1. kolo: Vojvodina-Radnicki (KG) 1:1

Locked

Prognozirate konacan ishod:

Poll ended at Mon Aug 15, 2011 7:43 pm

1
37
47%
X
29
37%
2
12
15%
 
Total votes: 78

User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

1. kolo: Vojvodina-Radnicki (KG) 1:1

Post by Zeljafcv »

Osnivačka skupština kluba je održana u septembru 1923. godine, u kafani „Park“, kada je izabran i prvi predsednik kluba, gospodin Aleksandar Ratković. Klubu je dato ime „Mladi Radnik„. Sadašnje ime Radnički dobija 17. septembra 1929. godine. Radnički, kao i Vojvodina, pretrpeo je da im veliki broj igrača i funkcionera strada od strane fašista za vreme okupacije. Radnički je svoj novi fudbalski dom dobio 6. juna 1957. godine, popularno nazvan "Čika Dača". Navijači Radničkog su "Crveni Đavoli", koji su kao i mi poznati kao velike lokal patriote i ljubitelji svog grada.

Istorijat i druge zanimljivosti o gostu možete pročitati na zvaničnom sajtu:

http://www.fkradnicki.com/


U subotu 13.8. Vojvodina igra svoju prvu prvenstvenu utakmicu u sezoni 2011/12. Utakmica počinje u 20 časova. Protivnik Vojvodine će biti povratnik u elitu, Radnički iz Kragujevca. Počinje nova borba za bodove. Biće to premijerna zvanična utakmica pod novim osvetljenjem, i kao takva treba da bude inspiracija našim fudbalerima da zagrizu konačno, obraduju nas pobedom i osvetlaju mračni tunel u kom se trenutno kao tim nalaze. Takođe, očekuje se i veći broj navijača, kako Vojvodinaša, tako i gostujućih navijača koji su najavili 15 navijačkih autobusa. Termin je konačno po meri.

O nama ne želim mnogo da davim, sve je već rečeno i ptice na granama znaju da nam je postavka igrača na terenu jako loša. I zato se dešava da nam u odbrani nema discipline, i primaju se "kiks" golovi. Ogranizacija napada već duže vreme ne postoji. Igra se na silu, bunarenje i to u kontinuitetu. Nekoliko igrača vidno nemaju kvalitet za Vojvodinu, a za neke se ćeka već godinama da se aklimatizuju, a opet igraju loše u kontinuitetu, dok nam talentovana deca greju klupu ili se šalju na pozajmice, ili prodaju za siću. Nekoliko igrača, koji su pretohodne sezone odigrali maestralno, u poslednje vreme su izgubili sav dignitet koji su posedovali. Negledljiv fudbal, koji svakog navijača Vojvodine izbacuje iz takta. Da li će se išta promeniti?! Videćemo u subotu, posle 22 časa.

U goste nam dolazi silno motivisani protivnik. Da se radi o ozbiljnoj ekipi i da gosta treba shvatiti krajnje ozbiljno, jeste da su pobedili Rad (drugi tim Rada) u generalnoj probi sa 2:1. Spremni su, nema sumnje. Teoretski, predviđa im se sredina tabele, i eventualna borba za Evropu, videćemo u praksi kako će se pokazati. Sigurno će dati sve od sebe, kako bi odmah na startu napavili što bolji utisak. Ovog leta su se i korektno pojačali, posredstvom Predraga Đorđevića, trebalo bi da ove nedelje stave potpis argentinskog napadača Lukasa Martele. Dok su već potpisali dvojicu španaca, reč je o defanzivcu Kaberu i ofanzivnom veznom Galanu, koji je prošao omladinsku školu Osasune. Obojica šapanaca su igrali 3. špansku ligu. Angažovali su i golmana Novog Pazara, Pustinjakovića. Još ranije su doveli, Binića iz zvezde, Petra Pavlovića iz Metalca, kao i Ivana Obrovca. Trener je Slavenko Kuljezević, koji je trenirao od jačih ekipa Sutjesku NK u dva navrata, Metalac, Hajduk, Banat, Javor i druge manje klubove.

Vidimo se na Karađorđu!
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Vuke
Posts: 495
Joined: Fri Mar 16, 2007 4:27 pm

Post by Vuke »

Image


Moramo stati i podrzati svoj klub, kada je tesko i potrebno. U proslosti smo bili cesto u jos tezim situacijama, borbi za opstanak, pa smo bili slozniji i privrzeniji klubu koji svi toliko volEmo.

