Razna desavanja...

Locked
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Razna desavanja...

Post by Dejan »

Partizan savladao Vojvodinu 3:1

Dva penala i autogol uz „valjak“

Partizan je posle uspavanke u prvih 45 minuta zasluženo savladao Vojvodinu u Novom Sadu sa 3:1 (0:0) i tako se za još tri koraka približio šampionskoj tituli.

Centarfor Partizana Odita pokazao je u 17. minutu koliko je brz i hitar, kada je posle odlične akcije Vukčeviča i Ćirića pretrčao kompletnu odbranu Novosađana, dobro šutirao, a Todić paradom otklonio opasnost.

Mogli su crno-beli do vođstva u 32. minutu. Vukčević je proigrao Ilića, kapiten gostiju iz prve poslao loptu u srce šesnaesterca Vojvodine, ali je Odita bio kratak za neki centimetar.

Poslednju priliku u prvom delu meča imao je Partizan. Ilić je sa pet metara zahvatio loptu posle centaršuta Rnića sa desne strane, ali je Todić još jednom bio priseban.

Tek što je počeo drugi deo meča Vojvodina je povela sa 1:0. Igrao se 48. minut, Ljubiša Vukelja je prihvatio loptu na desnoj strani, prišao na dvadesetak metara od gola, raspalio po lopti i pogodio desni ugao gola Ivice Kralja.

Deset minuta kasnije Brnović je idealno centrirao na drugu stativu gola domaćih, Odita je, čini se, već video loptu u mreži, zahvatio je slabo glavom, pa je prilika za izjednačenje otišla u nepovrat.

U tim trenucima Partizan je pojačao pritisak ka golu Novosađana.

U 69. minutu Francišković je mogao da poveća vođstvo crveno-belih, a kazna je stigla samo dva minuta kasnije. Odita je prošao po desnoj strani, uputio centaršut po zemlji, Pekarić je uklizao, nespretno zahvatio loptu i prevario Todića za 1:1. Partizan je došao u vođstvo u 76. minutu. Odita je ponovo prošao po desnoj strani, centrirao na drugi stativu gde je Mandić skinuo rukom loptu sa noge Ilića, a sudija Andrejić je bio neumoljiv - kazneni udarac i crveni karton Mandiću. Siguran egzekutor sa bele tačke za 2:1 bio je Ilić. Kapiten Partizana potvrdio je pobedu svog tima u 85. minutu još jednim pogotkom sa bele tačke, a prethodno je Jovanović srušio Radovića u šesnaestercu Vojvodine.

Navijači Vojvodine ponovo su juče hteli da prekinu utakmicu sa Partizanom i utrče na teren, kao što su uradili u 22. kolu protiv Zete. Pripadnici „firme“ pokušali su da pređu ogradu severne tribine stadiona SC „Vujadin Boškov“, ali su ih pripadnici specijalnih snaga policije sprečili u toj nameri. Većih incidenata posle tog događaja nije bilo, policija je u potpunosti kontrolisala situaciju.

D. Radović - B. Samardžija

Objektivnost novinara je zaista na nivou :!: SRAMOTA :!:
:)
Posts: 568
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:43 pm
Location: Na zapadu

Re: Razna desavanja...

Post by :) »

Dejan wrote:Pripadnici „firme“ pokušali su da pređu ogradu severne tribine stadiona SC „Vujadin Boškov“
:roll: :roll: :roll:
Duke
Posts: 236
Joined: Wed Jan 19, 2005 7:19 pm
Location: Podbara

Post by Duke »

Potpisujem da dva grobarska retarda koja su potpisala izvestaj nisu bila na stadionu... Gledali su tekmu na tv-u u Veterniku, u SC "Vujadin Boskov" 100% i primetno je da se razumeju i u fudbal i u pisanje ko Mara u kriv qrac :D A sto je najgore, izvestaj je iz Blic-a...
You'll never walk alone!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

