5. kolo: Vojvodina-partizan 3:2

Locked
User avatar
Daljac
Posts: 632
Joined: Mon May 09, 2011 8:12 pm
Location: Војводина

5. kolo: Vojvodina-partizan 3:2

Post by Daljac »

Nakon što su naši momci ostvarili i prvu pobedu na strani u ovom šampionatu, pruža nam se šansa da u ovom ritmu od po dva meča nedeljno i na domaćoj sceni pokažemo napokon svima koliko je ovaj tim sposoban da uradi. U sredu u 21h, "forumaši i dušebrižnici" imaju obavezu da opet budu u kopu na severu ili na nogama u šestom sektoru zapadne tribine, jer nam u goste dolazi ekipa za koju imamo bezbroj razloga da sve svoje frustracije u tih 90 (ako rezultat po goste bude nepovoljan, i svih 100) minuta iskalimo na njima.

Besni ste na posao, šefa, ženu, devojku, decu, komšije, psa, vremensku prognozu? Odlično. Kad ugledate fiskulturni sastav "Kiza i Kvislinzi" iz prestonice, ne žalite glasne žice. Sve što Vam na um padne da im pomenete, zaslužili su. Od zalizanog buljavog dupeuvlakača na klupi, preko bivšeg kapitena i onog kom smo klicali i kad ceo fudbal promaši, do balavog cigana koji je od skora u njihovim redovima, a najmlađi je debitant u našoj preko vek dugoj i bogatoj istoriji, svi su zaslužili da čuju ono što o njima mislimo. U sredu, nismo fina novosadska publika, koja voli i ceni fudbal i poštuje svoje goste. U sredu smo ludaci sa severa, manijaci sa zapada, inspirisani za psovke kao mađarski Romi i bugarski taksisti, u sredu treba da im srce siđe u pete kad kriknemo, da se osećaju da nisu dobrodošli i da na bodove u našoj kući ne mogu da računaju.

Ovo na šta se obavezujemo mi, nek vredi i za sve momke na terenu. Nemate razloga da strahujete od njih, da ih respektujete, da im ruku pružate i sa zemlje ih kad se prenemažu dižete. Nemojte da se usudite da meč opet završite bez i jednog žutog kartona. Pokažite im zube i videćete da su nedostojni vašeg respekta.

Ko su uopšte oni?

Dotrajali Bugarin, Hristo Stoičkov za sirotinju, sa inteligencijom zbog koje bi mu dobijanje vozačke dozvole predstavljalo uspeh ravan usponu na Mont Everest; neuhranjeni limitirani afrički pravolinijski trkač; tatin sin koji sakuplja političke poene u prenosu uživo, jer na terenu ne može da drži ritam trčanja potreban za profesionalni fudbal i, kao lider na terenu, isluženi maneken kruševačkog Rubina i Duvanske industrije Vranje. Uz njih, tu je i gomila precenjenih proseka koja im šegrtuje na terenu, a sa klupe ih predvodi "od nula do dva gola po meču" Kiza, nedovoljno hrabar da sam skroji tim, i nedovoljno vispren da iskalkuliše kad i koga da odmori.

Raspucali su se protiv svoje milanovačke filijale, zatim i protiv niz vodu ove godine puštene Jagodine, a Subotičke cigane su pobedili jedva, u 97. minutu. Jedni put kad je trebalo da istrče pred protivničku publiku i zasluže bodove, ostavili su ih u Novom Pazaru. Njihov uspeh protiv raspale rumunske zvezde nije ni prineti našem u Torinu i na revašu.

Nema tu nikoga od koga treba da strahujete. Znate i sami koliko ste od njih bolji. Mi ćemo nesoj koji deci otima dresove i koji će nam opoganiti naš istok u sredu oduvati navijanjem sa naše dve navijačke tribine, a vi nam na ternu samo zadajte ritam kojim ćemo ih zajedno pregaziti.

Hajde da napregnemo glasne žice toliko da samo plzenjskim pivom možemo da ih zalečimo. Hajde da ih ispratimo kući tako poražene, da ni u narendom kolu sa Radom ne uspeju da izmajmunišu tri boda. Hajde da ih mentalno spremimo za ispadanje iz Evrope, i da se posle njih prošetamo i kroz Jagodinu, pa da u Češku odemo kao prvoplasirani tim na tabeli.

Hajdemo. Možemo. Hoćemo. Moramo.

Za sve što godinama trpimo, za uspomenu na sve krađe i otimačine koje su nam priredil, za početak serije u kojoj će od ovoga meča pamtiti da u Srpskoj Atini nisu dobrodošli.

