damjanović 6 (Galić -), Davidov 8, Spasojević 7.



Fudbalerima Vojvodine preudio je Milan Davidov! Dojučerašnji vezni igrač Hajduka iz Kule bio je nesuđeno pojačanje Novosađana, ali je završio u Borcu. Lepši debi za "zebre" nije mogao da zamisli. U 9. minutu Stepanov je ostao na travi, a gosti su iz nastavka akcije postigli gol. Spasojević je proigrao Davidova, a vižljasti fudbaler vešto je prebacio Todića.
Navijačke pesme
U poluvremenu utakmice preko razglasa je promovisan CD navijača Vojvodine. "Samo napred Vojvodina" sadrži jedanaest pesama, koje su snimili novosadski bendovi : "Lost propeleros", "Bonbrejker", "Spit it", "penetrators" i di džej Moša.

Domaćin se upirao da izjednači, ali bez uspeha. Jovanović je dva puta pokušao glavom, no Radiša Ilić je bio na mestu.
U drugom poluvremenu domaći su nastavili da napadaju. Ulazak LJubiše Dunđerskog ubrzao je prenos lopte u kazneni prostor Čačana, ali je sve pokušaje da se ugrozi njihov gol, otklanjao požrtvovani Ilić. Beležimo pokušaje Jovanovića u 58, Buača u 68. i Stepanova u 76. minutu. Ipak, na tribinama je ostao samo uzdah.

Umalo da gosti krunišu vođstvo u 86. minutu drugim golom. Đoković je već nadmudrio Todića, ali je Stepanov intervenisao i sprečio da se mreža Novosađana ponovo zatrese. Poslednji trzaj crveno-belih bila je prečka u 88. minutu, koju je pogodio Buač u nastojanju da uputi centaršut.

Gosti su napustili teren dignutih ruku, a domaćinu ostaje da žali što inicijativu nije pretvorio bar u remi.

S. Savić
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Milan Djuricic

Post by Djumi »

BOLAN PORAZ VOJVODINE
NA STARTU PRVENSTVA

Što se fudbalera Vojvodine tiče, posle poraza u prvom prvenstvenom kolu od Borca u Novom Sadu (0:1), za crveno-bele već je počela borba za opstanak. Iako ova konstatacija zvuči surovo, jer tek je odigrano prvo kolo, činjenica da će iz elite ispasti čak sedam klubova, potkrepljuje tvrdnju.

Poraz od Borca nije smak sveta, naravno. Ipak, pokazao je da Vojvodina ni s jednim gostom neće moći da računa na sigurne bodove. Inicijativa igrača Vojvodine mogla je možda da donese i preokret, ali sistem dugih lopti pred suparnički gol uvek je mač sa dve oštrice.




Čačani su delovali organizovanije, s jasnim ciljem da se odbrane a onda iz brzih kontri preko dva centarhalfa u liniji (Stepanova i Đurića), stignu do gola. Uspelo im je to u 9. minutu, a da nesreća bude veća, egzekutor je bio Milan Davidov koji je trebao da dođe u Vojvodinu.

- Pokazao je da je odličan igrač, a podsetiću da sam ga trenirao u Cementu - rekao je Milan Đuričić posle meča. - Eto, predvideo sam našu pobedu i nadao se da ću se radovati, a da će Davidov tugovati. Na našu žalost, ispalo je drugačije.
Đuričić ništa nije zamerio igračima Vojvodine.

- Rekao sam im da dignu glavu i da se pripreme za sledeće gostovanje. Imali smo mnogo pehova uoči meča. Povređeni su nam Pekarić i Popović, a pravo igranja nisu imali Drakulić i Milosavljević. S njima će pesma biti drugačija - rekao je strateg crveno-belih.
Trener gostiju Miodrag Božović zadovoljan je pobedom u Novom Sadu.