U VOJVODINI SVESNI PROPUŠTENE ŠANSE
Serija grešaka odvela u poraz

Sve je ličilo da će Partizan lako da izađe na kraj s Vojvodinom u Novom Sadu. Trener crveno-belih Milan Đuričić nije mogao da računa na pola odbrane, Dunđerskog, Stepanova i Kizita, a najavio je da će šansu dobiti mlađe snage.
Ipak i takva, "novokomponovana", Vojvodina uspešno je parirala Partizanu 70 minuta. Imali su crno-beli laganu inicijativu, ali je Vojvodina kontrolisala meč. Uz sve to, povela je prelepim golom LJubiše Vukelje.
- Pomislio sam u tom času da možemo da stignemo i do pobede - ne krije Milan Đuričić. - Imali smo sjajnu šansu preko Belića za 2:0, a kada je nismo iskoristili, kazna je stigla. Načinili smo seriju gešaka, što je iskusniji Partizan umeo da kazni. Pa, crno-beli su odigrali niz jakih mečeva u Evropi.
Greške su se u redovima domaćih ređale kao na traci: autogol Pekarića, igranje rukom Mandića za penal u korist gostiju, pa potom Mandićevo isključenje i na kraju Jovanovićev prekršaj za jedanaesterac.
- Previše, zaista previše grešaka a da to Partizan ne iskoristi - svestan je Đuričić. Da smo poveli i 2:0, nisam siguran da bismo pobedili. Ali, šteta je, jer smo pokazali da možemo i s ovako sastavljenim timom u kojem su dvojica startera (Pavlović i Kačar) 1987. godište - rekao je trener Vojvodine.
Ivica Francišković smatra da je Vojvodina taktički igrala dobro.
- Uspeli smo da se odupremo Partizanu na sredini, iako je imao inicijativu. Ipak, nisu gosti pošteno prišli našem golu, je konstatovao Francišković, aludirajući na autogol i penale.
Vezista Novosađana smatra da je Vojvodina bila blizu podviga.
- Ne mogu ni ja da tvrdim da bismo pobedili, jer pamtim mečeve kada je bilo slično, a napuštali smo teren pognutih glava. Iskreno, muka mi je već od sličnih poraza. Dali smo sve od sebe, a maler je poterao naše najbolje igrače ovog proleća, Pekarića i Mandića. Na kraju, ostaje mi da se zapitam : "I da smo kojim slučajem pobedili, za koga bi ta pobeda bila"? Ne pamtim kada je ovoliko gledalaca na stadionu navijalo za Partizan. Svaka čast našoj navijačkoj grupi sa severa, ali imam utisak da su osim njih svi ostali navijali za goste. I ne samo to. Čini mi se da svake godine sve više publike navija za Partizan u Novom Sadu - u neverici sabira utiske Franišković.
Vojvodini već u subotu predstoji žestoko gostovanje u Kuli.
- Biće to paklen meč. I Kuljani i mi smo svesni da pobedom rešavamo brige, dok nam poraz dodatno otežava situaciju. Iskreno, nama bi odgovarao i bod, ali domaćin mora da juriša na pobedu, a u susretima s nama uvek je silno motivisan. Rasplet prvenstva u borbi za opstanak tek predstoji, a nama će mečevi kod kuće biti podjednako teški kao i oni u gostima - zaključuje Francišković.

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Maler za malerom

Emir Bihorac je posle osvajanja četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu s omladinskom reprezentacijom u Finskoj stigao u Vojvodinu iz Novog Pazara na velika vrata. Bio je istinsko pojačanje, ali ga je teška povreda odvojila od terena šest meseci.
- Posle toga ništa više nije bilo kao pre. Sporo sam se vraćao u formu, treneri su se u Vojvodini menjali kao na traci, a ja sam sve ređe dobijao šansu. Ovog proleća počeo sam utakmicu samo u Čačku - rekao je prvotimac Vojvodine.
Malerima tu nije kraj. Nedavno je Bihorac deset dana odsustvovao s terena zbog neuobičajene povrede.
- Neki insekt me je ubo u list na treningu u FC “Vujadin Boškov”. Bolno mesto je oteklo, zagnojilo se, pa sam morao na hiruršku intervenciju. Na svu sreću, sve se dobro završilo i od utorka sam ponovo u trenažnom procesu - istakao je Bihorac.
Slobodno veme iskoristio je da odigra po koji tiket.
- U poslednje vreme nisam uspešan ni u kladionici, kao i na terenu - rekao je Bihorac kojem ugovor s novosadskim prvoligašem ističe u decembru, pa je najavio odlazak u inostranstvo. S. S