Ako je u četvrtak bilo sve za našeg Vujketa, hajde sada da im pokažemo ko smo i šta smo, i da ih porazimo za našeg Deju Lonca, za uspomenu koju imaju obraza da kaljaju svaki puta kada u naš grad sa svih strana zadrigli i neokupani na ekskurziju dođu.

Svi kao jedan, u novu pobedu, bez kalkulisanja, časno i pošteno, ali muški i silovito.

Igraj Vošo, rasturi ih sve!
User avatar
budababa
Posts: 4013
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by budababa »

Najava :klanjanje: Sve je rečeno, u sredu svi na stadion da kolektivno lečimo frustraciju! Do nove ivice nervnog sloma, do nove borbe za vazduh, do nove pobede...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
borrissey
Posts: 1063
Joined: Fri Aug 26, 2011 9:25 pm
Location: ograda na Istoku

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by borrissey »

Daljac wrote:...
Daljac, sunce ti je*em, tamo negde oko trećeg pasusa ove najave, već sam krenuo da se oblačim i obuvam, kao da je već sreda negde oko pola 8, a ne nedelja ponoć. Ko će sad izgurati još tri radna dana?

Mislim da nam je mesto na severu. Svima. Pevali, tapšali, ili samo stajali, nek nas bude što više. Cimajte sve i svakoga.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9777
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by Voja »

Mislim da je ovo prvi mec u kom ne treba da idemo na gol vise,vec treba da ga odigramo kao partiju saha.Od poteza Zagorcica zavisice i ishod utakmice.Partizan i ovako "napumpan" ima mnoooogo slabosti.... Par smernica kojima bih se vodio,dobro izvagati koga staviti u tim Jovicu ili Lakicevica.Mislim da nam u ovoj utakmici treba svestraniji igrac,jer je Partizan najslabiji kada se optereti Petrovic,ali posto cesto zna da napravi dobar izlet napred,treba nam igrac koji ce biti dobar i u defanzivi,ali koji ce vecinu meca vrsiti prodore po toj strani. Gosa im je kukavica i kada treba da sidje sa linije ne zna gde je levo,posebno su mu kriticne lopte upucene sa boka u peterac,nije li to prilika za Mrdaka? Sto se tice duela Nasta-Vule,mislim da j dovoljno samo da mu Nasta kvari i ofanzivu i vec mnogo posla smo zavrsili.Pekara i Djura mec da igraju glavom,nikako da se ne upustaju u trku sa Abuom i Zivkovicem,vec samo dobra postavka.Ozegovic mora maksimalno da optereti onog brazilca,to ce biti duel dva tenk igraca.U dosadasnjim mecevima se ispostavlja da im je ipak kljucni igrac Brasanac,tu bih prepustio Puski da ga juri po terenu :mrgreen: Kod nas i ako svako uradi svoj deo posla maksimalno korektno opet ce sve najvise da zavisi od Ivanica. Iako smo jedina dva poraza u ovoj takmicarskoj sezoni imali kuci,ajde da dokazemo da je to bio samo deo taktickih zamisli :cheers:
Image
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8876
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by Radoye »

Ma nema filozofije, gazi go**a i to je to! :evil:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
recni galeb
Posts: 768
Joined: Thu Oct 28, 2010 3:55 pm

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by recni galeb »

Izvukao Radoje poentu onog sastava od kog sam obnevideo citajuci ga na telefoncetu... :shock:
Ovo je krace i jasnije! :!:
User avatar
Daljac
Posts: 632
Joined: Mon May 09, 2011 8:12 pm
Location: Војводина

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by Daljac »

recni galeb wrote:Izvukao Radoje poentu onog sastava od kog sam obnevideo citajuci ga na telefoncetu... :shock:
Ovo je krace i jasnije! :!:
Ja da napišem ,,Prokletu avliju", ti bi rekao da ne valja :D :cheers:
User avatar
Red Marquis
Moderator
Posts: 3865
Joined: Sun Nov 09, 2008 4:49 pm
Location: West Side

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by Red Marquis »

Daljac wrote:
recni galeb wrote:Izvukao Radoje poentu onog sastava od kog sam obnevideo citajuci ga na telefoncetu... :shock:
Ovo je krace i jasnije! :!:
Ja da napišem ,,Prokletu avliju", ti bi rekao da ne valja :D :cheers:
Vidiš da neće on nobelovce, hoće haiku poeziju :mrgreen:

Sjajna najava Daljac, :lala:
Po meni, očekujem sudijski kriterijum kao u četvrtak protiv Dorije, znači puštanje grublje igre. Ukoliko se tu ne pogubimo, možemo ih poslati kući praznih šaka.
Io odio Belgrado
lexa
Posts: 677
Joined: Tue Dec 22, 2009 2:16 am

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by lexa »

Daljac, lepa najava, prava fajterska, da se tako izrazim ;)

Medjutim, mislim da si ih malo previse potcenio u toj najavi. "Dotrajali Bugarin, limitirani africki trkac..." Ne smemo tako da ih dozivljavamo
jer bi nas moglo kostati.
Ja se u dobroj meri slazem s tobom ali gledao sam njihove tri evro utakmice ove sezone (Dila Gori u Gruziji, obe protiv rumunske Zvezde) i
moram biti realan, izgledaju sasvim dobro na terenu. Za nase, srpske pojmove, sasvim solidna ekipa. Uz to mozemo slobodno dodati da ce
imati barem pola stadiona na njihovoj strani (nazalost!), sudijsku pomoc (na to smo navikli) i sigurno nam nece biti nimalo lako.
Mi nasu sansu trebamo da trazimo po krilima.
Njihov levi bek (Petrovic) je ozonska rupa u odbrani i to moramo da iskoristimo. Stoperi im deluju dosta sigurno (Balazic i Fabricio) i iz tog
razloga mislim da vise sanse imamo probijanjem po krilu jer su im bekovi u vecini slucajeva uzasni.
Uz to, flaster na malog Zivkovica, on im je motor ekipe. I sad da ne presipam iz supljeg u prazno, nasa struka zna sta i kako treba uraditi.

Samo zelim da kazem, ne smemo ih potceniti nimalo, i dozivljavati onako kako si ih ti opisao u uvodnom postu. Mi tako ne smemo dozivljavati
ni Donji Srem a pogotovo ne iskusnu i 'namazanu' ekipu Partizana. Samo sa ozbiljnim pristupom i maksimalnim naporom mozemo ostvariti
povoljan rezultat.
Ovim putem apelujem na Zagorcica, nemoj bre protiv njih da kalkulises i mesas sastav. Hocemo jedanaest najboljih i najnapaljenijih.
Izmedju crnih i Plzena imamo Jagodinu koja je u teskom raspadu i tu izvedi C sastav ako hoces. Protiv Partizana pobeda i samo pobeda.
User avatar
Stexman
Posts: 2575
Joined: Wed Apr 15, 2009 11:38 pm

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by Stexman »

Vidim ja bice ovde polemike!
Neki bi da ih napadnemo svim silama, a neki bi da ipak sacuvaju tim za cesku.
Jedno je sigurno, crni nikad jaci tim nisu imali samo su jos uvek ne uigrani. Imaju mnogo "zvezda" u timu i to im se odrazava na igru.
Ja bih vise voleo da sad igramo sa crvenim blizancem jer su oni tim za podcenjivanje!

Nego matorci, hocemo opet na sever ili kud koji!?
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8876
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by Radoye »

Scenario za pred utakmicu - kad se grobari izadju zagrevati da ceo sever skandira 'Abu, Abu' i da ga zove da se javi, a ovaj kada dodje svi skinu gace i pokazu mu bulju! :greenbutt: :deal:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by tulip »

Stexman wrote:Nego matorci, hocemo opet na sever ili kud koji!?
Pa kada me već :shit: izmeštaju sa istoka, podrazumeva se da je sever sledeća opcija. Na zapad mogu otići samo na prijateljsku i to ako se mora.
DAJ GOL!!!
Stefke
Posts: 324
Joined: Thu Sep 12, 2013 10:50 am
Location: Клиса

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by Stefke »

Само борбено, без икаквог респекта!
Видимо се на северу :cheers:
У свом кварту ти си херој,
И твоја улица твој је дом!
https://www.youtube.com/watch?v=sY6pBCx2cMI" onclick="window.open(this.href);return false;
Casual 1989
Posts: 101
Joined: Tue Jan 06, 2015 11:34 am

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by Casual 1989 »

Istok ce biti pun grobara, trebali bi i mi da se skupimo na jednoj tribini a ne da budemo rastrkani ,da bi mogli da im pariramo u navijanju. Igraci su zasluzili snaznu podrsku a to je moguce samo ako svi dodjemo na sever.
User avatar
salefkv
Posts: 600
Joined: Wed Aug 01, 2012 11:28 am

Re: 5. kolo: Vojvodina-partizan, sreda 21h

Post by salefkv »

Da li ce se opet sa sezonskom za istok moci uci na sever?
Locked