- Nadali smo se bodu, a potajno pobedi. Svesni smo naše uloge i ova tri boda mnogo će nam značiti u borbi za opstanak. Vojvodina je izuzetno jaka u prekidima. Znali smo to i osujetili njeno najjače oružje. Bilo je nekoliko opasnih prilika pred našom mrežom i uvek su usledile posle prekida. Uspeli smo golom Davidova koji je pokazao da mu je dovoljno nekoliko dana da se uklopi u ekipu. I ne samo to. Milan je odličan igrač i još bolji čovek, što je mnogo teže - pohvalio je junaka, uz golmana Radišu Ilića, novosadske utakmice Midorag Božović.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Stara Garda
Posts: 772
Joined: Sat Jan 22, 2005 4:41 pm

Post by Stara Garda »

Fudbal: Mićić zakucao Novosađane
13.08.2005 Dnevnik


U VOJVOĐANSKOM DERBIJU MERIDIJAN SUPERLIGE
Budućnost - Vojvodina 1:0 (0:0)


BANATSKI DVOR:Stadion “Mirko Vučurević”, gledalaca 1000, sudija Tanović (Subotica). Strelac Mićić u 49. minutu. Žuti kartoni: Savić i Drinčić (Budućnost), Todić, Stepanov, Mandić, Kačar, Vukelja i Dunđerski (Vojvodina).
BUDUĆNOST: Radanović, Deljić 7, Kutlačić 7, Savić 7, Milošević 7, Andrić 7, Stupar 7, Zafirović 7 (Kulić 7), Drinčić 7, Pavlović 7 (Belić 7), Mićić 8.
VOJVODINA: Todić 8, Nastić 6, Kizito 6, Stepanov 7, Lazarević 6, Mandić 6, Kačar 6, Vukelja 6 (Drakulić), Milosavljević 6, Dunđerski 6, Jovanović 6.

U susretu dva ranjena lava Budućnost se probudila, a Vojvodina je nastavila da spava. U prvom delu meča bilo je nekoliko ozbiljnijih šansi za domaću ekipu. U 30. minutu Mićić je propustio odličnu priliku, na asistenciju Zafirovića, a minut kasnije beležimo pravi projektil Drinčića je šutirao s 25 metara i pogodio prečku gola golmana Todića. U 44. minutu Milosavljević je zapretio ali je Radanović odlično intervenisao.
Početkom drugog poluvremena velika radost domaćih, Zafirović je majstorski ukrao loptu Lazareviću i krajnjim naporom uposlio Mićića, koji je zatresao Todićevu mrežu.

U 53. minutu Beljić je odlično centrirao iz ugla, Milošević je još bolje šutirao, ali je Todić majstorski intervenisao. Domaći su mogli da reše definitivno ovaj meč, Drinčić je sjajno uposlio Mićića, koji je izašao sam pred Todića, ali je jedan od najboljih golmana Superlige odlično intervenisao.

Sve u svemu, viđena je prava rovovska borba, veliki je ulog bio u pitanju. Budućnost je imala više prilika, više loptu u nogama i kada se sve uzme u obzir, uknjižila je prve bodove u elitnom društv. Ovaj meč je podsetio na onaj od pre dve sezone kada je Budućnost pobedila 3:1, a igrač odluke bio i tada, kao i juče, najstariji igrač Superlige Dragan Mićić. Deljenje pravde sudije Dragomira Tanovića na ovom susretu bilo je za najvišu ocenu.G. Grče

Sad se ja zapitam da li sam ja bio uopste na istoj utakmici sa doticnim novinarom,jer sudija je bio kriminalan i primetio sam da je policajac hteo da ga uhapsi zbog ociglednih kradja domacinskih,i drugo pa ja koliko se secam Dundjerski je usao 15 minuta pred kraj a igrao je i Buac...ili mozda ja nisam bio na istoj utakmici,sad sam pomalo zbunjen?!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbal: MERIDIJAN SUPERLIGA
20.08.2005
dnevnik1
Vukelja kao nekada Džimi
Vojvodina - Rad 2:0 (2:0)



NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 1.500, sudija: Spasojević (Podgorica). Strelac: Vukelja u 33. i 69. minutu. Žuti kartoni: Stepanov, Kačar (Vojvodina), Vuković i Sretenović (Rad).
VOJVODINA: Todić 7, Mandić 7, Lazarević 6, Stepanov 7, Naastić - (Đurić 6), Kizito 6, Kačar 7, Pavlović - (Dunđerski 7), Dobrić 7, Vukelja 8 (Buač -), Jovanović 7.
RAD: Kljajević 6, Urumov 6 (Batrović -), Vuković 6, Stojaković 6 (Ninkov 6), Rusmir 6, Stanić 7, Sretenović 6 (Sikimić 6), Novković 6, Gluščević 6, Novaković 7, Bates 6.



U stilu svog novog učitelja iz igračkih vremena, Zorana DŽimija Marića, reagovao je napadač Vojvodine LJubiša Vukelja u dva navrata prvenstvenog fudbalskog duela s Radom. Već pomalo zaboravljenni strelac izvanredno je pratio akcije u 33. i 69. minutu, pa je lopte upućene od Saše Dobrića vešto sproveo u mrežu “građevinara”. Tako je Vojvodina osvojila prve bodove, pobegla sa začelja i radu prepustila neslavnu ulogu fenjeraša.

Prvih pola sata pripalo je gostima. Trener Đoinčević je osetio šansu da njegov tim može preko bokova nešto više da učini. Domaćin je bio zbunjen, preplašen, opterećen imperativom pobede i prema uvodnim minutima ništa lepo nije moglo da se nasluti za crveno-bele. Ipak, kada je grč nestao, a gosti “ispucali” svojih nekoliko opasnih akcija u prazno, usledio je Vukeljin pogodak za skidanje velikog tereta s Vojvodininih leđa.

Za preokret u igri doprinele su i dve izmene trenera Zorana Marića, od kojih je jedna bila iznuđena (povreda Nastića - Đurić), a druga učinjena iz taktičkih razloga (Pavlović - Dunđerski).
U drugom delu Novosađani su svesno prepustili inicijativu gostima. Vešto i disciplinovano su se branili, a iz kontri opasno ugrožavali gol Rada. Meč je odlučen sredinom drugog poluvremena. Bila je to brza kontra posle koje je Dobrić centrirao, Jovanovićev udarac Kljajević je odbranio, ali je zato Vukelja bio priseban. Prihvatio je loptu i onda je zakucao pod prečku. Debi Zorana Marića bio je sjajan, a kako je ovaj stručnjak rekao pre meča, svaka promena deluje dobro na ekipu i prema nepisanom pravilu donosi boljitak. Za posrnulu Vojvodinu, u ovom času, trijumf nad Radom znači i više od tri osvojena boda.

Image
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbal: PRVA MERIDIJAN LIGA
27.08.2005
dnevnik1

Marić slomio i vitezove
Obilić - Vojvodina 0:1 (0:1)

Stadion Obilića na Vračaru, gledalaca 300, sudija Mihaljević (Podgorica). Strelac Jovanović u 25. minutu. Žuti kartoni: Stanković (Obilić), Đurić i Jovanović (Vojvodina).
OBILIĆ: Čubrilo 6, Živković 6, Zajić 7, Babić 6, Mijatović 6, Vanić 7, Milosavljević 5 (Stanković 6), Radojičić 6 (Popović), Petrović 6 (Jovanović), Ocokoljić 6, Tadić 7.
VOJVODINA: Todić 7, Stepanov 7, Šušak 6 (Đurić 6), Stošić 6, Mandić 7, Kizito 7, Dunđerski 7 (Pavlović), Dobrić 5 (Milutinović), Kačar 7, Vukelja 6, Jovanović 7.



