Sumiranje jeseni FKV pod trenerskom rukom Zorana Milinkovica

Da li ste zadovoljni jesenom Fk Vojvodina?

1.Da, apsolutno, Milinkovicu treba dati potpuno poverenje
63
89%
2.Ne, moglo je to i bolje
7
10%
3.Ne, apsolutno, Milinkovic nije trener za FKV
1
1%
 
Total votes: 71

Dzony
Posts: 52
Joined: Thu Apr 22, 2010 7:52 pm

Sumiranje jeseni FKV pod trenerskom rukom Zorana Milinkovica

Post by Dzony »

1.Vidi se sistemski rad, pripremanje sampionskog tima, pripremanje tima koji ce biti konkurentan u Evropi
2.Nasa odbrana na celu sa golmanom i kapitenom Brkicem kapitulirala je samo 5 puta, najmanje u Evropi u ovoj sezoni.Oboren je i rekord na ovim prostorima svih vremena.
3.Nepisano pravilo, da se titula osvaja, odnosno gubi na malim utakmicama dobila je tezinu i ovog puta.Naime samo zbog remija protiv Jagodine(prva utakmica), Metalca(vodili 1:0, imali mnostvo sansi, dobili gol u 88min), OFK Beograd(uz promaseni penal i mnostvo sansi), Slobode(na losem terenu, treba istaci da su se glodari izvukli menjanjem domacinstva) i jedine izgubljene utakmice protiv Rada.
Medjusobne utakmice konkurenata za titulu:
Vojvodina-Partizan 2:0
Crvena zvezda-Vojvodina 2:2
Crvena zvezda-Partizan 0:1
Tabela:
1.Vojvodina 4
2.Partizan 3
3.Crvena zvezda 1

Kup je nas, titula jos nije izgubljena! Novi Sad se ozivljava, Vojvodina dobija respekt, novu dimenziju, nove navijace, odnosno simpatizere ne samo u Srbiji, vec i u okolnim zemljama.
U subotu igra VOJVODINA-zato SVI NA SEVER!!!
User avatar
Del_Boske
Posts: 365
Joined: Sun Apr 25, 2010 1:30 am

Re: Sumiranje jeseni FKV pod trenerskom rukom Zorana Milinko

Post by Del_Boske »

Dzony wrote: 3.Nepisano pravilo, da se titula osvaja, odnosno gubi na malim utakmicama dobila je tezinu i ovog puta.Naime samo zbog remija protiv Jagodine(prva utakmica), Metalca(vodili 1:0, imali mnostvo sansi, dobili gol u 88min), OFK Beograd(uz promaseni penal i mnostvo sansi), Slobode(na losem terenu, treba istaci da su se glodari izvukli menjanjem domacinstva) i jedine izgubljene utakmice protiv Rada.
Једноставно је немогуће нигде не киксати - то не раде ни Челзи ни Барселона ни Бајерн ни Јувентус... код нас ти киксеви имају веће значење јер Близанци губе јако мало бодова, знамо зашто.
Vojvodina dobija respekt, novu dimenziju, nove navijace, odnosno simpatizere ne samo u Srbiji, vec i u okolnim zemljama
Не ради се ваљда о проглашавању свих оних који нису у копу за симпатизере?
Dzony
Posts: 52
Joined: Thu Apr 22, 2010 7:52 pm

Re: Sumiranje jeseni FKV pod trenerskom rukom Zorana Milinko

Post by Dzony »

Del_Boske wrote:
Dzony wrote:Vojvodina dobija respekt, novu dimenziju, nove navijace, odnosno simpatizere ne samo u Srbiji, vec i u okolnim zemljama
Не ради се ваљда о проглашавању свих оних који нису у копу за симпатизере?
Nisam to rekao, pogresno si me razumeo.
U subotu igra VOJVODINA-zato SVI NA SEVER!!!
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Post by vojvodina jedna jedina »