Gde ce on u inostranstvo :lol: :!: :?: Pola evrope luduje za njim :D Ma bre cale mu u Pazaru ima love pa mu je sin kao igrac!Jedino da proba u tursku :wink:
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

DANAS U KULI VOJVOĐANSKI DERBI: HAJDUK RODIĆ MB DOMAĆIN VOJVODINI
Đuričić najavio pobedu

U Kuli će danas, bar za vojvođanske poklonike fudbala, biti praznik. Domaći Hajduk dočekuje Vojvodinu, a pošto je prvoligaška knjiga spala na ova dva slova jasno je da se ishod meča očekuje s velikom pažnjom. I Novosađani su poput Kuljana u brigama. Nijedni ni drugi još uvek nisu obezbedili opstanak, a sa sadašnja tri boda pobednik će sigurno uploviti u mirnu luku.
Iako je Vojvodina u današnjem meču gost njen trener Milan Đuričić veliki je optimista.
- Ako je Hajduk jesenas u Novom Sadu osvojio bod, zbog čega danas mi ne bismo uzeli sva tri - pitanjem nudi odgovor strateg crveno-belih. - Hajduk je dobar tim, poznajem mnogo njegovih igrača jer sam neke čak i trenirao ali smatram da Kuljani imaju formaciju koja lakše osvaja bodove u gostima. To je, uostalom, pokazao i dosadašnji tok Šampionata. Zato se danas Vojvodina neće zaletati, jer bi opasno bilo da ostavimo prostor pokretljivim fudbalerima Hajduka, koji bi to sigurno umeli da kazne.

PRVA MERIDIJAN LIGA
16 časova
Obilić - Borac
Radnički JP - Crvena zvezda
Smederevo - OFK Beograd
Hajduk RMB - Vojvodina
Sutjeska - Zeta
Čukarički - Hajduk Lemić

18.30 časova
Budućnost - Železnik
Partizan – Zemun

1. Partizan 26 23 3 0 68:16 72
2. Crvena zvezda 26 20 5 1 60:15 65
3. Zeta 25 17 3 5 44:21 54
4. OFK Beograd 26 14 2 10 46:29 44
5. Zemun 26 10 7 9 26:29 37
6. Budu}nost 26 10 4 12 33:34 34
7. Radnički 26 10 4 12 30:31 34
8. Vojvodina 26 8 7 11 26:33 31
9. Železnik 26 9 4 13 30:38 31
10. Hajduk RMB 26 7 9 10 26:32 30
11. Borac 26 8 6 12 25:35 30
12. Smederevo 26 7 9 10 22:32 30
13. Obilić 25 8 6 11 26:38 30
14.Čukarički 26 6 6 14 22:37 24
15.Sutjeska 26 5 7 14 16:36 22
16. Hajduk Lemić 26 1 6 19 15:59 9