Vojvodina se lagano budi, „vitezovi“ tonu sve dublje. Novosađani su „vezali“ i drugi trijumf pod komandnom palicom novog trenera Zorana Marića. Očigledno je „šok“ terapija urodila plodom. Na drugoj strani Obilić i posle četvrtog kola na kontu ima samo bod, a napadači nekadašnjeg šampiona za 360 minuta igre nisu uspeli da pogode mrežu rivala.

Gosti su najzad na Vračaru prekinuli neugodnu tradiciju. U 9. gostovanju stigli su do druge pobede (uz sedam poraza). Mudro se četa trenera Marića sve vreme branila, a opasno je pretila iz kontranapada. Domaćin je imao konstantno inicijativu, ali praktično ozbiljnijih prilika za gol nije bilo. Vredan pomena je solo prodor Zaića u drugom minutu, pokušaj Ocokoljića u 18. odnosno sjajna intervencija Todića posle topovskog šuta Petrovića sa desetak metara.

Prvu pravu akciju Vojvodina je pretvorila u pogodak. Dunđerski je izveo slobodan udarac s leve strane, Kizito je loptu zahvatio glavom, ona se uz pomoć nesigurnog golmana Čubrila i prečke odbila do Marka Jovanovića, koji je s nekoliko metara ubacio u nebranjenu mrežu. Ispostavilo se da je to bio i trenutak odluke.

Ništa se u nastavku susreta na terenu nije promenilo. Napadao je Obilić, Vojvodina se branila. Novosađani su prvi korner izveli tek u 62. minutu a tada je Marko Jovanović bio u idealnoj prilici da se još jednom upiše u listu strelaca. Ipak, šutirao je slabo glavom, pravo u Čubrila.

Do kraja susreta stezao se obruč oko Todićeve mreže, ali je odbrana gostiju bila na visini zadatka. Zaista je besprekorno funkcionisao defanzivni red Vojvodine, pa je malo prostora ostavljeno napadačima Obilića da eventualno ozbiljnije zaprete i da izjednače.
Dakle, da li je ovo najava renesanse novosadskih crveno belih znaće se uskoro, ali dve pobede protiv Rada i Obilića sigurno najavljuju lepšu jesen. Pred Obilićem svakako je grčevita borba za opstanak u eliti.

Z. Rangelov

Image
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbal: MERIDIJAN SUPERLIGA:Golmani sačuvali mreže
10.09.2005
dnevnik2

Vojvodina - Budućnost 0:0

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 1.200, sudija Delević (Beograd). Žuti kartoni: Popović, Perišić (Budućnost).
VOJVODINA: Todić 7, Mandić 6, Stepanov 7, Pekarić 7, Stošić 6, Kizito 6 (Popović -), Dunđerski 7, Kačar 6 (Milutinović -), Despotović 6 (Dobrić -), Vukelja 7, Jovanović 7.
BUDUĆNOST: Vujadinović 8, Lakić 6, Popović 7, Čarapić 7, Rajičević 6, Perišić 7, Ušanović 7 (N. Vukčević -), Burzanović 7, Mungoša 6, Bošković 7 (Međedović -), Lakić 6 (T. Vukčević -).



Sparno vreme, veoma teška za igru, ali i sjajne i veoma sigurne odbrane čuvara mreže oba tima Saše Todića i Miroslava Vujadinovića doprineli su da se meč starih rivala, inače 75. prvenstveni okršaj Vojvodine i Budućnosti završi rezultatom 0:0.
Bilo je prilika, nešto više u nastavku, golmani su imali svoj dan. Prvih 45. minuta igralo se uglavnom na sredini terena. Čoptu su čuvali Dunđerski i Kačar, kao i Rajičević i Mugoša, a Burzanovićev pokušaj pre svih u gostujućem timu i Jovanovićev iz crveno-belog tabora, ostali su samo želja da se postigne gol. U nastavku je bilo i prilika i čak je dva puta pogođen i okvir gola.