U subotu igramo prvi put posle 8 godina u nocnom terminu, pocetak sezone i odmah derbi protiv starog rivala. Pojacani i silno motivisani Radnicki dolazi u Novi Sad, najavljen je masovan dolazak navijaca iz Kragujevca sa toplom bracom iz Zemuna. Obecana im je "masna" premija za Vosin skalp!

Ostavimo u subotu 13.8. u 20h. iza sebe misljenja o upravi, treneru, taktici(oni su prolazni) itd. I 90 minuta dajte sve od sebe da pruzite podrsku SVOM klubu, na stadion pokusajte da dovedete jos nekog Vojvodinasa, zbog sebe i Vojvodine! Nakon utakmice u zavisnosti od pruzene igre, zalaganja i rezultata postoji nacin da se pokaze misljenje o tome!

Pokusajte da pruzite podrsku Vosi i njenim igracima, a ne da prozivate igrace jos za vreme utakmice. Nadam se da nam je svima u interesu da nas klub pobedjuje i napreduje, da smo na stadionu svi iz istog razloga i zbog iste ljubavi!

Igracima je prekopotrebna podrska, obecali su znoj, krv i pobedu, pomozimo im maksimalno da je i ostvare. Dokazimo svima, ponovo koliko Novi Sad voli svoju "staru damu" Pokazimo i gostujucim navijacima kako se bodri svoj grad, svoj klub, svoja VOJVODINA! Ali i pored svega, najvaznije je da budemo na stadionu, posto igra nasa VOJVODINA!


PS. Kada vidim ovo glasanje iznad, cinimi se kao da pojedini zele los rezultat, samo da bi rekli kriv je taj i taj, lepo sam ja rekao itd. Meni se prvom ne svidja trener, ali ja idem da podrzim svoj klub, a ne da pevam Ristovskom! Vise optimizma je bilo pred utakmicu sa Atletikom, nego sa Radnickim. Ostavite se glume uvredjene mlade i malogradjanskog mentaliteta. Preispitajte se sto ste uz voljeni klub i kako najbolje da mu pomognete, malo iskrenosti prema sebi, realnosti i objektivnosti bi svima puno znacilo!
Kamenica
Posts: 323
Joined: Tue Oct 20, 2009 9:24 pm
Location: Sremska Kamenica

Post by Kamenica »

nakon utakmice sa rumunskim drugoligasem, jedina lepa stvar jesu reflektori, pod kojima se odigrala ova utakmica. a i bio je red, da nam vrate iste, da se ne seljakamo- ukoliko nekada zalutamo u evropu- po bagdadu.

glasao sam od srca, a ne realno. dakle verujem u tri boda. idemo dalje.
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...

Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
User avatar
laki
Posts: 1974
Joined: Sun Dec 05, 2010 1:51 pm
Location: Podbara

Post by laki »

Kako mislis da su jedno lepi reflektori? Meni je lepa i dalje svaka tribina, teren, ona kucica sto se rusi na jugu, ona jos odvratnija zelena iza nje, ona odvratna nova nefunkcionalna tribina. Gotivim i vecinu nasih igraca iako im je zalaganje na svim utakmicama ove sezone bilo 0. Sve je to lepo, a ne samo novi reflektori. Zato i idemo na stadion, zato sto kad volis Vosu volis i sve te ruzne (izuzev lopovske uprave) stvari. Zato sto ne znam sta bih radio od muke da igra Vosa u subotu uvece a ja kao nisam dosao na stadion zbog jednog bb. Zato cu da budem na stadionu u subotu 20h kao i mnogih proteklih sezona!
Image
User avatar
slanobarac
Posts: 3498
Joined: Tue Dec 09, 2008 4:57 pm
Location: Novi Sad

Post by slanobarac »