Na pocetku nisam bio zadovoljan Milinkovicem,ali se situacija u medjuvremu promenila.Ipak smatram da je moglo bolje ali i ovo dosad moze da se oceni pozitivnim.Naravno sve pod uslovom da na prolece budemo jos bolji i uigraniji.To nece zavisiti samo od Milinkovica vec i od nekih drugih faktora...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8835
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Sto se tice trenera mogu reci po onoj narodnoj "kako smo se nadali dobro smo se udali". Setimo se samo koliko je bio osporavan kad je objavljen njegov dolazak i koliko je malo poverenja bilo u njegovu strucnost, a sad kad se sagleda ova polusezona u retrospektivi zaista ima puno toga cime mozemo biti zadovoljni. Dobro, bilo je i kikseva, bilo je utakmica u kojima smo se jako mucili da damo gol (narocito u prvih par kola) ali sada to vec izgleda kao da je doslo na svoje.

Ja sam vec puno puta pisao ovde da je nama neophodna stabilnost na mestu sefa strucnog staba, da je ono menjanje trenera po 5-6 puta u toku sezone totalno kontraproduktivno i da razara ekipu. Nadam se da smo sada stekli tu stabilnost i da ce ovaj trener ostati barem jos nekoliko sezona, da ce imati odresene ruke u izboru tima koji ce da istrcava na teren, da mu neece svaki prelazni rok rasprodavati ceo tim... Jedno 2-3 godine tako zdravog sistematskog rada i mi bismo vrlo lako poceli UBIJATI Blizance, bez problema osvajati duple krune i kvalifikovati se u grupne faze evropskih takmicenja... A tada bi i profiti svih zainteresovanih postali mnogo veci.

Zdrav temelj za to postoji, sad ostaje da se vidi da li u upravi postoji ambicija da se na njemu nesto i nadogradi ili ce se opet po onom starom daj sta das odabrati brza sitna zarada umesto dugorocne velike...
User avatar
postman
Posts: 260
Joined: Sun Aug 16, 2009 8:24 pm
Location: Klisa

Post by postman »

Odbrana - odlicna na celu sa sigurnim Brkicem,Vulicevicem i Mojsovim,Pavlovic - odlican,Smiljanic - ok,Trajkovic - otkrovenje,Milovic - dobar ,zlu ne trebalo za rezervu,Karan - od sjaja do ocaja,mislim da moze da postane solidan stoper
Sredina - Medojevic - ispocetka los,sada sve bolji,cak odlican,Mitosevic - bice to nas reprezentativac,Tumbasevic - zlata vredan covek zadatka,odlicna zamena i joker igrac, Merebashvili - covek sa najboljom tehnikom u ligi,igrac poteza,mislim da se oslobadja viska istih,fudbaler koji pravi razliku na terenu,ponekad izgori u zelji,Djurovski - sta reci,izgleda da je luda glava najveci problem i da sa njim treba da se rastanemo iako je po mom misljenju jedan od najvecih znalaca na ovim prostorima.
Bokovi - Ilic i Lazetic - istinska pojacanja ali ovom drugom treba pokazati vrata zbog poznatih ispada,Katai i Stevanovic - suvo zlato nase Vose,samo ih istrpeti do kraja .
Spic - Abubakar - najbolji igrac polusezone po mom misljenju,odigrao u konstnatnoj formi ,ipak nije gol igrac.Jao - slicnih karakteristika,ipak pokazao znatno manje,dao bih mu jos sansi,Bilbija - za mene najvece razocaranje,ocekivao sam na pocetku sezone da ce biti strelac lige,da li su problem njegovih (samo) 19 godina,manjak kilograma ili ipak manji kvalitet ne znam,samo mislim da je mogao daleko vise.
Trener - nemam vecih zamerki,vidi se rukopis odlicnog strucnjaka,prepoznatljiva nesto defanzivnija postavka sa akcentom na igru po bokovima (ovo sam rekao kao legendarni Milojko Pantic,zar ne 8) .Voleo bih da mu damo nekoliko sezona da pokaze sta ume ali...
Uprava - To ali je bas nasa uprava na celu sa gosn Butorovicem koga bas ne mirisem ali ponekad se zapitam sta bi bila alternativa.
Sto se tice prelaznog roka nadam se da ce videti ono sto vidi ceo forum i vecina navijaca - potreban nam je centarfor - razbijac i jedan plejmejker
(Moji predlozi su igraci iz nase lige cak bivsi nasi igraci Ubiparip i Trivunovic ,mozda Dimitrijevic iz Rada,probati i sa Damjanovicem iz Proletera (mislim da je odlican igrac i da bi mogao da igra u Vosi).Resiti se balasta u vidu Nestorovica,ADjurua,Djurovskog i Lazetica i to bi bilo to.Mozda dovesti jednog levog beka (Joksimovic iz Indjije).Ne znam ko ce
dobiti dozvolu a ide sad u januaru pa ne bih o tome,znam da je Brka zasluzio da ide u inostranstvo ali bih voleo da ostane bar do juna da pomogne bar da osvojimo kup,prvenstvo je nerealno ocekivati jer glodari nema sanse da izgube 15-ak bodova za polusezonu (naravno,u tu matematiku stavljam i nas eventaulni a realni gubitak nekoliko bodova) .