Igrao se 53. minut, Marko Jovanović je sa sedam-osam metara, istina iskosa odlično šutirao, Vujadinović je intervenisao i lopta je otišao u korner. Posle kornera sjajna prilika prvo Despotovića, a zatim Vukelje i sve je to čuvar mreže gostiju odbranio, da bi se lopta konačno od njegovih ruku odbila do stative i gola nije bilo. U 55. minutu na sceni su bili gosti, posle kornera visoki Ivan Čarapić, sjajno je šutirao i već savladao Todića, ali isprečila se prečka i rezultat je ostao nepromenjen.


Izgubili dva boda

Posle utakmice trener gostiju Branislav Miličić je izjavio
- Zadovoljan sam rezultatom, igrali smo bez trojice standardnih prvotimaca Sekulića, Sofraneca i Čečenovića i kada se sve sabere rezultat je realan. Bio je to meč starih prijatelja i veoma fer-plej - naglasio je Miličić.
Zoran Marić, šef stručnog štaba Vojvodine posle dve pobede nije bio nezadovoljan podelom bodova:
- Odigrali smo slabijih 45 minuta, kasnije smo stvorili nekoliko prilika, ali činjenica je i gosti su mogli da postignu pogodak. Razultat je realan, iako je nama cilj bio osvajanje tri boda i praktično posle ove utakmice na domaćem terenu kraći smo za dva boda - rekao je Marić.

U 58. minutu, Bošković je centrirao, a Vuksanović je s pet-šest metara glavom pogodio prečku. Bio je to period igre kada su gosti dominirali, tako u 60. minutu, Burzanović se stvorio sam pred Todićem, ali je čuvar mreže Vojvodine sjajno intervenisao i padom u noge sprečio siguran pogodak. Novosađani su u narednih desetak minuta igrali mnogo bolje i stvorili nekoliko veoma dobrih prilika, pre svih u šansi su bili Jovanović i Despotović, a LJubiša Vukelja je u dva navrata šutirao s više od 20 metara, veoma snažno i precizno ali u obe situacije Vujadinović je odlično intervenisao. Kada je reč o udarcima iz ugla, gosti su izveli sedam korenera, posle kojih su uglavnom i stvorili izgledne prilike. Vojvodina je izvela četiri kornera, ali osi prilike u 53. minutu posle kornera nije bilo šansi

J. Tanurдdžić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbal: Dobro je - Dobrić!
25.09.2005
Dnevnik

MERIDIJAN SUPERLIGA

Vojvodina - Smederevo 1:0 (1:0)



NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 1.000, sudija: Spasić (Surdulica). Strelac: Dobrić u 18. minutu. Žuti kartoni: Mandić, Stošić, Dobrić, Jovanović, Nastić (Vojvodina), Kekezović, Radosavljević, Popović, Đurašković, Ćeran, Nikolić i Kocić (Smederevo).
VOJVODINA: Todić 8, Mandić 7 (Nastić 7), Stepanov 7, Pekarić 7, Stošić 7, Kizito 7, Vukelja 6 (Buač -), Milutinović 6, Vukobratović 6 (Kačar -), Dobrić 8, Jovanović 7.
SMEDEREVO: Dušić 7, Kekezović 7, Radosavljević 7, Živanović 6, Popović 6, Milovanović 6 (Kocić -), Zorić 7, Jovanović 6, Đurašković 6, Čukić 7 (Nikolić 7), Ćeran 6 (Tadić 7).

Za Vojvodinu, rezultatski, meč sa Smederevom završio se više nego dobro. U stilu ove ocene reagovao je strelac jedinog pogotka na utakmici, Saša Dobrić, u 18. minutu. Akciju je započeo Mandić, centrirao je u kazneni prostor gde su Jovanović i Vukelja s dvojicom gostujućih centarhalfova načinili "buket" i izbili loptu pravo pred noge Dobrića. Već po malo zaboravljeni vezista je šutirao, ali je Dušić uspeo da odbrani. Na nesreću golmana Smederevaca, loptu je opet prihvatio Dobrić, pogledao raspored igrača pred mrežom i onda, smireno, poput iskusnog strelca, pronašao put do cilja - 1:0!