Letnja dešavanja u i oko kluba su mnogo uticala na naša razmišljanja u vezi podrške na početku novog šampionata. Pre izvesnog vremena sam i sam zagovarao bojkot utakmica (naravno zbog ove uprave) ali ipak sam shvatio da našem timu treba podrška i to velika. Prisustvovao sam utakmicama protiv Vaduza i Rumuna i kao i svi vi video propast i katastrofu od igre, bezidejnost trenera, nezalaganje ali sam svestan da su to isti oni igrači od prošle sezone i da nisu preko noći zaboravili da igraju. Što neko reče ranije, izgubila se hemija ekipe a ona je uz trenera najbitnija za uspeh. Možda je prošlogodišnje izdanje bilo iznad limita nekih igrača ali pravi stručnjak je to uspeo da ukomponuje i izvuče iz njih. Moja jedina zamerka je ona nesretna konferencija za štampu posle Vaduza i tu su igrači a naročito kapiten izgubili dosta u očima navijača. Znam, biće sad isto kao i posle onog zajedničkog saopštenja sa crnima i izvinjenju ministru policije da su morali itd, itd...Ono što sam hteo da kažem je da nam dolazi "napaljeni" Radnički a potom Novi Pazar u 3. kolu i da bi bilo sramota da nas oni nedajbože nadjačaju na tribinama. Zato svi na stadion, svako na svoju tribinu, ako možemo pevaćemo iste pesme ako ne nek jedni pevaju "opa bato", drugi DOLE UPRAVA valjda će ova NAŠA VOŠA krenuti kako valja. Naša eventualna pobeda i 5:0 neće promeniti moje mišljenje o onima iz uprave a naročito o njemu jer on je bivši. :cheers:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
User avatar
Marcello
Posts: 954
Joined: Wed Jan 10, 2007 2:21 pm
Location: uvek na našoj strani

Post by Marcello »

Jako je važno da dolazimo na utakmice, sad više i masovnije nego ikada!!! Nemojte se, slučajno, odlučiti za neki bojkot i slično!

Naša borba počinje na Karađorđu! A, tim, kakav je, takav je - moramo ga podržati, ne zbog igrača, već zbog odore koju nose.
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
SlaninarNS
Posts: 37
Joined: Wed Mar 23, 2011 6:47 pm

Post by SlaninarNS »

slanobarac wrote:Zato svi na stadion, svako na svoju tribinu, ako možemo pevaćemo iste pesme ako ne nek jedni pevaju "opa bato", drugi DOLE UPRAVA valjda će ova NAŠA VOŠA krenuti kako valja. Naša eventualna pobeda i 5:0 neće promeniti moje mišljenje o onima iz uprave a naročito o njemu jer on je bivši. :cheers:
Шта си са овиме хтео да кажеш ,молим те појасни ми ако није проблем,може и на ПП ,поготово овај део "ako ne nek jedni pevaju "opa bato" " .


Што се тиче саме утакмице,нема ту шта много да се прича,сви знамо где место треба да нам буде у суботу у 20:00 . И после свега виђеног у ових последњих пар месеци и оталих дешавања управе и праказане игре на терену,сад не смемо да попустимо,свим снагама да помогнемо нашој Воши,управа и играчи су пролазни,а она остаје увек ту наша Стара Дама !
Буди Новосађанин Навијај За Војводину !
User avatar
igoork
Posts: 781
Joined: Tue Jul 21, 2009 11:09 pm
Location: Na brdovitom Balkanu

Post by igoork »

S obzirom da ocekujem tugu od utakmice na terenu(voleo bi da me iznenade) vidimo se ovog puta na severu!

Dolazi nam 15 autobusa iz KG-a i moramo da ponosno predstavimo nas grad bez obzira na probleme u klubu.

Vojvodina smo mi a ne samo uprava! Svi na stadion! :idea:
U Novom Sadu ima klub kojem se svi divimo !
User avatar
Andreyos
Posts: 335
Joined: Thu Aug 05, 2010 10:45 am
Location: Magdeburg

Post by Andreyos »

Hoću da spomenem nešto što možda ne odgovara naslovu teme,ali me je najavljena brojnost gostujućih navijača primorala.Naime,pod pretpostavkom da će doći toliki broj da premaši kapacitet kaveza na istoku,znači da će ljudi koji su redovni na toj tribini morati da pređu na zapad.
Ukoliko smo mi gospodski klub,za kakav se predstavljamo,ne sme se dogoditi da navijači koji kupuju godišnje karte za jednu tribinu budu seljakani od utakmice do utakmice.Pogotovo jer naš stadion ima sve 4 tribine,a jug je definitivno dovoljno prostran da primi goste bilo kog kluba.
Kada su gosti brojčano dosta moćni,akustični efekat koji se proizvodi sa istoka je mnogo jači nego sa severa koji je dosta udaljeniji itd...(oni koji su redovni na zapadu znaju) i zato mi je žao igrača i uopšte atmosfere jer se stvara pogrešan utisak i efekat...
Jer nas su osnovala gospoda, a njih drugovi!
lazarr
Posts: 816
Joined: Wed Oct 20, 2010 10:01 am