Kad podvucem crtu ,ova polusezona mi je dala nadu da mozemo postati ozbiljan klub koji je kadar da se bori za trofeje u ovoj nasoj,kakvoj -takvoj ligi.
Dzony
Posts: 52
Joined: Thu Apr 22, 2010 7:52 pm

Post by Dzony »

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... -Partizana
Milinković: Uspešniji smo od Zvezde i Partizana
S. BAJIĆ | 06. decembar 2010. 20:52 | Komentara: 0

Prema broju postignutih pogodaka, mi smo najefikasnija ekipa, iza lidera Partizana, a oborili smo i rekord po najmanjem broju primljenih golova – ističe trener Vojvodine



FUDBALERI Vojvodine, i pored velike želje, propustili su priliku da u derbiju na ”Marakani” obezbede zimovanje ušuškani između ”večitih”. To bi im, nisu krili, bila sjajna pozicija za prolećni start, od kojeg mnogo očekuju. Trener Zoran Milinković ipak je zadovoljan učinkom svojih izabranika u derbiju.
- Sreća nam je okenula leđa u dva momenta - kaže Milinković. - Tu mislim na grešku kod vođstva Zvezde, kojem je prethodio neverovatan splet okolnosti, kao i promašaj Jaoa, koji je neverovatan. Zadovoljni smo, kažem, remijem, jer je najvažnije što smo pokazali snagu, a i publika je imala šta da vidi.