Strategija gostiju, a to je kasnije potvrdila i konferencija za novinare, bila je " blic krig". U želji da poljuljanu Vojvodinu razoružaju na prečac, Smederevci su od prvog minuta krenuli furiozno. Već u drugom minutu umalo da im sve krene prema planu. Đurašković je za Ćerana stvorio stopostotnu šansu. Visoki napadač krenuo je sam na Todića, ali je golman Vojvodine reagovao izvanredno i uhvatio je "živu" loptu kada se činilo da mu spasa nema. Malo zatim Pekarić je raščistio još jednu opasnu situaciju pred Todićem, a onda je Vojvodina došla do daha i ubrzo postigla presudni gol.

Dve kardinalne greške načinio je arbitar Ninoslav Spasić. U 26. minutu prekinuo je obećavajuću akciju Vojvodine, sviravši navodni prekršaj u napadu od strane Jovanovića koji je bio u punom naletu. Šest minuta kasnije Spasić je mirne duše mogao Stošiću da pokaže drugi žuti karton, zbog potezanja Jovanovića. Naime, štoper Vojvodine već je imao žuti karton i s drugom opomenom mogao je da se nada samo ranijem tuširanju. Ipak, arbitar mu je progledao kroz prste.

U nastavku se Vojvodina organizovano branila, a gost neubedljivo napadao. U takvom odnosu snaga crveno-beli su stvorili nekoliko izglednih kontri, ali njeni napadači nisu bili dovoljno prisebni da pobedu učine ubedljivijom.
S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbal: Izjednačenje u nadoknadi
22.10.2005
dnevnik1

Zemun - Vojvodina 1:1 (0:0)

ZEMUN: Stadion u Gornjoj varoši, gledalaca 500, sudija Marković (Kragujevac), strelci: Sandulović u 90+3. za Zemun, a Vukelja u 84. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Kizito, Pekarić, Dobrić, Jovanović (Vojvodina). Crveni karton: Milijaš (Zemun) i trener Marić (Vojvodina).



ZEMUN: Kahriman 6, Glogovac 6, Lazarević 6, Teodorović 6, Mijanović 6, Sandulović 7, Milijaš 6, Bakić 5, Ilić 6, Prodanović 5, Veselinović 6.
VOJVODINA: Todić 7, Mandić 6, Kizito 7, Stošić 6, Đurić 6, Pekarić 6, Vukobratović 6, Milutinović 6, Dobrić 6, Vukelja 7, Jovanović 6.

Fudbaleri Vojvodine još jednom ove jeseni nisu uspeli da očuvaju vođstvo na gostujućem terenu. Slično kao nedavno u Ivanjici, propustili su priliku da osvoje sva tri boda. Vojvodina je postigla gol u 84. minutu, posle idealne kombinacije Afrikanca Kizita. Tamnoputi igrač prošao je po levoj strani, lepo centrirao, a LJubiša Vukelja našao se na pravom mestu i s pet-šest metara postigao gol. Novosađani su znalački čuvali vođstvo, ali ih je kazna stigla u nadoknadi vremena.

Naime, glavni sudija Marković pokazao je da će se igrati još četiri minuta dodatnog vremena, a u 93. minutu visoki Zemunac Sandulović doneo je radost malobrojnim navijačima. Domaći su izveli korner, lopta je letela na drugu stativu, a Sandulović je sa sedam-osam metara pogodio Todičevu mrežu.

Pre utakmice publika je sprečila koškanje domaće i gostujuće navijačke grupe, koje su u različitim periodima ušle na tribine stadiona u Gornjoj varoši. Prvo poluvreme bilo je uglavnom nezanimljivo. To se naročito tiče prvih dvadesetak minuta, kada su domaći preko Teodorovića i Milijaša bezuspešno pokušali da ugroze Todića. U 30. minutu Vojvodina je imala povoljnu šansu, kada je Kizito munjevito utrčao u šesnaesterac, gađao dalji ugao Kahrimanovog gola, ali je čuvar mreže Zemunaca uspeo da odbrani šut. Malo kasnije Milijaš je iz slobodnog udarca pokušao da iznenadi Todića, ali bez uspeha. Na suprotnoj strani strelac gola za Novosađane Vukelja oprobao je šut iz slobodnog udarca s više od preko dvadeset metara i za malo bio neprecizan.