U narednom kolu sastaju se: Hajduk Lemić - Sutjeska, Zeta - Partizan, Zemun - Hajduk RMB, Borac - Čukarički, OFK Beograd - Radnički JP, Vojvodina - Smederevo, Crvena zvezda - Budućnost, Železnik - Obilić.
Na pitanje odkud toliki optimizam uoči današnjeg gostovanja, trener Vojvodine je odgovorio:
- Verujem u ovaj tim. Istina, pretrpeće naš sastav izvesne promene naspram meča s Partizanom, ali postava koja će istrčati na teren u Kuli sposobna je ako ništa drugo bar da ne izbugi jasan je bio Đuričić.
Kada je o kadrovskim promenama reč Đuričić najavljuje povratak u prvu jedanaestoricu tamnoputog Jozefa Kizita.
- Izdržao je kaznu zbog isključenja u Nikšiću i sigurno će zauzeti svoje mesto uz levu aut liniju. U tom slučaju Lazarević će se preseliti na desnu stranu, a tek danas, uz dogovor s lekarom Borkom Vukosavom, odlučiću da li će u timu biti i Milan Stepanov. Još uvek se naš centarhalf nije oporavio potpuno od povrede, pa ne želimo ništa da rizikujemo. U timu neće biti ni Dragana Mandića (isključen u meču s Partizanom), dok LJubiša Dunđerski može da bira hoće li igrati danas ili u sledećem kolu, kada dočekujemo Smederevce. Bliži sam odluci da Dunđerskog sačuvam za sledeći meč - napomenio je Đuričić.
U svim kalkulacijama za opstanak u prvoligaškom društvu neophodno je 37 bodova. Vojvodina je za sada stigla do "kote 31".
- Našu šansu pre svega ćemo potražiti u novosadskim utakmicama sa Smederevom i Budućnosti - istakao je Đuričić. - Sve ostalo što uspemo da osvojimo u gostima biće plus. Hajduk će danas igrati pod psihološkim opterećenjem i u toj činjenici vidim našu šansu. Još jednom ponavljam, verujem u ove momke koji su spremni da obraduje naše verne navijače. Očekuje se da Vojvodina danas u Kuli izvede sledeći sastav: Todić, Lazarević, Pekarić, Stepanov (Đurić), Kizito, Vukelja, Kačar, Milutinović, Francišković, Belić, Jovanović (Despotović).

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

DANAS U BEOGRADU FINALE KUPA MLAĐIH KATEGORIJA
Vojvodina i Novi Sad nadomak pehara

Finalne utakmice mlađih kategorija Kupa Srbije i Crne Gore u fudbalu igraju se danas u Beogradu. Čast vojvođanskog fudbala na „Karaburmi“ brane omladinci Vojvodine i kadeti Novog Sada.
Puleni trenera Lazara Grubora za rivala imaju domaći OFK Beograd. „Romantičari“ imaju jak tim u kojem igra nekolicina prvotimaca, ali isti je slučaj i s Vojvodinom. Gojko Kačar, Borislav Pavlović i Stefan Đurović su glavne uzdanice crveno-belih, iako je trener Grubor oprezan. Svesni su Novosađani značaja ovog susreta, jer bi uspeh omladinaca koliko-toliko zalečio rane prvog tima iza kojeg je loša sezona.
Isti slučaj je i s „kanarincima“. Kadeti koje predvodi tandem trenera Vasa Orlović - Spasoje Jelačić, kadri su da se domognu pehara. Zoran Milovac i Miloš Ponjević svakako su najjači aduti žuto-plavih s Detelinare, ali i Vujaklija, Samardžić i još neki mladići nagoveštavaju lepu budućnost. NJihova snaga je iskustvo, jer je polovina ovih igrača prošle sezone igrala s Partizanom, iako su bili mlađi godinu dana.
Rival „kanarincima“ je Mornar iz Bara. Crnogorski predstavnik je nepoznanica za Novosađane, ali podatak da je eliminisao beogradske crno - bele dovoljno govori o snazi rivala.
Današnji program finalnih mečeva - Pioniri: Obilić - Sutjeska (13 časova). Kadeti: Novi Sad - Mornar (15). Omladinci: OFK Beograd - Vojvodina (17). Svi mečevi se igraju na „Omladinskom stadionu“ na beogradskoj Karaburmi. S. S.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Novo prvenstvo počinje 8. avgusta