Post by lazarr »

Kapacitet istocne tribine je 2772 sedecih mesta. Ne znam koliko je od toga kapacitet kaveza (ne verujem vise od 500).
Ako se iz KG najavljuje 15 buseva, to je 750 ljudi (ako su to busevi za prigradsku voznju), tako da mogu komotno na novu juznu tribinu ispod semafora ciji je kapacitet 980 sedecih mesta.
Prema tome, nasi ljudi sa istoka nemaju potrebe za selidbom, kao sto to neko pre rece.
Moje mesto na zapadu me ceka i ni ne pomisljam da zbog lose igre u zadnje vreme ne dolazim na stadion.
Posebno su mi interesantne utakmice gde ima gostujucih navijaca.
Prosle sezone je nesto vise bilo Radovaca (blizance ne racunam) i tada je zapad bio odlican. To ocekujem i ovog puta.
Samo jedno pitanje u vezi zapada. Odavno vec sedim na jugozapadu u visini penala i vec sam navikao na tu poziciju. Cujem da su se mnogi okupili na severozapadu i da ce odatle organizovano navijati (kao protiv czv u zadnjem kolu). Da li je to istina? Vredi li se prebacivati na taj deo tribine i povecati broj onih koji bi aktivnije da navijaju?
ice
Posts: 2861
Joined: Wed Feb 16, 2005 12:50 am

Post by ice »

Ne znam zašto se spominje ta cifra od 980 mesta za tribinu sa semaforom kada je ona za jednu stotinu manja, eto lako je i prebrojati ako treba?

Što se tiče gostiju, prenaduvana cifra, a i uopšte ne treba da se opterećujemo njima, razmišljajmo o nama pre svega.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
uporan
Posts: 562
Joined: Mon Apr 04, 2005 7:49 pm
Location: CENTAR
Contact:

Post by uporan »

Da li neko zna da li će se neka TV stanica prevariti i dati prenos utakmice za nas koji nismo u mogućnosti da pratimo sa Karađorđa?
UH!
Vuke
Posts: 495
Joined: Fri Mar 16, 2007 4:27 pm

Post by Vuke »

U gradu, i pored loseg starta nasih fudbalera, vlada veoma pozitivna atmosfera. Svi su svesni da je igracima trenutno tesko, da je atmosfera i samopouzdanje na niskom nivou, ali vecina ide sa stavom i zeljom da bodri svoj klub i grad.

U goste nam dolazi "napaljen" rival sa istim takvim navijacima, pojacani nasim starim rivalima iz Zemuna. Tim Radnickog je spoj iskustva i mladost, zeljan dokazivanja. Obecana im je velika premija za povoljan rezultat itd. Konacno veliki sportski rival, a da nije drzavni projekat.

Igraci su obecali borbenost, zalaganje i da nece birati sredstva da tri boda ostanu u nasem Novom Sadu, pa pomozimo im da tako i bude. Svi Vojvodinasi su vec na nogama, Novi Sad je oblepljen plakatima, parolama, tenzija se vec uveliko oseca, glavna tema je utakmica "stare dame" u nocnom terminu! Pomozimo svi nasem klubu, svako koliko i kako moze, da dodjemo u startu do vazne pobede, nosimo igrace do pobede!

Image
Preuzeto sa Firminog foruma.
User avatar
ogi
Administrator
Posts: 1625
Joined: Thu Jan 13, 2005 10:27 am
Location: Свуда по мало

Post by ogi »

uporan wrote:Da li neko zna da li će se neka TV stanica prevariti i dati prenos utakmice za nas koji nismo u mogućnosti da pratimo sa Karađorđa?
RTV? :roll:
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Post by shecky »

Pa naravno da nas nece prenositi na TV..a kako igramo i bolje je sto je tako.
@SlaninarNS..stoji to sto si reko na kraju ali ne zaboravi..ako samo bukvalno razmisljamo tom logikom,nama mogu pred nosom da ugase klub a mi cemo opet samo navijati ..msm znam sta si hteo reci kontam..ali nije bas ispalo tako.
Vidimo se u 20h tamo di treba.
Locked