Već u 2. minutu nastavka nezadovoljan odlukom arbitra Markovića, prigovorio je trener gostiju Zoran Marić i posle toga je udaljen s klupe. Još dve polušanse imali su domaći fudbaleri. Milijaš je u 57. minutu pogodio prečku, a dvadesetak minuta kasnije prvo mu je Todić odbranio šut da bi minut kasnije, očigledno iznerviran slabijom partijom, udario jednog igrača Vojvodine laktom, pa je i on morao pre vremena na tuširanje.

Potom su usledili već opisani golovi a utisak je da je nerešen rezultat možda i najrealniji ishod Zemunske utakmice, mada se čini da će za preostala dva boda više žaliti gosti.
S. R.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Sve gotovo za pola sata
Vojvodina - Jedinstvo 2:0 (2:0)

NOVI SAD: Gradski Stadion, gledalaca 800, sudija Krstić (Beograd). Strelci: Jovanović u 25. i Vukelja u 30. minutu. Žuti kartoni: Kizito, Pavlović (Vojvodina), Petrović i Savić (Jedinstvo).
VOJVODINA: Todić 7, Nastić 6, Stepanov 7, Stošić 7, Mandić 6, Vukobratović 6 (Kačar 7), Dobrić 7, Milutinović 6 (Pavlović 7), Vukelja 7, Kizito 6, Jovanović 8.
JEDINSTVO: Jovšić 6, Er. Drndar - (Videkanić 7), Sadžakov 6, Kaluđerović 5, Petrović 5, Babača 6, Šljivančanin 5 (Vuković -), Čindrak 5, Trifunović 5, Savić 6 (Brđanin -).

Pokazalo se da je izbor trenera FK Vojvodina Zorana Marića da u meču s Jedinstvom šansu ukaže Marku Jovanoviću bio pun pogodak. Naime, centarfor crveno-belih, zbog parnih kartona, bio je obavezan da pauzira ili juče ili sledeće subote u duelu sa Zetom. Dobio je šansu u sudaru s Bijelopoljcima i već u 25. minutu opravdao poverenje.
Dosuđen je slobodan udarac za domaćina na udaljenosti od oko 25 metara. Jovanović je namestio loptu, kratko se zaleteo, raspalio po “bubamari” koja je silovito završila u rašljama nemoćnog Jovšića. Golman Partizana na stažiranju u Bijelom Polju poleteo je u prazno i samo ulepšao pogodak.
Radost domaćih tek što se stišala, a na semaforu je bilo 2:0. Lucidno je Saša Dobrić proigrao LJubišu Vukelju. Brzonogi napadač je za korak bio brži od Jovšića, izmakao mu loptu i onda iz mrtvog ugla pogodio suprotni ugao.

Činilo se da će Vojvodina ubedljivije pobediti, ali su Novosađani stali. U 33. minutu usledila su dva dobra pokušaja gostiju. Prvo je Kaćanin Savić nesmotrenoj odbrani domaćih oduzeo loptu, dodao do Babače, a ovaj šutirao pored gola, da bi desetak sekundi kasnije šut oprobao i Trifunović.
Neambicioznost Vojvodininih igrača gosti nisu umeli da kazne u nastavku. U nekoliko navrata opasno su zapretili, a najbliži pogotku bili su u 67. minutu. Videkanić je uputio idealan centaršut, s ivice peterca usledio je Savićev trzaj glavom, ali je Saša Todić potvrdio visoku klasu. U sledećem napadu Vukelja je nesebično asistirao Jovanoviću, ovaj je lobovao Jovšića, je ali lopta prohujala pored stative.
U samom finišu Dobrić je spoljnim felšom izbacio u prazan prostor Vukelju. Napadač domaćih izborio se za šut, uputio loptu ka mreži ali je Jovšić sprečio ubedljiviji poraz svog tima.