Naredno fudbalsko prvenstvo Srbije i Crne Gore počeće 8. avgusta i biće završeno 14. maja 2006. godine, odlučio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore.
Na sastanku IO FS SCG odlučeno je i da tolerancije više neće biti i da klubovi koji ne ispune ni minimalne uslove, neće dobiti dozvolu za takmičenje u Prvoj ligi.
Predsednik Fudbalskog saveza Dragan Stojković izrazio je još jednom ogorčenje zbog loše posete na utakmica Prve lige i poručio da će se zalagati da se Prva liga što pre smanji na 10 do 12 klubova. Sada Prva liga ima 16 klubova.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

U VOJVODINI ODAHNULI POSLE POBEDE NAD SMEDEREVOM
Tri boda do luke spasa

U Fudbalskom klubu Vojvodina su odahnuli posle pobede nad Smederevom. U utakmici koja je za Vojvodinu bila „biti il ne biti“, domaći su pružili odličnu igru, ali i dovoljno efikasnu da se upišu tri boda. Sa sadašnjih 34 još tri nedostaju do luke spasa.
- Svima je bilo jasno pod kakvim psihološkim opterećenjem smo odigrali ovaj meč. Isto važi i za Smederevce, pa s obzirom na takve okolnosti utakmica je bila veoma kvalitetna - naglasio je Milan Đuričić.
Vojvodina je gol postigla na vreme.
- Posle Pekarićevog pogotka sve je bilo lakše. Nismo imali potrebu da srljamo. U poluvremenu sam rekao igračima da se malo povuku. Opasno bi bilo da smo nastavili s jurišima, jer bi to Zečević, Kocić i Divić umeli da kazne. Pobedu smo ostvarili u prvom delu, a znalački smo je priveli kraju u nastavku - rekao je Đuričić.
Saša Todić je, za razliku od meča u Kuli, branio izvanredno.
Svi znamo kakav je golman Saša Todić. Ali, u fudbalu ne ide sve uvek kako to želimo. U duelu sa Smederevcima Todić je bio fantastičan. Uostalom, od njega se i očekuje da odbrani kada je najteže - ističe trener Novosađana.
Trener gostiju Tomislav Sivić sportski je čestitao Vojvodini.
- U nastavku meča uspostavili smo ravnotežu. Ipak, nismo iskoristili dve polušanse i jedanaesterac, pa bolje nismo mogli ni da prođemo. Mi ćemo svoju šansu za opstanak potražiti u sledećem kolu. U duelu sa Zemunom bićemo u istoj situaciji u kojoj je Vojvodina bila sada. Najteže je kada se nešto mora, ali očekujem da pobedimo Zemunce i obezbedimo opstanak - istakao je Sivić.
Trener Vojvodine složio se s ocenom svog kolege i nastavio:
- I Vojvodina i Smederevo zaslužili su da i sledeće sezone igraju u prvoligaškom društvu. Iskreno verujem da ćemo i dogodine biti rivali u eliti - jasno je poručio Đuričić, koji je sa igračima i navijačima proslavio pobedu posle utakmice
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

FUDBAL
Vojvodina overila opstanak


Remijem u meču pretposlednjeg kola s Radničkim Jugopetrolom u Novom Beogradu (1:1) fudbaleri Vojvodine stigli su do slamke spasa. Sada se lakše diše i bez većih tenzija dočekaće Budućnost u subotu.
- Celu polusezonu igramo pod pritiskom boreći se za opstanak. Išli smo na pobedu protiv Radničkog, ali nam je prevashodno bilo da ne izgubimo. I bod je za nas uspeh, jer njime smo sačuvali status člana prvoligaškog društva – kazao je štoper crveno-belih Branko Lazarević. –Igrali smo oslabljeni to se nije toliko osetilo u prvom poluvremenu, kao u drugom. Nismo u nastavku susreta hteli ništa da rizikujemo, da idemo grlom u jagode, bod nam je odgovarao. Da smo pošli u ofanzivu pitanje je kako bi se situacija na terenu razvijala, domaćin je opasan u kontranapadima. U glavi nam je bilo samo to da prebrinemo sve brige oko opstanka u ligi. I ovoga puta bodrili su nas navijači. Nisu štedeli grla i dlanove, osećali smo se kao da igramo kod kuće.
Ima, dakle, da se igra još jedno kolo. Sledeći rival novosadske fudbalske čete Podgoričani bore se za Inter-toto kup, a pred subotnji duel s njima Lazarević je rekao:
- Odigraćemo utakmicu rasterećeni, za dušu. Vraćaju se u ekipu “požuteli”: Belić, Stepanov, Pekarić i Francišković. Mislim da ćemo bez pritiska mnogo bolje igrati i da ćemo tek sada prikazati sve ono što možemo. Budućnost dolazi s velikim motivom, hoće u Evropu, ali nama je stalo do toga da se od vernih pristalica oprostimo na najlepši mogući način, pobedom - istakao je Lazarević
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbal: PROLEĆE IGRAČA VOJVODINE OKOM STATISTIKE
10.06.2005
Dnevnik
U znaku Todića