Vojvodina je najuspešnija u međusobnim duelima sa ”večitima”.
- Pobedili smo Partizan, koji je osvojio ceo plen u večitom derbiju, i remizirali sa Zvezdom. Prema broju postignutih pogodaka, mi smo najefikasnija ekipa, iza lidera Partizana, a oborili smo i rekord po najmanjem broju primljenih golova.
Ipak, zimujete na trećoj poziciji.
- Za priču o jeseni moramo da se vratimo na start prvenstva, koji su obeležili veliki odlasci i dolasci igrača, što nije primereno veličini Vojvodine. Imali smo praktično novu svlačionicu, ali naporno smo radili da bismo stigli do forme, igre, da bismo afirmisali mlade igrače, od kojih su četvorica postali mladi reprezentativci. Bilo je mnogo pozitivnih stvari. Plasirali smo se u polufinale Lav kupa Srbije, ali i sigurno koračamo ka takmičarskom cilju, a to je izlazak na evropsku scenu - zaključio je Milinković.
U subotu igra VOJVODINA-zato SVI NA SEVER!!!
User avatar
Turija
Posts: 10666
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Iskreno bih čestitao treneru Zoranu Milinkoviću, pošto je vešto uveo naš brod u zimsko pristanište :!:
Sigurno, nije bilo nimalo lako kormilariti ekipom, gde je trebalo pomiriti raznorazne protivrečnosti.Uspeo je Kiza da upiše puno pluseva za statistiku, a i da uvede toliko naših klinaca u Prvi Tim.A, u isto vreme i da formira dosta prepoznatljivu igru Vojvodine, na način svojstven Ravnici.Sistematično, radno, mirno, planski i nenametljivo u medijima i na zelenom terenu.Bez sukoba i duboko parajućih reči.
U startu je bilo dosta lutanja, pa i gubitaka bodova, što reče Del Boske:
Једноставно је немогуће нигде не киксати - то не раде ни Челзи ни Барселона ни Бајерн ни Јувентус... код нас ти киксеви имају веће значење јер Близанци губе јако мало бодова, знамо зашто.
Ostaje sada velik i pravi izazov za trenera Zorana Milinkovića: kako će proteći ovaj zimski prelazni rok?Da li će pripreme moći izbalansirati promene u igračkom sastavu, tako da uđemo jači i spremniji u prolećni deo takmičenja?
Novi težak ispit i zadatak za Milinkovića.Biće borbe svakojake.Vidljive i nevidljive.
Međutim, sada naš trener mnogo bolje poznaje situaciju i aktere u Klubu, nego što je to bilo letos, te se nadam da će mu to saznanje biti dobar kamen temeljac za nastavak uspešno započetog posla.
Neka mu je, kao i nama, sa srećom!
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Милинковић је сјајно одрадио посао ако узмемо обзир стање у ком се налази српски фудбал као и тим који је наследио. Ево чисто мало статистике - када смо били јесењи шампиони 1965. године у 15 кола имали смо 10 победа, три нерешана исхода и два пораза са гол разликом 24-13. Сад већ давне 1988. године имали смо 9 победа, четири нерешена резултатa и 4 пораза са гол разликом 23-16. Када смо били јесењи шампион 1994. године имали смо 11 победа, пет нерешених и два изгубљена меча а гол разлика је износила 34-18.

Иако ова статистика не значи много, јасно је да је ово заиста велик успех тренера Милинковића, играча и управе јер да играмо лигу без државних клубова јасно је да би били јесењи прваци. То је просто невероватно, да читав спорт, спортске раднике и навијаче као таоце већ десет година држе два привилегована спортска клуба која упорно одбијају процес приватизације. Зар треба све да пропадне да би они били срећни?
User avatar
Casual
Posts: 253
Joined: Mon Jul 13, 2009 11:25 pm
Location: Ravnica

Post by Casual »

Posle svake utakmice je tu da pohvali navijace na konferenciji za stampu. Dakle, postuje i nas navijace bar toliko.

Sto se tice sumiranja utiska. Najveci pecat na nas je ostavilo to nepotrebno ili "nesrecno" gubljenje bodova na Karadjordju. Nismo izgubili ni od jednog blizanca, cak sta vise realno bi bilo da smo oba pobedili, ali da nam je neko ovo ponudio pre pocetka oberucke bi prihvatili.
Volem Vošu!
ssnigd
Posts: 3364
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Tesko je bilo ocekivati da ce Vojvodina odmah sa novim trenerom svaku utakmicu da igra leprsavo, kao protiv Smedereva ili Indjije ili poslednjih 20 minuta na marakani. Milinkovic je dosao rekao bih slobodno tiho, iako sam ja licno zeleo da Djumi ostane trener ove sezone. Po prikazanim rezultatima Milinkovic je apsolutno zasluzio poverenje nas navijaca, a nadam se i uprave jer je ona ta koja je menjala trenere kao na traci. Vrlo korektan u izjavama, po prirodi nenametljiv i skroman, ali isto tako vrlo realan. Iskreno nadam se da ce ostati ovu sezonu, ali i narednu obavezno. Pokazao je da ima dobar odnos sa igracima, da se njegova igra iako bazirana na cvrstoj odbrani lako transformise u ubitacan napad. Naravno da je za tako nesto trebalo i vremena da se nova ekipa i uigra. Lutao je sa timom, trazio najbolju postavu, i svako ali bas bas svako je dobio priliku da pokaze koliko moze ili ne moze. Na kraju rezultati su ti koji pokazuju da li je on dobro obavio svoj posao, a jos i igra je bila sasvim dobra i verujem da ce na zimu biti jos bolje, samo da prelazni rok prodje kako treba :!: :?:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
buraz
Posts: 130
Joined: Mon Aug 17, 2009 9:29 pm
Location: Novi Sad