S. Savić
Kizito dobijo ocenu 6 pitam se samo koju je utakmicu posmatrao taj koji deli ocene :D
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbal: Vojvodina - Zeta 3:1 (2:0)
05.11.2005
dnevnik2

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 1.000, sudija: Filipović (Beograd). Strelci: Vukelja u 6. i 34 . i Dobrić u 89. (iz jedanaesterca) za Vojvodinu, a Vuković u 82. minutu (iz jedanaesterca) za Zetu. Žuti kartoni: Todić, Kačar (Vojvodina), Kaluđerović, Marjan i Vukomanović (Zeta). Crveni karton: Vukobratović (Vojvodina u 81. minutu).



VOJVODINA: Todić 7, Mandić 6, Stepanov 8, Pekarić 7, Stošić 7 (Nastić 7), Vukobratović 7, Milutinović 8, Dobrić 7, Kizito 7 (Pavlović 7), Buač 6, Vukelja 9 (Kačar -).
ZETA: Jović 5, Vukašinović 6, Kaluđerović 5 (Marković 6), Todorović 7, Vuković 7, Markoski 7, Marijan 6, Milić 6 (Knežević -), Nuhi 6, Tumbasević 7, Vukomanović 6 (Mešter -).

Fudbaleri Vojvodine prekinuli su neugodnu tradiciju. Najzad su pobedili Zetu koja je često iz Novog Sada odnosila bod, ali konačno suuspeli i da povežu dve uzastopne pobede pred svojim navijačima. To im u prethodna dva prvenstva nije uspevalo.
Tvorac pobede nad tradicionalno neugodnim rivalom bio je napadač LJubiša Vukelja. S dva izvanredna pogotka veoma brzo raspršio je nade ekipe iz Golubovaca da može da ponovi ranije rezultate.

Prvo je već u 6. minutu Kizito prebacio poslednju liniju odbrane gostiju, Vukelja je u trku loptu prihvatio desno nogom, poveo je u stranu, a onda šutirao silovito u bliže rašlje. Još jednom je Vukelja prevario dojučerašnjeg klupskog druga Jovića. Ovoga puta akciju je u 34. minutu započeo Dobrić, iz prve je majstorski do Vukelje produžio Milutinović, a napadač Novosađana opet se opredelio da loptu pošalje u bliži Jovićev ugao. Dovoljan je bio korak u pogrešnu stranu čuvara mreže crnogorskog tima, pa da Vukelja opet silovito, ali prizemnim udarcem, povisi na 2:0.


Jedinu šansu imali su gosti u prvom poluvremenu kada je pogrešio Mandić, a Vuković je iz trka šutirao pored gola.

U nastavku se Vojvodina povukla. Tri iznuđene izmene napravio je trener domaćih Marić. Zbog povreda su ranije izašli iz igre Kizito, Stošić i Vukelja. Zeta je pritiskala, a onda su usledila uzbuđenja. Prvo je Todić u 81. minutu sprečio siguran gol posle Tumbasevićevog udarca. Usledio je korner, opet je Tumbasević glavom šutirao prema nebranjenom delu mreže, a mladom Vukobratoviću preostalo je da rukom zaustavi loptu. Bio je to klasičan penal i crveni karton, a Ivan Vuković realizovao najstrožu kaznu.

Kada su strepela navijačka srca Novosađana u strahu od zjednačenja, Nastić i Milutinović izveli su dobru akciju. Milutinovića je u naletu oborio neoprezni Mešter i arbitar Filipović pokazao je ponovo na belu tačku. Saša Dobrić sigurno je izveo kazneni udarac, te postavio konačan rezultat.

S. Savić
Locked