Saša Todić obeležio je prolećnu sezonu u redovima Fudbalskog kluba Vojvodina. Iskusni golman ostvario je najbolji prosek. Branio je na deset mečeva i domogao se prosečne ocene 6, 77. Drugi na listi novosadskog prvoligaša, prema ocenama “Dnevnikovih” izveštača, u prolećnom delu je Marko Jovanović.



Ovakvom plasmanu znatno je doprinela “devetka” koju je dobio u poslednjem kolu. Centarfor Novosađana odigrao je 11 utakmica i stigao do proseka 6, 62, a treći je LJubiša Dunđerski koji je iz deset mečeva ostvario prosek 6,60.
U konkurenciji su bili igrači koji su odigrali dve trećine i više mečeva (deset i više utakmica), a na listi slede: 4. Pekarić 6, 58 (12), 5/6. Stepanov i Pavlović 6, 50 (11 utakmica), 7. Francišković 6, 45 (12), 8. Kačar 6, 44 (11), 9. Mandić 6, 39 (13), 10. Vukelja 6, 30 (13), 11. Lazarević 6, 25 (13), 12. Kizito 6, 22 (11) i 13. Belić 6, 20 (10).
U prolećnoj sezoni još 11 igrača ponelo je dres Vojvodine, ali su odigrali manje od deset utakmica. To su: Dragutinović, Đurić i A. Popović (8 utakmica), Milutinović, Despotović i Maslić (7), Čanović (6), Bihorac i Đurović (3), Govedarica (2) i Vukobratović (1). Dakle, ukupno su ovog proleća dres Vojvodine oblačila 24 prvotimca ili dva kompletna tima.
Strelci Vojvodine nisu bili raspoloženi. Jovanović je postigao tri gola, po dva puta mrežu su zatresli Belić i Vukelja, a po jednom Pekarić, Lazarević, Stepanov, Dunđerski, Kačar i A. Popović.
U proteklih 15 kola iz igre su isključeni Mandić i Kizito, a po četiri puta opomenuti su bili Stepanov, Francišković, Dunđerski i Belić. Jovanović i Kizito dobili su po tri žuta kartona itd.
Novosađani su postigli 13, a primili 18 golova. Najefikasniji su bili u periodu od 71. do 80. minuta, kada su pet puta pogađali mrežu suparnika. S druge strane, koncentracija im je najslabija bila u poslednjih pet minuta prvog poluvremena i prvih pet minuta drugog dela igre, kada su kapitulirali u četiri navrata.
Mečeve Vojvodine u prolećnoj sezoni pratilo je 19.200 gledalaca (1.371 gledalac po susretu), uz napomenu da je novosadski tim utakmicu s Čukaričkim na Gradskom stadionu igrao bez prisustva publike, zbog kazne. U Novom Sadu šest mečeva Vojvodine gledalo je 10.000 posetilaca ili 1.660 po utakmici. Najviše ih je bilo kada je gostovao Partizan - 3.500. Na strani je u osam utakmica Vojvodinu gledalo 9.200 posetilaca ili 1.150 po susretu. Najbolja poseta zabeležena je na “Marakani”, kada se okupilo 3.000 navijača, a najmanje na beogradskom Lionu, kada ih je bilo svega dve stotine.