Post by buraz »

подбара wrote:Иако ова статистика не значи много, јасно је да је ово заиста велик успех тренера Милинковића, играча и управе јер да играмо лигу без државних клубова јасно је да би били јесењи прваци. То је просто невероватно, да читав спорт, спортске раднике и навијаче као таоце већ десет година држе два привилегована спортска клуба која упорно одбијају процес приватизације. Зар треба све да пропадне да би они били срећни?
:!:
Svaka cast, sustina problema i odgovor na Djumijevo pitanje :"Kako je moguce da smo sa ovakvim skorom treci na tabeli!"
Jedna je crvena a druga je bela....
ssnigd
Posts: 3364
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
postman
Posts: 260
Joined: Sun Aug 16, 2009 8:24 pm
Location: Klisa

Post by postman »

Posle ove konferencije za stampu mogu samo da kazem : "Bravo,gospodine Milinkovicu"!
Daleko najbolji,najprofesionalniji trener u Vojvodini u zadnjih 20-ak godina.Ne zaboravljam naravno Brzica i Rajevca a naravno ni Djumija (neka mi gosn.Djuricic oprosti al' ja sam na njega uvek gledao kao jednog od nas koji eto ima i trenersku diplomu).Mozda je imao i srece da se neke kockice u klubu i upravi poklope ali eto,imam utisak da on stvarno zna sta hoce i sta moze...
Bice to jos bolje samo da ostane bar dve- tri sezone sto je verovatno nerealno s moje strane.
User avatar
021
Posts: 852
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Polusezona je bila takva da možemo biti zadovoljni, ali ne u potpunosti. Ovo govorim imajući u vidu igru i razvoj ekipe kao osnovno merilo, dok rezultate smatram manje bitnom posledicom ovog prvog.

Odbrana je od samog starta funkcionisala besprekorno, a kada je Trajković konačno zaigrao uz Mojsova, dobili smo jedan od boljih štoperskih tandema u novijoj Vošinoj istoriji. S druge strane, ofanzivni deo ekipe Milinković je u početku prilično loše ukomponovao, što je rezultiralo traljavom i bezidejnom igrom, te sa dva remija u prve tri domaće utakmice. Kako je prvenstvo odmicalo, Milinković je uviđao i ispravljao početne greške, tako da smo od potpune nemoći u meču s Jagodinom protiv Smederevaca došli do nečega što smo čekali još od odlaska Ivice Brzića – Voša je konačno zaigrala fudbal. Napredak nije tekao linearno, već uz značajan pad posle utakmice s partizanom, praćen remijem sa OFK-om, tesnim izbegavanjem eliminacije u osmini finala Kupa, te porazom na Banjici. Tek nakon toga usledile su promene, koje su odredile kasniji povoljan tok događaja.

Izdvojio bih dva ključna momenta. Prvi je bilo stavljanje Abubakara u špic, čime je otklonjena velika napadačka dilema. Oumaru se u mnogim utakmicama pokazao kao igrač odluke, donoseći nam vredne bodove. Druga, po meni prelomna odluka, tiče se ubacivanja Vuka Mitoševića, te definitivnog puštanja Đurovskog niz vodu. Nedostajuća karika spojila je lanac u organizaciji igre, a ekipa zaređala pobede. Ne zaboravite da je ovaj momak sve do utakmice sa Borcem bio u trećem planu, dakle punih 10 kola. Milinković mu je dao priliku tek posle suspenzije Đurovskog, kada praktično nije bilo drugog izbora. Da nije bilo pomenute suspenzije, pitanje je da li bi se to uopšte desilo.

Završne predstave nagovestile su još veće domete, i za očekivati je da se ekipa razvija utvrđenom trasom. Tu pre svega mislim na zaokruživanje započetog forsiranja mladih igrača. Vezni red u sastavu Katai – Meda – Vuk – Runi treba da predstavlja temelj za pokušaj osvajanja Kupa i budući nastup u Evropi.
Locked