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Minimum - milionče

Ovih dana u novosadskim fudbalskim krugovima često se diskutuje o treneru Fudbalskog kluba Vojvodina Milanu Đuričiću. “Ostaje li ili odlazi”, dilema je koja, očigledno, intrigira mnoge.



Čini se, ipak, da znatno važnije brige brinu oni koji danas sede na rukovoećim položajima u našem najstarijem prvoligašu.

Kako obezbediti novac za sledeću sezonu, na to pitanje odgovor traže Aleksandar jevtić, Cvetko Riđošić i Upravni odbor.
Nema sumnje da crveno-beli preživljavaju teške dane. I dok su neki klubovi usredsređeni na prelazni rok, u FK Vojvodina su posvećeni traženju strateškog partnera. U prevodu, traži se neko ko će finansijski pokriti sledeću takmičarsku sezonu.
A koliko ona košta?
Procene se kreću u visini 100.000 evra mesečno, dakle, malo više od milion evra godišnje.

Troškovi organizacije prvenstvenih mečeva su toliki da retko budu pokriveni od prodaje ulaznica. Sreća je što sudije plaća Savez, a klub pokriva troškove obezbeđenja, redarske službe i medicinske službe. Samo kada u Novom sadu gostuju Crvena zvezda i Partizan blagajna bude popunjena, ali i za te susrete proda se samo nekoliko hiljada ulaznica koje u proseku koštaju 300 dinara(istok) i 500 (zapad). Za takozvane obične utakmice, proda se tek po nekoliko stotina ulaznica iako im je cena 200 do 300 dinara.
Sponzori popunjavaju skroman deo budžeta, tako da “Čelarevska pivara” AD, kao najozbiljniji, koja posluje u sastavu “Karlsberga” izdvaja prema ugovoru 12.000 evra mesečno.

Nezvanično, vlasnik DOO “Aleksandar”, inače član Upravnog odbora, u drugom delu sezone klubu je”ubrizgao” finansijsku injekciju od milion dinara ali je to bilo dovoljno tek da se pregrmi proleće.
Pripreme su uvek značajna stavka u budžetu kluba. Vojvodina, uprkos problemima, uspeva da svojim prvotimcima svake godine organizuje vrhunske zimske pripreme u inostranstvu. Uoči prolećne sezone Vojvodina je bila u Antaliji, u Turskoj, a boravak je Novosađane koštao oko 300.000 evra.

Zbog konstantne besparice FK Vojvodina dolazio je u situaciju da u klupksim prostorijama budu isključeni telefoni, da klubu s vremena na vreme bude blokiran račun, a u aprilu mesecu je postojala opasnost i od isključenja električne energije zbog nagomilanih dugova. Ipak, zalaganjem pojedinaca, sprečena je ova sankcija. Inače, Vojvodina je bila prinuđena da, zbog pozajmice novčanih sredstava, pod hipoteku stavi svoje jedino vlasništvo - Fudbalski centar “Vujadin Boškov” u Veterniku.
Ako se sve ovo ima u vidu onda je jasno zbog čega se toliko odlaže najavljena sednica Upravnog odbora, na kojoj Milan Đuričić sigurno neće biti tema “broj jedan”, već pitanje “kako obezbediti novac za takmičarsku sezonu 2005/2006”. S. Savić
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

Uoči prolećne sezone Vojvodina je bila u Antaliji, u Turskoj, a boravak je Novosađane koštao oko 300.000 evra.
da li je ovo tacna informacija?zar nije to malo previse
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Milan Djuricic

Post by Djumi »

Smanjite to za jednu nulu i to je to :D :!:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
nboya
Administrator
Posts: 1208
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:45 pm
Location: Sabac

Post by nboya »

300 000 - 0 = 300 000
UPRAVA NAPOLJE!!!
Locked